Şimdi Ara

iPhone 6s Plus 64 Gb mı? Samsung Galaxy S7 Edge mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 7 beklemeye değer mi ki o kadar? Çok fark olacağını düşünmedim ama.
  • Açıkcası aynı kararsızlığın içinde bulunduğum için arama yaparak bu konuyu buldum. Yeni konu açıp forumu şişirmek istemediğim için buraya kendimce bir kaç soru yöneltmek istiyorum.

Üç yıl kadardır (sanırım ağustos ayı gibi 3. yılı bitecek) Galaxy S4 kullanıyorum. Dün geceye kadar, çok tatmin edici olmasa da hiç değilse beni hayatta tutmaya yetiyordu. Telefon yenileme planımı iphone 7 ile yürürlüğe koymayı umuyordum nitekim telefonumun bozulmasıyla acilen yeni bir akıllı telefon satın alma durumunda kalıyorum.

Kendim samsung kullanıcısı olduğum için samsung'un akıllı telefonlarına yönelik güncelleme devamlılığı ve kalite-uyumlarını deneyimleyerek zaten fikir sahibi olmuş durumdayım. Daha önce hiç iphone satın alıp kullanmadığım için benim merak ettiğim apple bu noktada nasıldır? Yukarıda da bahsettiğim gibi telefon aldığımda uzun süreli kullanıyorum ve bu süreçte telefonun beni zaman içerisinde en az şekilde süründürmesini beklerim.

Kendim profesyonel fotoğrafçılıkla ve sinemayla uğraşıyorum lakin yine de her yere koca koca makinelerin taşınamadığı durumlarda bulunmak çok olası, kamera performansı bu noktada hatrı sayılır önem farz ediyor. Gerçek renk tutarlılığına en yakın fotoğraf kabiliyetindeki telefonun gözümde artısı olacağı aşikar. Ayrıca uygulamalar üzerinden uzaktan kontrol edilen yada kalibrasyon gerektiren bir takım gimbal tarzı ekipmanların kullanımını da telefonla devralma düşüncesindeyim. Çok detaylı incelemelere daha girişmedim fakat applestore daki applerin daha başarılı olduğunu çevremdeki insanlardan duyuyorum, sizlerin bu konularda görüşleri nelerdir? Başka bir soruya gelmem gerekirse elektronik bankacılık kullanımı bakımından ios'un daha güvenilir olduğu yönünde bir izlenimim var, android virüslerinin çok olması sebebiyle böyle düşünüyorum açıkcası. Bu konuda ne kadar yerinde düşünüp düşünmediğimi doğrulamaya ihtiyacım var.

Kısacası,
    - Satın aldıktan 1 yıl sonra S4'de yaşadığım gibi giderek artan bir performans kaybına maruz kalmadan, tutarlı ve performanslı güncellemelere hangi telefonda sahip olabilirim?
    -Kendi mağazalarında barındırdıkları uygulamalara istinaden, ios yada android hangisi daha tutarlı çalışma göstermektedir? (Remote control, kalibrason. vs..)
    -Benchmark test skorlarına takılmadan, son kullanıcı için gerçekleştirilen bir fiil kullanımda hangi telefon daha hızlı ve performanslı işlem görmektedir?
    -Yazılımsal güvenlik ve elektronik bankacılık, hangi işletim sistemi ve telefonda daha güvenlidir?
    -Olası bir düşürme durumunda, hangi telefon daha dayanıklıdır?

Eminim ki bir çok konuda bu detaylar konuşulup incelenmiş ve detaylıca bahsedilmiştir. Burada okuma yapmadan soru sormakla yerilmeden önce telefon satın alma işlemimin aciliyetten kaynaklandığını belirtmek isterim. Acilen yerine yeni bir telefon koyma durumunda olduğum için malesef detaylı araştırmaya girişemeyeceğim. Kullanıcılar olarak sizlerin değerli deneyim ve görüşlerinizi almak istiyorum.

Şimdiden her şey için teşekkür ediyorum. Keyifli forumlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: dkutluturk6

7 beklemeye değer mi ki o kadar? Çok fark olacağını düşünmedim ama.

Uzu süre ios kullandıysan ve bir sıkıntın yoksa devam et ama 6s eskidi artık para verilmez alacaksan 7 al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7, 7 Plus beklenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: thedays167

Açıkcası aynı kararsızlığın içinde bulunduğum için arama yaparak bu konuyu buldum. Yeni konu açıp forumu şişirmek istemediğim için buraya kendimce bir kaç soru yöneltmek istiyorum.

Üç yıl kadardır (sanırım ağustos ayı gibi 3. yılı bitecek) Galaxy S4 kullanıyorum. Dün geceye kadar, çok tatmin edici olmasa da hiç değilse beni hayatta tutmaya yetiyordu. Telefon yenileme planımı iphone 7 ile yürürlüğe koymayı umuyordum nitekim telefonumun bozulmasıyla acilen yeni bir akıllı telefon satın alma durumunda kalıyorum.

Kendim samsung kullanıcısı olduğum için samsung'un akıllı telefonlarına yönelik güncelleme devamlılığı ve kalite-uyumlarını deneyimleyerek zaten fikir sahibi olmuş durumdayım. Daha önce hiç iphone satın alıp kullanmadığım için benim merak ettiğim apple bu noktada nasıldır? Yukarıda da bahsettiğim gibi telefon aldığımda uzun süreli kullanıyorum ve bu süreçte telefonun beni zaman içerisinde en az şekilde süründürmesini beklerim.

Kendim profesyonel fotoğrafçılıkla ve sinemayla uğraşıyorum lakin yine de her yere koca koca makinelerin taşınamadığı durumlarda bulunmak çok olası, kamera performansı bu noktada hatrı sayılır önem farz ediyor. Gerçek renk tutarlılığına en yakın fotoğraf kabiliyetindeki telefonun gözümde artısı olacağı aşikar. Ayrıca uygulamalar üzerinden uzaktan kontrol edilen yada kalibrasyon gerektiren bir takım gimbal tarzı ekipmanların kullanımını da telefonla devralma düşüncesindeyim. Çok detaylı incelemelere daha girişmedim fakat applestore daki applerin daha başarılı olduğunu çevremdeki insanlardan duyuyorum, sizlerin bu konularda görüşleri nelerdir? Başka bir soruya gelmem gerekirse elektronik bankacılık kullanımı bakımından ios'un daha güvenilir olduğu yönünde bir izlenimim var, android virüslerinin çok olması sebebiyle böyle düşünüyorum açıkcası. Bu konuda ne kadar yerinde düşünüp düşünmediğimi doğrulamaya ihtiyacım var.

Kısacası,
    - Satın aldıktan 1 yıl sonra S4'de yaşadığım gibi giderek artan bir performans kaybına maruz kalmadan, tutarlı ve performanslı güncellemelere hangi telefonda sahip olabilirim?
    -Kendi mağazalarında barındırdıkları uygulamalara istinaden, ios yada android hangisi daha tutarlı çalışma göstermektedir? (Remote control, kalibrason. vs..)
    -Benchmark test skorlarına takılmadan, son kullanıcı için gerçekleştirilen bir fiil kullanımda hangi telefon daha hızlı ve performanslı işlem görmektedir?
    -Yazılımsal güvenlik ve elektronik bankacılık, hangi işletim sistemi ve telefonda daha güvenlidir?
    -Olası bir düşürme durumunda, hangi telefon daha dayanıklıdır?

Eminim ki bir çok konuda bu detaylar konuşulup incelenmiş ve detaylıca bahsedilmiştir. Burada okuma yapmadan soru sormakla yerilmeden önce telefon satın alma işlemimin aciliyetten kaynaklandığını belirtmek isterim. Acilen yerine yeni bir telefon koyma durumunda olduğum için malesef detaylı araştırmaya girişemeyeceğim. Kullanıcılar olarak sizlerin değerli deneyim ve görüşlerinizi almak istiyorum.

Şimdiden her şey için teşekkür ediyorum. Keyifli forumlar..

Öncelikle şunu belirteyim ki güncelleme desteği olarak hiçbir firma bu konuda Apple'ın tırnağı dahi olamaz. Nexus cihazların bile üç yıl sonra desteği kesiliyorken Apple en az dört yıl güncelleme desteği veriyor. Tüm Android üreticileri ikinci yılın sonunda güncellemeyi keserler. Yani henüz çıkmamış olan S8'in bile yazılım desteği bittiğinde ondan çok önce çıkmış olan 6s hâlâ güncelleme almaya devam edecektir.

Ben hem iPhone 6s hem de 808 PureView kullanıyorum. Renk tutarlılığı 6s'te çok iyi. Gerçek tonlara yakın sonuçlar elde ediliyor. Fakat detay için aynı şeyleri söyleyemem. Zira yakınlaştırma yapılıp bakıldığında bozulmaya başlıyor. 808 ise bu konuda efsane bir telefon. Detayların efendisi diyebiliriz kendisi için. Fakat S7'de artırılmış doygunluk ve kontrast yüzünden gerçeklikten uzak sonuçlar ortaya çıkıyor. Profesyonel fotoğrafçılıkla ilgilenen kişiler siz de bilirsiniz ki abartı renklerden ve gerçeklikten uzak görüntülerden hoşlanmazlar. Kısaca detay konusunda S7, doğru tonlama konusunda 6s iyidir. @bozic nickli arkadaş 6s'ten S7'ye geçmiş zaten. Daha detaylı bilgi verecektir. Android tarafında hem detay zenginliği hem de doğru tonlama konsunda tavsiye edebileceğim cihaz HTC 10'dur. S7'ye göre daha doğru renkler verdiğini söyleyebilirim.

Uygulama kalitesi konusunda iOS platformu daha başarılı. Zira uygulama cihazın donanımına tam olarak optimize ediliyor. Dolayısıyla da daha tutarlı çalışıyorlar. Android'de farklı donanımlar kullanıldığı için cihazdan cihaza farklılık gösterebilmektedir.

iOS zaten internet bankacılığı ve güvenlik konularında Android'e göre daha güvenlidir. Çok da bir şey belirtmeye gerek yok.

Kısacası kısmından sonraki yerlere cevaplarımı söyleyeyim,

- 6s
    - 6s
    - 6s
    - 6s
    - 6s

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 6s almalısın hocam.

• Tamamdır kararımı 6s Plus yönünde verdim teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için.
  • NOTE 7.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Sanırım tercihimi 6s'dan yana kullanacağım. Çünkü yazılım desteğinin tutarlılığıyla birlikte uzun yıllar kullanmayı hedefliyorum. Apple ve samsung kamera konusunda nasıl bir yol izlediler tam olarak bilmiyorum fakat apple keskinlik ve detayda geride ise tahminimce samsung daha büyük bir sensor kullanmıştır. 12mp telefonlara takılan sensorlere sıkıştırması oldukça güç bir değer ve sensor boyutu yeterli değilse bu tip keskinlik kaybını yaşamaları çok olası. Zira telefonlarla çekilen fotoğraflarda detay çılgınlığı olan birisi de değilim hayli hayli yetecektir diye düşünüyorum.

Elbette hala kullanıcılardan yorumlar almaya devam edebilirim, her görüşü almak isterim.
  • thedays167 T kullanıcısına yanıt
    S7'de kullanılan sensör daha büyük zaten. Her iki cihaz da 12 MP olmalarına rağmen S7 1/2.6 inç, 6s ise 1/3 inç sensöre sahip. Dolayısıyla S7'nin piksel boyutu 1.4 mikron, 6s'nin ise 1.22 mikrondur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Eh evet doğru tahmin etmişim, bu da her ikisinin de 12MP olmasına rağmen S7'nin fotoğraflarının neden daha fazla detay barındırdığını açıklamak için yeterli bir bilgi oluyor.
  • Kamera bakımından ancak 6s gene net değil mi? S7 Edge kadar olmasa da nettir gene.
  • Herkese merhaba, ilk telefonum android platformu oldu onda yaşadığım deneyimim kısaca özetlemem gerekirse...özgür kullanım açısından çok başarılı,yapacağın her adımda sana yol gösteriyor ve bir şekilde o işin içinde çıkabiliyorsun.
    Çok müzik dinleyen ve albüm yapan biri isen bilgisayarın ile android arasında bağlantın sadece bir kablo ! i phone da ise i clod aracılığı ile albüm yapmak adeta işkence... bu arada i phone 6 telefonu da 5-6 ay gibi bir süre kullandım o yüzden ikisi arasındaki deneyimimi çok net bir şekilde burada sana ifade edebiliyorum. Android = özgür platform i phone = kısıtlı ama stabil platform.
    Şunu ifade etmeden geçmeyeyim android kullanımı o kadar özgün olmasının yanındaki getirileri zamanla hantallaşan android işletim sistemini göz önüne alacaksın ama bu işin üstesinden androidin ekstra bellek ile verilerine zarar gelmeden fabrika ayarları ile telefonun ilk haline getirip adnroid hayatına kaldığında yerden stabil bir şekilde devam edebiliyorsun ve windowsa format atıp programları kurmaktan çok daha kısa ve basit oluyor.Şunu unutmaki androidin sana verdiği özgür kullanımın bedelini kısa bir fabrika ayarı ile sana geri dönüyor fakat gerçekten özgürlüğün tadına varıyorsun. Eğer ki bir androidi i phone gibi kısıtlı kullanmayı denersen ve programlarını sürekli güncel tutarda her önüne gelen siteye girmez ve her önüne gelen programı kurmaz isen i phone dan bir farkı olmaz emin ol. Iphonede 5-6 aylık deneyimim sonucunda çok kısıtlı fakat bir o kadarda stabil bir kullanım deneyimi seni bekliyor...şu anda samsung S7 edge ve android ikilisini kullanan biri olarak hız, stabilite, özgürlük, uzun pil süresi,always on display (ikide bir telefonun güç düğmesinden açıp bildirimlere bakmana gerek kalmıyor) ve en önemlisi su geçirmez özeliği seni bekliyor.Aklıma gelenler bunlar bana göre i phone bir yerden sonra prestij olmaktan çıkıyor işkenceye dönebiliyor.Şimdi i phone fanları bu yazdıklarıma tepki de verecektir ama durum gerçekten bu.
    Bu durumda en son söz ve karar sana kalmış arkadaşım. şunu da unutma adnroid şuanda marshmallow ile daha akıcı ve daha güvenli. Saygılar...
     iPhone 6s Plus 64 Gb mı? Samsung Galaxy S7 Edge mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan72 -- 23 Haziran 2016; 9:27:30 >

• 3 yıldır Note 3 kullanan biriyim, ve telefonum bozulup da telefon alma ihtiyacım doğmasa note 7 yi bekleyecektim. Fakat acilen telefon ihtiyacım olduğundan 6s plus ve s7 edge arasında sıkıştım kaldım. Dün bir arkadaşın s7 sini incelerken edge e karar verdim ve bugün telefonu alacağım. Plus da Edge de çok başarılı telefonlar, almadan önce telefoncuya gidip ikisini incele, ergonomi ve arayüze bakıp karar ver.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.