Şimdi Ara

Iphone 6s Plus && Samsung Note 5 Arasında Git Gel Yaşıyorum .. Kafam Karışık ... !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkiyede ki Operator Şirketinin birinde Teknoloji Uzmanı olarak hizmet yapmış biriyim.
    Şuan ise Global bir firmada Otomasyon Teknisyeni olarak görev yapıyorum ..
    Teknoloji ile aram gayet iyi

Sorum şu ;

Iphone 6s Plus ve Note 5 Arasında kaldım.
    Her iki cihaza dair donanım bilgilerini biliyorum. +'ları ve -'lerine dair.
    Sayısız test videosu izledim vs vs.
    Fakat kullanan arkadaşlardan yorum almak istiyorum.
    Sonuçta en doğru ağız sizlersiniz.

Iphone 6s Plus'a dair herhangi bir sorun sıkıntınız var mı ? Stabilite konusunda Iphone çok övülüyor ama forumdan okuduklarımdan sonra çok kasma ve farklı sürümden kaynaklı takılmalar olduğunu okumaktayım. Bunlar doğru mu ?
    Cihaz alırken ilk esnada nelere dikkat etmeliyim ?
    Memnun kaldıysanız eğer memnun kalmanızdaki en önemli nedenler nedir Iphone 6s Plus'a dair ?
    Veya memnun değilseniz neden memnun değilsiniz ?
    Ve siz olsanız her iki cihaz arasından hangisini tercih ederdiniz ?

Bir diğer sorum ;

1 Aralıkta bu iki cihazdan birini almak istiyorum.
    Iphone 6s Plus 64 GB ' ı Yurt dışından getireceğim ;
    TÜRKİYE ' de garantisi geçen model A1687 diye biliyorum. [ Yanlışım varsa düzeltin ]
    Tam olarak bu modelini alacağım ;
    1687 Model iPhone 6s+ 64GB Uzay Gri MKUQ2LL / A Parça numarası .
    Sizce 1 Yıl Türkiyede Garantili cihaza Pasaport Kayıtlı 3.100 TL vermek mi.
    Yoksa Gidip 600 TL daha fazla verip 3.734 TL' ye Zorlu veya Akasyadan mı almak mı ?
    Yoksa 2 Yıl Türkiye Garantili 2350 TL verip Samsung Note 5 Almak mı mantıklı olur ?

Dipnot : Samsung kullanıcısı olduğum için Note 5' e dair herhangi birşey merak etmiyorum.
    Daha çok Iphone 6s Plus kullanıcılarından yorum almak istedim.
    Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler..

İyi forumlar.

• 6s plus'ta ios sürümünden kaynaklı hatalar olduğu doğru ancak bu düzelmeyecek birşey değil. Donanımsal olarak cihazlarda kronik problem yok. Ben de note 5 ile 6s plus arasında gidiyordum ancak 6s plus aldım gayet memnunum. Günlük ortalama 10 saat üzeri kullanım değeri alıyorum, bir tam şarjla . Son olarak şunu ekleyeyim, IOS 9.1'deki kasmalar Android 5.1.1'den daha az. Son olarak eğer 6s plus alır da memnun kalmazsanız 1 sene sonra satıp 2 tane note5 alabilirsiniz.
  • confuest kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Benimde kafamda Iphone 6s + almak var. %90 ihtimal ile Iphone alacağım.

Evet haklısınız.
    Fiyat politikası zaten Samsung'dan soğutuyor beni. 4GB Ram diyor telefonun 2 GB rami avail. Android yazılım olarak zaten baştan aşağı sorunlu. Zaten Single Score' benchmark testlerinde İphone 6s+ ' ın bariz bir ağırlığı var.
    Fark atıyor Note 5 ' e .
    1 Aralığa kadar zaten kararımı vermiş olurum.
    Birde Iphone' larda işlemcilerde TMSC ve Samsung arasında gözle görünen bir fark var mı ?
    Performans & Pil Tüketimi ile ilgili olarak ?
  • RJReYNoLDs kullanıcısına yanıt
    Ben sizin yerinizde olsam iphone 6S Plus alırdım.Şuan kullandığım telefon note3.Teknoloji ve operatör uzamınısız.Ben samsung note 3 N9005 versiyonu aldım Almanyadan
    ŞUAN kullandığım operatçr turkcell ve turkcell telefonunuz 4G destelemiyor diyor.Türkiye de ki note 3 N900Q serisi ve 4G yoktur.Ama benim aldığım modelde N9005 4G var hatta kutunun arkasında bile LTE yazıyor.Samsung dan artık nefret ediyorum diye bilirim.Samsungun en büyük hatası 1 model çıkarıp 2 ya da 3 farklı versiyonu oluyor.İşlemcisi farklı oluyor 4G destekliyor vs.Ve bir sürü modeli var ve gereksiz.Note 3 çıkardı sonra note 3 neo çıktı yani resmen kendini küçültüyor.Diğer bir konu ise güncelleme.Note 3 Türkiye versiyonuna güncelleme gelmeden bana 5 ay önce geldi niçin çünkü tel avrupadan geldiği için güncellemeyi hemen veriyorlar.Malesef ülkemize çok geç geliyor güncelleme.Ben android 5 geçerken millet android 5 bekliyordu 5 ay beklemişlerdi.Şimdi de güncelleme gelmiyecek diyorlar artık.Android 6 gelmiyor yani.Telefon 2013 yılında tanıtıldu mesela 2 yıl oldu ve güncelleme bitti.Şuan iphone 4S bile güncelleme almaya devam ediyor 4 yıllık telefon.Ben bu 4G olayını almadım.Siz bu konuda ne diyeceksiniz ? Tamam note 5 çözünürlüğü daha iyi ram yüksek ama gereksiz bence.İleride satarken çok sıkıntı çekersiniz.2.el para etmiyor.Ama iphone öyle değil adı var.2.el olsa bile daha iyi fiyata satabilirsiniz.Benim tercihim iphone 6s plus olurdu.(THE BEST OR NOTİNG)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üstüne bir de TÜRKÇE SİRİ VAR.ANDORİD DE o da yok.

• TSMC Samsung işlemci muhabbeti tamamen safsata hocam o konuda rahat olabilirsiniz. IOS 9 Apple'ın bu zamana kadar çıkarttığı en sorunlu işletim sistemiydi(ancak hala androidten daha iyi) onu da düzeltiyorlar beta programındayım ve 9.2 betaları gittikçe daha iyi oluyor, 9.3'te hiçbir problemi olmayan yağ gibi akan bir IOS yakalayacağız gibi duruyor.
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    Selamlar yorumlarınız için teşekkürler.
    Evet N9000Q kullanıcısı olarak çok uzun zaman sonra Lolipop sürümünü Türkiyede yayınladılar.
    Hatta Samsung Türkiye ile yapılan görüşmelerimde saç baş yoldurtan Teknik Destek Personelleri ile de az tartışmadım.
    Yani verdikleri izlenim zaten Samsung'un nasıl bir cihaz olduğunu kanıtlar düzeydeydi.
    Note 3 Artık Android Marsh almayacak bu konuda gerçekten acı veren bir durum ki dediğiniz gibi Samsung'un her cihaz üretiminde bir önceki '' AMİRAL GEMİSİ '' lakaplı tüm cihazları unutması zaten sinir bozucu bir durum.
    Sizin N9005 cihazınız zaten LTE destekli bir cihaz Türkiyede 4G aktif konuma girdiğinde zaten kullanıyor olacaksınz fakat şu şekilde bir sıkıntınız olabilir
    Turkcell ' de Teknik Destek Sorumlusu & DATA personelleri vardir.
    Onlara Türkiyede olan LTE Band değerleri hk sorular sorun. Ve sizin cihazınızı temin ettiğiniz Avrupa Ülkesi hangisi onun araştırmasını yapın.
    Yani her cihaz üretimi Asya,Avrupa,Amerika olarak ayrı üretilmekte. Ve her kıta için 4G , 4.5G band alanları farklı olmaktadir.
    Kanımca Turkcell size ezbere bir yorum yapmış. Ben açıkcası N9005 'in Türkiyede LTE ' hizmeti alacağını düşünüyorum.
    Yalnız aldığınız ülke önemli. Aşağıda Iphone ile ilgili bir örnek vereceğim. Samsung serisi cihazlarınızda uyumlu olup olmadığını araştırmanız lazım.
    Ve asla unutmayın Turkcell & Avea & Vodafone da görüştüğünüz bir kişi hiçbir zaman tam anlamıyla bilgili değildir.

Dipnot : Ben Vodafone Genel Müdürlük DATA Personeliydim.

Neyse Örnek Verecek Olursam ;

Avrupa cihazı ile Amerika Cihazları arasında ;
    Hem Şebeke Sinyalleri , Hem de Bant farkları olur
    Hem Şarj giriş ve çevirileri farklıdır.
    Ve bunla beraber antenleri de birbirinden çok farklıdır. Donanımsal ve sinyal alımları olarak.
    Bilmiyorum hiç araştırma yaptınız mı ama özet olarak yurt dışından gelen çoğu cihaz yani bahsettiğim
    Asya,Amerika,Avrupa üretimlerine bakmadan yurt içine sokulan cihazlar 1 ay içerisinde kronik arızalar vermekte.

Ülkemizde sıkıntısız kullanmak isterseniz : Avrupa cihazları temin edebilirsiniz.

Hatta bir bilgilendirme daha yapacak olursam Iphone 6s Plus Serilerinin Avrupa modelleri aşağıda yer almaktadir.
    İpadlerinde yer alan bir program sayesinde TR uyumlu olup olmadığı,Garantisinin geçip geçmediği yönde bilgiler alabilirsiniz.
    Benim vereceğim bilgilerde '' Sadece 6s Plus '' Var. Lütfen kodları 6s ile karıştırmayınız.
    Bilgiler doğru olmakla birlikte lütfen Genius'lardan teyidini yapınız.

Dipnot : Yurt dışından cihaz getirecek arkadaşlar bunlara dikkat etmeli ve muhakkak Apple Merkez ' de Genius'lardan teyit ettirmelidir.

iPhone 6s Plus 16GB Gold MKUN2LL/A
    iPhone 6s Plus 16GB Space Gray MKUH2LL/A
    iPhone 6s Plus 16GB Silver MKUJ2LL/A
    iPhone 6s Plus 16GB Rose Gold MKUP2LL/A
    iPhone 6s Plus 64GB Space Gray MKUQ2LL/A
    iPhone 6s Plus 64GB Silver MKUU2LL/A
    iPhone 6s Plus 64GB Gold MKUV2LL/A
    iPhone 6s Plus 64GB Rose Gold MKUW2LL/A
    iPhone 6s Plus 128GB Silver MKUY2LL/A
    iPhone 6s Plus 128GB Gold MKV12LL/A
    iPhone 6s Plus 128GB Space Gray MKUX2LL/A
    iPhone 6s Plus 128GB Rose Gold MKV22LL/A

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RJReYNoLDs -- 17 Kasım 2015; 17:21:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Note 5 simdide 6s plus kullanan biri olarak 6s plus diyorum sadece pili bile yeter

• adamantium kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Bende iPhone 6s Plus'tan yana kullanacağım inşallah tercihimi
  • RJReYNoLDs kullanıcısına yanıt
    Bilgi veridğiniz ben de teşekkür ederim.Ben note n9005 almanyadan vodafonedan satın aldım.Aynı yerden sony xperia z almışdım.Turkcell destekliyor dedi ve simkartı ücretsiz değiştirdim.Note 3 baktılar sistemden tel nosuyla baktılar 4G desteklemez dediler.Sim kartı parayla alıyım dedim 4G simkartını.Yok dedi yine de 4G geçemezsiniz dedi.Sinirlendim çıktım.Bu nasıl sistem?Anlamadım gitti.Hatta kutunun arkasında LTE CAT4 150MBT YAZIYOR ACABA TÜRKİYEDE DESTEKLİYORMU?Bu arada iphone 6s plus modellerini yazmışssınız.Ben de almayı düşünüyorum almanyadan alcam yine.Hangi modelini alcam?Samsung ve tsmc işlemci hikayesi var.Şarj daha çok gidiyormuş ve çok ısınıyor diye duymuşdum samsung işlemcilerine.Almanyadan alırsam türkiyede garantisi olurmu?Tax free de oluyor heralde ama belli yerşerde.Mesela vodafone sormuşdum tel alırken note 3 ve sony xperia z biz de yok demişlerdi.Vergi parasını geri alıyorsun yani.

• pusat1249 kullanıcısına yanıt
    Vergi parasını geri alma durumları sanırım kalktı veya yok diye biliyorum artık. O konuyu araştırmak lazım.
    Hocam Samsung cihazın için araştırma yapmalısın..
    Ve şunuda söyliyim .
    Türkiye de yapılan 4.5G ihalesinde zaten her operator aynı bant genişliğindeki hizmeti satın alamadılar.
    Yani 3 operatorde birbirinden farklı bantlarda ki ihaleyi kazandılar.
    Aşağıda ki haberi okumanda fayda var.
    Yani senin cihazın Turkcellde 4G almazsa bile Avea veya Vodafone'da sinyal ve verim alabilirsin.
    http://www.hurriyet.com.tr/4-5-g-ihalesi-tamamlandi-firmalar-3-96-milyar-euro-odeyecek-29906893

Yukarda ki linkten ne demek istediğimi anlayacaksın :)
    Zaten 4.5G olayına çok kafanı takma.
    Şuan TR' de ;
    Adil Kullanım denen saçma bir sistem olduğu sürece tam verim alamayız :)
    Ancak 20 GB ' lık internet paketli tarifeler + paketler çıkacakta tadını alacağız
    Oda kim bilir kaç TL ' olur vs vs .

Iphone 6s Plus + Soruna gelecek olursamda

A1687 Avrupa Modelini Türkiyede rahatlıkla kullanabilirsin.
    +1 Yılda Uluslararası garanti olayı da Türkiyede Geçerli
    Ama yinede bir Genius'a sormanda fayda var .
    Kafan rahat olsun en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RJReYNoLDs -- 17 Kasım 2015; 17:36:28 >

• A 1687 hangi işlemcili oluyor?Samsung mu tsmc mi üretiyor?Arada ki darklar sadece işlemci mi?Genius ne demek oluyor ?

• Bugün anladım ki
    Note 5 ve Samsung serisi hiçbir cihaz için parayı çöpe atmaya değmez :)

1 Sene sonra Note 5 Diye birşey kalmamış olacak zaten :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.