Lifi teknolojisinin yer alması çok mantıklı gelmiyor hatta hiç mantıklı gelmiyor da 3,5mm kulaklık girişinin kaldırılması için çok geç bile kalındı.. ben olsam lightning kablosu üzerinden bile vermem.. devir kablosuz devri bluetooth üzerinden ses iletimi varken hala telefon ile kulaklık arasını kabloya mahkum etmek bana bu devirde çok geri bir teknoloji geliyor.
Bluetooth kulaklıkların hiçbirisini kablolu kulaklık deneyimi vermiyor, sen kablosuz kullanacağım diye alırsın ama ben Bose QC25 alırken aynı modelin kablosuz olanınıda inceledim ve müzisyen bazı arkadaşlarımdan da referans aldım ve kesinlikle kablolu dediler, çünkü Bluetooth kulaklıklar dosyayı sıkıştırarak çalar ve birebir kablo deneyimiz vermez, ha sen yolda yürürken müzik kulağıma iyi gelir sanarsın ama QC25 gibi üst seviye kulaklık kulağına taktığın zaman aradaki farkı anlarsın, üst seviye iyi kulaklıkların hepsi kabloludur, 3.5mm jack olmazsa olmazdır..
Bunun yerine şunu yapsın mesela 3.5mm jack girişini ve kulaklık girişlerini altın kaplama yap veya kulaklığa verdiğin desibeli yükselt vs..
Yalnız gözden kaçırdığınız nokta bu bir "telefon"! yani üst seviyede müzk beklentinizi karşılayacak bir hi-end müzik çalar değil. dolayısı ile bir telefonun içinden ne çok üst seviyede bir kulaklık çıkmasını nede çok üst seviyede bir müzik performansı beklemek doğru olmaz. Yeniden hatırlatayım bu bir telefon ve günlük olarak insanların ortalama müzik deneyimlerini tatmak için içinden kulaklık çıkar ve mzüik çalma yeteneğine sahiptir. Burada ortalama bir performans beklemek, telefonun milyonlarca farklı deneyim kültür zevk bakış açısı gibi olduka heterojen bir kullanıcı kitlesine sahip olacağınıda düşünerek üretmek, üst düzey müzik tutkunları için telefona ayrı bir açılım getirmekten çok daha olası bir tutum olacaktır. Yani telefonun üretim amacından ziyade bir performans beklemektense burada belirtilen heterojen yapının tümüne ortak bir beklentiyi karşılayak bir deneyim yaşatmak daha olası bir hedeftir. Dolayısıyla üst düzey bir ses performansı için bir telefonu hedef göstermek doğru bir yaklaşım da değildir. Herkesi ortak paydada memnun edecek bir yetenekte olması daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır apple için. Günümüzde çok kaliteli bluetooth kulaklıklar hali hazırda mevcuttur. Ben bunların kablolu kulaklıklardan daha iyi ses verdiği konusunda bir iddiada bulunmuyorum. Lakin ortalama bir kullanıcı için çok çok yeterli bir düzeyde ses almak mümkündür. dediğim gibi ortak paydaya göre ürün hazırlarsanız daha fazla insana hitap edersiniz. Son olarak Apple gibi bir firma bluetooth üzerinden ses aktarımında verilerin sıkıştırılması dolayısıyla ses kaybının önüne geçemeyecek kadar aciz bir firmada değildir. Apple burada kendi teknolojisini hayli hayli geliştirebilir ve kayıpsız bir aktarım gerçekleştirebilir. Zaten istediğimizde budur.
SharparrowS
kullanıcısına yanıt
Samsung Note 5 ve S6 Edge Plus modellerinde Ultra High Quality Auido ses çipi sunuyor, bu ses çipi 24Bit 192Kilohertz ses kalitesi sunuyur, normal bir MP3 16Bit 48Kilohertz sunuyor aradaki farki anlaman için söylüyorum. Hani üst seviye bir müzik performansı beklemek doğru olmaz dediğin için. Apple ne yapsa doğrudur mantığını bırakıp mantıklı olanı konuşun bence. Apple bunun önüne geçemeyecek kadar acizmidir evet değildir ama seni kendi kullanım şartlarına mahkum edecek kadar kapitalist bir anlayışı vardır. Apple bence ses işlemcisi üzerinde çalışmalar yapsın kulaklık zaten keyf işi bütçe işi sen insanları kendine mahkum edeceksen eğer o zaman piyasadaki en iyi kulaklıklara alternatifinde olması gerek ama dediğim gini bana Bose QC25'ten daha iyi bir kulaklık sunamaz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: volkan_kolay
Samsung Note 5 ve S6 Edge Plus modellerinde Ultra High Quality Auido ses çipi sunuyor, bu ses çipi 24Bit 192Kilohertz ses kalitesi sunuyur, normal bir MP3 16Bit 48Kilohertz sunuyor aradaki farki anlaman için söylüyorum. Hani üst seviye bir müzik performansı beklemek doğru olmaz dediğin için. Apple ne yapsa doğrudur mantığını bırakıp mantıklı olanı konuşun bence. Apple bunun önüne geçemeyecek kadar acizmidir evet değildir ama seni kendi kullanım şartlarına mahkum edecek kadar kapitalist bir anlayışı vardır. Apple bence ses işlemcisi üzerinde çalışmalar yapsın kulaklık zaten keyf işi bütçe işi sen insanları kendine mahkum edeceksen eğer o zaman piyasadaki en iyi kulaklıklara alternatifinde olması gerek ama dediğim gini bana Bose QC25'ten daha iyi bir kulaklık sunamaz..
quote:
Samsung Note 5 ve S6 Edge Plus modellerinde Ultra High Quality Auido ses çipi sunuyor, bu ses çipi 24Bit 192Kilohertz ses kalitesi sunuyur,
yani apple değil di mi? şimdi o bahsettiğiniz kulaklıkla telefondan müzik dinliyorum derseniz adam size hangi kafayı yaşıyorsun diye sorar.. hadi diyelim çipi 24bit 192KH sunan çipe sahip bir telefonun var? 24bit 192KH ses içeriği nerede? yani siz nasıl ki bir DVDyi UHD bir televizyonda seyrettiğinizde UHD bir görüntü elde edemeyeceksiniz sıradan bir müzik parçası içinde aynı durum geçerli.. benim PCde de ses kartı 24bit ayarlı ama içerik olmadıktan sonra sadece onun orada o şekilde ayarlı durmasıyla anca kendmi avuturum. hadi diyelim o içerik var o kulaklıkla telefondan müzik dinleyen adam bana pro'yum ayağı yapmasın yaa.. bırakın herşeyi çok iyi biliyorum ayaklarını tel ile pro müzik keyfi Allah aşkına gidin ya... şimdi yazcam her yeri dııııt olcak yazının.. adama kaba etleriyle gülerler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme