Şimdi Ara

iPhone 7'de kamera çıkıntısı kayboluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 7'de kamera çıkıntısı kayboluyor

Son dönemde kamera tasarımı açısından eleştirilen iki amiral gemisi iPhone 6/6S ve Galaxy S6 serileri, bu yıl tamamen farklı bir yapıya bürünüyor. Galaxy S7 modelinde arka kamera çıkıntısını 0.8mm seviyesine indirdiği iddia edilen Samsung'dan sonra, Apple'ın da benzer bir hamle yapacağı konuşuluyor. 

Bu yıl, iPhone serisinde önemli tasarım değişikliğinin yaşanması bekleniyor zira geçen yıl tasarımdan ziyade donanımda değişiklikler yaşanmıştı. iPhone 7 ile gelecek tasarım değişiklikleri net olarak bilinmiyor ancak bazı iddialar mevcut. Bunlardan bir tanesi arka kamera ile ilgili. 

Bilindiği gibi, iPhone 7 serisinin çift kamera teknolojisi ile geleceği sıkça gündemde yer alıyor. Kaynaklar, çift kameranın yanında, kamera modülünün de artık çok ince bir yapıya büründüğünü ve arka kısımda çıkıntı yapmadığını ifade ediyor. Böylece, sırt üstü olarak düz bir yüzeye konduğunda, cihaz yüzey ile tamamen birleşmiş olacak ve eleştirilen eski görüntü ortadan kalkacak. 

iPhone 7 tasarımı ile ilgili diğer bir detay, arka kısımdaki anten çizgilerinden vazgeçilecek olması. Daha önce iPhone modellerinde arka cam kaplama sayesinde antenin korunması sağlanıyordu. IPhone 6 ve 6S serilerinde ise metal bir arka yüzey ile plastik anten çizgileri tasarımına geçilmişti. Yeni seride ise çizgilerden arınmış bir metal kasa tüketicilere sunulacak. 

iPhone 7 ile ilgili bu bilgiler haricinde, daha güçlü Apple A10 yonga seti, 3.5mm kulaklık girişinin kaldırılarak Lightning girişi üzerinden ses iletiminin sağlanması, 256GB kapasite seçeneği, ışık üzerinden veri iletimi sağlayan LiFi teknolojisi gibi özellikler olacağı şeklinde iddialar mevcut. iPhone 7 serisi, Eylül ayında resmiyete kavuşacak.  

• Eylül ayına daha 7 ay var. Bu iphone merakı nedir arkadaş anlamak mümkün değil! Hani çıkmasına 1-2 ay kalmış olsa anlayacağım da yok çift kamera olacakmış çizgiler kalkacakmış... Bu tip haberleri kaydediyorum, telefon çıktığında hadi bakalım nooldu diye sormazsam neyim!

• Kamera çıkıntısı saçmalıktı.

Sanki 3x optik zoom yapacak gibi zamanında boş yere koydular.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem valla şayet Samsung 12mp 1/2 inç f:1.7 bir kamera sistemi ile karşımıza çıkarsa bende Samsung'a geçerim bu sene. Valla artık telefonların hepsi hızlı aynı işi yapıyorlar. Kamera çok önemli bir faktör olacak bu sene bence.

• Bose QC25 kullanıyorum, Apple bana bu kulaklıktan iyisini veremez, iPhone 7 çıktı ve aldım ama Bose QC25 gibi bir kulaklığı kullanamadıktan sonra kimse bana hikaye masal anlatmasın, şu işi samsung yapsa yerden yere vurulurdu ama aaaa apple ise tamam evet doğrudur, harbi bir idiot potansiyeli var apple'ın ve onlarda bunun farkında, biz bu idiotlara nasıl daha fazla aksesuar çakarız derdindeler, ya incelik için 3.5mm kulaklık girisini kaldırdın tamam telefonu kaç mm yapacaksın 2.5 mm falanmı ya hepsi hikaye, yarın birgün bir aksesuar çıkarır Lightning Dijital AV gibi HDMI girişinin yanında Lightning girişide var, bu kez Lightning girişinin yanında bir tanede 3.5mm jack girişli aksesuar çakar 99$ fiyatı çakar malum idiot bol ve satar..

• 3.5 mm'lik jackın kalıdırılıp kulaklık girişlerinin lightining'e alınması tamamen sektöre yön verme çabasıdır, başka bir şey değil... Bir arkadaşında dediği gibi kaliteli kulaklıkları olanlar ne yapacaklar ? İlla apple'ın 3.5mm to lightining çeviricisine 100 TL mi verecekler ?

Not: Fan yada başka bir şey değilim apple kullanıcısıyım.

• kamerayı bilmem de, 3.5 mm çıkış kaldırılırsa bi daha iphone almam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

Onu bunu bilmem valla şayet Samsung 12mp 1/2 inç f:1.7 bir kamera sistemi ile karşımıza çıkarsa bende Samsung'a geçerim bu sene. Valla artık telefonların hepsi hızlı aynı işi yapıyorlar. Kamera çok önemli bir faktör olacak bu sene bence.

Kameranın çıkıntılı olması kameraya önem veren kullanıcılar için aslında daha iyi. Çünkü kameranın içe dahil olması kameraya daha az alan vermek demek ki bu da sensörü küçültür. Daha büyük sensörler için kamera çıkıntısının olması gerek. Daha büyük sensör demek daha büyük piksel, daha büyük piksel de daha fazla ışık ve daha az kumlanma demek. Hem içe gömüp hem de 1/2" yaparsa tabi çok iyi olur. Nokia'nın 2007'de çıkardığı N82'nin sensörü hâlâ çoğu telefondan büyük. (1/2.5")

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• işlemci hızının artık önemi kalmadı.kullanım hızı markaların arayüz tasarımı ile farklılık gösteriyor.

-şarjı yoğun kullanımla 1,5 günü rahat çıkarıyor mu?
    -kamera iyi mi?
    -ses kalitesi iyi mi?
    -ekran kalitesi iyi mi?
    -bağlantı ve donanım özellikleri beklentiyi karşılıyor mu? (hdmi,sd kart,fm radyo...)
  • Lifi teknolojisinin yer alması çok mantıklı gelmiyor hatta hiç mantıklı gelmiyor da 3,5mm kulaklık girişinin kaldırılması için çok geç bile kalındı.. ben olsam lightning kablosu üzerinden bile vermem.. devir kablosuz devri bluetooth üzerinden ses iletimi varken hala telefon ile kulaklık arasını kabloya mahkum etmek bana bu devirde çok geri bir teknoloji geliyor.

• her şeyi geçtim 16 gb modeli kalkmalı artık bu fiyata 16 satmak ahlaksızlık başka birşey değil

• İphone 7 de "bakın kamera çıkıntısı yok" demek için iphone 6 da çıkıntılı yaptılar. Kafaları sadece üçkağıtçılığa çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sharparrow

Lifi teknolojisinin yer alması çok mantıklı gelmiyor hatta hiç mantıklı gelmiyor da 3,5mm kulaklık girişinin kaldırılması için çok geç bile kalındı.. ben olsam lightning kablosu üzerinden bile vermem.. devir kablosuz devri bluetooth üzerinden ses iletimi varken hala telefon ile kulaklık arasını kabloya mahkum etmek bana bu devirde çok geri bir teknoloji geliyor.

Bluetooth kulaklıkların hiçbirisini kablolu kulaklık deneyimi vermiyor, sen kablosuz kullanacağım diye alırsın ama ben Bose QC25 alırken aynı modelin kablosuz olanınıda inceledim ve müzisyen bazı arkadaşlarımdan da referans aldım ve kesinlikle kablolu dediler, çünkü Bluetooth kulaklıklar dosyayı sıkıştırarak çalar ve birebir kablo deneyimiz vermez, ha sen yolda yürürken müzik kulağıma iyi gelir sanarsın ama QC25 gibi üst seviye kulaklık kulağına taktığın zaman aradaki farkı anlarsın, üst seviye iyi kulaklıkların hepsi kabloludur, 3.5mm jack olmazsa olmazdır..

Bunun yerine şunu yapsın mesela 3.5mm jack girişini ve kulaklık girişlerini altın kaplama yap veya kulaklığa verdiğin desibeli yükselt vs..

• Apple Iphone kullanıcısı değilim. İleride almaya da niyetim yok zaten. Kameranın çıkıntılı olması abesti zaten. Samsung için de aynı şey söyleniyor. Kamera çıkıntılarının kaldırıldığı modeller olacak galiba bunlar. 3.5 inç kulaklık girişinin kaldırılması saçma olmuş. Ne zararı varmış ki bunun. Bende Bluetooth kulaklık kullanıyorum ve tercih ediyorum ama biliyorum ki hassas bir kulakla müzik dinleyenlerin tercihi daima kablolu kaliteli bir kulaklıktır. Mecbur mu herkes Apple'ın verdiği kulaklığı kullanmaya. Bluetooth kulaklıklar bir codec ile sesi sıkıştırarak iletir. Tamam her BT versiyonunda bu da gelişiyor ama meraklısı aradaki farkı anlıyor işte. Lightining girişine bağlamaları da ayrı bir saçmalık. İlle kendi aksesuarını satacak.Duyarız sonra iphone 7s modelinde 3.5 inç tekrar geri geliyor diye.

• Her yenilik önce taşlanır sonra hızla herkes o yeniliğe adapte olur. Bu geçmişte böyle olmuştu, bunda sonra da böyle olacak.

1- USB yi ilk olarak Apple kullandı. Disket sürücüyü kaldırdı. Yukarıdaki tepkilerin kat kat fazlası ile karşılaştı.

2- Optik sürücüyü ilk olarak Apple kaldırdı ürünlerinden. Yıkıldı buralar.

3- Flash'a mobil alanda hiç destek vermedi Apple. Sonunda Adobe yöneticisi çıkıp "Apple'in destek vermediği bir teknolojinin yaşama şansı yok. O yüzden mobilde flash gelişimini durdurma kararı aldık" dedi. Daha sonra bırak mobili masaüstünden bile kaldırma kararı aldılar flashı.

Velhasıl kelam, yukarıda asıp kesenlere bakmayın siz. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Her yenilik önce taşlanır sonra hızla herkes o yeniliğe adapte olur. Bu geçmişte böyle olmuştu, bunda sonra da böyle olacak.

1- USB yi ilk olarak Apple kullandı. Disket sürücüyü kaldırdı. Yukarıdaki tepkilerin kat kat fazlası ile karşılaştı.

2- Optik sürücüyü ilk olarak Apple kaldırdı ürünlerinden. Yıkıldı buralar.

3- Flash'a mobil alanda hiç destek vermedi Apple. Sonunda Adobe yöneticisi çıkıp "Apple'in destek vermediği bir teknolojinin yaşama şansı yok. O yüzden mobilde flash gelişimini durdurma kararı aldık" dedi. Daha sonra bırak mobili masaüstünden bile kaldırma kararı aldılar flashı.

Velhasıl kelam, yukarıda asıp kesenlere bakmayın siz. :D

Güzel örnekler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helal olsun adamlara, kullanıcıların şikayetini dinleyip kamera çıkıntısını kaldırmaları sadece ve sadece 2 yıl sürdü :D

• kamera çıkıntısı zaten olmaması lazımdı o yüzden gelişme olarak görmemek lazım,3.5 mm kulaklık jack olayı tamamen saçmalık eminim ki bir çok kullanıcı bu durumdan sonra iphone u bırakacaktır...

• çok iyi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanarsın Apple 3.5mm girişi kaldırınca Lightning kulaklık üretmemeleri için Bose'nin başına silah dayamış. Öyle yorumlar yapılıyor ki aklınız şaşar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.