Şimdi Ara

iPhone 14 Pro Ana Kamera Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cihazım düşmedi darbe almadı. Çantam da ne olduysa çıkardığım da 3. Kamera lensi nin kırıldığını farkettim.
    Cihazımın 2025 10. Ay a kadar garantisi mevcuttu fakat ben bir gaflete düşüp çarşı da telefoncu da cihazı açtırmadan dışarıdan müdahale ile lensi değiştirttim. Bu işlem e bin lira para ödedim. 2 gün problemsiz kullandım ancak şuan cihaz odaklamıyor bulanık gösteriyor. Portre modu felan düzgün çalışıyor ancak ana kamera görevini yapamıyor.
    Biliyorum büyük bir aptallık yaptığımın farkındayım. Cihazım garanti dışı kaldı büyük ihtimal.
    Bu saatten sonra ne yapmamı önerirsiniz? Cihazın kamerasını değiştirip kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa düşük değerle elden çıkarıp yeni bir cihaz mı almalıyım? Fikirlerinizi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz…

• Kamera camı kırılması zaten garanti kapsamına girmezdi. Şimdi yetkisiz müdahaleyle komple garanti dışı kalmış oldu. Ben olsam uygun fiyata elden çıkarıp üst serilere bakardım. İçime pek sinmez. Tabi maddi durumunuzada bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 31 Ekim 2024; 17:20:6 >
  • Tamir ettiğin şahis kişi tamirci kontrol etmeden mi teslim aldin yada teslim etti.? Yani kırılmiş ise yaparsin kontrol sağlanir teslim edilir yada söyler söylemesi gerekirdi.Yaptiğina gidip durumu izah et derim sonra yaptir satt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 31 Ekim 2024; 18:24:46 >
  • Lensi bozuk telefonu ancak yedek parça olarak satın alırlar…
  • Büyük ihtimalle telefoncu içerde cam kırığı bırakarak veya içerisine toz doldurarak işlemi tamamladı, onlar da içerden odağı bozdu. Bence öncelikle kamerayı ya da kamera sağlamsa sadece lensi "düzgün bir yerde" değiştirin. Sonra ister kullanın ister satıp yeni cihaza geçin orası size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 31 Ekim 2024; 19:36:39 >
  • @anatolianwarrior Bir arkadaşım (telefoncu) apple'a gönderip yenisiyle değiştirme şansımızı kullanalım diyor. Bana pek mantıklı gelmiyor ama denemekten zarar gelmez diye de düşünüyorum. Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi?

@SEHZADE63 Telefonu teslim aldıktan sonra 2 gün sorunsuz kullandım. Sonrasın da bulanıklaştı kamera. Tekrar aynı şahıslara cihazı teslim etmek istemem açıkcası. Başka alternatif yolu bulmam lazım.

@Cem_Alim Cihaza bu haliyle 43 bin TL teklif verdiler hocam. Fppro isimli tamirci 5 bin TL'e çıkma orjinal kamera takıyor.

@55superx Ben de öyle düşünüyorum. İçerde cam kırığı gibi kılcal çizik şeklin de 2-3 tane çizik var. Mercek de değil de kenar da. Sağlam bir tamirci de kamerayı değiştirip kullanmaya devam etme düşüncesi daha ağır basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hawk. -- 31 Ekim 2024; 21:33:56 >

• Black Hawk. kullanıcısına yanıt

Şansınızı deneyin ama cihaz testte hata verecek zaten. Camı kontrol ettiklerinde(normalde iphone kameraları safir camlıdır) safir cam olmadığını gördüklerinde değiştiğini anlayacaklar.

Öncelikle odak bozulması dediğiniz duruma içerdeki bir toz, cam parçasının sadece orada furuyor olması da sebep oluyor olabilir. Orayı titiz şekilde temizleyerek yeni lens takılırsa sorun kamera değişmeden çözülebilir. Ama yapılan işlemde kamera içerdeki cam parçalarından veya başka bir sebepten kalıcı hasar aldı ise kamera komple de değişebilir.

• geçmiş olsun. boşuna apple’a göndererek zaman kaybetmeyin anında anlarlar. İlk zamanlar Türkiye’dekilerin çakallıklarına sahtekarlıklarına sadece göz yumdulardı.

iphone 5 ve 7’ime zamanında pil taktırmıştım kadıköy iphone’u öneririm. Güvenilir tavsiye üzerine çevrenizde başka bir tam,tc,ye de gidin ama önceliğiniz ucuz işçilik olmasın.

Diğer tamirci belki unuttu belki bir parçayı arakladı bilemeyeceğiz ama maalesef çoğu tamirci hem kötü hem de çoğunluk gibi çakallık peşinde.

• Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Sanırım fppro'ya gidip yeni kamera taktırıp kullanmaya devam edeceğim. Çünkü cihazı gerçekten severek kullanıyorum ve cihaz değişikliği yapma gibi bir düşüncem yoktu normal de. Apple'a gönderirsem elimde 12 pro mevcut onu kullanmaya başlarım cihazım gelene kadar. Olumsuz şekilde gelirse fppro'ya gidip tamir ettiririm. Şimdilik düşüncem bu yönde.

Fppro kamera ile ilgili videolari vardi,büyük ihtimal ile kamera da sensörler de cam birakmiştir.Fpp ile görüş derim yenisi ile değişim yaklaşik 40-45k isterler vericeğin para havada gidicek sen tamir ettir sonra satarsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.