Arkadaşlar Merhaba, Xiaomi Redmi Note 9 aldım 2. günüm - Telefon ile konuşurken ekran kararıyor , kulağımdan çektiğimde de ekran hala kararık kalıyor. telefonu bile kapatamıyorum bazen. Bu sorun yaşayan var mı ? teknik bir problem mi emin olamadım. Birde kulaklık alanını kapatmayın diye uyarı cıkıyor kilit ekranını acarken. Sizler bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler. |
Xiaomi Redmi Note 9 Telefonla Konuşurken Ekran Kararıyorsa Ne Yapmalı?
Xiaomi Redmi Note 9 kullanıcıları, arama yaparken veya telefonla konuşurken ekranlarının karardığını bildirmişlerdir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte bu sorunu gidermek için izleyebileceğiniz bazı adımlar:
-
Sensörlerin Temiz Olup Olmadığını Kontrol Et: Yakınlık sensörleri, telefon kulağına yaklaştırıldığında ekranı kapatmak için kullanılır. Sensörlerin toz veya kirle tıkanması, ekranın erken kapanmasına neden olabilir. Sensörleri temizlemek için yumuşak bir bez kullanabilirsin.
-
Ekran Ayarlarını Kontrol Et: Bazı durumlarda, ekran ayarları yanlışlıkla değişmiş olabilir. Ayarlar > Ekran > Uyku modu bölümüne giderek ekranın zaman aşımını kontrol et ve gerektiğinde ayarla.
-
Uygulamaları Güncelle: Xiaomi, bu sorunu gidermek için yazılım güncellemeleri yayınlamış olabilir. Telefonunun en son yazılım sürümüne güncellendiğinden emin ol.
-
Güvenli Modu Başlat: Güvenli mod, yalnızca varsayılan uygulamaların çalışmasına izin verir ve üçüncü taraf uygulamaların neden olduğu sorunları gidermeye yardımcı olabilir. Güvenli modu başlatmak için telefonunu kapat, ardından Güç düğmesine basılı tut ve Mi logosu göründüğünde Ses Kısma düğmesine bas.
-
Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, son çare olarak telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsin. Ancak, bu işlem tüm verilerini sileceğini unutma, bu nedenle önceden yedekleme alman önemlidir.
Bu adımları izleyerek çoğu durumda Xiaomi Redmi Note 9 ekranının arama yaparken veya telefonla konuşurken kararma sorununu giderebilirsin. Sorun devam ederse, Xiaomi destek ekibiyle iletişime geçmeni öneririz.