Şimdi Ara

iPhone 8 ve iPhone X TR fiyatları belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • VATANDA BÖYLE BİR İLAN YOK NEREDEN GELDİ BU RESİM :D
    http://www.vatanbilgisayar.com/apple/cep-telefonu-modelleri/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Paradan 6 tane sıfır atmakla olmuyormuş bu işler... Paramız çok değersiz bir de üstüne saçma vergiler ekleniyor... Başka türlü ekonomiyi dizginleyemiyorlar. Biz vergiler azalmalı dedikçe daha da artacak görürsünüz. Yılbaşında vergiler yine artacak.

Aynen asıl olay burada yatıyor. paramız değersiz. 1 dolar=1 tl olsaydı bu cihaz vergiler dahil 1500-1600 civarı olurdu. evet vergilerde cok yuksek ama herseyin bu kadar pahalı olmasının en temel sebebi tl nin değersiz olmasıdır. 1 dolar 1 tl olsa en alım gucunu yuksekliği ile insanlar daha rahat yasardı. dusunsenize şuan amerikaya 1 hafta tatile gitmek 2000-2500 dolar insanlar 1,5 asgari ucretle yurtdısı seyahati yaparlardı ama bu degersizlikle yurt içi seyehati bile yapmak cok zor.
  • Vbdestabe V kullanıcısına yanıt
    Ss i öğle saatlerinde almıştım. Şimdi de var. Fiyata bir 100 tl daha koymuşlar.

http://www.vatanbilgisayar.com/iphone-x-akilli-telefon.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Türkiye Fiyatları (Kaynak Bilkom)

Arkadaşlar Apple ın sitesine koyacağı ve perakende olarak satacağı fiyatlar aşağıdadır kaynak bilkom dur güvenebilirsiniz. Beğenirseniz en üstte kalabilir.

iPhone 8 64 GB : 4199 TL
    iPhone 8 Plus 64 : 4799 TL
    iPhone X 64 GB : 6099 TL

ve oyun başlasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin_CKC -- 13 Eylül 2017; 17:51:2 >
  • Vatan Bilgisayarda kim okuyorda kafasına göre fiyat koyuyor. 8 in fiyatinin bu kadar olması imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 7 3200 iken iphone 8 nasıl 5 kağıt oluyor kuş mu kondurmuşlar ...zaten iphone x varken kim gidipte 5 kağıda iphone 8 yada 8 plus alır bilmiyorum..X karaborsaya düşerse şaşırmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

Bu hesapla 256 gb turkiye fiyatı,

1,149 $ x 3,45= 3,965 TL
    TRT payı %10 = 396 TL
    ÖTV %25 = 991 TL
    ARA TOPLAM = 5,352 TL
    KDV %18 = 963 TL
    GENEL TOPLAM = 6,315 TL

6,299 TL den çıkarırlar buyuk ihtimal.

Neden kdvyi ekliyorsun. Abd de kdvsiz mi satiliyor bu cihaz

neden eklemicen ki. Amerikada KDV %18 mi? Ayrıca bunu sorun yapmaya gerek yok. baştan hesap yapalım cunku daha pahalı cıkar o sekilde. amerikada eyaletlerin uyguladığı farklı satış vergileri var. 1149 doların ustune gelecekse bu vergi aşağıdaki fiyatlar cıkar. 1149 doların içine dahilse diğer mesajdaki fiyat cıkar.

1149 + %10 diyelim ortalama 1264 $ x 3,45= 4,360
    TRT payı %10 = 436 TL
    ÖTV %25= 1090 TL
    ARA TOPLAM = 5886 TL
    KDV %18 = 1059 TL
    TOPLAM = 6945 TL

1149 magaza satis fiyati. Vergi. bayi kar payi . hersey dahil icinde.

1149a arti yuzde 10 uygulama bosuna.

• quote:

quote:

Nasil hesaplama yapiyorsunuz anlamadim ki.

Herkes satis fiyati uzerinden hesaplama yapiyor. O ulkede vergi alinmiyor mu.

Magazaya gelis fiyati 300 400dolar. Bunun ustune ekleme yapacaksiniz

Ne alakası var saçmalamışsınız neden mağazaya gelişten hesaplayacaksınız ki. mağazaya gelişi 300-400 dolar olsun. yani varsayalım maliyeti 400 dolar olsun magaza bunu karsız mı satılacakta biz bunu 400 dolar uzerinden ötv kdv trt payı ekleyerek hesaplayacaz. öyle olsaydı 549 dolara dusen iphone 7 fiyatı 2000 altı olurdu. 549 dolardan bile bu şekilde ötv kdv ekleyince 3000 çıkıyor ama turkiyede 3300 den satıyor apple daha bile pahalı.

999 veya 1149 dolardan hesaplayınca turkiyedeki mağazanın karı içinde gibi hesaplanmış oluyor (sonucta nekadar kar yapıyor bilemeyiz) yani en doğruya yakın hesap bu. siz maliyetinden hesaplayın diyorsunuz. bunun nesi dogru?

300 400 dolar ustunden hesaplicaksin tabi.

Magazaya gelis 300dolar.

Arti otv

Arti kdv

Arti trt payi.

Arti bayi kar payi. O da en az 800 magazalara gore degisir bu oran.

Yani bir telefon bayiye bayi kar yapacak sekilde en az 800 tl dusuk fiyattan geliyor.

• quote:

quote:

quote:

Nasil hesaplama yapiyorsunuz anlamadim ki.

Herkes satis fiyati uzerinden hesaplama yapiyor. O ulkede vergi alinmiyor mu.

Magazaya gelis fiyati 300 400dolar. Bunun ustune ekleme yapacaksiniz

Ne alakası var saçmalamışsınız neden mağazaya gelişten hesaplayacaksınız ki. mağazaya gelişi 300-400 dolar olsun. yani varsayalım maliyeti 400 dolar olsun magaza bunu karsız mı satılacakta biz bunu 400 dolar uzerinden ötv kdv trt payı ekleyerek hesaplayacaz. öyle olsaydı 549 dolara dusen iphone 7 fiyatı 2000 altı olurdu. 549 dolardan bile bu şekilde ötv kdv ekleyince 3000 çıkıyor ama turkiyede 3300 den satıyor apple daha bile pahalı.

999 veya 1149 dolardan hesaplayınca turkiyedeki mağazanın karı içinde gibi hesaplanmış oluyor (sonucta nekadar kar yapıyor bilemeyiz) yani en doğruya yakın hesap bu. siz maliyetinden hesaplayın diyorsunuz. bunun nesi dogru?

300 400 dolar ustunden hesaplicaksin tabi.

Magazaya gelis 300dolar.

Arti otv

Arti kdv

Arti trt payi.

Arti bayi kar payi. O da en az 800 magazalara gore degisir bu oran.

Yani bir telefon bayiye bayi kar yapacak sekilde en az 800 tl dusuk fiyattan geliyor.

Tabi tabi oyledir :)

Ya arkadasim magazanin veya applein turkiede yuzde kac karla sattigini ve ham halinin fiyatini bilmiyoruz sen nasil boyle bir hesap yapiliyorsun. Yads yap bakalimda gorelim kac cikacak tr satis fiyati bizde aydinlanalim.

999 veya 1149 dan yapilan hesapta zaten artik o kar orani vs kac ise zaten icende olarak hesaplaniyor. Sen bilmedigin bir kar payini yok 800-900 vardir maliyeti 300-400 diyerek farazi hesap yaparsan o pek gercekci olmaz.

Merak ediyorum nasil bir hesap cikarican bi hesapla allah askina da herkes ogrensin ozaman

Hadi biz yanlis hesapliyoruz bu adamlarda mi yanlus hesaplamis???

https://m.youtube.com/watch?v=HwdZmHrxuxI

• İphone'un olmasa göstermeye utanırım 5-6 bine telefon mu alınır ? Turkıye de cogunlık cahil bununla hava atıyorlar ama aklı basında bırı bu paraya telefon aldıgı ıcın utanır. Yurt dısındakı ınsanlar maaşlarının 3/1 fiyatına alıyorlar. Bizde ise 3-4 aylık maaşlarına alıyorlar. Tam bir rezillik, araba parasına cep telefonu alıyoruz yazık gunah. Bırde bunları alanların buyuk kısmı asgarı ucretle calısan kısıler borçla alıyorlar.

Benım yemın ederım 120.000 uzerı bırıkmıs param var. Bu paramı ailemin işine tekstile yatırdım, oradan para kazanıyorum bence. Mesala bazen ayda en az 1000 dolar ve daha ustu kazanıyorum sezonda cok daha fazla. Her neyse bu kadar param var ama cebımdekı telefon iphone 3g arkadaşlar, her yıl alıcam dıyorum ama pek ıhtıyac duymadıgım ıcın ertelıyorum sureklı oyle dıye dıye 10 yıl oldu telefon almıyorum.

Teyzem patron kendı işi var bur suru işçisi var, iphone 5 kullanıyor yemın ederım size. Ama işçisi son model telefon kullanıyor. Copu kısı ıhtıyactan degıl sırf hava atmak ıcın ve son model telefonum olsun dıye alıyor.

Ben 10 yıldır telefon almıyorum ama param olmasına ragmen 5-6 bine asla telefon almam. Dolar kazanmama rağmen bana bu para koyuyor. Eğer alacak olsam yurt dısına cıkan bırıne aldırırım veya kendım cıkarsam o zamana alırım. Yurt dısından alırsak 1000 dolar 3500 tl yapar, vergı ıadesı de alabılıyorsun havaalanından. Turkıye de aynı telefon 6000 neredeyse 2 kat ucuza gelıyor. Tabii sırf telefon almak ıcın yrut dısına cıkılmaz ama hazır çıkmışken almak mantıklı.

Uzun yazdım ama içimi dokmek ıstedım, sitem edıyorum bu fıyatlara.

• Note 8 Abd satış fiyatı 899 usd iphone x 999 usd yani %11 daha pahalı. Samsung Türkiye 5000 tl den lansmanı yaptı hediyeler filan hepimiz biliyoruzki yakın zamanda 4500 tl olacak hediyesiz olarak hatta diğer sitelerde samsung garantili olarak 4000 tl ye bile bulunacak. Benim anlamadığım konu şu Türkiyedeki vergiler sadece Samsungamı uygulanıyor. Basit bir hesapla 4500*1.11 4995 tl olması gerekirken neden 5500-6000 arası fiyatlar konuşuluyor. Benim tahminimde 5500 civarı ama olması gereken bu değil. Trt vergisi Ötv Kdv Samsungda da var. Demekki sadece devlet değil Apple da Türkiyeye pahalı satıyor bu telefonları yani sadece devletimiz suçlu değil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.