Biz vergiyi devlete veriyorduk ama siz hükümete veriyorsunuz sanırım. IBAN atıyorlar arasıra siz tüm varlığınızı gönderip dekontu bizimle paylaşabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Ekim 2021; 23:50:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone Almak için 8.000 ile 10.000TL arasında vergi vermek. (7. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 8.000-10000 tl arası diye hesap yapmaya gerek yok.Hesap çok basit;
1 tane kendine iphone alıyorsun 1 tane de devlete.
Bu kadar basit.
-
Kaç yaşındasın...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
araç ihtiyacım var ama alamıyorum
evim yok
görüştüğüm bayan var ama evlilik konusunu açamıyorum yaş oldu bilmem kaç...
evlensem nasıl geçineceğim...valla korkuyorum
araç konusunda aklınıza öyle lüks modellerde gelmesin
linea falan yani ama rakamlar korkunç(sıfır araç zaten hak edemedik)
elimde alacak para zaten yok da
bu çöpler için kredi çekmek de zoruma gider
otobüse devam nalet olsun...ona da zam gelmiş geçen ekranda 4 küsur lirayı görünce bir an sesli düşündüm ve küfür ettim
iphone 4 kullanıyorum...
ölmüşüm ben, atın üzerime toprak acımayın
haydi selametle
-
Merak etme, bu dediklerine çok para veren de az para veren de aynısını düşünüyor.
"Çoktan çok, azdan az gitsin!" Mantığı da bu vergi adaletsizliğinin temeli.
Vergi dediğin bir orandır. 15% mesela. Zaten 1 liralık ürün alırsan 15kurus, 10liralik ürün alırsan 1.5lira vergidir.
Ama bir üretici Amerikan menşei firma ise %50 alayım, 4lira üzerinde ise 30% da ek vergi alayım. Yaklaşımı vergi adaletsizliğinin tam kendisidir.
Vergi adaletsizliğinin getirisi belki daha çok vergi toplamak olabilir, ama imkânı olan insanları ülkeden kaçırmak ile toplumu yozlastirip dolaylı olarak istihdam azalimi ve fakirlesme olacaktır.
Örnek %15 vergi varken ödeyen dert etmeyen orta ve üst düzey geliri olan insanlar, aşırı vergiler karşısında göç etme eğiliminde olacaklardır.
Göç edildiği takdirde bu insanların kurduğu şirketlerden gelen vergi, çalıştığı şirketlerden alınan gelir vergisi, ürettiği ürünlerden gelen vergi hepsi kayıp ile sonuçlanir.
Bu sonuç ile daha az vergi elde edilir, kalan kişilerden daha fazla vergi alınması için daha yüklü vergiler gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 14 Ekim 2021; 6:25:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
“Hayatta kesin olan iki şey vardır; ölüm ve vergiler.” Benjamin Franklin
-
Vergi devletin direği, bu direk milletin emeği!
-
Sonuna kadar katılıyorum. Benim kafam daha bir çözüm odaklı çalışıyor. Bir çözüm öneriniz var mıdır?
Türkiye'de 40 yılı aşkın süredir ekonominin lokomotifi inşaat sektörü. "Toplanan vergilerle altyapı yatırımı yap, ihaleler yolu ile inşaat beslensin, bu da reel sektöre aksın" şeklinde bir döner sermaye modeli içindeyiz. Ek olarak memur sayımız fazla. Ama buna rağmen öğretmen ve doktor eksiğimiz var.
Şimdi, hal bu iken büyüyoruz, sonra tıkanıyor hali ile, bu sürdürülebilir bir refah yaratma yöntemi değil. Ekonomik krize giriyoruz. Sonra kemer sıkma politikaları, sonra düze çıkıyoruz. Sonra aynen devam ediyoruz. Yani aynı şeyi 5'inci yaşayımışız olacak. Üstelik bu sefer biraz büyük hissediyorum. Ekonomik çıkmazımız her geçen gün derinleşecek bence ve mevcut düzen çökecek. Ama düzlüğe çıktığımızda aynı mallığa devam etme ihtimalimiz de hayli yüksek. Bu noktada çözüm öneriniz nedir?
Particilik kanunumuz ve seçim yasası halkın partilerde söz hakkına sahip olmasına imkan tanımıyor. Aynı sebepten meclisin de halkı temsil etme becerisi son derece düşük. Dolayısıyla devletin işleyişini kökten değiştirecek bir vergi düzenlemesinin mevcut sistemle seçilmiş HERHANGİ bir partinin yap(a)mayacağını söyleyebilirim. Sadece bir "zorunluluk" oluşursa, yapmak zorunda kalırlarsa yapacaklardır. Benim aklıma gelen tek şey, aşırı vergili ürünleri tüketen halk olarak örgütlenip, "zorunluluğu" kendi elimizle yaratmak. Anarşist bir tavır; ama işe yarar.
Ekonomik kriz biterken ekonomi toparlansın diye yapacakları geçici vergi indirimlerini saymazsak, aklıma başka bir şey gelmiyor.
-------
Amaç vergi toplamak olmasaydı, ithalatı kısmak olsaydı, otomobildeki vergilere çözümü şuraya bırakıyorum:
İkinci el ithalatını aç. Ortalık hurda araç dolmasın diye de istersen yaş sınırı getir. De ki "Max 8 yaşında olacak".
İlk etapta ona da yüksek vergiyi çak. Çünkü yapmazsan, dün sıfır araç satın almış adama hayatının kazığını atmış olursun. Sonra yavaş yavaş, her yıl yüzde üç-dört indir vergiyi. Ama ikinci el oto ithalatından daha çok vergi indir. Zamanla sıfır araç ÖTV'si yüzde on, ikinci el araç ithalatı ÖTV'si yüzde sıfır olsun.
Şimdi, aracın ikinci eli dünyada 2500 euro. Gümrük vergisi, nakliyesi ile Türkiye'de araç 3500 Euro. Aracın sıfırı 21.000 euro. 8 yılda araç 17.500 Euro değer kaybediyor. Türkiye'de kaç kişi böyle bir değer kaybına tahammül edebilir? Çok çok az. Sıfır aracın satılmasını mümkün kılan şey, ikinci elinin pahalı olması. Adam aracını satıyor. Üstüne koyup yenisini alıyor. Yoksa Türkiye'de alım gücü mü var? Az önce vergileri düşürerek sıfır araç satışını azalttın. İthalatı kıstın. Üstelik isteyene de ucuz otomobil imkanı yarattın. Araçlar artık değersiz olduğu için daha düşük kasko primi ödeyeceksin. Bunu da not edelim.
Sadece bu da değil. Araç alım satımında yaşanan dolandırıcılıkları biçtin. Pert araba toplamaya değmiyor. Çünkü aracın ikinci el değeri düşük. Bütün dolandırıcıların, namussuzların dibine darı ektin. Al satçılık da saçma artık. 3400'e al. 3500'e sat. Çok saçma yani. Artık al satçılar sadece kendi araçlarını beleşe getirmek için, bir araçlık işlem yapar. Yılda iki adet. Alır, biner, satar. Bundan bir yaşam geliri çıkaramaz. Sadece aracına beleşe biner. Artık vatana millete faydası olan işler yapabilir bu adamlar. Onların yükünden de kurtulduk. Ne güzel.
------
Görüldüğü üzere isteyince hemen her konuda çözüm var. Ben çözüm odaklı biriyim. Bana çözüm söyleyebilirseniz çok sevinirim. İçinde bulunduğum anarşist tavırdan da hoşnut değilim. Zira bir vatanseverim. Alternatif bir çözüm önerisi sunabilirseniz, sonuna kadar desteklerim.
-
sen önce tanımadığın biriyle nasıl konışman gerektiğini öğren, yazdıkların doğru ama üslup sorunun var. benim muhalif olup olmamam değil mesele, konuyu dar alana sıkıştırma.
ithal ürünlerde vergi olması normal, bunu üretim yapmadan çözmek zor. cari açık verilen ülkelerde ithal ürünlerde vergi olur, biraz ekonomi öğren.
vergilerin nereye kullanıldığı konusunda haklısın. zaten sürekli eleştirdiğimiz mevzu bu.
iktidar değişse bile bu vergiler olacak ama vergiler belki daha verimli alanlara kullanılır.
-
Hitap sorunum olduğunu düşünmüyorum, lakin hiç tanımadığın insanların maaşını bile tahmin edebilme yeteneğine sahip değilim.
Vizyon meselesi, "iş takibi" yapan 'kuzu'lardan, kurtuldugumuzda, bu vergiler nereye gidiyor diye hesap sorduğumuzda, bu işler olacak.
Vizyoner olmak, ülkeyi yöneten ekibin görevi F1 pistin kenarına invest in Türkiye yazarak bu iş olmaz. Önce sen kendi yerli beyin göçünü durduracaksin.
Bunu yapabilmek için imkan ve seçenek sunacaksin. Bu yerli beyinlere İTÜ de kira karşılığı vergi indirimi yapmaktan daha fazlasını, hak ve adalet olgusunu sosyal devlet güvencesini vererek olur.
Çözüm çok. arayan bulur, ilk öncelik iktidar kaygısı, oy ve tekil tip toplum ile seçmen kitlesi olmadığı zaman.
Nerede kaldı 3 dönem kuralı?
Nerede kaldı adalet ve kalkınma ?
Ben
özel kalemlerin pudra şekeri seansindan,
Protestocuların TOMA ile mudehale edilmesinden,
Avrupa insan hakları mahkemesi kararlarının sakız falı kıvamında değerlendirilmesinden,
Başka ülkelerin iç işlerine karışmak suretiyle ülkeye gelir kaynağı yaratılmasından başka birşey göremiyorum.
Korku ve tek düze yaşam dışında,
Adalet ve çeşitliliğin gelmesi gerekir.
İyi forumlar.
-
Hocam nedense aynı durumdayız
Ben yazmışım gibi okudum 😄
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Halk BDSM ci bizim, kırbacı vurdukça oh! Bidaha vurr! Diye haykırıyor. Bu halkın sırtından kırbacı eksik eden iktidara gelemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizde bunlara karşıyız zaten,evvela ekonomiden önce huzurlu bir ülke olmak gerekiyor. demokrasi ve insan hakları endekslerinde gerilerdeyiz. bu toplumsal bir sorundur.
ekonomik sorunları çözmek içinde siyasilerin oy kaygısı gütmeden cesur adımlar atması gerekiyor. acı hapı yutmamız şart.
-
Maks 3 yıl içinde ülkeyi terkedicem. Olurda bir gün yabancı basında sokak röportajına denk gelirsem haberlere falan cıkarsam yani.
Neden ülkenizi terkedip burada yaşamayı tercih ettiniz diye sorduklarında. "Vergi"yüzünden diyeceğim. Hükümet bizlerden Fahiş vergiler topluyordu. Bu yüzden ülkemi terketmek zorunda kaldım diyecegim.
-
1 ekimde 15999 a aldığım 13 pro yu dün 17500 e sattım 2. el olarak. gerçekten bu iş çığrından çıkmış durumda.
-
Ne alaka.ÖTV denen dalga Özal zamanında varmıydı Erbakan zamanında varmıydı.ecevit zamanında varmıydı.
Millet erken emekli olmasına rağmen,ülke çokta güzel dönüyordu.Herkes güzel emekli maaşı alıyordu
Yap işlet devret gibi ekonomiyi batıdan cinsten projelerler milletin gözü boyanmıyordu
Devletin yaptığı köprüden deli dumrul gibi geçmeyenden para almayı bırak geçenden de para alınmıyordu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X