Şimdi Ara

Iphone Görüşme Kaydedici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Iphone arama kaydedici gerek ve bir dolandırıcılık söz konusu. Acil yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim, büyük iyilik yapmış olur..

ACR ses kaydedici Google Store'da mevcut fakat iphone ile safari(internet)'ten girip indirsem herhangi bir sorunla karşılaşabilir miyim ?

• Görüşmeleri izinsiz kaydetmek TCK uyarınca suç teşkil eder. Söz konusu fiil dolandırıcılık olsa bile. Dolandırıcılık söz konusu olduğunu düşünüyorsanız Savcılık'a suç duyurusunda bulunacaksınız.
  • engin9103 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fakat elimde, bir cihazın parasını vereceğine dair whatsapp konuşmalarının fotoğrafından başka bir şey yok? Aklıma konuşarak itiraf ettirmek vicdan azabı çektirip konuşmaları kayıt almak vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngocs

Teşekkür ederim fakat elimde, bir cihazın parasını vereceğine dair whatsapp konuşmalarının fotoğrafından başka bir şey yok? Aklıma konuşarak itiraf ettirmek vicdan azabı çektirip konuşmaları kayıt almak vardı.

vicdanı olan birisi yanlış yapmaz. vicdanı yoksa boşuna uğraşma olmayan şeye acı çektiremezsin. çok önemliyse ses kaydedici bir cihaz bulup sesi hoparlöre vererek kayıt edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqyyxx

quote:

vicdanı olan birisi yanlış yapmaz. vicdanı yoksa boşuna uğraşma olmayan şeye acı çektiremezsin. çok önemliyse ses kaydedici bir cihaz bulup sesi hoparlöre vererek kayıt edebilirsin.

Alıntıları Göster
    benim telefonumda 6 000 e yakın kayıtlı telefon konusması var, ve hepsi BANA AİT (başkasıyla) konuşmalar, şimdi en kral savcıyı çağırttırın bakayım bana bi suç ithamında bulunabılıyo mu ? kardesim 3. kişilerin telefon görüşmelerini kaydetmek yasaktır... kendininkini fersah fersah disket disket kaydedebilirsin...ama i phone için uygulama bilmiyorum maalesef

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    TapeACall diye bir uygulama var bu iş için. Ücretsiz versiyonuyla 60 saniyeye kadar (bunun ilk 20 saniyesi çöp) kaydedebilirsiniz. 10$ olan ücretlisiyle sınır yok ama, değer mi siz karar verin.

• TapeACall kullanabilirsin fakat arkadaşın dediği gibi çalma kısmını da kaydettiği için süre sınırına takılırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

TapeACall kullanabilirsin fakat arkadaşın dediği gibi çalma kısmını da kaydettiği için süre sınırına takılırsın.
    Teşekkür ederim, buradan arayan arkaadaşlara da duyurulur: Ücretsiz iphone'da arama esnasında kayıt yapan herhangi bir program yok. Her program 10$ arkadaşların da dediği gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enzo_mcfly

benim telefonumda 6 000 e yakın kayıtlı telefon konusması var, ve hepsi BANA AİT (başkasıyla) konuşmalar, şimdi en kral savcıyı çağırttırın bakayım bana bi suç ithamında bulunabılıyo mu ? kardesim 3. kişilerin telefon görüşmelerini kaydetmek yasaktır... kendininkini fersah fersah disket disket kaydedebilirsin...ama i phone için uygulama bilmiyorum maalesef

Bilmeden konuşmak işte böyle bir şey. Türk Ceza Kanunu 134. madde der ki;

Özel hayatın gizliliğini ihlal

Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse,bir yıldan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat arttırılır.

Siz birisiyle yaptığınız görüşmeyi onun iznini almaksızın kaydederseniz bu alenen suçtur. Operatörler vb. yerlerin "yapacağınız görüşmeler kalite standartları gereği kayıt altına alınmaktadır" demesi de bu sebeptendir. Siz bunu kabul ederek görüşmeyi yapıyorsunuz.

• bankalar kurumsal firmalardir. kişinin benle konuştuğu 3. şahıs özeline girmez
    ayrıca hayır kurumlara ben konuşmamın kaydedilmesini istemiyorum diyip aynı zamanda işini halledebiliyor musun? konuşmanın sonunda konuşmayı kaydettim bilgin olsun desem o zaman haklı miyim? kanunlar mahkeme mahkeme hakim hakim farklı yorumlanır. siz birini konuşmamız kaybetmiş diye şikayet edin hiçbişey çıkmaz ondan
  • Kalora da bir tweak vardı görüşme başında bu görüşme kaydedilecektir diye uyarı verip sınırsız kayıt yapabiliyordu,sildim bir ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: obiwanpazzini

Kalora da bir tweak vardı görüşme başında bu görüşme kaydedilecektir diye uyarı verip sınırsız kayıt yapabiliyordu,sildim bir ara
    karşındaki kişiyle yaptığın konuşmayı kaydetmek karşı tarafın bilgisi dahilinde ise yasal değilse yasadışıdır. lakin yapılan konuşmanın delil niteliği taşıyabilmesi için yapılacak olan görüşmenin kayıt altına alınacağı bilgisinin verilmesi gerekir aksi halde karşınızdaki adam konuşma esnasında cinayet işlediğini bile itiraf etse hiç bir şekilde bir yaptırım uygulanamaz. sadece bilmiş olursunuz.
  • quote:

karşındaki kişiyle yaptığın konuşmayı kaydetmek karşı tarafın bilgisi dahilinde ise yasal değilse yasadışıdır. lakin yapılan konuşmanın delil niteliği taşıyabilmesi için yapılacak olan görüşmenin kayıt altına alınacağı bilgisinin verilmesi gerekir aksi halde karşınızdaki adam konuşma esnasında cinayet işlediğini bile itiraf etse hiç bir şekilde bir yaptırım uygulanamaz. sadece bilmiş olursunuz.

Alıntıları Göster
    Alıcağın ceza 1yıldan 2 yıla kadar ve hükmün geri bırakılması ile sonuçlanır.Eğer dolandırıldı iseniz bunu hakim anlayışla karşılayacaktır.

• quote:

Teşekkür ederim, buradan arayan arkaadaşlara da duyurulur: Ücretsiz iphone'da arama esnasında kayıt yapan herhangi bir program yok. Her program 10$ arkadaşların da dediği gibi.

Yanlış bilgi vermeyelim. Appstore içinde paralı-parasız hiçbir uygulama görüşme kaydedemez. Bu ancak jb ile mümkündür. Audio recorder uygulaması yapıyor bu işi ve yüklü bende.
  • quote:

bankalar kurumsal firmalardir. kişinin benle konuştuğu 3. şahıs özeline girmez
    ayrıca hayır kurumlara ben konuşmamın kaydedilmesini istemiyorum diyip aynı zamanda işini halledebiliyor musun? konuşmanın sonunda konuşmayı kaydettim bilgin olsun desem o zaman haklı miyim? kanunlar mahkeme mahkeme hakim hakim farklı yorumlanır. siz birini konuşmamız kaybetmiş diye şikayet edin hiçbişey çıkmaz ondan

sen ve x konuşuyorsanız ve sen x'e sormadan konuşmanızı kaydediyorsan açık ve net kanuna aykırı hareket ediyorsun demektir. eğer öyle bir isteğin varsa kaparsın telefonu, bu kadar basit. konuşma öncesi bunu belirtmen lazım.

Avukatım bu arada yani bilmeden sallıyor olsam neyse de...
  • arkadaşım PM den numaramı atayim ara beni direk ben konuşmayı kaydediyim sonra sen beni konuşmamı kaydetti diye şikayet et ben de sorduklarında evet kaydettim diyeceğim bakalım ne sknti yasicam. forum da bilgilenir hem ne diyorsunuz?
  • quote:

dostum adam avukatım diyor sen cuk diye bitirmissin olayı olay bu kadar basit budur işte. aynen senin dediğin gibi yav zaten ben hakime ya efendim benim telefona küçük kardeşim ne bulduysa indirmiş bütün konuşmaları kaydediyo otomatikzaten " dedıgımde hakim beni suçlayan tarafa diyecek ki bu konuşmada siz bi suç işlediğinizi itiraf etseniz bile hukuki bi delili yok zaten o yüzden bu kayittan kusura bakma ama adama öyle 3-5 milyar ceza kesemem ekmeğini kovala der.banada basın belaya falan da girmedi koçum hadi işine bak der bende gider başvuruda bulunduğun adliyeden çıkar bursa iskender yerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzo_mcfly -- 28 Mart 2015; 1:09:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: obiwanpazzini

Kalora da bir tweak vardı görüşme başında bu görüşme kaydedilecektir diye uyarı verip sınırsız kayıt yapabiliyordu,sildim bir ara

Onun ayarı var. İstersen uyarmıyor.
  • quote:

arkadaşım PM den numaramı atayim ara beni direk ben konuşmayı kaydediyim sonra sen beni konuşmamı kaydetti diye şikayet et ben de sorduklarında evet kaydettim diyeceğim bakalım ne sknti yasicam. forum da bilgilenir hem ne diyorsunuz?

Hocam iskembeden sallama en basit ornegi hangi call centeri ararsan banka.. Gsm operator vs farkrtmez konusma basinda isterse banttan isterse operator kendisi konusma baslamadan konusmanin kayit altina alindigini belirtir vr bunu spor okdun diye yapmaz kanuni zorunluluktsn yapar..,

Ayrica yanlis bilmiyorsam turk hukukuna gore konusma basinda uyari verse bile tel dahil ses kayitlari 2. Derece kanittir ve seni tek basina hakli ve haksiz duruma getiremez

Ancak tabiki de hakim kanaatini etkileyecektir eger guvenilir gelirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Yanlış bilgi vermeyelim. Appstore içinde paralı-parasız hiçbir uygulama görüşme kaydedemez. Bu ancak jb ile mümkündür. Audio recorder uygulaması yapıyor bu işi ve yüklü bende.

Yanlış bilgi vermeyin gerçekten. Yukarıda yazdık. Appstore'da görüşme kaydeden uygulama var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.