Evet beyler , iPhone XR cihazımın pil sağlığı garip bir şekilde düştü. Hemde yüzde 3. iOS 15.4 güncellemesinin bir hediyesi. Sorum şu. Orjinal batarya fiyatı olmuş 1200 TL. Haliyle yan sanayi pillere yönelmek durumunda kaldım. Bildiğiniz önerdiğiniz deneyimleriniz sonucu memnun kaldığınız pil markası var mıdır ? Ankara’da ikamet ediyorum direk firma da önerebilirsiniz. Bu arada telefonu açtırmışken ahizesini de değiştireyim diyorum ortalama ne kadar fiyat çıkar ? Ahizeden de ses az geliyor. |
iPhone İçin En İyi Batarya Önerileri
iPhone'unuzun ömrünü uzatmak için kaliteli bir yedek bataryaya yatırım yapmak çok önemlidir. Peki, iPhone'unuz için en iyi batarya markası hangisidir?
En İyi iPhone Batarya Markaları
Piyasada çok sayıda iPhone batarya markası mevcuttur, ancak en güvenilir ve yüksek performanslı markalar şunlardır:
- Apple
- Anker
- Belkin
- Mophie
- RAVPower
iPhone'unuz İçin En İyi Bataryayı Seçme Kriterleri
iPhone'unuz için en iyi bataryayı seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat etmelisiniz:
- Kapasite: mAh olarak ölçülen kapasite, bataryanın ne kadar süre dayanacağını gösterir.
- Voltaj: Çoğu iPhone bataryası 3,8 V voltaj kullanır.
- Malzeme: Lityum iyon piller en yaygın kullanılan ve en uzun ömürlü olanlardır.
- Derecelendirme: Bataryanın kaç kez şarj edilebileceğini gösteren döngü sayısını kontrol edin.
iPhone Modellerine Göre Batarya Önerileri
Her iPhone modeli farklı bir batarya türü kullanır. iPhone 11 için en iyi batarya önerileri şunlardır:
- Apple iPhone 11 Yedek Batarya
- Anker PowerCore Essential 20K
- Belkin Boost Charge Power Bank 10K
- Mophie Powerstation XXL
Telefon Bataryanızın Ömrünü Uzatma İpuçları
Bataryanızın ömrünü uzatmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyin:
- Bataryayı %20'nin altına düşürmeyin veya %80'in üzerine şarj etmeyin.
- Hızlı şarj cihazlarını kullanmaktan kaçının.
- Arka plan uygulamalarını kapatın.
- Ekran parlaklığını düşürün.
- Cihazınızı serin bir yerde saklayın.
Kaliteli bir batarya ve uygun bakım ile iPhone'unuzun ömrünü önemli ölçüde uzatabilirsiniz.