yeni iphone 11 aldım bugün ilk defa kullanıyorum. telefonu ilk açtığımda normal sosyal medyada gezmekten başka bir şey yapmadığım halde şarjın çabuk bittiğini fark ettim. dakikada %1 falan gidiyordu neredeyse hatta belki daha bile fazla. apple desteğe yazdım, test yapıldığında donanımsal bir sorun görmediğini söyledi. sürümüm güncel değilmiş güncellerseniz yüksek ihtimalle düzelir dediler, bende ios 15.2.1 den 15.4.1 e güncelledim. %80 e kadar şarj ettim, %80'den 79 a düşmesi çok uzun sürdü ama sonra sanki yine hzılıca 78'e düşmüş gibi geldi. pil sağlığım %100 bu arada tabii ki. siz telefonu aldığınızda aktif kullanımda saatte ortalama % kaç şarj gidiyordu hatırlayanlar varsa yazabilir mi? 5000 mAh bataryalı telefondan geçtiğim için de bana böyle geliyor olabilir belki. |
iPhone 11 Şarj Süresi ve Şarj Edilme Hızı
iPhone 11'nin pil kapasitesi 3.110 mAh olup, önceki modellerine göre daha uzun pil ömrü sunar. Ancak şarj süresi ve şarj ederek elde edilen pil ömrü, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.
iPhone 11 Şarj Süresi
iPhone 11'nin şarj süresi, kullanılan şarj cihazına ve kablo türüne bağlıdır. Apple'ın 5W şarj cihazı ile şarj edildiğinde, iPhone 11'in tam olarak şarj olması yaklaşık 3 saat sürer. 18W hızlı şarj cihazı kullanıldığında ise bu süre yaklaşık 1,5 saate iner.
iPhone 11'in Şarj Edilme Hızı
iPhone 11'in şarj hızı, pilin mevcut şarj seviyesine bağlı olarak değişir. Pil %20'nin altındayken, hızlı şarj olur. Pil %80'e ulaştıktan sonra şarj hızı yavaşlar.
iPhone 11'in Şarj Edilerek Elde Edilen Pil Ömrü
iPhone 11'in 100 şarj ile ne kadar süre gideceği, kullanım şekline bağlıdır. Sürekli video izleme, oyun oynama veya web'de gezinme gibi yoğun görevler pil ömrünü daha hızlı tüketir. Normal kullanım koşullarında, iPhone 11'in 100 şarj ile yaklaşık şu kadar süre gideceği tahmin edilir:
- Konuşma süresi: 17 saate kadar
- Video oynatma süresi: 10 saate kadar
- İnternet kullanımı: 10 saate kadar
iPhone 11'in şarjını optimize etmek için şu ipuçlarını uygulayabilirsin:
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapat.
- Ekran parlaklığını azalt.
- Konum hizmetlerini ve Bluetooth'u yalnızca ihtiyaç duyduğunda kullan.
- Cihazı düşük güç moduna al.