Şimdi Ara

iPhone için olan şarjlı kılıflar zararlı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu sarjli kiliflar ne kadar sagliklidir? Telefona zarari var diyeni cok duydum. En kolay ornek de: çin mali sarj aletlerinin ekranin dokunmatigine, board' a v.s zarar verdigi soylentileri.
    Arkadaslar kullanan veya bu konuda kesin bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Sins

Arkadaslar bu sarjli kiliflar ne kadar sagliklidir? Telefona zarari var diyeni cok duydum. En kolay ornek de: çin mali sarj aletlerinin ekranin dokunmatigine, board' a v.s zarar verdigi soylentileri.
    Arkadaslar kullanan veya bu konuda kesin bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

iPod Touch 4G'de çinden getirdiğim güneş enerjili şarj aletimi kullanıyorum. 2400mAh gücünde ve doğrudan güneş olan her yerde hep şarj oluyor, istersen 220V prizden de şarj uygulayabilirsin. %100 Şarjla iPodu 2 kez doldurabiliyor. Veya bir iPod , bir iPhone..
    2 haftadır bir zararını görmedim. Okulda falan çok oyun oynadığım zamanlarda şarja bırakıyorum, 1 saatte %30-40 doluyor tekrar, bu kadar basit :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

Arkadaslar bu sarjli kiliflar ne kadar sagliklidir? Telefona zarari var diyeni cok duydum. En kolay ornek de: çin mali sarj aletlerinin ekranin dokunmatigine, board' a v.s zarar verdigi soylentileri.

iPod Touch 4G'de çinden getirdiğim güneş enerjili şarj aletimi kullanıyorum. 2400mAh gücünde ve doğrudan güneş olan her yerde hep şarj oluyor, istersen 220V prizden de şarj uygulayabilirsin. %100 Şarjla iPodu 2 kez doldurabiliyor. Veya bir iPod , bir iPhone..
    2 haftadır bir zararını görmedim. Okulda falan çok oyun oynadığım zamanlarda şarja bırakıyorum, 1 saatte %30-40 doluyor tekrar, bu kadar basit :)

Hocam zaten zamanla olan olaylar bunlar. Iki haftada belki zarari gorunmez, ama board a falan zarar verdigini duydum. Tereddutte kaldim ben de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya bisey olmaz amma pimpiriklisiniz he. Voltajini akimini hep bu cihaza gore ayarliyo adamlar. Yan sanayi sarj aletiyle farkli degil. Ayrica cin mali olmayan yok. Hepsi cin mali. Bende de var bitane sarj edemedigim zaman takiyorum o gun isimi goruyor.

• 8 aydır intouch battery case kullanıyorum
    tr den aldım
    80tl
    garantili ve apple onaylı
    tavsiye ederim

http://www.hepsiburada.com/liste/intouch-battery-case-iphone-44s-sarjli-kapak-/productDetails.aspx?productId=telsarjbttrcaseint&categoryId=16113

çin mallarına pek lafım olmaz ancak
    pil konusunda dikkat
    polymer esaslı pillerde büyük tehlike olabilirmiş

bence apple onaylı garantili tr den alınmış bu tip kılıflı aküleri alabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

Hocam zaten zamanla olan olaylar bunlar. Iki haftada belki zarari gorunmez, ama board a falan zarar verdigini duydum. Tereddutte kaldim ben de.

Ben zaten elektrik elektronik öğrencisiyim, board'a zarar verme olayının olmayacağını biliyorum. Çünkü iPod pilinin çektiği akım belli, gücü belli, şarj aletinin de gönderdiği akım belli. İkisi birbirine uyuşuyor, Input 5V 500mA, Output 5V 500mA, gayet uygun sonuçta. Üstelik test ettim.

• Dokunmayikte sapitma olmazsa sorun yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

8 aydır intouch battery case kullanıyorum
    tr den aldım
    80tl
    garantili ve apple onaylı
    tavsiye ederim

http://www.hepsiburada.com/liste/intouch-battery-case-iphone-44s-sarjli-kapak-/productDetails.aspx?productId=telsarjbttrcaseint&categoryId=16113

çin mallarına pek lafım olmaz ancak
    pil konusunda dikkat
    polymer esaslı pillerde büyük tehlike olabilirmiş

bence apple onaylı garantili tr den alınmış bu tip kılıflı aküleri alabilirsin

bu kılıfı bi arkadaşım 1 senedir kullanıyor hiç bi sıkıntı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufmrt

Dokunmayikte sapitma olmazsa sorun yok

Ustteki arkadasin vermis oldugu linkteki aletten izmirde buldum. Buyuk ihtimal ondan alacagim. Benim dusundugumde dokunmatikdeki sapitmalar. Yaklasik 2-3 defa telefonumu cakma sarj aleti ile sarj etmek zorunda kaldim. Tesadufmudur bilmem, sarj ettigimden sonra(2-3 gun) zaman zaman kilit ekraninda dokunmatik kafayi yiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yusufmrt

Dokunmayikte sapitma olmazsa sorun yok

Ustteki arkadasin vermis oldugu linkteki aletten izmirde buldum. Buyuk ihtimal ondan alacagim. Benim dusundugumde dokunmatikdeki sapitmalar. Yaklasik 2-3 defa telefonumu cakma sarj aleti ile sarj etmek zorunda kaldim. Tesadufmudur bilmem, sarj ettigimden sonra(2-3 gun) zaman zaman kilit ekraninda dokunmatik kafayi yiyor.

onu bilmiyorum ama çakmalar hem sapıtma hemde patlama yapıyor iphone değilde şarj aleti patlıyor.bende de çakma vardı ama sorun olmadı patladığını bilmiyordum zaten bozuldu 2 ay sonra attım.
  • gerekli durumlarda harici batarya kullanıyorum. Gerçekten işe yarıyor. Şarjlı kılıfa alternatif arayanlar incelememi okuyabilir;

http://forum.donanimhaber.com/m_75625685/tm.htm

• Şarjlı kılıflardan ziyade yaptığımız testler sonrası taşınabilir şarj aletleri hem zararsız hem daha verimli kullanım sağladı. Kullanma yoğunluğuna göre istediğin güçte bir taşınabilir şarj aleti alıp bu sorunu çözebilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarfmarket

Merhaba,

Şarjlı kılıfın yerine alınabilecek en sağlıklı ve güvenilir cihaz,taşınabilir şarj aletleridir.Şarjlı kılıf telefonu şarj ederken,neler olur? Telefon ısınır,kılıfta içerden ısınır.İki pil ısınırsa neler mi olur? telefon patlayabilir,cihaz arızalanabilir.

Şarjlı kılıflar çıktığından beri teknik servisler pil sorunlarıyla dolmuş taşmış.

O yüzden en iyisi taşınır şarj cihazı almak.Hem bütün telefonlarda kullanılıyor.Ayrıca fotoğraf makinesi ve oyun konsollarınıda şarj ediyor.

bigüzellikyap.com diye bir siteden almıştım.Bir bak istersen.

Zamaninda alip kullandim ve tekrar sattim dediginiz gibi telefonu sarj ederken hem sarj cihazi hem de telefon isiniyor, ama hic bi zararini gormedim. Zaten telefonu da satiyorum, bu nesil bana yaramadi.

Kısa dönemde zararını görmezsin.Fakat telefonu ilk aldığında pil full doluyken 1 gün gidiyorsa ,şarjlı kılıf gibi cihazlarla bu kullanım süresi daha düşük sürelere iniyor.Uzun vadede ise telefon patlamalarına sebep oluyor.

piyasada bir sürü tahta kale powerbank'ı var.Alırken dikkat etmek lazım.

En önemlisi lityum polimer powerbank bulmak lazım.Enerjiyi tutuyor.1 yıl sonra bile powerbank'ın içinde enerji kaybolmuyor.
    Ama lityum ion pillerde bir hafta sonra enerji kayıpları başlar.Düşünsene tatile gidiyorsun telefonun şarjı bitti.Powerbank'ı kullanman gerekiyor.Bir takıyorsun şarjı bitmiş.At çöpe gitsin.

Birkaç arkadaş reklam yapmış burda ama hepsi lityum ion pil.

Çare Haycell bence :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.