Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

İphone mu BlackBerry mi ve İphone hakkında sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

Orijinalden alıntı: totii

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok sağolun şu pil ömrüyle içimi rahatlattınız garantiye giriyormuş ve değşiebiliyormuş. Sanırım Wi-Fi'ın çalışmaması da onun gibi bir sorun?

Çalişmiyormu?

çalışımıyorr

Wifi ye baglanmiyomu yoksa baglanip internetemi girmiyo?

modemimin yanında olmama rağmen bile wi-fi da hiçbir ağı bulmuyor. bu her yerde geçerli. hiçbir ağı bulmuyor.

Restore denedinizmi hiç?

Ne olur ne olmaz diye bir restore yapin belki problem düzelir

Olmazsa servis :)

restore denedim olmuyo iphone 2 sene önce yurt dışından geldi

• Hocam rica etsem jb li olup olmadigini,versiyonunu,ne kadar zamandir kullandigizi ve sorunun onceden olup olmadigi hakkinda bilgi verebilirmisiniz daha kolay yardimci olabilirim
  • Şuan evde bulunan iPhone 4 ve Blackberry Torch 9800'ün bir karşılaştırmasını yapayım size.

Blackberry App World vs Appstore: Daha önceden iphone kullandığınız için appstore'u bilirsiniz, o an size gereken herhangi bir uygulamayı %90 oranla bulursunuz. Autocad'den photoshop'a, veya o an gereken metronomdan scan uygulamalarına kadar envai çeşit elinizin altındadır. Blackberry'de durum biraz vahim açıkçası, appstore'a bir haftada gelen uygulama sayısı sanırım app world denen yerden daha fazla, çünkü o kadar karıştırmama rağmen işe yarar az uygulamaya rastladım, bunların da çoğu ücretliydi. Bu şöyle bir sorunu da doğuruyor, telefonun üzerinden gelen BBM gibi uygulamalara bağımlı kalıyorsunuz, her ne kadar kutusundan çıkmış blackberry iphone'dan daha çok uygulama içerse de blackberry'de alternatifleriniz olmadığından işiniz oldukça zorlaşıyor.

Ekran: Blackberry eve girene kadar birkaç ay iphone 4'ü kullandığımdan sanırım, blackberry'nin ne çözünürlüğünü, ne de renklerini beğenmedim. Tabi ki kötü demek istemiyorum, belki iphone 4'ü elime almamış olsam mutlu mesut yaşayabilirdim torch'la, ama ikisini karşılaştırdığınızda çok büyük bir farkla iphone önde.

Hız: iphone'da menüde dolaşırken veya bir programı çalıştırırken bir takılma yaşamadım ben henüz, menüde sayfaları değiştirirken şu ufak atlamalara da tanık olmadım; ama blackberry biraz gerisinde iphone'un. Yine tekrarlamak istiyorum, rahatsız edici bir yavaşlık söz konusu değil, ama ikisi yan yana konduğunda iphone üstünlüğü var.

İnternet: Blackberry mail'leri anında almasıyla meşhur, ve hakkaten alıyor da. Bilgisayardaki tarayıcıdan bile hızlı olduğunu söyleyebilirim; iphone'a karşı -eğer bu sizin için önemliyse- ciddi bir üstünlüğü var. Sayfa açma sürelerinde ben ciddi bir fark göremedim, ikisi de tatmin edici.

Tasarım: Blackberry açıkçası biraz 'kütük' gibi, açılan klavyesi sebebiyle oldukça kalınlaşmış durumda. Telefonun arkasının masaya konduğunda temas eden noktaları yumuşak bir materyalle kaplanmış, bir çizilme riskini atıyor ortadan. Açılan klavye çok kaliteli durmasa da diğer telefonlara nazaran daha tatmin edici. Tuş kilidi oldukça sakıncalı yalnız, sadece telefonun üstündeki bir düğmeyle açılıp kapanabiliyor, yani eğer tuş kilidinize şifre koymuyorsanız telefon cebinizde olmadık işler yapabiliyor. Iphone çok daha ince, ekranı daha büyük ve klavyeden yoksun. Ön ve arkası cam olduğundan çizilme riski burada da pek fazla değil. Tasarım dolayısıyla ortaya çıkan bir anten sorunu var ama herkes haberdar olduğundan çok değinmeyeceğim bu konuya.

Dokunmatik: Blackberry de iphone gibi basınçlı değil, ısı sensörleriyle çalışıyor. Ama malesef başarılı sayılabilecek olsa da iphone'a pek yaklaşabildiğini söyleyemeyeceğim.

Klavye: Blackberry'de tuşlar biraz ufak kalmış, diğer modellerine nazaran yazmak alışana kadar çok rahat değil. Dokunmatik klavyelerde ise blackberry'nin daha küçük ekranı sebebiyle tuşlar iphone'a oranla daha ufak kalmış; ama çok sorun yaratmıyor.

Kullanım: Açıkçası blackberry'de bir sorunla karşılaştığınızda çözümü düşündüğünüzden daha zor olabiliyor, hem telefon daha karmaşık, hem de kullanıcı sayısı daha az olduğundan internette çözüm bulmak daha güç. iphone'da siz bir şeye karışmıyorsunuz, çözemediğiniz şeylerle pek sık karşılaşmıyorsunuz ve itunes işin kalanını sizin için hallediyor zaten.

Blackberry daha hızlı aldığı mailleriyle, üzerinde gelen ve çok kullanıcısı olan BBM gibi uygulamalarıyla dikkat çekiyor, ve gerçekçi olmak gerekirse tam bir iş telefonu. iPhone ise daha yoğun multimedia desteğiyle karşımızda. Karar sizin diyorum, özellikler olarak iphone yüksek oranda lider, kullanım kısmını ise siz belirleyeceksiniz, isteklerinizi bulun ve ona göre davranın.

edit: ikisinin de şarj süreleri birbirine çok yakın, normal kullanımda 2 güne kadar dayanıyorlar, yoğun kullanımda ise 1 günü zor çıkarıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomert -- 30 Ocak 2011; 18:34:31 >

• bence iphone al eğer hala karar veremediysn...
    yarın öbür sıkılıp satmak istediğinde 2.el piyasası daha iyi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok sağolun şu pil ömrüyle içimi rahatlattınız garantiye giriyormuş ve değşiebiliyormuş. Sanırım Wi-Fi'ın çalışmaması da onun gibi bir sorun?

Çalişmiyormu?

çalışımıyorr

Wifi ye baglanmiyomu yoksa baglanip internetemi girmiyo?

modemimin yanında olmama rağmen bile wi-fi da hiçbir ağı bulmuyor. bu her yerde geçerli. hiçbir ağı bulmuyor.

Bendede aynı sorun var

• bence iphone al eğer beğenmezsen iphone 4 ü zaten blackberry alacak fiyattan satabilirsin şu anda beğenmezsen memnun olmazsan şu yoklukta elini öpene 1500 e verirsin sonrada blackberry alırsın
  • 2 cihazında kullanım alanları farklı.Blackberry iş telefonu iPhone ise multimedya ağırlıklı cihazdır.Hangisi sizin için önemli ise onu tercih edin.
  • kesinlikle iphone diyorum.
  • saçmalamayın ya ne iphone u bana hediye olarak geldi keske blackberry gelseydi iphone kadar saçma sapan bi telefon yok bi kere aptal aptal kendi kendine kontör yiyor.çok çabuk şarjı bitiyo daha neler neler...
    quote:

Orijinalden alıntı: 1 9 0 7

kesinlikle iphone diyorum.
  • iPhone
  • quote:

Orijinalden alıntı: repeatafterme

saçmalamayın ya ne iphone u bana hediye olarak geldi keske blackberry gelseydi iphone kadar saçma sapan bi telefon yok bi kere aptal aptal kendi kendine kontör yiyor.çok çabuk şarjı bitiyo daha neler neler...
    quote:

İngiltereden geldiyse kontör yer.Forumu araştır derim.
  • turkcellden alındığı halde kontör gidiyodu sonra düzeldi
    quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: repeatafterme

saçmalamayın ya ne iphone u bana hediye olarak geldi keske blackberry gelseydi iphone kadar saçma sapan bi telefon yok bi kere aptal aptal kendi kendine kontör yiyor.çok çabuk şarjı bitiyo daha neler neler...
    quote:

İngiltereden geldiyse kontör yer.Forumu araştır derim.

• bu mailleri alma işi iphone da yapılamıyo mu? her seferinde özellikle girilip öyle mi kontrol etmek lazım mailleri?
  • Hayir 5 dk bir kontrol etme opsiyonu vardi sanirim, mail geldiginde uyari veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-A-

Hayir 5 dk bir kontrol etme opsiyonu vardi sanirim, mail geldiginde uyari veriyor.

gmail push ile anında e-posta gelıyo hocam EDGE hızında 2sn gecıkme olsada idare etcez napalım
  • o da yapılıyosa blackberry nin pek bi cazip yanı kalmıyo o zaman
  • Arkadaşlar bende 9800 torch ve iphone 4 var.ikisinide kullanıyorum.
    torch:telefonu kişiselleştirmeyi sevenler ve sürekli iş için kullanacak kişiler için çok pratik ve aşırı fonksiyonel.her uygulamanın her özelliğini çok kısa bir sürede değiştirebiliyorsunuz.dezavantajı aşırı büyük. kapağı açtığınızda ise tuş takımı biraz küçük.ekran aşırı büyük derken enlemesine olan boyutunu kastediyorum.
    iphone: havalı iş için kullanmak biraz zaman alıyor.ancak uygulama ve oyunlar için biçilmiş kaftan.ve iphone :)

ama ikiside süper cihazlar seçim yapmak zor hakikaten.

batarya süreleri ikisininde 2 günde bitiyor.birde blackberry de sürgülü kapakta sallanma sorunu var.

kısacası iş telefonu blackberry ama biraz havalı ve spor kullanım için iphone derim,şahsi fikrim.
  • Yogun olarak telefon kullaniyorum bu yuzden sarj konusunda herhangi bir modelden sikayet edemem, ama IS icin kullanacaksaniz BB yada Business tabanli bir telefon sart. Uygulama bollugu ile unlu appstore bile bazen derdinize cozum olmayabiliyor gidip JB vs... ile ugrasmaniz gerebilir.

Fiziki klavyeye o kadar alismisim ki, iphone4'u esime verdim onun E71'ini kullanmaya basladim. Kendi telefonumda E71'di, satip iP4 almistim.

Telefon yenilemek icap ederse BB serisinden devam ederim, iphone defteri benim icin kapanmistir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.