Şimdi Ara

Iphone Ölü Pixel Canlandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
14.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim 8gb ihonenin ekranında ısı değişikliğiyle yerdeğiştrebilen yarı ölü pixeller var.
    Pixeller ısı arttıkça azalıyor ama tamamen yok olmuyor. sora tekrar çıkıyorlar yer değiştiriyorlar.

Bunları bir yazılımla pixelleri şoklayarak hayata döndürmek mümkünmüş bu yazılımı yada yöntemi bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

Iphone Ölü Pixel Canlandırma

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Piksel Canlandırması: Sorunu Anlama ve Çözme

iPhone'unuzda ölü piksellerle mi karşı karşıyasınız? Bu, bilgili kişilerle çözülebilen bir sorundur. İşte iPhone'daki ölü pikseller hakkında bilmeniz gerekenler ve onları canlandırma konusunda bazı ipuçları:

iPhone Piksel Hatası Nedir?

iPhone piksel hatası, telefonunuzun ekranında sürekli olarak görünen bir veya daha fazla ölü piksel olarak ortaya çıkar. Ölü pikseller, ekranda normalde koyu veya parlak bir nokta olarak görünür.

iPhone Ekran Piksel Sorunlarının Nedenleri

iPhone ekran piksel sorunları çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, bunlar arasında aşağıdakiler yer alır:

• Donanım Arızası: Ekranın kendisindeki fiziksel bir arıza ölü piksellere neden olabilir.
    • Yazılım Sorunu: Nadiren de olsa, yazılım hataları da piksel sorunlarına yol açabilir.
    • Fiziksel Hasar: iPhone ekranınız düşmüş veya darbe almışsa, bu ölü piksellere neden olabilir.

iPhone Ölü Piksel Canlandırma

Çoğu durumda, iPhone ölü pikselleri canlandırılabilir. İşte deneyebileceğiniz bazı ipuçları:

• Piksele Hafifçe Masaj Yapma: Ölü pikselin üzerindeki alanı pamuklu bir bez veya yumuşak bir bezle nazikçe ovalayın. Bu, pikseli canlandırmaya yardımcı olabilir.
    • Ekranı Isıtma: Saç kurutma makinesini düşük ısı ayarında açın ve etkilenen alanı birkaç saniye üfleyin. Isı, pikseli yeniden canlandırmaya yardımcı olabilir.
    • Basınç Uygulama: Ölü pikselin üzerine birkaç saniye boyunca hafifçe bastırın. Bu, pikseli yerine oturtmaya yardımcı olabilir.

Bu yöntemler işe yaramazsa, aşağıdaki adımları uygulamanız gerekebilir:

• iPhone'unuzu Yeniden Başlatma: Bazen, iPhone'unuzu yeniden başlatmak, yazılım kaynaklı piksel sorunlarını çözebilir.
    • Ekranı Temizleme: Ekranınızı temizlemek, ölü piksellere neden olan kir veya tozu gidermeye yardımcı olabilir.
    • Profesyonel Yardım Alma: Pikselleri canlandırmak için yukarıdaki yöntemleri denedikten sonra sorun devam ediyorsa, profesyonel yardım almanız gerekebilir.

iPhone ölü pikselleri genellikle donanımla ilgili bir sorun değildir ve çoğu durumda yukarıdaki yöntemlerle canlandırılabilirler. Ancak, sorun devam ediyorsa, profesyonel bir tamirciye danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • senin ölü pixeller topluca intahar mı etmişler ne!?
    bunlara ne kadar şok yaparsan yap, dönmezler hayata.
    e hadi helvasını yapta yiyelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumcuabi

senin ölü pixeller topluca intahar mı etmişler ne!?
    bunlara ne kadar şok yaparsan yap, dönmezler hayata.
    e hadi helvasını yapta yiyelim...
    Şu programa bir bakın,umarım yardımcı olur..

Tıklayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: j.r.duke

Şu programa bir bakın,umarım yardımcı olur..

Tıklayın..

Alıntıları Göster
    Siyah olanlar ölü ve ölü pixelleri düzeltemessin. Resimdeki kırmızıda takılmış olan pixeller düzelebilir onlarda 1 2 tane.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vantage Point

Siyah olanlar ölü ve ölü pixelleri düzeltemessin. Resimdeki kırmızıda takılmış olan pixeller düzelebilir onlarda 1 2 tane.

Alıntıları Göster
    ölü pixele çare yok diye biliyorum
  • olu pikseller masaj ile duzelebiliyor,
    hadi be derseniz haklisiniz ama basima geldi..

ama bu kadar olu piksel, ve yanyana, bence ciddi bir ariza olmali...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

olu pikseller masaj ile duzelebiliyor,

Masaj konusu ciddi, benim de başıma geldi. Ama onlar ölü değil stuck pixeller için geçerli genelde..

quote:

Orjinalden alıntı: nofearl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    New ipad ölü pixel
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Masaj konusu ciddi, benim de başıma geldi. Ama onlar ölü değil stuck pixeller için geçerli genelde..

quote:

Orjinalden alıntı: nofearl

Alıntıları Göster
    bende ölü pikseli hortlatti :)
    siyahda takilmisti belkide?

• quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

bende ölü pikseli hortlatti :)
    siyahda takilmisti belkide?

Alıntıları Göster
    Aslında benim pixellerin ölü oldklarını düşünmüyorm tam siyah değil siyah ve beyaz zeminde kendini gösteriyor ısı ile yer deiştiriyor.
    Hatta bükü kısmını ısı ile yok ettim ama bunlar kaldı.

Umuyorum arkadaşın verdiği link işe yarar ilginiz için teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: canavcılar

Aslında benim pixellerin ölü oldklarını düşünmüyorm tam siyah değil siyah ve beyaz zeminde kendini gösteriyor ısı ile yer deiştiriyor.
    Hatta bükü kısmını ısı ile yok ettim ama bunlar kaldı.

Umuyorum arkadaşın verdiği link işe yarar ilginiz için teşekkür ederim :)

Alıntıları Göster
    Bu ölü pixeller nasıl oluşuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megaslaughter

Bu ölü pixeller nasıl oluşuyor?

Alıntıları Göster
    Bir sabah uyandığımda böyleydi sebebini anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: canavcılar

Bir sabah uyandığımda böyleydi sebebini anlayamadım

Alıntıları Göster
    O ne ya, belediye mezarlığı gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

O ne ya, belediye mezarlığı gibi...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim ekrandada yeşil pikseller var düzeltmek mümkünmü acaba ..canlandırabilirmiyiz ve nasıl yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taffytaffy

arkadaşlar benim ekrandada yeşil pikseller var düzeltmek mümkünmü acaba ..canlandırabilirmiyiz ve nasıl yardımcı olurmusunuz?

Alıntıları Göster
    Emin değilim ama o resimdekiler ölü piksel değil galiba. Ölü pikseller toplu iğne başı büyüklüğünde oluyor. Eğer onlar ölü piksel ise bu kadar sayıda ölü piksel nasıl oluşur anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Emin değilim ama o resimdekiler ölü piksel değil galiba. Ölü pikseller toplu iğne başı büyüklüğünde oluyor. Eğer onlar ölü piksel ise bu kadar sayıda ölü piksel nasıl oluşur anlayamadım.

Alıntıları Göster
    resimdeki sorun türkçe mealle kot pantolonların göt cebinde telefon taşıma alışkanlığının sonucu

o ekrana baskı uygulanmış ve piseller akmış çaresi yok deişicek o panel komple.

bu tip bi sorunun oluşmasının bir diğer yoluda o ekrana aşırı ısı uygulamak, yüksek ısılardada lcd dotlar akabiliyor ancak onun kesin olmamakla beraber bi çözümü var paneli soğutmak bazen bu işe yarıyor ama bu resimdeki gitmiş çaresi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kcygt

resimdeki sorun türkçe mealle kot pantolonların göt cebinde telefon taşıma alışkanlığının sonucu

o ekrana baskı uygulanmış ve piseller akmış çaresi yok deişicek o panel komple.

bu tip bi sorunun oluşmasının bir diğer yoluda o ekrana aşırı ısı uygulamak, yüksek ısılardada lcd dotlar akabiliyor ancak onun kesin olmamakla beraber bi çözümü var paneli soğutmak bazen bu işe yarıyor ama bu resimdeki gitmiş çaresi yok

Alıntıları Göster
    slm kardeşim benim ıphonemde de var ekranı degiştirir sek ölü pikseller gidermi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: incelerli

slm kardeşim benim ıphonemde de var ekranı degiştirir sek ölü pikseller gidermi ?

Alıntıları Göster
    Dostum ölü pixel yer değiştirmez eğer yer değiştiriyorsa onun sorunu telefonu arka cebine falan koyduysan ekran baskı görmüş. Bir telefoncuya götür ekran filmini değiştirip hallederler canını sıkma ancak dediğim gibi telefona baskı yaptıracak şeylerden kaçın

• quote:

Orijinalden alıntı: xoge

Dostum ölü pixel yer değiştirmez eğer yer değiştiriyorsa onun sorunu telefonu arka cebine falan koyduysan ekran baskı görmüş. Bir telefoncuya götür ekran filmini değiştirip hallederler canını sıkma ancak dediğim gibi telefona baskı yaptıracak şeylerden kaçın

Alıntıları Göster
    yeni aldıgım telefonda benim basıma gelmisti servise giddi geldi düzeldi... bide para istediler vermedim kullanıcı hatası diye ben telefonu cebime sokmam agırlık olmasın diye :))))

• quote:

Orijinalden alıntı: alarmala^bomba

yeni aldıgım telefonda benim basıma gelmisti servise giddi geldi düzeldi... bide para istediler vermedim kullanıcı hatası diye ben telefonu cebime sokmam agırlık olmasın diye :))))

Alıntıları Göster
    Ekranın özellikle gelen aramayı cevaplama kısmında hortlayınca ölü pixel delirmemek içten değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: guest222134453

Ekranın özellikle gelen aramayı cevaplama kısmında hortlayınca ölü pixel delirmemek içten değil...

Alıntıları Göster
    bende eskiden 2 tane vardı kendiliğinden gitmişti. geçen telefon çok sert darbe aldı ekranda ölü pixel farkettim sonra. yine kendinden geçer sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.