Şimdi Ara

LCD TV ÖLÜ PİXEL VE BULUTLANMA NEDİR...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BAZEN KONULAR İÇERİSİNDE ÖLÜ PİXEL VE BULUTLANMA KONULARI İŞLENİYOR BUNLAR NASIL ANLAŞILIYOR ....?

BİRDE LCD ALAN ARKADAŞLAR BU TİP SEYLERLE KARŞILAŞMADI 1 HAFTA SONRA BU OLAYLAR MEYDANA GELDİ ACABA DEGİŞİM YAPILIYORMU YOKSA TEKNİK SERVİSEMİ GİDİYOR......?

ÖLÜ PİXEL VE BULUTLANMA LCD TV NE ZAMAN MEYDANA GELİR..........?

BU KONULARDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM
    BELKİDE LCD OLUPTA BU TİP SEYLERİ YAYINDAN SANAN ARKADAŞLARDA OLABİLİR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• Ölü pixel bir tv için en enemli arızadır.

Paneli bidiğiniz gibi pixeller oluşturur. 1920 x 1080 bir panelde 2.073.600 (2milyon) adet pixel bulunur. Bu pixellerde Kırmızı ,Mavi ve Yeşil renkler oluşturarak görüntünün ekran üzerinde belirmesine neden olurlar. Bu pixellerden birinin çalışmaz duruma gelmesi ÖLÜ PİKSEL olarak adlandırılır ve o pikselde olması gereken renk üretilemediğinden sürekli olarak ekranda parlak Sarı veya kırmızı veya mavi veya siyah olarak kalır . Düzeltilemez . Ancak bazıları software hatalarından kaynaklandığından düzeltilebilir. Çoğunluğu tamir edilemez.

Bulutlanma ise bir LCD teknolojisi sorunudur ucuz cihazlarda işlemcilerinden ve panel kalitesinden kaynaklı olarak belirir . yapacak birşey yok ucuz bir LCD almak zorundaysanız eğer ekranın boyu x 4,5 metre uzağa oturacaksınız. Yani 102 ekran bir LCD yi 4,5mt'den yakın izlemeyeceksiniz.
  • 40D3500 pek ucuz model değil ama bulutlanmadan bayağı şikayet ediliyor

quote:

Orjinalden alıntı: cronus75

Euro artarsa artar.

40D3500 modelindeki bulutlanma bence çok kötü. Ne yaptık ettiysek, arka aydınlatmayı minimumda bile kullandık yine düzeltemedik aleti.

Bazısında az, bazısında çok ama var, kutudan bahtına ne çıkarsa.
  • Bizim cebimize göre pahalı olabilir ama
    W ve X serisine göre ucuz bir cihaz değil mi?

Ben TOSHIBA XF ve Z -SAMSUNG M ve F- PHILIPS 97xx ve üzeri- SONY V,W,X serilerde bu gibi sorunların olmayacağını düşünüyorum.

Belkide daha önce bilirtmeliydim hatam olmuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

40D3500 pek ucuz model değil ama bulutlanmadan bayağı şikayet ediliyor

quote:

Euro artarsa artar.

40D3500 modelindeki bulutlanma bence çok kötü. Ne yaptık ettiysek, arka aydınlatmayı minimumda bile kullandık yine düzeltemedik aleti.

• Ucuz-pahalı modelden çok, Sammy ve Sony markalarında yaygın bir sorun gibi an azından forumdan gördüğümüz kadarıyla Phillipslerin 3-5-7-9 serileri dahil pek bulutlanma sorunu dile gelmedi mesela Toshibanın 1350 ytl 37" modelini bile çok alan oldu ama bu konuda hiç şikayet olmadı.
  • arakadşlar herkez sony'nin 40d3500 serisini çok övüyordu.
    hatta bende bu aralarda ya bunu yada samsung 40m alıcam
    gerçekten bu kadar yoğun bulutlanma var mı?
    Kullanan arkadaşlar hep çok memnun olduklarını dile getiriyolar
  • arkadaşlar görüldüğü kadarıyla bu konu çok önemli bu konuda bilgisi olanlar ve lcd tv kullanıcıları bu konulardaki bilgilerini tecrübelerini esigemezlerse çok iyi olur şimdiden çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    9 yıl önce açıldı
    plazma tv siyah görüntü sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cihazı doğru dürüst ayarlamaz ve uygun kablolar kullanmazsanız bulutlanma da olur, yağmur da yağar.

Sony ürünlerinde cronus75 arkadaşın söylediği gibi öyle ne çıkarsa bahtına tarzında bir şey söz konusu değildir.

Sony D3500/D3550 ile yapılan görüntülü testler için aşağıdaki linke bir bakın, bulutlanmayı diğer marka ve modellerle birlikte daha sonra ayrıntılı olarak tekrar tartışırız.

Tabii bu arada D3500 modeli için yapılan bunca haksız eleştiriden sonra, eğer mümkünse SD yayında HD kalitesinde pürüzsüz görüntü veren bir LCD marka ve modeli bilen bir arkadaşımız varsa yazsın da gidip hep beraber ondan alalım. Ama sakın bana Sony X3500 modelini önermeyin. Çünkü SD yayınlarda o da clouding probleminden malül.

http://forum.donanimhaber.com/m_21444195/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

40D3500 pek ucuz model değil ama bulutlanmadan bayağı şikayet ediliyor

quote:

Euro artarsa artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 22 Nisan 2008; 17:54:04 >

• İşte size İngiliz HDTVTest tarafından yapılan iki testin sonuçları.

TEST I : SONY KDL40W3000

Cons
    Scaling and deinterlacing only average
    Auto-dimming when screen is black/ almost black*
    Mild clouding and screen unevenness (sides brighter than middle on dark fields)
    More expensive than similarly-specced rivals
    Slight electronic buzz from the back (shouldn't present any problem for normal viewing)
    Many picture controls are confusing with no clear explanation in the manual
    Limited viewing angle – contrast and colour start washing out from 45° off-centre
    Table-top stand does not swivel
    Suboptimal placement of digital TV info banner at the top of the screen

TEST II : SONY KDL40X3500

Cons
    Average video processing, though video deinterlacing is slightly better than the W3000
    Auto-dimming when screen is black/ almost black (except if [Game/ Text Mode] is on)
    Slight clouding (reducible to unobtrusive levels)
    Higher price than other brands with similar specifications
    Mild electronic buzz and fan noise from the rear (generally not audible in normal viewing)
    Need to tailor settings to different material within the same source to get the best image
    Pedestal stand needs to be assembled to the TV and doesn't swivel
    Careless positioning of digital TV info banner at the top of the screen

• quote:

Orjinalden alıntı: dammak

İşte size İngiliz HDTVTest tarafından yapılan iki testin sonuçları.

Cons
    Slight electronic buzz from the back (shouldn't present any problem for normal viewing)
    Limited viewing angle – contrast and colour start washing out from 45° off-centre

Cons
    Average video processing, though video deinterlacing is slightly better than the W3000
    Auto-dimming when screen is black/ almost black (except if [Game/ Text Mode] is on)
    Mild electronic buzz and fan noise from the rear (generally not audible in normal viewing)
    Need to tailor settings to different material within the same source to get the best image

dostum eline saglıkta birde türkce anlamını yazsan daha makbule gecer şimdiden teşekkürler....

• konuyla direkt ilgili değil ama benim en çok ilgilendiğim tv olan PHILIPS 32PFL9632D LCD TV model lcd de bir çalışmanın testin yapıldığı bir link biliyormusunuz bu lcd de var mı acaba bir problem
  • Arkadaşım eğer bu LCD'yi henüz almadıysan şanslısın. Aldıysan da çok fazla üzülme. Fakat anladığım kadarıyla henüz almamışsın. Bence başka bir LCD'ye bak...

HDTVTest ne diyor diye merak ediyorsan işte sana test sonucu:

Conclusion
    The 32PFL9632D is not perfect, but is arguably good enough to be at the head of an elite leading pack of 32in LCD TV's.

quote:

Orjinalden alıntı: starturk

konuyla direkt ilgili değil ama benim en çok ilgilendiğim tv olan PHILIPS 32PFL9632D LCD TV model lcd de bir çalışmanın testin yapıldığı bir link biliyormusunuz bu lcd de var mı acaba bir problem
  • neden önermiyorsun sayın damak arkadaşım açıklayabilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Ölü pixel bir tv için en enemli arızadır.

Paneli bidiğiniz gibi pixeller oluşturur. 1920 x 1080 bir panelde 2.073.600 (2milyon) adet pixel bulunur. Bu pixellerde Kırmızı ,Mavi ve Yeşil renkler oluşturarak görüntünün ekran üzerinde belirmesine neden olurlar. Bu pixellerden birinin çalışmaz duruma gelmesi ÖLÜ PİKSEL olarak adlandırılır ve o pikselde olması gereken renk üretilemediğinden sürekli olarak ekranda parlak Sarı veya kırmızı veya mavi veya siyah olarak kalır . Düzeltilemez . Ancak bazıları software hatalarından kaynaklandığından düzeltilebilir. Çoğunluğu tamir edilemez.

Bulutlanma ise bir LCD teknolojisi sorunudur ucuz cihazlarda işlemcilerinden ve panel kalitesinden kaynaklı olarak belirir . yapacak birşey yok ucuz bir LCD almak zorundaysanız eğer ekranın boyu x 4,5 metre uzağa oturacaksınız. Yani 102 ekran bir LCD yi 4,5mt'den yakın izlemeyeceksiniz.

peki bu pixel olayında mesela lcd yi aldık herşey normal pixel sonradan oluştu lcdmiz hala garanti kapsamında yenisiyle değiştirme gibi bişansımız varmı. sonuçta kullanıcıdan kaynaklanan bi durum yok ortada.

• Diğer markaları bilmem ama Sony böyle bir garanti veriyor. Hatta bir yıl sonra bile bu mümkün.

quote:

Orjinalden alıntı: reyta

peki bu pixel olayında mesela lcd yi aldık herşey normal pixel sonradan oluştu lcdmiz hala garanti kapsamında yenisiyle değiştirme gibi bişansımız varmı. sonuçta kullanıcıdan kaynaklanan bi durum yok ortada.
  • Arkadaşım haklısın bu testlerin belki Türkçesini de yazmak gerek. Ancak ben burada özellikle herkesin öve öve bitiremediği Sony W300 ve Sony X3500 modellerinde de önemsiz sayılacak oranlarda da olsa clouding olduğunu göstermeye çalıştım. Aslında zaten şu an için öyle veya böyle clouding olmayan LCD marka ve modeli de yoktur. Sanıyorum 2009 modellerde tamamen bunun önüne geçilecek. Bütün çalışmalar bu yönde.

quote:

Orjinalden alıntı: red_ejder

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

İşte size İngiliz HDTVTest tarafından yapılan iki testin sonuçları.

Cons

Cons

dostum eline saglıkta birde türkce anlamını yazsan daha makbule gecer şimdiden teşekkürler....

• Herkese iyi akşamlar

Beyler LCD lerin genel manada teknik olarak hepsinde şunlar oluşur;

-Backlight-Bleeding
    -Cloding
    -Banding

Bu arada bazı arkadaşlar bilgi verirken yanlış veriyorlar,çünkü panellerin üretim durumları/yapısı v.s konusunda hiç bir bilgileri yoktur!
    Kafanız karışmasın bunlara lütfen

1-Burada konu şayet Sony lerdeki "clouding" ise bu artık dünyada nam salmış bir "SONY klasiğidir",aynı şekilde bir Samy sorunudur!

2-Sony de daha çok olması,Samy de daha az olması ise kullanılan panellerin farklılığındandır!şöyleki Sony orta-üst seviye modüllerinin
    tamamını Samsung-Sony Panel Üretim tesislerin den almaktadır(bu tesis Samy-Sony ortak yatırımlı bir üretim tesisidir,Samy nin ayrıca sadece kendisine
    ait PDP ve LCD panel üretim tesisleride vardır)
    Böylece clouding sorunu Sony lerde daha fazla olmaktadır,ama her panelde bu sorun net olarak aynı oranda olmaz/olamaz(yapısı ve üretim prosesi gereği!!!)
    Elbette her paneldede mutlak clouding vardır/oluyor/oalcaktır demekte son derece yanlıştır,sadece burada bu işin uzmanları yorum yaparlarken eldeki
    oran değerlerine bakarlar ve bu oranda maalesef Sony lerde oldukça yüksektir ve Sony nin en çok şikayet edilen konusudur!!

Samy ler ise,aynı seride/modelde bir sürü panel(marka olarak)kullanır,bunların ne yaptığını bugüne kadar kimse anlamadı,birde bunların en meşhur
    sıkıntılarıda "yazılım" dır!!

3-Backlight-Bleeding için defalarca yazdım,her panel daha doğrusu bugün gördüğünüz(F96 hariç) bütün CCFL(ColdCathodeFluorescentLamps) klasik panellerde bu sorunda panelin
    tekniği(aydınlatma/ışık sisteminin yapısı gereği)itibarıyla vardır,tek istisnası Hitachi nin kullandığı EEFL(ExternalElectrodeFlourescentLamps)sistemli ışık kaynağıdır.

Bundada başı Sharp çekmektedir(daha ziyade Avrupa versiyon panellerinde!!)

4-Banding(Vertical lines dediğimiz[yada bazen tam tersi ki "Horizaontal" buda bir LG tipik sıkıntısıdır] ise bir Sharp sıkıntısıdır(bu sene çok ciddi seviyelere gelmiştir bu sıkıntı!!)
    Oluşan anlamsız çizgiler v.s
    ----------------------------------------

Ayrıca sizin HDTEST ve benzeri yerlerde gördüğünüz test notlarıda daha önce Pany bölümünde açıklayıcı olarak verdim,oldukça kafa karıştırıcıdır,şöyleki siz
    CNet,HDNet,HDTest v.s gibi yerlerden Pros-Cons diye bir paneli değerlendirirseniz,hiç bir paneli bu sefer satın alamazsınız

Bazı arkadaşlar bunları veriyor ama yorumunu vermiyor,daha doğrusu bu testleri verenler yorum yapamıyorlar!!,sadece belirli bir değere göre teste alıp,puan verip
    oldukça göreceli ve yoruma açık bir değerlendirme olarak veriyorlar,size daha açıklayacı olarak şunu vereyim;

Bakınız hepiniz bir vesile tıbbı olarak çeşitli filmler çektirirsiniz,yada MR/Tomografi v.s gibi o bildiğiniz cihazlara girersiniz ve filmler çekilir ve sizin elinize bunlar verilirken birde (genelde)
    Rötngen, çeken uzmanın bir değerlendirme yazısı vardır!!NEDEN???
    Çünkü o filmde görülen olayı en net biçimde bu röntgen uzmanı bilir ve onun yorumudur asıl olan!daha sonra sizi tedavi edecek doktor filme bakar ve yoruma bakarak size
    durumu aktarır,işte burada o filmleri çekenin değerlendirmesi asıl olandır,çünkü tam doğrusunu o görebiliyor,çünkü onun işi budur!
    -----
    HDTEST leri siz yorumlamazsınız,yani çoğu insan bunu yapamaz,çünkü hiçbirinizin işi değildir bunları tam anlamak,sadece bu işin uzmanları onu anlar,bende işte
    bir arkadaş o Pany deki bazı şeyleri tercüme etmiş ama aslında orada ne demek istediğini bilmiyor çünkü onu yorumlayacak bilgiye sahip değildir,şöyle şöyle
    diyor ingilizceden aktarırken,aslında tercüme doğru ama devamı yok,çünkü bunu tercüme eden "doktor" değil!!

Bende orada bunları fazla teknik detaylara girmeden durumu anlattım,ayrıca bazı yabancı yorumcular,teknik açıklama yaparken sapla-samanıda bir birine karıştırmaktadır,
    örneğin siyahlar Pio dan iyi değil diyerek,yaw bunu o teknik değerlendirmeyle hiç bir alakası yoktur,ve okuyanı yanlış yönlendirmeye yöneliktir!!

G65 demiş ama bunu açmamış;hatalı demiş ama neden hatalı dememiş!!peki G65 Prof.Calib.ile düzeltilebiliyormu diye sorsam veya soracak olsam cevabı yok!!
    Veya o yorumu yapan herife ben desemki;bunu yani G65 düzeltmesi yaparakmı yazıyorsunuz desem bana NO diyecektir, o zaman ne ot yemeye bunu hatalı
    olarak gösteriyorsun!!

"Color Calib".da ne yaptınızda hatalar gördünüz???cevabı ve yorumu yok!!!!!!!!!

"Limited viewing angle" derken,acaba hangi panelde böyle wide-visible var(IPSAlpha hariç),bunada cevap yok ve eksiklik demiş buna,tam bir kafa karıştırıcı....

-----
    Şimdi ben bu yorumlara bakarak kafamı karıştırmam,eksi/eksiklik dedikleride beni ilgilendirmez,ama normal bir kullanıcı bunlardan çok etkilenir!
    Kısaca değerlendirme diye verdikleri tamamen ucu açık şeyler!!

Sonuç olarak bunu sağlıklı olarak yorumlamak gerekir ve normal hatta çoğu anlayan bile bunları tam olarak bilemez,dolayısıyla böyle basit pros/cons olarak
    verilen değerlendirmelere yine elbette bakınız ama bunları büyük olaylar gibi görmeyiniz,zaten öyle olsa hiç bir panel satılamazdı bu dünyada!!

Ama bu yorumlar USA da çok daha sağlıklı yapılıyor,NEDEN!!
    Çünkü orada "Professional Calibration" diye bir uzmanlık dalı vardır ve teknik eleman gelip bunu sizin panele uygulamaktadır(şimdilerde artık İngilterede de başlamıştır!)

Selamlar

• Sayın albani helal olsun bu konudaki uzmanlığını gösterdin çok açıklayıcı teşekkür ederim.
  • helal albani
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypophysis

helal albani

aynen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.