Şimdi Ara

iPhone SE: Beklentiler ve muhtemel özellikler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 302sino

Ya bunu artık son kez söylüyorum Amerika veya Avrupada da vergi alınıyo arkadaşlar. Türkiyedeki elbette daha fazla ancak bu Apple gibi sahtekar firmaların Türkiyedeki kar marjını daha yüksek tutmasını haklı çıkarmaz.

Son kez derken. Tim Cook'un dizleri titremiştir eminim. Yapma böyle, korkacak bedava verecekler sonra herşeyi bize.

• Agzimin sulari aktu suan iphone 5s kullaniyorum.Insallah soyledikleri gibi cikarirlar hemen bir tane kaparim.:)

• Ufak telefon seven bir kitle var onlar için iyi ama RAM eğer ki 1 GB ile gelirse hiç şansları yok...

• quote:

Ya bunu artık son kez söylüyorum Amerika veya Avrupa'da da vergi alınıyo arkadaşlar. Türkiye'deki elbette daha fazla ancak bu Apple gibi sahtekar firmaların Türkiye'deki kar marjını daha yüksek tutmasını haklı çıkarmaz.

Evet diğer ülkelerde de vergi alınıyor ama buna dayanarak nasıl Türkiye'de daha fazla kar ettikleri sonucuna vardın? Türkiye'deki Apple cihazlarının çoğu, Avrupaya göre daha ucuz, Apple için baktığın zaman, yani vergileri çıkarıp ham fiyata bakarsan Avrupada daha pahalı satılıyor. Ayrıca merak ettim, Apple ne sahtekarlığı yapmış?
  • 5s Apple store da 2000 lira iken daha dün gördüm vatanda tr garantili 1500 lira yeterli mi bu kadar? Ayrıca hangi Avrupa ülkesinde Türkiye'den daha pahalı merak ettim. Merak edip baktım İspanya'da 749€ yani 2400 lira. Türkiye'de 3100 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 302sino -- 20 Mart 2016; 11:39:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 vergi alsın helal olsun. Apple samsung önünüze tezek koysa onu da 1000 tl ye alırsınız. Her yeni çıkana atlarsanız böyle olur. Apple güzel soyuyor ama ona laf yok

• Cihaza ilk baktığında "bu Iphone" diyorsan, kafaya takacak bir değişiklik yok demektir. Tıpkı bundan önceki Iphone veya Samsung modellerinde olduğu gibi. Millet ufacık farklılıkları devasa değişiklik olarak algılamaya devam ettiği müddetçe daha birbirinin aynısı çok telefona 3000 TL bayılmaya devam ederiz. Bir kere de yeni bir telefon çıktığında gerçeği görüp "Çok bir fark yokmuş, almaya değmez" deseniz o vergiler de fiyatlar da eşekler gibi düşecek.

• quote:

5s Apple store da 2000 lira iken daha dün gördüm vatanda tr garantili 1500 lira yeterli mi bu kadar? Ayrıca hangi Avrupa ülkesinde Türkiye'den daha pahalı merak ettim. Merak edip baktım İspanya'da 749€ yani 2400 lira. Türkiye'de 3100 lira.

Apple store da satılan telefon da Vatanda satılan da Türkiye'de. Yani 1500 liraya satan da Apple, bu örnek ne alaka?

Cevap verdiğin mesajı düzgün okumamışsın. Tüketici açısından Türkiye'de elbette daha pahalı ama bunun sorumlusu vergiler. Ham fiyata baktığımızda Türkiye'de daha ucuz yazdım, tekrar oku istersen yazdıklarımı.

Avrupanın büyük kısmında "Apple için" iPhone daha pahalıya satılıyor. Ben Almanya için bakmıştım, diğer ülkelerde de durum benzer, yani dediğim gibi Türkiye'de ham fiyat olarak iPhonelar daha ucuz.

Soruma cevap vermemişsin, Apple ne sahtekarlığı yapmış?

• Tmam sen kazandın :)

• 150 tl vergi bireylere özel bir vergi. İmei kayıt vergisi şirketler için cihaz başı 10 kr.

ayrıca samsung ile apple ın yurt dışında aynı fiyata satılmasına rağmen tr de apple ın 1000 tl pahalı olması tam bir şuursuzluk örneğidir

• Benim anlamadığım burada vergileri felan Eklerken 450 nin üzerine ekliyorsunuz sanki apple store 450 den aliyor orada vergisiz satılıyor..

• quote:

Tmam sen kazandın :)

Neyi kazandım anlayamadım ama önceki yazdıklarının hatalı olduğunu fark ettin sanırım. Bu durumda doğru bilgiye ulaşarak kazanan sen oldun.
  • Usb type c ile hızlı şarj koyacaklar mı bu modele ?

• quote:

Orijinalden alıntı: garmen

Benim anlamadığım burada vergileri felan Eklerken 450 nin üzerine ekliyorsunuz sanki apple store 450 den aliyor orada vergisiz satılıyor..

Tam olarak neyi anlamadın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxF@t@l1TYxx

Usb type c ile hızlı şarj koyacaklar mı bu modele ?

Resmi bir açıklama yok ancak lightning ile devam edeceklerdir, zaten type-c'den daha başarılı. Hızlı şarj olacağını sanmam.
  • Peki teşekkürler.
  • xxF@t@l1TYxx X kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Suan 5s kullaniyorum 6nin tasarimini cok oval hatli olmasindan dolayi begenmemistim haliyle 6s de ayni sekilde. Bu yuzden SE modelini merakla bekliyorum 6 ve 6s sahipleri icin cok onem arz etmesede benim gibi 5s sahiplerinin 2 yil sonunda guncellemk isteyebilecegi türden bir cihaz olursa bir ise yarayacagi kanaatindeyim

• max 1500 olursa gideri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Orijinalden alıntı: garmen

Benim anlamadığım burada vergileri felan Eklerken 450 nin üzerine ekliyorsunuz sanki apple store 450 den aliyor orada vergisiz satılıyor..

Tam olarak neyi anlamadın?

1350 tl nin üzerine ekliyorlar vergileri orada vergisiz mi satılıyor onu demek istedim hani diyorlar ya 1350 artı kdv ötv bilmem ne..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.