Şimdi Ara

iPhone SE: Beklentiler ve muhtemel özellikler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: garmen

quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Benim anlamadığım burada vergileri felan Eklerken 450 nin üzerine ekliyorsunuz sanki apple store 450 den aliyor orada vergisiz satılıyor..

Tam olarak neyi anlamadın?

1350 tl nin üzerine ekliyorlar vergileri orada vergisiz mi satılıyor onu demek istedim hani diyorlar ya 1350 artı kdv ötv bilmem ne..

450 dolar vergisiz fiyattır, eyaletten eyalete değişen vergi mevcut Amerika'da(%8-%12 arasında). 450 doların üzerine eklenir. Bu yüzden hesaplamaları doğru yapıyorlar ancak Avrupa fiyatlarına vergi dahildir, oradan bir hesap yapılacaksa ilk önce vergiyi düşmek gerekir, mesela Almanya için %19.

Bizdeki durumu da açıklayayım:

((Ham Fiyat + %25 ÖTV) + fm radyo varsa %4 TRT Bandrolü) + %18 KDV

Vergiler toplanarak hesaplanıyor. ÖTVnin de KDVsini ödüyoruz. Ayrıca telefonun ham fiyatı 640 liradan düşükse ÖTV yüzdesel olarak değil, sabit 160TL olarak hesaplanır.

Mesela 10 liralık fm radyolu bir telefon olsun.

10TL + 160TL ÖTV + 6,8TL TRT bandrolü + 31,82TL KDV = 208,62TL
    şeklinde hesaplanır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim anlamadığım burada vergileri felan Eklerken 450 nin üzerine ekliyorsunuz sanki apple store 450 den aliyor orada vergisiz satılıyor..

Tam olarak neyi anlamadın?

1350 tl nin üzerine ekliyorlar vergileri orada vergisiz mi satılıyor onu demek istedim hani diyorlar ya 1350 artı kdv ötv bilmem ne..

450 dolar vergisiz fiyattır, eyaletten eyalete değişen vergi mevcut Amerika'da(%8-%12 arasında). 450 doların üzerine eklenir. Bu yüzden hesaplamaları doğru yapıyorlar ancak Avrupa fiyatlarına vergi dahildir, oradan bir hesap yapılacaksa ilk önce vergiyi düşmek gerekir, mesela Almanya için %19.

Bizdeki durumu da açıklayayım:

((Ham Fiyat + %25 ÖTV) + fm radyo varsa %4 TRT Bandrolü) + %18 KDV

Vergiler toplanarak hesaplanıyor. ÖTVnin de KDVsini ödüyoruz. Ayrıca telefonun ham fiyatı 640 liradan düşükse ÖTV yüzdesel olarak değil, sabit 160TL olarak hesaplanır.

Mesela 10 liralık fm radyolu bir telefon olsun.

10TL + 160TL ÖTV + 6,8TL TRT bandrolü + 31,82TL KDV = 208,62TL
    şeklinde hesaplanır.

çok teşekkürler verdiğin bilgiler için

• Bu tasarımı seviyorum umarım haber doğrudur. Bide güzel renklerle satışa sunarsalar küçük ekran sevenler için farklı bi tad olacaktır.
  • iphone 5 ten beri değiştirmiyorum 6 nın tasarımını beğenmedim diye. Eğer bu telefon dedikleri özelliklerde ve 2000 liraya çıkarsa gidip sabah kuyrukta beklerim.

• garmen G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, kendimi kaptırıp sormadıklarını da yazmışım
  • Apple şu ana kadar çıkardığı ve en iyi satış oranları yakaladığı iPhone 5(s)'in bir benzerini çıkarmayı düşünerek Samsung'un yeni çıkmış olan cihazının satışlarına sağlam bir sekte vuracağa benziyor. Aşağıdaki yorumlarda arkadaşlar ne kadar bu telefon çıkmaz, bu telefon için 4inc yetersiz deseler de telefon çıktığı zaman en iyi pil ömrüne ve en kullanışlı telefon olma özelliklerine sahip olacak. Adamlar boşuna SE (Special Edition) diyerek iyileştirme yapıp bu telefonu pazara sunmuyorlar. Apple TR fiyatı için düşüncem ise 1999-2199 TL'dir.

• bu telefonu alarak artık bende bir isheep olabilirim.

• bu yazıldığı özelliklerle gelirse 2350tl altında beklemek hayal olur.

• Tuşlu telefon sevdalısı büyüklerimiz için 1000 liraya ufak ekranlı metal tuşlu bir telefon yapsa TR'de yok satar

• kimsede demiyor ki paramız değersiz beş kuruş etmiyor diye.. Ülke gelişmiyor ki para nasıl değer kazansın..

• 16GB ve 64GB depolama kapasitelesi sunmak bile Apple'ın ne kadar kar odaklı ve müşteriyi hiç bir şekilde dikkate almayan bir yapıda olduğunun kanıtıdır. Siz devam edin babanızmış gibi avukatlığını yapmaya.

• Durum aslında şundan ibaret İphone tablet işinde gerçekten çok iyi aslında çıkarmış olduğu 6s modeli bir nevi tablet olarakta kullanılabilecek bir telefon sadece kalemi eksik. 6 s ebatlarındaki telefona kalem koyduğunda hem tablet hemde telefon olarak kullanabilirdik. Amaç bence şu, size küçük telefon verelim zaten mutlaka bizden birde tablet satın alacaksınız demek istiyorlar.Dikkat ederseniz tablet ile birlikte telefon tanıtıldı.
    Telefona 2000 liranın üzerinde bir para veripte arkasından 3000-4000 liraya birde tablet alın diyor:) Ben yemem apple sen ayvayı anlamayan kullanıcılar yedir!
    Artık Samsung un note 5 ve çıkacak olan yeni note serileri benim için vazgeçilmez olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.