Şimdi Ara

IPHONE TURKCELL ile ilgili bir sorum;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta Iphone Türkcell dememin sebebi, Türkcell den alındığından dolayıdır. Ve tabii ki Türkcell, bazı programları da kısıtlamış, koymamış. Misal EDGE yi kapayamıyorum. Dolayısıyl bazı yerlerde Edge ye giriyor ve geçtiğimiz ay faturam biraz kabardı ki ay başından beri alınmamış olmasına rağmen. Telefonu Kayınbiraderim aldı sevmedi, eşime verdi o da 2 gün kullandı ve sevmedi. Ben aldım. Ancak burada Türkcell in mi yoksa başka biryerlerin mi ufak oyunlarına maruz kalıyoruz. Edge nin kapanmaması Türkcell in işine yarıyor faturalar kabarıyor.Rurkcell kendi programını yükletiyor ancak orjinal bazı kullanıma açık olan ürünleri de yükletmek istediğinizde Iphone servisleri 100 YTL ücret alıyor. Anlayacağınız makasa alıyorlar her iki taraftan da.

Şimdi benim size sormak sitediğim şunlar;

1. EDGE yi kapama şekli. Ama buradan ve birçok forumdan okudum, Installer/ Service gibi ikonlar bende yok. Iphone servisine sordum, doğrudur Türkcell çıkışlı telefonlarda onlar yok. Bunları yükletmeniz için gelmeniz gerekiyor ve 100 YTL bayılmanız gerekiyor diyor. Bu 100 YTL yi bayılmadan bunları nasıl yükleyebilirim? Installer yüklemesi gerekiyor..

2. Telefonun sesi çok düşük. Çaldığında duymakta zorlanıyorm. Bazı forumlarda okudum, hoparlörün orayı iğne ile delin diyorlar. Bu yüzden vazgeçtim. Farklı program vs var mı normal zil sesini biraz daha artırıcı?

3. Benim bu tarz bir cihaz istememin en büyük sebeplerinden biri de office. Exel, word benim hayatım. Bunları yükleyebilir miyim? Nerelerden bu programları alabilirim bayılmadan?

4. GPS deyerimi belli etmediğim sürece Kb kullanımı devam ediyor mu? Yani atıyorum sadece bir adres sordum ve oraya gidişi öğrenmek istiyorum. Sanırım bu cihazın içinde varolan bir program olması gerekiyor. Ancak siz yerinizi öğrenip yerinizden itibaren adrese beni götür derseniz kb kullanımına geçiyor diye düşünüyorum doğru mudur? Bunu da normal GPS lerden düşünüyorum. Harita içinde yüklü. Haritada bir yer soruyorsun ve sana göstertiyor. Ancak konumundan itibaren seni oraya götüreceği zaman Uydudan veri alması gerekiyor konumun için. İşte bu veriyi telefonlar yansıtıcılardan alıyor. İşte burada para yazması gerekiyor diye düşünüyorum. Beni bu telefon GPS i hakkında doğru aydınlatabilecek birileri var mı acaba? Ne zaman Kb kullanıyor ne zaman kullanmıyor?

5. Mailleri kendi bünyesine alıyor anladığım kadarıyla dolayısıyla da oku yada okuma burada Kb ları binidiriyor. Doğru mudur? Burada HTC ile farkını bilen var mı acaba? Duyumum onlarda maili açmadan sadece başlığından baktığında düşük bir kb, oku deyince maili bünyesine aldığı yönünde idi. Yani sana mailleri gösteriyor ancak okuyacağın maili bünyesine alıp açıyor. Diğerlerinin sadece başlıklarını alıyor. Doğru mudur?

Benim gibi bir kullanıcı için (office, telefon, müzik, hesap makinesi,GPS, vs.) HTC mi yoksa Iphone mu tavsiye edersiniz?

Cevaplarınızı teknoloji özürlüsü biri için vereceksiniz. Şurdan o programı al yükle halledersin dendiğinde o programı nasıl yükleyeceğimi de söylerseniz mutlu olurum. Çünkü bildiğim bir konu değil. Ancak otomobil, motosiklet vs. gibi konularda dasorun ben size ayrıntılı anlatayım.. Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 29 Aralık 2008; 11:01:52 >

• Başlıkta Iphone Türkcell dememin sebebi, Türkcell den alındığından dolayıdır. ve tabii ki Türkcell, bazı programları da kısıtlamış, koymamış. Misal EDGE yi kapayamıyorum. Dolayısıyl bazı yerlerde Edge ye giriyor ve geçtiğimiz ay faturam biraz kabardı ki ay başından beri alınmamış olmasına rağmen. Telefonu Kayınbiraderim aldı sevmedi, eşime verdi o da 2 gün kullandı ve sevmedi. Ben aldım. Ancak burada Türkcell in mi yoksa başka biryerlerin mi ufak oyunlarına maruz kalıyoruz. Edge nin kapanmaması Türkcell in işine yarıyor faturalar kabarıyor.Rurkcell kendi programını yükletiyor ancak orjinal bazı kullanıma açık olan ürünleri de yükletmek istediğinizde Iphone servisleri 100 YTL ücret alıyor. Anlayacağınız makasa alıyorlar her iki taraftan da.

EDGE'in kapatılmaması Turkcell'le alakalı bir durum değil. iPhone doğası gereği sürekli internet bağlantısı kullanmak isteyen bir cihaz, dolayısıyla da sürekli olarak data transferine açık olması gerekiyor. EDGE bu yüzden default ve değiştirilemez olarak açık pozisyonda geliyor cihazla. Ortada Turkcell tarafından yükletilen bir program da yok zaten. Orjinal her türlü ürünü ücretli veya ücretsiz iTunes yada App.Store vasıtasıyla kendiniz yükleyebilirsiniz. Dilerseniz JB yaparak, çok daha fazla orjinal olmayan ama işe yarar programı da gene kendiniz yükleyebilirsiniz. JB yapmak, iPhone sözleşmesine aykırıdır, resmi olarak hiç bir Turkcell Store'un bunu yapmaması gerekir. Sizden 100 YTL isteyen uyanıklar, Turkcell değildir, telefonculardır. iPhone'da tek ihtiyacınız olan şey biraz araştırma yaparak kendinizi cihazınızı daha efektif kullanmak konusunda geliştirmek. EDGE'i de Turkcell'i arayıp data transferine hattınızı kapatarak çok kısa yoldan çözebilirsiniz, siz istemezseniz Turkcell EDGE bağlantınızı sürekli aktif tutmaz.

1. EDGE yi kapama şekli. Ama buradan ve birçok forumdan okudum, Installer/ Service gibi ikonlar bende yok. Iphone servisine sordum, doğrudur Türkcell çıkışlı telefonlarda onlar yok. Bunları yükletmeniz için gelmeniz gerekiyor ve 100 YTL bayılmanız gerekiyor diyor. Bu 100 YTL yi bayılmadan bunları nasıl yükleyebilirim? Installer yüklemesi gerekiyor..

Dediğim gibi, önce araştırmalı ve kavramların neler olduğunu öğrenmelisiniz. Installer (Cydia) gibi yazılımların olmaması Turkcell'in koymamasıyla alakalı değil. Bu uygulamalar, JB yapılan, yani bir nevi "crack" edilen cihazlara Apple tarafından resmen onaylanmamış uygulamaların yüklenmesiyle uygulanırlar. Yani, iPhone'un resmi satışçısı turkcell, kendi telefonlarına zaten böyle yasal olmayan bir uygulama yüklemez, bunu sadece Turkcell değil, resmi hiç bir satış noktası yapmaz. Apple, zaten buna izin vermiyor; çok istiyorsanız siz kendiniz JB yaparak telefonunuza bu uygulamaları yükleyebilirsiniz. EDGE'i kapamanın yasal yolunu da çok basit şekilde yukarda anlattık.

2. Telefonun sesi çok düşük. Çaldığında duymakta zorlanıyorm. Bazı forumlarda okudum, hoparlörün orayı iğne ile delin diyorlar. Bu yüzden vazgeçtim. Farklı program vs var mı normal zil sesini biraz daha artırıcı

Bahsedilen iğneyle delme hikayesi, 2G telefonlar için geçerli, çünkü onlarda hakikaten çok düşük zil sesleri. 3G'de sakın böyle birşey yapmayın, hoparlör çıkışları zaten donanımsal olarak farklı, iğne de girmez. Zil sesleri şimdilik bu şekilde, bunu geliştirecek bir applikasyon henüz yok, en azından ben resmi olarak bilmiyorum.

3. Benim bu tarz bir cihaz istememin en büyük sebeplerinden biri de office. Exel, word benim hayatım. Bunları yükleyebilir miyim? Nerelerden bu programları alabilirim bayılmadan?

Bildiğim kadarıyla office uygulamalarını iPhone ile görüntüleyebiliyor, ancak editleyemiyorsunuz. Yani iPhone, bir word dökümanını görüntüleyebilir, ancak üzerinde oynama yapamaz. Ancak belki bunun için geliştirilmiş aplikasyonlar mevcuttur, özellikle JB yapıldıysa. Daha detaylı bilgisi olanlar cevaplayabilir.

4. GPS deyerimi belli etmediğim sürece Kb kullanımı devam ediyor mu? Yani atıyorum sadece bir adres sordum ve oraya gidişi öğrenmek istiyorum. Sanırım bu cihazın içinde varolan bir program olması gerekiyor. Ancak siz yerinizi öğrenip yerinizden itibaren adrese beni götür derseniz kb kullanımına geçiyor diye düşünüyorum doğru mudur? Bunu da normal GPS lerden düşünüyorum. Harita içinde yüklü. Haritada bir yer soruyorsun ve sana göstertiyor. Ancak konumundan itibaren seni oraya götüreceği zaman Uydudan veri alması gerekiyor konumun için. İşte bu veriyi telefonlar yansıtıcılardan alıyor. İşte burada para yazması gerekiyor diye düşünüyorum. Beni bu telefon GPS i hakkında doğru aydınlatabilecek birileri var mı acaba? Ne zaman Kb kullanıyor ne zaman kullanmıyor?

Öncelikle hali hazırda iPhone size rota çizmez. Yani, siz Beşiktaş'tan Gayrettepe'ye nasıl gideceğinizi sorduğunuzda size yolu tarif etmez. Ancak sorduğunuz bir lokasyonu size bulabilir ve gösterebilir. Aynı şekilde GPS modülünü de kullanarak bulunduğunuz yerin kesin lokasyonunu size bildirebilir. GPS kendi başına bir data transferi yapmaz, ancak GPS modülü Google Maps üzerinden çalışır, dolayısıyla bulunduğunuz noktanın haritasını data transferi yaparak, yani kontör harcayarak, görüntüler. Hareket halindeyseniz, hareketinizi de gösterir, ama tabii siz hareket ettikçe haritalar değişeceğinden ve yeni haritalar yükleneceğinden sürekli olarak kontör harcaması yapacaktır. iPhone GPS'i direkt uydulardan bilgi alarak kullanır, uyduları göremediği zamanlarda da sapma payını arttırarak mevcut GSM vericilerini kullanarak yerinizi tayin eder. Uzun lafın kısası, GPS google Maps kullandığından, mutlaka kontör harcaması yapar ve her harita değişikliğinde de kontör harcanır.

5. Mailleri kendi bünyesine alıyor anladığım kadarıyla dolayısıyla da oku yada okuma burada Kb ları binidiriyor. Doğru mudur? Burada HTC ile farkını bilen var mı acaba? Duyumum onlarda maili açmadan sadece başlığından baktığında düşük bir kb, oku deyince maili bünyesine aldığı yönünde idi. Yani sana mailleri gösteriyor ancak okuyacağın maili bünyesine alıp açıyor. Diğerlerinin sadece başlıklarını alıyor. Doğru mudur?

iPhone, tıpkı bir bilgisayar gibi çalışır. Yani belirli bir server üzerindeki mail hesabını data alışverişi yoluyla kontrol eder. En son gönder al yapılan mailleri offline olarak gösterebilir, ancak yeni mail alışverişi için data transferine ihtiyaç duyar. Totalde ne kadar veri alışverişi yapıyor bilmiyorum, ancak tıpkı normal bir bilgisayar gibi her yüklediği data için harcama yaptığı düşünülürse, iPhone'da da detaya gidildikçe data alışı artar. Yani konu başlıklarında az data transferi olurken, konulara girildiğinde daha çok kontör gidebilir.

HTC; Windows mobile işletim sistemini kullanır, iPhone'a göre üstün tarafları kadar çok gerilerde kaldığı yönleri de vardır. iPhone, kullanım kolaylığı, gelişmeye açık olması, Apple özgü nitelikleriyle bugün cep telefonu/PDA sektöründe standartları belirleyen bir cihaz konumundadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 29 Aralık 2008; 11:39:52 >

• Çok süper ve detaylı şekilde açıklamışsınız, sabrınız nedeni ile tebrikler.
  • Hocam ayrıtılı bilgi için teşekkür ederim. Ancak benim Edge yi istediğim zaman kapatıp istediğim zaman açmam gerekiyor. Bu yüzden türkcell i arayıp kardeşim bunu kapatın, bir gün sonra kardeşim bunu açın demem, oradaki arkadaşlara ayıp olur. Benim bu installer ı veya başka ne ismi varsa yükleme isteğim sadece oradaki service özerlliğinden edge, bluetooth, Wifi gibi özelliklerin açılıp kapatılması. Yoksa oyun şu bu benim sıkıntı alanım zaten. Sevmem vakit de harcamam. Zevk meselesi. Office sadece yükleniyor ancak değiştirilemiyorsa sorun benim için mesela.. Çünkü sürekli dışarıda olan biri olarak işimde bana bu lazım. Artık duruma bakacağız.

Pardon bir de ıphone da gördüğüm kadarıyla installer orjinal gibime geldi. Yanlış mıyım? Onun altında service programında egde vs. açıp kapama varmış. Burada söylenenler böyle. Bu konuda yardım rica edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 29 Aralık 2008; 13:18:24 >
  • dostum yanlış anlama ama bence sen o iPhone'u sat, bir smartphone al..

senin ihtiyaçlarına pek hitap etmiyor gibi geldi bana..
  • Haklı olma ihtimalin yüksek ancak bu kriz zamanında bu para etmez. Alacağıma iyi para bayılmam gerekir. Bir kaynaktan da duyduğuma göre Iphone için office yakın tarihte çıkacak diyorlar. Belki bir office alırsam buna sorunumu kökten çözmüş olurum. Benim için sadece şu installer i yükleyebilmek ve edge olayını isteğim dahilinde devreden çıkarıp isteğim dahilinde devreye almak. Bana bu konuda yardımcı olun yeterli arkadaşlar.. Installer da Iphone un onaylı bir programı. Yani kaçak göçek de değil. Bunu nasıl yüklerim? Sadece sorum bu...
  • Installer, iPhone'un onaylı programı değil. Apple, bunun yerine App.Store isimli programı zaten sunuyor iPhone'larda. Her iki program da 3.parti yazılımları/uygulamaları cihaza yüklemeye yarıyor.

Office'in çıkacağını ben de okudum ancak ortada kesin birşey olmadığından fikir ileri sürüp yanlış yönlendirmek pek doğru olmaz.

EDGE ile ilgili şöyle bir durum var. Ortamda kullanılabilir wireless var ise, iPhone zaten EDGE'i kullanmıyor. Herhangi bir data bağlantısı olmadan da iPhone ne kadar kullanılabilir bilemiyorum. Sonuç olarak, iPhone'u sürekli kullanmak için EDGE olsun Wi-Fi olsun bir internet bağlantısına ihtiyaç her daim var. Sonuçta zaten data alışverişine ihtiyaç duyan uygulamalar kullanmayacaksınız, EDGE çalışmıyor.

Bence her halükarda en mantıklısı Turkcell'in internet paketlerinden birisini satın almak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sabit Kamera ile İlgili Sorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iphone'da edit yapılabilen office programı için >http://forum.donanimhaber.com/m_28696770/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyangin

Haklı olma ihtimalin yüksek ancak bu kriz zamanında bu para etmez. Alacağıma iyi para bayılmam gerekir. Bir kaynaktan da duyduğuma göre Iphone için office yakın tarihte çıkacak diyorlar. Belki bir office alırsam buna sorunumu kökten çözmüş olurum. Benim için sadece şu installer i yükleyebilmek ve edge olayını isteğim dahilinde devreden çıkarıp isteğim dahilinde devreye almak. Bana bu konuda yardımcı olun yeterli arkadaşlar.. Installer da Iphone un onaylı bir programı. Yani kaçak göçek de değil. Bunu nasıl yüklerim? Sadece sorum bu...

o zaman oturup, jailbreak yapacaksın daha sonra jb'li iPhone'lar için edge kapama olayını , varsa office programlarını

araştırıp yükleyeceksin..bunun başka çaresi yok..installer, arkadaşın da dediği gibi onaylı bir program falan değil..

ayrıca office çıksa bile fiyatı _9,99 dolar olur..boşluğa gelecek rakamı bilemem

haa jailbreak yapıp onu da parasız bi şekilde kullanırsın o ayrı..tabi bu da doğmamış çocuğa don biçmek oluyo biraz..

sadece sorunun cevabı da verilmiş oldu sanırım..jailbreak..

• Az önce turkcell ile konuştum. Beni de kampanyaya dahil ediyorlarmış. 12. senemiz turkcell ile. Ayda 35,75 ile 12 aylık 3GB kullanım özgürlüğü. Makul geldi. Dolduracağımı sanmıyorum bunu ama olsun. en azından doldursam dahi sorun olmayacak. JB lerden anlamıyorum. Olası problemlerde ne olur bilemem. Garantiye girer mi bu gibi durumlarda cihaz?
  • En doğrusunu yapmışsınız. Eğer maddi bir probleminiz yok ise, Turkcell'den internet paketi alıp doya doya sürekli data alışverişinin tadını çıkartmak en iyisi.

JB'ler, aslında teoride garantiden çıkartır cihazı. Ama bu yazılımsal bir uygulama, dolayısıyla restore ettikten, yani cihaza "format" attıktan sonra, önceden JB yapılıp yapılmadığı belli olmuyor, şimdiye kadar da bunun yüzünden garanti dışı olan görmedim.
  • Benim İphone daki amacım, laptop us üsrekli taşıyamıyorum. Genelde motosiklet ile müşterilerime gidiyorum. İstanbul trafiğinde araba kullanmaktan nefret ediyorum çünkü. Laptop da motorun çantasında eskisi kapağın menteşelerinden kırıldı. Şimdi o yüzden sürekli taşımak yerine iphone ile işimi görmek. Gittiğim her yerde Wifi var. yani edge benim çok işime yaramıyacak. Sadece kendini güncellemesi için. Biraz pahalıya gelecek ama yapacak birşey de yok gibi görünen. Var da ben bilmiyorum aslında..
  • Var da en sağlamı sizin yaptığınız. JB'den yüklenen bir takım uygulamaların cihazın performansını olumsuz etkilediğine dair varsayımlar da var. Microsoft, Seadragon'u iPhone için geliştirdi bile, Office'i de geliştirmeyeceğini düşünmek saflık olur.

Dediğim gibi, WiFi olduğu sürece zaten EDGE'e ihtiyaç yok, WiFi'ınız olmadığında da gene EDGE'e ihtiyacınız var; zira EDGE olmadan, yani internete bağlı olmadan iPhone'un normal bir telefondan hiç bir farkı yok.

iPhone multimedya özellikleri açısından oldukça yetkindir, bir otel odasında (geçen haftaki Burdur ziyaretimde olduğu gibi) interneti gezmenize, herhangi bir IM programı (msn messenger vb) ile arkadaşlarınızla görüşmenize, maillerinize bakabilmenize, cevap yazmanıza, sıkılırsanız oyun oynamanıza, hatta gerektiğinde kimi sunumları toplantılarda tıpkı bir laptopdaki gibi göstermenize olanak tanır.

Ancak ve ancak, sonuçta bir laptop değildir. Yapabileceklerinin fazlasını beklemeyin bence, yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız.

• ayda 9 ytl veya 90 kontore internet paketi satın alın. iphonedaki amac her an internetin elinin altında olmasıdır.
  • madem jailbreak yapmayı dusunmuyorsunuz cydia dan download yapılmayacagından,
    sadece mail ve safari icin 3gb internet paketi cok diye dusunuyorum.
    ben 2g kullanırken turkcell den 9 ytl ye 100mb lık paketi almıstım
    1 ay rahat rahat yetmisti. yani ayda 35.75 verip 3gb lık pakete gerek yok diye dusunuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.