Şimdi Ara

iPhone'umda 'Aranıyor' veya 'Servis Yok' Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Biraz uzun olabilir ama okumanızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler. İlk öncelikle belki bilirsiniz diye yazıyorum bu mesajı çünkü neredeyse her yolu denedim. IOS işletim sistemine sahip telefonumda, şu en üstte sol köşede Turkcell, Vodafone vs vs artık hangisinin hattıysa o yazar ya, işte son 1,5 gündür orada ya "Servis Yok" diyor ya da "Aranıyor" diyip kalıyor öyle. Apple'ın yönergelerini tek tek izledim, işte telefonu kapayıp açtım, ağ ayarlarını sıfırladım, SIM'i çıkarıp taktım, falan ama SIM'i çıkarıp taktığımda düzeldi gibi oldu ama sonra tekrar gitti. Geriye sadece 2 yol kaldı. Telefonu sıfırlamak ve teknik servis. Şimdi telefonu sıfırladım ve bu sefer de telefonu etkinleştiremiyor. Daha doğrusu şöyle diyor: "Etkinleştirme sunucusu geçici olarak kullanılamadığı için, iPhone'ununuz etkinleştirilemedi. Etkinleştirmek için iPhone'nunuzu iTunes'a bağlamayı deneyin veya birkaç dakika sonra tekrar deneyin." diye bir mesaj. Evde tek kalıyorum, annem ve babam şehir merkezi dışındalar. Ayrıca af edersiniz kör olma riski bulunan kız arkadaşımdan da durumunu öğrenemiyorum. Başka neler yapabilirim? Turkcell'e de sordum ve o da bana etrafımda başka böyle sorunlar var yaşayan var mı diye dedi. Yok dedim ve konuşmanın neticesinde de şöyle dedi. Şebeke kaynaklı değil. SIM kartınızı başka bir telefonda deneyin dedi. Şimdi annem ve babam şehir merkezi dışlarında oldukları için böyle bir imkanım da yok maalesef.

• Cihaz yurtdışı ise
    www.turkiye.gov.tr
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama
    adresinden imei kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başka cihazda denemeden bir şey yapamazsınız şu durumda. Komşulara falan çıkın, akraba vs varsa yanına gidin. Sizin telefona başka sim kart takın. Belki sim kartınız hasar almıştır, belki telefonun sim okuma yeri bozulmuştur. Denemeden kimse bilemez.
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Yok hayır, IMEI'yi kontrol ettim, kayıtlı. Sorun çok büyük ihtimal SIM kartını okuyan kısmın bozulmuş olabileceği.
  • SIM kartını okuyan kısmın bozulmuş olabilme ihtimali çok çok büyük bir ihtimal. Çünkü annem geldi ve annemin SIM kartını taktığımda o da çalışmadı benim telefonda.
  • Benim 6s plusta da aynı sorun oldu 2 ağustosta. Benim telefon kayıtlı değildi o yüzden kapandı diye düşündüm. Kendi hattımı başka telefona taktım çalıştı. Başka hatları denedim kendi telefonumda sadece turkcell olanlar çalıştı. Ben de hattımı turkcell'e geçirdim bi umut açılır kullanabilirim diye. Ama malesef işe yaramadı, 6s plus'ı çekmeceye kaldırdım, 5s ile devam

Emeği geçenlerin ...
  • Turkcelldeyken lifecell paketi alınca telefonu yeniden başlatın mesajı geldi. Ben de başlattım ondan sonra telefon sim kartı asla kabul etmedi. Başka telefonlar (android) kabul ediyordu ama. Sorunumu yeni sim kart alarak çözmüştüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorunu yaşıyorum arkadaşlar bende.
    Ara ara servis yok , Aranıyor yazıyor.

Telefon 2019 üretimi sıfır tr den alınmış 7 plus. Hat turkcell.

• Bende bu sorunla bir kere karşılaştım. Uçak moduna aldım, sonra kapattım düzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada oluyor 2 dakkaya geliyor gelmesse açıp kapıyorum düzeliyor hat turkcell

• Eşimin telefonu da aynı anlatılanlar gibi. Ama bizimki ABD A1660 model.

ünlem işaretli servis yok yazısı, arada açılıyor, gidiyor, tekrar geliyor.

Baseband hatası mı yoksa, btk birşeylerle mi uğraşıyor tam anlayamadım.

Biliyorsunuz yeni yasa da telefonlar kullanılamıyor, biz eski kullanıcılar da zarar görebilir mi?

Birden çok kişi de görünce kafam iyice allak, bullak oldu.
  • Sorunu hallettik çok şükür. Baseband arızası giderilmiştir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.