arkadaşlar merhaba daha önce hiç iphone kullanmadım, bugün abd ye giden bir arkadaşa aldıracağım. forumu baya araştırdım ama aklıma takılan birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim.
1) arkadaş apple storedan kontratsız ve at&t kilitli olarak alacak, fiyatı araştırdığım kadarıyla 599$ fakat ny eyaletine özgü ekstra vergi oluyormuş. bu doğru mu? doğruysa vergi oranı yüzde kaç? başka eyaletten direk 599$a aldırabilir miyim?
2) 4.2 versiyonundan sonra çıkacak olan unlock sadece 4.1 i kıracak diye anladım doğru mu? eğer doğruysa ve 4.2 versiyonu arkadaş telefonu alamadan çıkarsa, store daki telefonların 4.2 olması kaç gün sürer? sonra yanlışlıkla 4.2 alıp unlock çıksın diye 4.3 çıkmasını beklemeyeyim. kutunun üstünde sürümü belirten bir ibare var mı?
3) 4.1 için SHSH kaydı 4.2 çıktıktan kaç gün sonrasına kadar alınabilir? (arkadaş 20 gün sonra gelecek)
4) shsh kaydıyla baseband sürümü de geri alınabiliyor mu?
5) aktivasyon işlemi için kart gerekirse telefoncular bu işlemi yapıyor mu. yapıyorsa kaç lira?
Son sorunun cevabı: ıphone nin içinde zaten at&t kart çıkıyor
IPHONE hakkında bilgili arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim, benim de benzer sorularım var.