Şimdi Ara

iPhone4 wifi sorunu acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün iphone4 aldım. Bugun eve geldiğimde wifi'a bağlanmak istedim. Wifi'ı açtım 2 ağ buldu. Kendi modemime tıkladım şifreyi girdim. Bağlandı ancak safariye girdiğimde ve internet bağlantısı gerektiren programlarda internet bağlı değil uyarısı veriyor. Yani wifi bağlı gözüküyor ancak internete bağlanmıyor. Şuan iphone 3g ve arkadaşımın iphone4ü ile sorunsuz bağlanabiliyorum aynı modeme. Telefonda jb yok, ben yüklemedim(telefonda cydia olmadığı için jb li olma ihtimali yok diye biliyorum?)

SÜRÜM: 4.3.3
    MODEL: MC603DN
    MODEM FİRMWARE: 04.10.01

AYRICA TELEFON SİMKİLİTLİ DEĞİL ŞUAN TCELL HATTIM TAKILI GÖRÜŞME YAPABİLİYORUM VE 3G İLE İNTERNETE BAĞLANABİLİYORUM. GEVEY'DE TAKILI DEĞİL. LÜTFEN YARDIMCI OLUN BANA.

Ağ ayarlarını sıfırladım ancak durum yine aynı. wifi bağlı gözüktüğü halde internete bağlanmıyor :(

• dns kısmına 4.2.2.5 veya 8.8.8.8 yazıp bir deneyebilirmsin dostum?
  • maalesef. denedim fakat sonuç yine aynı

''SAFARI INTERNETE BAGLI OLMADIGI ICIN SAYFAYI ACAMIYOR''

yazısı çıkmakta.
    Restore atayım diyorum fakat çoğu forumda bu model numarası simkilitli olarak geçiyor.
  • Telefon simkilitsiz, eğer kilitli olsaydı gevey ile kullanmak zorunda olurdun. Modemi kapat, diğer bütün telefonlarda wifiyi kapatıp modemi açarak telefonla bağlanmayı dene.
  • Sonuç yine aynı. Bağlı gözüküyor. Turkcell yazısının yanında wifi işareti çıkıyor 3 yuvarlak çizgi dolu fakat safariye giriyorum safari internete bağlanamıyor diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan898

Sonuç yine aynı. Bağlı gözüküyor. Turkcell yazısının yanında wifi işareti çıkıyor 3 yuvarlak çizgi dolu fakat safariye giriyorum safari internete bağlanamıyor diyor.

Peki ip almış mı? wifide bakınca sağda mavi bir ok var. Ona basınca çıkar. Orada ne aldığını söyleyebilir misin?
  • evet almış.

IP Adresi: 169.254.63.xxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOZBİŞOV -- 30 Haziran 2011; 23:30:59 >
  • quote:

evet almış.

IP Adresi: 169.254.63.246

Almamış. O routerdan aldığı ip değil. Eğer router hiç görmediğim bir router ve ayarları değişmemiş ise 192.168.x.x olan bir ip alması lazım. Diğer cihazları bağlayıp bir bakın derim. Aslında ortada bir ilginçlik var ama nedir, bakmadan söylemek zor.
  • şuan iphone3g den baktım ip ye 192.168.x.x
    ama iphone4 te 169.254.63.xxx
  • quote:

şuan iphone3g den baktım ip ye 192.168.x.x
    ama iphone4 te 169.254.63.xxx

Dediğim gibi bir gariplik var. Acaba modemde bi kısıtlama var mı? Mesela mac adresi tanımlaması girdiniz mi?
  • Malesef modem ayarları filan hiç anlamıyorum. fakat siz nasıl yapılacağını bana söylerseniz yapabilirim. veya link varsa ordanda bakıp yapabilirim
  • Hiç ellemediyseniz bu şekil bağlanması ilginç. Bir de başka bir modem deneyin derim. Olması iphoneda ağ ayarlarını sıfırla deyip bir daha deneyin. Iphoneda ağ ayarlarında dhcp etkin olması lazım.
  • Şimdi olayı çözdüm. modem ayarlarına girdim. şifreye baktım. ben şifreyi 1 eksik giriyormuşum. yardımlarınız için çok sağolun. ancak sorun şu ki ben şifreyi yanlış girsem bile bağlanılamadı demiyor telefon. diğer modemlerin şifresini yanlış girdiğimde bu ağa katılamadı diyor. gerçekten çok sağolun. sayenizde modem ayarlarına girdim ve şifreyi yanlış girdiğimi farkettim. konu silinebilir :)
  • myfranco çok sağol gerçekten. fakat şimdi bir sorun daha çıktı karşıma. kamerayı açtım ön ve arka kamerada açıkken ekranda bir dalgalanma oluyor. dikey şeritler geçiyor resmen. bu normalmi?
  • quote:

Şimdi olayı çözdüm. modem ayarlarına girdim. şifreye baktım. ben şifreyi 1 eksik giriyormuşum. yardımlarınız için çok sağolun. ancak sorun şu ki ben şifreyi yanlış girsem bile bağlanılamadı demiyor telefon. diğer modemlerin şifresini yanlış girdiğimde bu ağa katılamadı diyor. gerçekten çok sağolun. sayenizde modem ayarlarına girdim ve şifreyi yanlış girdiğimi farkettim. konu silinebilir :)

Konu kalsın canım, silinmesine gerek yok. 2 defa yanlış girince artık demiyor onu.

Diğer soruna gelince sebebini bilmiyorum. Donanımsal gibi gözüküyor.
  • quote:

myfranco çok sağol gerçekten. fakat şimdi bir sorun daha çıktı karşıma. kamerayı açtım ön ve arka kamerada açıkken ekranda bir dalgalanma oluyor. dikey şeritler geçiyor resmen. bu normalmi?

Ev ortamındaki ışıklarda olabiliyor,sabah dışarıda deneyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.