iPod Touch cihazım 3 yılını doldurdu, ilk çıktığında almıştım. Artık bataryası çok çok az gidiyor. Yalnızca müzik çalar olarak kullanırsam hiç bitmiyor gibi ama özellikle oyun ve internette gezinme şarjını resmen tüketiyor. Kapsamlı bir test yapmadım ama sırf oyun oynasam 2 saat ancak gidecek gibi. Kullanıcılardan bir yorum alabilir miyim bu konuda?
konu biraz hortluyor ama belki birinin işine yarar bilgi olur.
3 yıl dayandıysa çok çok iyi bende ilk çıktığında almıştım 2 batarya değiştirdim. ama sonradan taktıklarım ilkinin kararlılığını vermiyor hiçbir zaman.
neyse bataryanı şöyle test edebilirsin daha sağlıklı karar vermiş olursun cihaz kendi kapanana kadar kullan oyun internet vs. kapandıktan sonra şarja tak eğer hemen elma logosu ile açılıyorsa batarya değişme vakti gelmiştir. yok kırmızı pil resmi geliyor birkaç dakika o şekilde şarj olup ondan sonra açılma konumuna geçiyorsa hala gideri vardır bataryanın.
değiştirme konusu ise hakkaten dikkat ve özen istiyor zor bir işlem özellikle ekranın sökülmesi zor bir işlem. daha önceden bu işi yapmış birine değiştirtmeni tavsiye ederim her tamircinin eline bırakma çünkü farklı bir alet ekran kırılma yada çirkinleşme riski var.
şükür beninki hala taş gibi :) son bataryamda iyi çıktı 2 dolara almıştım ama :) olsun iyiymiş
quote:
Orijinalden alıntı: _caglayan_
neyse bataryanı şöyle test edebilirsin daha sağlıklı karar vermiş olursun cihaz kendi kapanana kadar kullan oyun internet vs. kapandıktan sonra şarja tak eğer hemen elma logosu ile açılıyorsa batarya değişme vakti gelmiştir. yok kırmızı pil resmi geliyor birkaç dakika o şekilde şarj olup ondan sonra açılma konumuna geçiyorsa hala gideri vardır bataryanın.
Bu kırmızı pil simgesi ile bataryanın bir müddet şarj olması meselesi 2-3 ay sürüyor. Asıl ölme zamanı %20'nin altına indiğinde batarya azaldı uyarılarından anlarım ben. Uyarı ne kadar fazlaysa o kadar batarya eskimiş demektir.
:) o da var doğru tesbit uyarı ne kadar çok vermeye başladıysa batarya bitmeye başlıyor :)
yahu adamlar bi alet yapıyorlar hem iphone hem ipod için geçerli bu bataryaları bir şeye benzemiyor birde öyle kapatıyorlar ki üstünü son kullanıcı kendi değiştiremesin yap bir kapak koy bataryayı eskiyince atıp takalım yenisini. makinanın yarısını söküyorum değiştirmek için valla