Şimdi Ara

İpod Touch Uyku Modu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim merak ettiğim bir konu arkadaşlar, ipod uyku modundayken (üstteki siyah tuşa "tek" dokunuşla aktif olan mod) şarjı ne kadar yediği... Yabancı bir forumda okudum kullanılmadığı zamanlar mesela gece uyurken kapatmak yerine uyku moduna alınması tavsiye ediliyor çünkü kapattıktan sonra tekrar açılması bütün gece uyku modunda kalmasından daha fazla enerji çekebilir. Tabi bu bir teori ama bence çok mantıklı sonuçta içinde bir işletim sistemi yüklü ve nasıl bilgisayarı her açtığımızda programlar falan rame yüklendiğinden enerji çekimi arttığı gibi touchta da aynı durum var bence... Sizlere sormak isterim bu konudaki düşünceleriniz neler ?
    Ayrıca geceleri uyku moduna sokup kapatmayan arkadaşlarda varsa pil durumundan söz ederlerse çok sevinirim...

Saygılar...

• %100 katılıyorum. bencede gece boyunca uyku modunda olması açılıp kapamasından daha az enerji çekiyor.
  • "Sleep doesn't use much battery life as far as I can tell. I can however tell you that turning off your iPod and turning it back on takes quite a toll on the battery life. Try it... boot your iPod touch a couple of times in a row and you'll be quickly down to have battery life in no time at all. Sleep is the way to go... I NEVER turn off my iPod touch, I just let it sleep. "

"forums.macrumors.com"'dan alıntıdır...

Çeviri : Uyku modu çok az pil gücü çeker. Ancak kapatıp daha sonra tekrar açmak çok daha fazla güç çeker. Bunu ipodunuzu arka arkaya kapatıp açarakta kendiniz deneyebilirsiniz, pilin bir süre sonra bittiğini göreceksiniz...

Arkadaşlar bu durumda bu teori doğrulanmış oluyor herkesin bu şekilde kullanmasını, daha doğrusu kullanmadan önce en azından birkaç akşamlığınıda kapatmak yerine uyku moduna alarak denemesini tavsiye ederim pilin daha yavaş azaldığını farketmeyi umuyorum bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcukran -- 22 Nisan 2008; 1:20:59 >

• Bends katilanlardanim bunu otomobillerdende biliyoruz paylasim iyo olmus yararli olur by arada iPod umdan ilk mesajim by konuya kismetmis ;-)
  • katılımlar için teşekkürler arkadaşlar...

"kenex" arkadaşım öncelikle hayırlı olsun bir tavsiyem var eğer jailbreak yaptıysan "kb2" adlı programı kurarsan keyboard ayarlarından oto düzeltmeyi kapatabilirsin. "bu" yazmak yerine otomatik "by" olması gibi bunu engellemeye yarar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tcukran

katılımlar için teşekkürler arkadaşlar...

"kenex" arkadaşım öncelikle hayırlı olsun bir tavsiyem var eğer jailbreak yaptıysan "kb2" adlı programı kurarsan keyboard ayarlarından oto düzeltmeyi kapatabilirsin. "bu" yazmak yerine otomatik "by" olması gibi bunu engellemeye yarar.

Tavsiye için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim. Hocam birde yeni konu açıp ortalığı kirletmeyeyim. Şimdi benim touch 1.1.2 olarak geldi. Anlatımlarda baktım önce 1.1.1 e düşürün falan diyor. Bende hiç düşürmeden 1.1.2 için gereken jail break uygulamasını yaptım sorun çıkıyor. İşlem sırasını kısaca söyleyebilirmisin? Şimdiden teşekkürler...

• Şarjı ilk bittiğinde doldurup kapatmadan kullanmayı deneyeceğim. Bakalım hissedilebilir bir fark yaratıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenex

Bends katilanlardanim bunu otomobillerdende biliyoruz paylasim iyo olmus yararli olur by arada iPod umdan ilk mesajim by konuya kismetmis ;-)

bends iyo by by ipod dan yazdığın belli oluyor. bende kafayı yiyordum ama otomatik tamamlayıcıyı kapattıktan sonra şakır şakır yazar olduk valla
  • Uyku modunda saklamak en iyisi ama özellikle uzun süeli kullanımlarda bir ara açıp kapamak yeniden başlatmak gerekiyor. Yoksa cover flow'da safari'De daha çok çökme oluyor.
  • Bu topici okuduktan sonra yontemi uygulamaya basladim. Gozle gorulur bi etki oldugunu soyleyebilirim
    Kisa araliklarla kullanimda hep kapiyodum.. Bu sarj nereye gitti die dusunuyodum ...
    Tesekkurler
  • Uzun zamandır hort yapmıyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.