Şimdi Ara

IPOHONE ERROR 21 VE ERROR 1601 HATALARINI DÜZELTME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
4
Favori
2.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Özellikle jailbreak yapılmış telefonlarda restore işlemi sırasında error 21,error 1601 ve error 1604 hatalarıyla karşılaşıldığını farkettim çünki aynı sorunu ile bende karşılaştım.Restore esnasında bu hatalardan birisi oluşunca telefon yükleme ekranında kalıyor ve tekrar restore edilemeiyor.İnternette biraz araştırırsanız yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bu sorun yüzünden birçok kişi telefonunu sevise göndermek zorunda kalmış hatta bazılarına telefon değişimi yapılmış.Bende uzun uğraşların sonucunda telefonumdan tam ümidi kesmişken çok basit bir yöntemle bu sorunu çözdüm ve buradan sizler ile paylaşmak istedim...

- Yukarıda da yazmış olduğum gibi restore esnasında USB MODDA ERROR:21 / DFU MODDA ERROR:1601 VEYA ERROR:1604 hatalarından birisini alıp yüklemeniz yarım kalarak telefonunuz yükleme ekranında kaldıysa ve tekrar restore edemiyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit.

- Öncelikle i-tunes i kapatın
    - Telefonu usb bağlantısını çıkartın
    - Bu dosyayı indirin ve içindeki host dosyasını çıkartın ERROR FIX
    - Host dosyasını C:Windows/System32/drivers/etc klasörünün içine atın (değiştirilsin mi uyarısına evet diyerek geçin)
    - i-tunes i açın ve telefonu bağlayın.
    - Varsa elinizdeki restore dosyası ile yoksa i-tunes üzerinden güncellemeye başlayın.
    - Sonuç restore hata vermeden tamamlanmış olmalı...

Umarım açıklayıcı ve yardımcı olabilmişimdir.Herkese kolaygelsin...Saygılar...

• Teşekkürler,bu sabah yaşadığım sorundu.Gerçi ben Redsn0w ile yükleme yaparak çözdüm ama arayışta olanlar için oldukça iyi bir anlatım olmuş.
  • Bu dosya dediğin ney
  • Dosya dedeğim host dosyası yani bu hatalar internet ile alakalı sorunlar olduğu için bu host dosyasını C:Windows/System32/drivers/etc klasörünün içine atınca restore hata vermiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altanis

Teşekkürler,bu sabah yaşadığım sorundu.Gerçi ben Redsn0w ile yükleme yaparak çözdüm ama arayışta olanlar için oldukça iyi bir anlatım olmuş.

Merhaba;
    Redsn0w ile bende denedim ama o da 4S 5.1.1 i desteklemiyor hatası veriyor...Saygılar...
  • güncel olsun teşekkürler paylaşım çok önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

güncel olsun teşekkürler paylaşım çok önemli

Rica ederim ben çok uğraştım kimsenin uğraşmasını istemem...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAPTAIN_34

quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

güncel olsun teşekkürler paylaşım çok önemli

Rica ederim ben çok uğraştım kimsenin uğraşmasını istemem...

çok sağol çok alicenap bir insansınız teşekkürler
  • günün jesti oldu hocam teşekkürler. az önce sayende restore yapabildim. saygılar
  • ben şimdiden dosyayı indirip D-diskimde arşivledim yukardaki notuda defterime hemen yazdım
    ne olur ne olmaz önceden hazırlıklı olmak lazım
    arkadaşım valla ufak bir dosya işlemiyle muhteşem bir işlem başarmışsın
    teşekkürler bazı servisler bile değişim yapıyor telefonu düşünün

birde bir şey soracağım bütün bu işleri yaptık önce güncelleme mi yapacağız yoksa restoremi yapacağız
    yoksa ikiside aynı kapıyamı çıkıyor

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 31 Mayıs 2012; 11:35:53 >
  • Saatlerce çözüm aradım ve çözümü kendim şansa buldum.Anlattığın işlemi harfiyen yaptım ancak sanırım benim problemim anlattığın çözümle ilgili değildi.Başkaları da saatlerini boşa harcamasın diye ben yinede anlatıyım belki birilerine çözüm olur.

http://imzdl.tumblr.com/

Burdaki adresten ios 6 beta 4 olanlardan cihazınıza uygun olan sürümü seçip indirin, ardından itunes'dan Shift+Geri Yükle(Recovery-Restore) yapıp indirdiğimiz dosyayı seçin.Sürüm yüklemesi bittiğinde ve telefon ayarlarınızı tamamladığınızda karşınıza developer olmadığınızdan dolayı aktivasyon gerçekleşmediğini bildiren ingilizce bir yazı gelecek hem telefonda hem itunes'da.Bu yazıyı gördükten sonra telefonu DFU mod'a alıyoruz.

Telefonun kilitleme tuşundan basılı tutarak telefonu kapatıyoruz ardından ekranda dönen çizgiler olabilir bunlara aldırış etmeden telefonun kilitleme tuşuna 3 saniye basılı tutuyoruz 3 saniye sonra elimizi kilitleme tuşundan çekmeden home tuşuna basıyoruz ve 10 saniye basılı tutuyoruz 10 saniye sonunda elimizi kilitleme tuşundan çekiyoruz ve home tuşuna basılı tutmaya 10 saniye daha devam ediyoruz ve 10 saniyenin sonunda telefon DFU mod'a alınmış oluyor.Ekran siyah kalacaktır alınmadımı acaba diye düşünmeyin.Bilgisayarınızda ilk defa DFU mod'a geçiyorsanız sürücü yüklemesi yapacaktır.Bu yükleme tamamlandığında işleme devam edebilirsiniz.

DFU mod'a aldıktan sonra itunes'dan Geri Yükleme seçeneğine tıklıyoruz ve ios 6 güncellemesini kuruyoruz.Kurulum sorunsuz bittiyse ne mutlu size JB silinmiş ve yeni ios 6'a geçmiş bulunursunuz.Hayırlı ola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyStray -- 20 Eylül 2012; 5:14:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MyStray

Saatlerce çözüm aradım ve çözümü kendim şansa buldum.Anlattığın işlemi harfiyen yaptım ancak sanırım benim problemim anlattığın çözümle ilgili değildi.Başkaları da saatlerini boşa harcamasın diye ben yinede anlatıyım belki birilerine çözüm olur.

http://imzdl.tumblr.com/

Burdaki adresten ios 6 beta 4 olanlardan cihazınıza uygun olan sürümü seçip indirin, ardından itunes'dan Shift+Geri Yükle(Recovery-Restore) yapıp indirdiğimiz dosyayı seçin.Sürüm yüklemesi bittiğinde ve telefon ayarlarınızı tamamladığınızda karşınıza developer olmadığınızdan dolayı aktivasyon gerçekleşmediğini bildiren ingilizce bir yazı gelecek hem telefonda hem itunes'da.Bu yazıyı gördükten sonra telefonu DFU mod'a alıyoruz.

Telefonun kilitleme tuşundan basılı tutarak telefonu kapatıyoruz ardından ekranda dönen çizgiler olabilir bunlara aldırış etmeden telefonun kilitleme tuşuna 3 saniye basılı tutuyoruz 3 saniye sonra elimizi kilitleme tuşundan çekmeden home tuşuna basıyoruz ve 10 saniye basılı tutuyoruz 10 saniye sonunda elimizi kilitleme tuşundan çekiyoruz ve home tuşuna basılı tutmaya 10 saniye daha devam ediyoruz ve 10 saniyenin sonunda telefon DFU mod'a alınmış oluyor.Ekran siyah kalacaktır alınmadımı acaba diye düşünmeyin.Bilgisayarınızda ilk defa DFU mod'a geçiyorsanız sürücü yüklemesi yapacaktır.Bu yükleme tamamlandığında işleme devam edebilirsiniz.

DFU mod'a aldıktan sonra itunes'dan Geri Yükleme seçeneğine tıklıyoruz ve ios 6 güncellemesini kuruyoruz.Kurulum sorunsuz bittiyse ne mutlu size JB silinmiş ve yeni ios 6'a geçmiş bulunursunuz.Hayırlı ola

+11223
    Gece bende 1604, 1611 ve 1601 sorunlari ile karşılaştım. Nasıl yaptığıma gelirsek pek bişi hatırlamıyorum ama usb yerini değiştirmiştim, en yeni itunesi yükledim. Üç saatlik heyecanın ardından duzelttim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• beyler bu dosyayı banada atın telefonu restore edemiyorum kaç gündür googleda arattım derman burda yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clopin -- 22 Ekim 2013; 0:58:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAPTAIN_34

Merhaba arkadaşlar;

Özellikle jailbreak yapılmış telefonlarda restore işlemi sırasında error 21,error 1601 ve error 1604 hatalarıyla karşılaşıldığını farkettim çünki aynı sorunu ile bende karşılaştım.Restore esnasında bu hatalardan birisi oluşunca telefon yükleme ekranında kalıyor ve tekrar restore edilemeiyor.İnternette biraz araştırırsanız yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bu sorun yüzünden birçok kişi telefonunu sevise göndermek zorunda kalmış hatta bazılarına telefon değişimi yapılmış.Bende uzun uğraşların sonucunda telefonumdan tam ümidi kesmişken çok basit bir yöntemle bu sorunu çözdüm ve buradan sizler ile paylaşmak istedim...

- Yukarıda da yazmış olduğum gibi restore esnasında USB MODDA ERROR:21 / DFU MODDA ERROR:1601 VEYA ERROR:1604 hatalarından birisini alıp yüklemeniz yarım kalarak telefonunuz yükleme ekranında kaldıysa ve tekrar restore edemiyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit.

- Öncelikle i-tunes i kapatın
    - Telefonu usb bağlantısını çıkartın
    - Bu dosyayı indirin ve içindeki host dosyasını çıkartın ERROR FIX
    - Host dosyasını C:Windows/System32/drivers/etc klasörünün içine atın (değiştirilsin mi uyarısına evet diyerek geçin)
    - i-tunes i açın ve telefonu bağlayın.
    - Varsa elinizdeki restore dosyası ile yoksa i-tunes üzerinden güncellemeye başlayın.
    - Sonuç restore hata vermeden tamamlanmış olmalı...

Umarım açıklayıcı ve yardımcı olabilmişimdir.Herkese kolaygelsin...Saygılar...

kardes dosyayı atarmısın tekrar cok lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.