Şimdi Ara

IPS ekranlı laptop beklerken TN ekranlı laptop geldi? Dolandırıldım mı? Sizce geri vermeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsiburada dan sözde "efsane cuma" indiriminden aşağıda belirtilen dizüstü bilgisayarı 6000 tl den aldım.

Şerefsizler, IPS ekran diye tanıttıkları ekranı TN ekran olarak göndermişler. İlk etapta ekrana tam siyah görüntü verinde halen bir miktar aydınlık olduğunu farkettim. Bunun üzerine işkillenerek testler yaptım, açı değişince görüntü de değişince vahameti farkettim. Konuyu araştırınca kimi yere göre IPS kimi yere göre TN ekran daha iyi demiş. Bilgisayar oyun bilgisayarı ama bana sadece güçlü CPU+RAM lazım. Saniyede 30 fps den fazlasına ihtiyacım da yok. Ghosting gibi bir derdim yok anlayacağınız. Daha çok ofis uygulamaları , belki grafik uygulamalarına ihtiyacım var.

Sizce bu TN ekranlı bilgisayarı iade etmeli miyim? Hepsiburada beni dolandırdı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 2 Aralık 2018; 3:19:12 >

• IPS sınıfına girebilecek TN paneller mevcut. Aida64 ile panelin tam model numarasını internette arayarak özelliklerine ve hangi üreticiye ait olduğuna bakın. Farklı firmalar farklı isimlendirmeler yaptıkları için IPS TN karmaşası oluyor.
  • Aida 64 ile baktım. Halis muhlis TN.

IPS ekranlı laptop beklerken TN ekranlı laptop geldi? Dolandırıldım mı? Sizce geri vermeli miyim?

Bu da bilgileri.

www.panelook.com
    N156HGA-EAB Innolux Corporation | Panelook.com
    http://www.panelook.com/N156HGA-EAB_Innolux_15.6_LCM_parameter_28135.html

Lenovo da hepsiburada da dolandırıcı çıktı.

• Sakin ol şampiyon :)

Hepsiburada dan değil başka yerdende alsan aynı problem var.

Mutlaka iade etmelisin. Laptopta görüs açısı çoooook önemli. Bu demek değilki tn panel kötü. Çünkü iyi bir tn panelin görüş açısıda çok iyi oluyor. Ips ten ayırt edemessiniz.

Bu kesinlikle lenovo kabahati.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fascism -- 2 Aralık 2018; 12:55:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

Sakin ol şampiyon :)

Hepsiburada dan değil başka yerdende alsan aynı problem var.

Mutlaka iade etmelisin. Laptopta görüs açısı çoooook önemli. Bu demek değilki tn panel kötü. Çünkü iyi bir tn panelin görüş açısıda çok iyi oluyor. Ips ten ayırt edemessiniz.

Bu kesinlikle lenovo kabahati.
    Aslında görüş açısı gibi bir derdim yok. Eğince görüntü kalitesi bozulsa da olur. Ama renk tonlamalarında ciddi sıkıntı var. Ekranın renkleri çamur gibi. Elimdeki diğer aygıtlarla karşılaştrınce renkler çok sönük kaldı. Gamut meselesi yüzünden ips isriyorum.
  • Sen bindirim almıssın galiba 6bin 1050 cok fazla

İade et bence
  • Mystical23 M kullanıcısına yanıt
    İndirim mi var bindirim bi belli değil. Şu anda bu fiyata bu konfigürasyonda bilgisayar bulunmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.