Şimdi Ara

IPS ile TN ve 1368 ile 1920 farkı önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yakın zamanda laptop almayı düşünüyorum ancak IPS ile TN arasında kaldım.Youtubeden farkı anlatan videoları izleyince dahada kafam karıştı ips'de ekranı bükünce görüntü açısıyla alakalı olarak bir değişim olmuyormuş ancak tn'de bu durum yok sanırım.Bunun dışında önemli bir fark olur mu ?

Aynı şekilde 1368 ile 1920 full hd çözünürlüklü laptoplar arasında da kararsız kalmış bulunmaktayım oyun için hangisini almak sizce daha mantıklı ?

• Ekran kartını belirtirsen 768p ya da 1080p tavsiyesinde bulunulabilir. Film falan izleyeceksen IPS mantıklı ama oyuncuysan TN öneririm çünkü TN panellerin tepki süresi IPS panellere göre daha hızlıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Ekran kartını belirtirsen 768p ya da 1080p tavsiyesinde bulunulabilir. Film falan izleyeceksen IPS mantıklı ama oyuncuysan TN öneririm çünkü TN panellerin tepki süresi IPS panellere göre daha hızlıdır.

yanıt için teşekkür ederim ,http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550vx-dm277dc-i7-6700hq-8gb-1tb-2gb-gtx950m-156-freedos-pmu354351

Yakın zamana kadar kafamda hep Monster abra a7 serisi vardı 17.3" TN ekranlı ürün 3400 tl Monster'da. Ancak bugün bu ürünü 15.6 keşfettim,donanımları benzer. ve yaklaşık 1000 tl gibi bir fark var...Yukarıdaki linkteki ürünü almayı düşünüyorum şuan,genelde microsoft office programları ve gta 5 gibi oyunları oynamak amaçlı, sizce ısınma yapar mı oyunlarda ve bu soruna yol açar mı?

• YouWillNeverWalkAlone! Y kullanıcısına yanıt
    Donanımsal özellikleri fiyatının çok çok altında. Kaçırılmayacak cihaz. Fakat tek fanlıysa sıkıntı yaratabilir. Çünkü Asus'ların bazılarında tek fanlı oldukları için ısınma problemleri mevcut. Onu bir araştır bence. Ekran çözünürlüğü 1080p ama 15.6 inç ekranda çok küçük görünür yazılar. Ayrıca GTX 950M 1080p için uygun bir kart değil. Ama 768p'de çok rahat oynarsın. Zaten ekran 15.6 inç olduğu için fazla fazla yeter sana. En az iki yıl kasmadan götürür seni. Tabi 768p için diyorum. 1080p'de şu an bile bazı oyunları yüksek ayarlarda akıcı oynatmaz. 768p'de oynarım dersen al ama tek fan ve ısınma sorununu araştır.

• Ben de Monster abra a5 v7 düşünüyorum 85 tl farkla ips ekran takılabiliyor. Yaklaşık 3500 tl ye geliyor Laptop. Daha önce asusun x550 serisini kullandım. Kesinlikle 720p alma Full hd al. İnanılmaz farkediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Donanımsal özellikleri fiyatının çok çok altında. Kaçırılmayacak cihaz. Fakat tek fanlıysa sıkıntı yaratabilir. Çünkü Asus'ların bazılarında tek fanlı oldukları için ısınma problemleri mevcut. Onu bir araştır bence. Ekran çözünürlüğü 1080p ama 15.6 inç ekranda çok küçük görünür yazılar. Ayrıca GTX 950M 1080p için uygun bir kart değil. Ama 768p'de çok rahat oynarsın. Zaten ekran 15.6 inç olduğu için fazla fazla yeter sana. En az iki yıl kasmadan götürür seni. Tabi 768p için diyorum. 1080p'de şu an bile bazı oyunları yüksek ayarlarda akıcı oynatmaz. 768p'de oynarım dersen al ama tek fan ve ısınma sorununu araştır.

Isınma sorunu araştırdım forumdaki ana konudan, pek olmuyormuş genel olarak .. Ancak yazıların küçük görünme meselesi aklıma takıldı hocam ben sürekli word,excel gibi uygulamalarda çalışacağım için yazıların küçük görünmesi sıkıntı yaratır benim için, ctrl scroll up'la büyütemezmiyiz? :) teşhirdeki 17.3 ekranlı laptopları incelemiştim 1920x1080 oldukları için onlardada yazılar vs küçük görünüyordu , ben ekran çözünürlüğünü 1368'ye çeksem yazılarda aynı sorunu yaşar mıyım ? Oyun için idare eder beni şuan için,dediğiniz gibi fiyatı çok iyi ebrar'a mesaj attım bakalım konuşucam yarın onlarlada aklıma yatarsa alırım hemen fırsat kaçmadan :) malum laptop fiyatları tavan ..

• quote:

Orijinalden alıntı: sherlock h.

Ben de Monster abra a5 v7 düşünüyorum 85 tl farkla ips ekran takılabiliyor. Yaklaşık 3500 tl ye geliyor Laptop. Daha önce asusun x550 serisini kullandım. Kesinlikle 720p alma Full hd al. İnanılmaz farkediyor.

Üstte ebrar'ın asus için verdiğim linkindeki ürün full hd hocam ,sence nasıldır ? ayrıca geçen hafta monster'ın kadıköydeki ofisine gittim bilgisayarlar gayet güzel ancak fiyatları bayağı yüksek..
    Hocam 950m yeterli bir kart değil 1080p için. Bütçeniz 3500 e çıkabiliyorsa alternatifleriniz zaten monster ve dell 7559. Dell de ışıklı klavye olmadığı için ben monster almayı düşünüyorum. Bütçeniz o linkteki pc ye yetiyorsa da ben o x550 kasayı kullandım. Baya dandik bir hissi var. Ortaya basınca klavye esniyor falan. Tek fanlı ayrıca. Ben tavsiye etmiyorum.

768p'ye çekersen sorun olmaz. Yazılar en azından daha büyük görünür. Zaten 15.6 inçte 768p çözünürlük yeterli.

• 15.6" bir ekranda full hd oldukça normal. İmkan var ise kesinlikle alın. Yazılar küçük falan görünmüyor korkmanıza gerek yok. Windows scaling ayarından istediğiniz büyüklüğe ayarlayabilirsiniz.

• aynen almayı düşünüyorum ancak 8 gb versiyonu başka sitede göremedim ebrar dışında acaba yazım hatası falan mı yoksa kendileri mi eklemiş 4 gb ram
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.