Arkadaşlar selamlar, Öncelikle keşke seneler önce ekran koruyucu bir film alsaydım şu an laptop ekranımın üstü olduğu gibi klavye tuşlarında ki kirlerden dolayı oluşan çiziklerle dolu. Klavye tuşları şeklinde kare kare çizikler mevcut. Leke sandım ancak bunlar leke değil ekranı delmiş gibi yada yapışmış diyeyim. Çok büyük umutlarla vestelin ekran temizleme köpüklerinden aldım ancak işe yaramadı çıkmadılar. Çizik olduğunu anladım. Şimdi arkadaşlar bu leke mi desem çizik mi desem bu lekeleri nasıl çıkarabilirim? Birde klavye felan nasıl temizlenmeli silikon tabanlı camsil kullanıyorum ancak sanki her sildiğimde kasanın boyası beyazlıyor. Bu durum için ne önerirsiniz? Son olarak önerebileceğiniz bir ekran koruyucu film var mı mavi ekran koruyuculu? Ekran 15.6 inch. Laptop MSI GP62M 7RD LEOPARD. Bir kaç yerde beyaz diş macunu ile bunların çıkabileceği söyleniyor ne kadar doğrudur? Telefonumda kullanıyordum diş macununu işe yarıyordu ama o ekran LCD ekrandı ve koruyucu cam var üzerinde. |
IPS Led Ekran Üzerinde Klavye Lekesi
-
-
paneli uzun sure nemli kagıt havlu ile ıslak tutup..üzerinde cizilen kaplamayı sogan zarı gibi cıkarıyorlar. işlemin adı ne bılmıyorum ama bakayım nasıl bir işlem oldugunu anlatan sayfa bulursam eger ..bide ayrıca sizin panelde bahsettıgım işlem olur mu bilmem
-
Hocam retina ekran soyma işlemiydi o.
Bu sanki bana klavyeyi camsille sildikten sonra ekran sıcakken üzerine lekelerin yapışmasından kaynaklı gibime geliyor yada dediğiniz retina kısmını eziyor.
Sadece klavye tuş izleri var başka hiç bir şey yok yani tuhaf bir durum.
Yani soyma felan yapıp ekrana zararda gelsin istemiyorum benim elim biraz ağırdır ekranı kırmak istemiyorum. Ekranın fiyatı şu an ki kurla 800 TL felan ben o fiyata SSD alırım ekran filmi alırım üstüne para artar
Ağız gargara suyu listerine ile çıkarıyorlar bunu mikrofiber bezle beraber. Beyaz diş macunu denemeye çalışacağım bakalım olacak mı evdede beyaz macun var mı bakmam lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 13 Mart 2021; 15:49:13 > -
-
limonu ortadan ikiye kez cekırteklerini cıkardıktan sonra lımonun kendisi ile ovala sonra nemli bezle silin daha ucuz bir işlem olur.
-
Hocam bunu not alayım, bende şey var izopropil ve saf su karışımı corona dezenfektanı var peder yapıyor bunu. %30'u saf su geriye kalan %70 izopropil alkol.
Yalnız şöyle bir şey var ekranı tutan menteşe vidalarını tutan kısım çatlak 6 vidadan 1 yuva zaten mefta oldu geçen sefer klavyeyi değiştirirken.
Bir iki kez izopropil alkol ve saf su karışımını peder benim ekrana sıkmamı istemişti belkide o kabarttı.
Listerine ağız gargarasına felan baktım onunlada çıkaran varmış.
Muhtemelen ekranı sökemeyeceğim, sökersem o plastik kısımlar gider ekran oturmaz. Sökmeden yapmam gerekecek sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 13 Mart 2021; 16:10:20 > -
nemli bezle silinir ekran alkol vs kullanmayın...alkol aşındırır..evet dedıgınız gıbı alkol yapmıstır buyuk ıhtımal
-
Peki ben bu retina sökme işleminden sonra ekranın çizilmemesi için bir film felan almayı düşünüyorum aslında makineyi aldığım zaman alsaydım sıkıntı olmayacaktı.
Mavi ışık filtreli önerebileceğiniz bir ekran filmi var mı Laptop için? 15.6 inc ekran boyutu. Kullanmadığım zamanda muhtemelen klavye ve ekran arasına bir tane mikrofiber bez gibi bir şey koyacağım.
-
ucuz degıl bıldıgım onlar ...filtreler..google amca bılır ama hangısı ıyı ucuz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X