Şimdi Ara

IPS Panel 1ms VS TN Panel 1ms

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinizce malum olduğu üzere, oyun söz konusu olduğunda, düşük tepki sürelerinden dolayı TN ekranlı monitörler ön planda. Gördüğüm kadarıyla, 2ms tepki süresine sahip IPS monitörlerde mevcut. Sorum şu, 2ms tepki süreli bir TN panel monitörden aldığımız randımanı, 2ms tepki süresine sahip IPS panel monitördende alabilirmiyiz? Sonuçta ikisininde süreleri aynı. Yoksa, her nekadar bir IPS panel monitör 2ms tepki süresine sahip olsada, performansını düşüren bir dezavantaja sahipmidir, sadece tahminde bulunuyorum. Düşük tepki süreli IPS panel monitörleri oyun için kullanan arkadaşların bu konuda söyleyeceği ne olurdu.

Not: Çok sıkı bir oyuncu değilim, genellikle Sniper Elite, BF, Call of Duty tarzı oyunlarla yetiniyorum.

• Tn panel tepki süresi ve ucuz üretim maliyetinden dolayı daha popiler. Bu arada 4ms altında ips ekran yoktur. Teknolojik olarak 4ms sınırı var. 2ms dedikleri yazılımsal ile olan bir olay.
    Ips panelin en büyük artısı görüntü kalitesinde daha canlı ve doğru renkleri veriyor. Eğer film, dizi ve multimedya işleriniz daha büyük yer tutuyorsa ips panele yönelin.
  • şu ms olayını hic anlayamadım gözle farkedilebiliyormu mesela 1 ms ile 5 ms oynanışa etki ediyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aléister Crowley

şu ms olayını hic anlayamadım gözle farkedilebiliyormu mesela 1 ms ile 5 ms oynanışa etki ediyor mu?

Oyun içinde anlamak çok zor hocam,ben pg278 144 hz 1ms gsync monitör kullanıyordum,sonra pg279q ips 4ms gsync

monitör kullandım,oyun içinde hiç bir fark anlamadım,ama ips ile tn panel arasında görüntü kalitesinde çok fark

var.Kaliteli bir ips panel kullandıktan sonra,tn panel çamur gibi geliyor.
  • 2ms ips panel yok,en düşük 4 ms,oyun içinde farkı anlamak çok zor 1ms ile 5ms farkı bile anlamak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

şu ms olayını hic anlayamadım gözle farkedilebiliyormu mesela 1 ms ile 5 ms oynanışa etki ediyor mu?

Oyun içinde anlamak çok zor hocam,ben pg278 144 hz 1ms gsync monitör kullanıyordum,sonra pg279q ips 4ms gsync

monitör kullandım,oyun içinde hiç bir fark anlamadım,ama ips ile tn panel arasında görüntü kalitesinde çok fark

Aslında benimde tam olarak öğrenmek istediğim bu. Hardcore olmayan bir oyuncu, 4ms'lik bir IPS monitörle rahatlıkla oyun oynayabilirmi - ve siz oynadığınızı yazmışsınız. Denemeye değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Tn panel tepki süresi ve ucuz üretim maliyetinden dolayı daha popiler. Bu arada 4ms altında ips ekran yoktur. Teknolojik olarak 4ms sınırı var. 2ms dedikleri yazılımsal ile olan bir olay.
    Ips panelin en büyük artısı görüntü kalitesinde daha canlı ve doğru renkleri veriyor. Eğer film, dizi ve multimedya işleriniz daha büyük yer tutuyorsa ips panele yönelin.

"2ms dedikleri yazılımsal ile olan bir olay" kısmını biraz daha açarmısınız? Yani grafik kartındaki ayarlar vasıtasıyla yapabileceğimiz bir olaymıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahokan

quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

Aslında benimde tam olarak öğrenmek istediğim bu. Hardcore olmayan bir oyuncu, 4ms'lik bir IPS monitörle rahatlıkla oyun oynayabilirmi - ve siz oynadığınızı yazmışsınız. Denemeye değer.

Dediğim gibi hocam 1 ms ile 4 ms farkı göremedim şuanda lg hdr 4k ips panel monitör kullanıyorum buda 5 ms bundada fark göremedim,fps oyunlarıda oynuyorum hiç bir türlü sıkıntı olmuyor.Ancak illaki biraz fark vardır ama oyun

içinde fark etmek neredeyse imkansız,sırf bunun için tn panele yönelinmez kaliteli bir ips monitörün görüntüsü gerçekten çok güzel.

• bende wiewsonic vx2476 ıps var kardeşimde aoc nin tn panel bi monitörü var vallahi aoc nin tn panelindeki renk kalitesi daha iyi tek avantajı sağdan soldan net gözüküyor.
    ya wiewsonic kötü panel kullanmış yada ıps ile tn arasında öle sizin dediğiniz kadar uçurum yok
  • tüketici hakem heyeti kararı ile itopya.com'dan bugün iademi aldım. bende acer predator xb241h almıştım fhd 1080p gsync

yeni monitör alacağım gelen parayla ne önerirsiniz??? BF1 , AC:origins ,PUBG oynuyorum. 24 inç monitör ve üstü gsync olmasada olur

4k monitör düşünüyorum!!! 1ms-5ms olayınada girmeyeceğim ekran kartım evga gtx 10707 ftw

mümkün mertebe oyun için büyük ekran ve servis rezaleti yaşatmayacak bir model arıyorum

sonunda vatan bilgisayara muhtaç olmak istemiyorum. adam gibi işini yapan bir firmadan alabilirim. tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Yüksek hz'lerde monitörlerdeki tepkime süreleri aralarındaki fark daha az belirgin oluyor 60 hz'e göre. Ama 60 hz'de gözle bariz görünen fark var. Yalnız yazılan ms değerlerinin çoğu yalan hep max overdrive'daki değeri söylüyolar(genelde inverse ghosting yapar) yada kısa süreli olan sadece gtg'yi koyuyolar oda gerçek genel değerini göstermiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.