Foto düzenleme ağırlıklı kullanacağım bir monitör arıyordum ve sonunda bütçemi baştan düşündüğümün üzreine zorlayarak Asus PA238Q model monitör aldım geçen hafta vatan bilgisayardan, İlk başta ekranın sağ tarafında aydınlık bir bölge olduğunu farkettim, daha sonra tamamen siyah ekranda bakınca durumun cidden rahatsız edici olduğunu gördüm şimdi fotoğrafını çektim ve durumu hem asus teknik servisine hem vatan bilgisayara mail olarak attım foto ile birlikte.
Sizce neden böyle bir durum var monitörde ve kısa sürede onarılacak bir şey midir? Yada zaten herhalde garanti kapsamında düzeltilecek bir durumdur değil mi? Bu aralar monitörden çektiğimi başka bir şeyden çekmedim
şu an dvi takılıydı, ekran kartımda hdmi çıkışı yok malesef ama vga deneyeyim bir, Sağol öneri için.
bu dvi kablosu ne işe yarar hep duyuyor ama nedir bilmiyorum
Vga bağladım şimdi ama değişen birşey olmadı malesef(vga ya bağlı olarak düşen görüntü kalitesi ve keskinlik dışında :D ) Sanırım panelde bir sıkıntı var
Benim inca 1023hd led modelinde de benzer bir sıkıntı var. Özellikle karanlık ortamda siyah arkaplanda ekranın kenarlarından 2şer santimlik bölümler bariz biçimde daha aydınlık. Bu normal midir?
Bir de DCR modunu açınca bir miktar azalıyor ama tam olarak geçmedi...
quote:
Orijinalden alıntı: sokak_papagani
Foto düzenleme ağırlıklı kullanacağım bir monitör arıyordum ve sonunda bütçemi baştan düşündüğümün üzreine zorlayarak Asus PA238Q model monitör aldım geçen hafta vatan bilgisayardan, İlk başta ekranın sağ tarafında aydınlık bir bölge olduğunu farkettim, daha sonra tamamen siyah ekranda bakınca durumun cidden rahatsız edici olduğunu gördüm şimdi fotoğrafını çektim ve durumu hem asus teknik servisine hem vatan bilgisayara mail olarak attım foto ile birlikte.
Sizce neden böyle bir durum var monitörde ve kısa sürede onarılacak bir şey midir? Yada zaten herhalde garanti kapsamında düzeltilecek bir durumdur değil mi? Bu aralar monitörden çektiğimi başka bir şeyden çekmedim
Merhaba arkadaşım evet sorun panelde bende 3 gün önce Asus PA246Q aldım ben böyle bir sorun şükür ki olmadı olsa da açıkcası pek dert etmem çünkü garanti kapsamında monitörü yenisi ile değiştirirler. Servisle görüşüp durumu izah ettin mi onların cevabı ne oldu?
quote:
Orijinalden alıntı: MrRendersson
quote:
Merhaba arkadaşım evet sorun panelde bende 3 gün önce Asus PA246Q aldım ben böyle bir sorun şükür ki olmadı olsa da açıkcası pek dert etmem çünkü garanti kapsamında monitörü yenisi ile değiştirirler. Servisle görüşüp durumu izah ettin mi onların cevabı ne oldu?
Araya haftasonu girdiği için arayamadım teknik servisi yarın ilk iş arayacağım bakalım ne olcak
Mönitörü alalı 2 haftayı geçmediyse direk iade edin ,servis vs ile uğraşmayın.Yabancı forumlarda sıkça bahsedilen asus ips panel backlight bleed problemi ile karşı karşıyasınız.
quote:
Orijinalden alıntı: mehdin81
bu dvi kablosu ne işe yarar hep duyuyor ama nedir bilmiyorum
dell u2410. Bu monitoru o kadar onerdimki sanarsiniz ben satiyorum :) ama ips paneller arasinda fiyat performans acisindan bence cok iyi
quote:
Orijinalden alıntı: senavi
dell u2410. Bu monitoru o kadar onerdimki sanarsiniz ben satiyorum :) ama ips paneller arasinda fiyat performans acisindan bence cok iyi
Ama o lcd değil mi? Onda buna benzer ışık sızlamaları olma ihtimali daha yüksek değil mi?
quote:
quote:
Ama o lcd değil mi? Onda buna benzer ışık sızlamaları olma ihtimali daha yüksek değil mi?
Öncelikle Lcd dediğiniz şey şu anda bizim kullandığımız ve tüplü olmayan her monitorün genel adı. Yani sizin aldığınız ve problem yaşadığınız monitorde LCD, benim önerdiğim monitorde LCD. IPS ise panel türüdür ve U2410'da IPS paneldir. Sorun çıkma ihtimali ise bu monitorde de olabilir. Aslına bakarsanız bu ışık dengesizlikleri neredeyse bütün monitorlerde vardır. Kiminde az kiminde gözle görülebiliecek kadar fazla. Bu da LCD teknolojisinin çalışma prensibinden kaynaklanıyor.
quote:
quote:
quote:
Öncelikle Lcd dediğiniz şey şu anda bizim kullandığımız ve tüplü olmayan her monitorün genel adı. Yani sizin aldığınız ve problem yaşadığınız monitorde LCD, benim önerdiğim monitorde LCD. IPS ise panel türüdür ve U2410'da IPS paneldir. Sorun çıkma ihtimali ise bu monitorde de olabilir. Aslına bakarsanız bu ışık dengesizlikleri neredeyse bütün monitorlerde vardır. Kiminde az kiminde gözle görülebiliecek kadar fazla. Bu da LCD teknolojisinin çalışma prensibinden kaynaklanıyor.
teşekkürler bilgilendirme için :) O zaman şöyle sorayım, o monitörün aydınlatma sistemi led gibi her piksele ait arkadan gelen aydınlatma dağil yanılmıyorsam? o durumda ışık sızması olması ihtimalini merak etmiştim. Yoksa Dell in ips panelli ekranları hakkında bende şimdiye kadar hep iyi şeyler duydum
Dogru bu monitorde her piksele ait bir aydinlatma yok ama bu sekilde bir aydinlatma su anda hicbir monitorde yok. Yani sizin aldiginiz led monitorde de arkada belli sayida led surekli olarak yanar. Florasan aydinlatmali monitorlerde oldugu gibi. Her bir pikselin kendine ait aydinlatmasi yanlis bilmiyorsam oled ekranlarda var. Zaten bu ekranlarda pikseller kendi baslarina isik kaynagi. Led ekranlarda her bir piksele ait aydinlatma bir aralar konusuluyordu ancak boyle bir durum yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme