Şimdi Ara

İPTAL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyougur -- 22 Mayıs 2012; 9:15:20 >

• Güzel konu herkes için yararlı olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler paylaşım için. Fakat aşağıdaki kısmı tam anladım.

Boş karakterlerin yerine "." koyarak yada 16 lık sistemde "00" koyarak kaydettim.

bunu biraz daha açabilirmisin.

veya bu dosyayı upload etsen biz kullanamazmıyız.
  • Bende aynı problemden müzdarip biri olarak kafayı yemek üzereydim ki aklıma bişey geldi.

Ne yaptıysam yapayım 2.3.5 e Imei getiremedim yedek bile fayda etmiyordu 2.2 ye dondüğümde problem olmuyor yedek dönüş yapabiliyordum

Şöyle yaptım.

B518 kurulumu > pembe ekranda CWM 5.0.2.7 > Elite Rom X1 > İmeği yedeğini geri yükleme > İlki olmaz ise 5iromtoolbox programından çıkmadan 2 kere geri yükleme yapmak > ICS veya Stok 2.3.5'e geçiş

Daha önce denemediğim bişey kalmadı Teminal emulator de Imei yazmayı bile denedim olmamıştı bu yöntem ile şu anda ICS kullanıyor gayetde memnunu bunda kalacam artık.

Edit: Imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin Flynn -- 21 Mart 2012; 0:08:34 >
  • çok güzel bir konu açmışsın yaptıgın yöntemi adım adım ve anlaşılır bir şekilde yazarsan çok çok çoookk sevinirim Rica tabi bu.... Teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankardem -- 26 Mart 2012; 3:24:27 >
  • ben imei yedeğime baktım. bende "68 77 2F 64 65 66 61 75 6C 74 FF FF FF FF FF FF hw/defaultÿÿÿÿÿÿ" yazıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyougur

quote:

Orijinalden alıntı: axt

ben imei yedeğime baktım. bende "68 77 2F 64 65 66 61 75 6C 74 FF FF FF FF FF FF hw/defaultÿÿÿÿÿÿ" yazıyor zaten.

O zaman sorunun yok demektir.

imei hangi satırda yazıyor acaba editorde. ben bulamadım bi türlü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İptal
    3 ay önce açıldı
    İptal
    5 ay önce açıldı
    İptal
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi, aklına sağlık... bu yüzden official rom kuramıyordum. dediklerini birebir yaşıyordum... resmi sürüm kullanmak istiyorum IMEI uçuyor, root'luyorum, bu defa factory resetle bütün güzellikler gidiyor... aynen custom romlara dönüyordum. ilk fırsatta deneyeceğim yöntemi. Allah bin kere razı olsun kardeşim!

sadece şunu sormak istiyorum.
    diyelim ki, official 528'i kurduk. sonra rootladık. ardından 5.img dosyasını editleyip sdcard içerisindeki yerine koyduk. ardından 5irom ile imei'mizi geri yükleyince recovery ekranı gelmeden normal açılıyor mu sistem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cok_yasa_kamil -- 30 Mart 2012; 14:16:12 >
  • quote:

Önemli !!!

IMEI Silinme Problemi olup ta OfficalRom veya Terra8800 romu kurup status bar ve bazı uygulamarı çalıştıramayan arkadaşlar.

Dün akşam problemi giderdim.

Öncelikle problemden bahsedelim. Yeni herhangi bir offical yazılım yükleyince yani B136 B163 B518 vs. bunlar arasında geçiş yapınca IMEI numarası çoğu telefonda siliniyordu.Toolbox ile yedeğini alanlar IMEI no larını geri yükleyebiliyorlardı , fakat .35 li romlarda (B5xx) Restore yapılınca recovery ekranına düşülüyor ve wipe data yapmadan da açılmıyordu ve açılınca da orjinal romun bazı özellikleri , mesela status bardaki power widget lar , market , google vs. programlarda siliniyordu.Bunun sebebinin "data" dizinindeki "custom.bin" dosyasının IMEI restore yapılınca değişmesi olduğunu TerraMino nun da yardımıyla tespit ettim. Bu dosyanın içinde "cust" ın path i yazılıymış. Dolayısı ile biz IMEI restore yapınca bu değişiyor ve Yeni romdaki cust.img dosyasının içeriğine erişilemiyordu.Bu dosyanın içeriğini rootexplorer yardımı ile el ile değiştirmeye çalıştığımızda recovery ekranına düşüp wipe data yapmamız isteniyor ve custom.bin dosyası eski halini alıyor. Böyle olunca yeni romu kullanamayıp custom romlarda çözüm aranıyordu.MIUI rom atılınca problem olmuyordu fakat TerraMino Offical tabanlı Terra8800 çıkarınca bunu bir türlü doğru düzgün çalıştıramamıştık.

Benim Çözümüm:

IMEI yedeği aldığımızda elimizde "5.img, 10.img ve 11.img" adında dosyalarımız oluyor.Sorun olan dosyamız "custom.bin" dosyası "5.img" dosyasında gömülü. İmage leri (extract) etmeyi açmayı başaramadım ama 5.img dosyasını bir HEX editor yazılımı ile açıp içinde "massmarket/tr" yazısını bulup
    olması gereken "hw/default" olarak değiştirdim. Karakter sayısı aynı olmadığından problem çıkıyordu. Boş karakterlerin yerine "." koyarak yada 16 lık sistemde "00" koyarak kaydettim ve bunu tekrar telefona restrore ettim.

Artık Terra8800 Romunu da Offical .35 diğer romlarıda problemsiz çalıştırıyorum...

--------------------------------------------------------------------------
    Bu programı kullanarak yaptım.Ekran görünyüsünüde ekliyorum.
    http://www.mediafire.com/?w4k3182o5x9bqkm

işaretli satırdaki "6D 61 73 73 6D 61 72 6B 65 74 2F 74 72" rakamların yerine "68 77 2f 61 65 66 61 75 65 74 00 00 00" yazarak sağ taraftaki yazının "hw/default..." olduğunu göreceksiniz.
    Bu şekilde 5.img dosyasını kaydedip Toolbox brogramı ile IMEI restore yaptığınızda sorun düzelecek...

/>

Ben deneyimimi paylaştım. Lütfen "Nasıl yaparız ederiz yardım edin" gibi sorular sormayın..
    Alternatif çözümler olursa buraya yazın lütfen.

ARKADAŞLAR BU KADARINA HİÇİ GEREK YOK BEN SORUNU FARKLI Bİ ŞEKİLDE ÇÖZDÜM 2.3 resmi yazılımı yükleyin sorun ortadan kalkıyor ve tabi yükledikden sonra tekrar root almanız gerekiyor..... Yinede teşekürler böyle bi konu açtıgınız için çünkü ben günlerce ugraşmıştım meger sorun çok basitmiş:))

• quote:

Orijinalden alıntı: cankardem

ARKADAŞLAR BU KADARINA HİÇİ GEREK YOK BEN SORUNU FARKLI Bİ ŞEKİLDE ÇÖZDÜM 2.3 resmi yazılımı yükleyin sorun ortadan kalkıyor ve tabi yükledikden sonra tekrar root almanız gerekiyor..... Yinede teşekürler böyle bi konu açtıgınız için çünkü ben günlerce ugraşmıştım meger sorun çok basitmiş:))

arkadaşım, başta sen sorunun ne olduğundan bi'habersin... bahsi mevzu sıkıntı, 2.2 de imei yedeği aldıktan sonra, 2.3.5'de o yedeği geri yükleyince ortaya çıkıyor.

radyougur arkadaşımızın taktiği %100 bende işe yaradı... Allah razı olsun ondan!

• Geri bildirim

Dediklerini uyguladım ve benimde problemim olan 2.2 deki yedeğin 2.3.5 e olmaması problemini giderdim
  • Olmazmı hemde çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

Güzel konu herkes için yararlı olacaktır

ÇOK ÇOK teşekkür ederim. Güncelleme yaptığımda İMEİ silindi tekrar bir türlü geri getiremedim. Ancak bu anlatılanları uygulayınca önce yedeğini aldığım İMEİ geri yükleyebildim.

Kesinlikle bende işe yaradı
  • ÇOK ÇOK teşekkür ederim. Güncelleme yaptığımda İMEİ silindi tekrar bir türlü geri getiremedim. Ancak bu anlatılanları uygulayınca önce yedeğini aldığım İMEİ geri yükleyebildim.
  • quote:

Önemli !!!

IMEI Silinme Problemi olup ta OfficalRom veya Terra8800 romu kurup status bar ve bazı uygulamarı çalıştıramayan arkadaşlar.

Dün akşam problemi giderdim.

Öncelikle problemden bahsedelim. Yeni herhangi bir offical yazılım yükleyince yani B136 B163 B518 vs. bunlar arasında geçiş yapınca IMEI numarası çoğu telefonda siliniyordu.Toolbox ile yedeğini alanlar IMEI no larını geri yükleyebiliyorlardı , fakat .35 li romlarda (B5xx) Restore yapılınca recovery ekranına düşülüyor ve wipe data yapmadan da açılmıyordu ve açılınca da orjinal romun bazı özellikleri , mesela status bardaki power widget lar , market , google vs. programlarda siliniyordu.Bunun sebebinin "data" dizinindeki "custom.bin" dosyasının IMEI restore yapılınca değişmesi olduğunu TerraMino nun da yardımıyla tespit ettim. Bu dosyanın içinde "cust" ın path i yazılıymış. Dolayısı ile biz IMEI restore yapınca bu değişiyor ve Yeni romdaki cust.img dosyasının içeriğine erişilemiyordu.Bu dosyanın içeriğini rootexplorer yardımı ile el ile değiştirmeye çalıştığımızda recovery ekranına düşüp wipe data yapmamız isteniyor ve custom.bin dosyası eski halini alıyor. Böyle olunca yeni romu kullanamayıp custom romlarda çözüm aranıyordu.MIUI rom atılınca problem olmuyordu fakat TerraMino Offical tabanlı Terra8800 çıkarınca bunu bir türlü doğru düzgün çalıştıramamıştık.

Benim Çözümüm:

IMEI yedeği aldığımızda elimizde "5.img, 10.img ve 11.img" adında dosyalarımız oluyor.Sorun olan dosyamız "custom.bin" dosyası "5.img" dosyasında gömülü. İmage leri (extract) etmeyi açmayı başaramadım ama 5.img dosyasını bir HEX editor yazılımı ile açıp içinde "massmarket/tr" yazısını bulup
    olması gereken "hw/default" olarak değiştirdim. Karakter sayısı aynı olmadığından problem çıkıyordu. Boş karakterlerin yerine "." koyarak yada 16 lık sistemde "00" koyarak kaydettim ve bunu tekrar telefona restrore ettim.

Artık Terra8800 Romunu da Offical .35 diğer romlarıda problemsiz çalıştırıyorum...

Bu programı kullanarak yaptım.Ekran görünyüsünüde ekliyorum.
    http://www.mediafire.com/?w4k3182o5x9bqkm

işaretli satırdaki "6D 61 73 73 6D 61 72 6B 65 74 2F 74 72" rakamların yerine "68 77 2f 61 65 66 61 75 65 74 00 00 00" yazarak sağ taraftaki yazının "hw/default..." olduğunu göreceksiniz.
    Bu şekilde 5.img dosyasını kaydedip Toolbox brogramı ile IMEI restore yaptığınızda sorun düzelecek...

/>

Ben deneyimimi paylaştım. Lütfen "Nasıl yaparız ederiz yardım edin" gibi sorular sormayın..
    Alternatif çözümler olursa buraya yazın lütfen.

ÇOK ÇOK teşekkür ederim. Güncelleme yaptığımda İMEİ silindi tekrar bir türlü geri getiremedim. Ancak bu anlatılanları uygulayınca önce yedeğini aldığım İMEİ geri yükleyebildim.

• +1
  • arkadaslar yeri burasi mi bilmiyorum ama bir sorum var.

dun itibariyle b528 ve atmel fix yukledim telefondan cok memnunum su ana kadar bir sıkıntı yok ama ileride illaki bi custom rom a gecis yapacagimdir ancak bu imei silinmesi custom rom yuklerken de basimiza gelebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

arkadaslar yeri burasi mi bilmiyorum ama bir sorum var.

dun itibariyle b528 ve atmel fix yukledim telefondan cok memnunum su ana kadar bir sıkıntı yok ama ileride illaki bi custom rom a gecis yapacagimdir ancak bu imei silinmesi custom rom yuklerken de basimiza gelebilir mi?

gelebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumber

quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

arkadaslar yeri burasi mi bilmiyorum ama bir sorum var.

gelebiliyor.

tesekkurler. artik kolay kolay rom degistirmem birazdan telefonu root luycam ondan sonra degmeyin keyfime ;)
  • Bu imei nasıl siliniyor ben onu çözebilmiş değilim.1 hafta içinde x5 e çıkan bütün romları denedim tek tek inceledim hiçbirinde silinmedi ben mi çok şanslıyım sildiren arkadaşlar mı bir hata yapıyor ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.