Şimdi Ara

iptal edildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
7.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstediğiniz kadar ESP konusunda sizinle konuşurum. Birşeyi bilmek ile yapmak arasında çok fark var.

ESP'yi google ESP nedir diye aradığınızda çıkan sonuçlar ile öğrendiğinize eminim.

Biz ESP'yi icat etmedik. Zaten araca ESP değil ESP + yaptık Plus unutum eklemeyi.

Ve yazılarımızı tekrar tekrar okudum. Diğer markalı araçlara ESP yaparız gelin esp yapalımda demedik.

Sıkıysa ESP şahine yap gibi bir cümle kullandığınız için sizi zaten tebrik ederim.

Eminim Şahin Turbo mu eklenir diyenlerdensiniz. Şimdi şahine turbo takıldığında turbo icat mı edilmiş oluyor.
    Araç buna müsaittir Turbo olması için gerekli parçalar eklersiniz olur.

Zaten bizim yaptığımız olay sonradan ESP yapılmaz diyenlere bakın sonradan ESP yapılır demek içindi.

Her araca itinai ile hakiki ESP yaparık da demiyoruz.

Şunu anlamak zor değil aracın motoruna bakıldığında bu aracın Astra H olduğu belli. Yazılanlar belli.

Yazım şekliniz belli bir tutumunuz ben herşeyi bilirim illa son yazıyı ben yazarım şeklinde olduğunu ilk mesajınızdan beri belli.

Eğer ilk konu başlığı ve yazılar rahatsız olduysanız. Konuyu şikayet edersiniz uygunsuz olduğunu belirtirsiniz.

İlla iğneli laflara da gerek yok.

• Arkadaşım;

ESP sonradan olur. Ben hiçbir yerde sonradan olmaz yazmadım. Hedefin ben değilim. Git ESP sonradan olmaz diyenlere saldır.

ESP sonradan nasıl mı olur? ;

Bazı araçlarda senin astranda yaptığın gibi bir elin parmakları kadar parça değiştirerek olur, bazısında aracın yarı maliyetini aşan 10'larca parça değiştirerek olur. Orjinalinde ESP'li versiyonu olan bir aracın ESP'li versiyonunun birçok parçasını getirip ESP'siz bir araca monte etmekle sonradan ESP'li yaptım sayıyorsan tabi ki olur. Örneğin ben kendi focus'uma ESP'li focusun tüm aksamını aktararak ESP'li hale getirdiğimde aracımı ESP'li yapmış oluyorsam ne ala... O ESP'yi ben yapmadım. Ford orjinalinde yapmış zaten. Ben olan araçtan söküp olmayana taktım. Budur.

Lakin ESP'li versiyonu olmayan bir araca ESP uygulamak için değiştirilmesi gereken parçaları uygun ESP'li versiyonu olmadığından başka modellerden tedarik etmen gerekir ki burada da uyum sorunları yaşarsın. İşte olurdu, olmazdı, verimli olmazdı meselesi burada başlıyor. Orjinalinde ESP'li versiyonu olmayan bir araca hangi aracın yaw rate sensörünü, hangi aracın clock springini, hangi aracın açı sensörünü, hangi aracın fren merkezini, ECU'sunu, ESP beynini takacaksın? Ve bu taktığın parçaları nasıl birbirleriyle uyumlu halde çalıştıracaksın? Aracın ECU'suna bu eklediğin sensörleri nasıl kalibre edeceksin?

Sen Bosch'a, ATE'ye Bosch'un ve ATE'nin o araç için ürettiği parçalarla aracı ESP'li yaptığını öğretedur. Onlar da sana bunun araca sıfırdan ESP yapmak olmadığını, kullandığın o malzemeleri zaten kendilerinin imal ettiğini, senin ESP'siz aracın parçalarını ESP'li aracın parçalarıyla değiştirmekten başka birşey yapmadığını ispat etmeye çalışadursunlar.

Sizlere başarılar dilerim. Ben anlattığımın karşımdaki insan tarafından anlaşılamamasından muzdaribim. Dolayısıyla muhabbete bensiz devam edeceksin.

• Obk hocama katılıyorum. Altyapısı esp için hazır bir araca bu sistemin montajı yapılmış ki bence işin abartılacak bir tarafı yok. Arkadaş ABS yeterli demiş fakat şunu rahatlıkla iddia edebilirim ki ABS li mevcut olan fakat ESP ile çalışmaya programlanmış bir ECU versyonu mevcut olmayan bir araca bu sistemi takamazsınız. Aracın ayni motor ünitesine sahip ECU su farklı bir espli versyonu olacağının garantisi ile söylenmiş sözler bunlar ancak geçiş dönemi araçlarında tutmaz.
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Ocak 2011; 19:43:52 >
  • @O.B.K

Git ESP sonradan olmaz diyenlere saldır.

Bu ifadenizden dolayı size gene tebrik ederim. Burada zaten aşırı bir hakaret var. Eminim D.H yetkilileri bu yazı görüyor ve gerekli cevabı verecektir.

Siz bu konuda neden bukadar takıldınız onu çok merak ediyorum. Benim burda ESP icat ettim desem sizde hayır ESP sen yapmadın yapmadın diye yazmanız size ne kazandıracak.

Konu zaten ESP olayın dışına çıktı. Eğer çok hoşuna gidecekse yazıyorum.

Astra H aracımda esp yoktu. Ve astra H aracın espli versiyonu vardı. İnceledik fakat yapılması bazılarına göre imkansızdı ve yaptık. Rahatladın mı?

@O.B.K

Ford orjinalinde yapmış zaten. Ben olan araçtan söküp olmayana taktım. Budur.

Ford esp yapmadı zaten taktı. :) yani senin yaptığın gibi ok.
  • OBK üstad takma kafana böyle şeyleri.
    Bilen biliyor, yazdıkların da anlaşıldı...

Şükrü bey sizin de elinize sağlık, güle güle kullanın aracınızı.
    Paylaşımınız için teşekkürler.
  • @birtasarimci

Tüm yazılanları okudunuz ve yorum yapmak için mi yazdınız yoksa OBK sizin arkadaş listenizde olduğu için mi?
  • Uğraşarak yaptığınız çalışma için tebrikler. Emek,zaman ve para harcayarak ortaya güzel bir çalışma çıkarmışsınız...

Ancak opsiyon listesinde ESP olan fakat bu opsiyonu almamış her araç için bu tarz bir dönüşüm çıkma parçalar dahi kullanılsa dahi oldukça maliyetli olabilir. Sizler gibi bilgili olmayan (eline her tornavida, takım alanın ustayım diye gezenler.) ustaların yapacakları bu tip dönüşümlerinde ne kadar sağlıklı olacağı tartışılır, ayrıca çıkma parçaların durumu tabiri caizse "kapalı kutu" olacağı için açıkcası kendi aracımı orjinal olarak kullanmayı tercih ederim...
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Ocak 2011; 19:45:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

OBK üstad takma kafana böyle şeyleri.
    Bilen biliyor, yazdıkların da anlaşıldı...

Şükrü bey sizin de elinize sağlık, güle güle kullanın aracınızı.
    Paylaşımınız için teşekkürler.

OBK yi tanidiginiz icin mi boyle yazdiniz yoksa tum yazilanlari okuyup mu? suphe icindeyim,

Daha dune kadar ESP yapilmaz diyen sizler simdi yapildigini gorunce sok icindesiniz, yapiliyor, bizden de iyisini yapacak olan arkadaslar cikacak. Insallah onlarda buraya bir konu acacaklar... O zaman ne olacak merak icindeyim. Bekleyin astra f abs olmayan aracada abs yapacagiz tedarik asamasindayim...

Sizde ESP yapmadan olmadigini nerden biliyorsunuz yoksa sizdemi ESP li donusumu yaptiniz....

Amatör Ruhla Profesyonel işler yapıyorsunuz Elinize emeğinize sağlık siz doğru bildiğinizi yapmaya devam edin tebrikler

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Ocak 2011; 19:36:57 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Uğraşarak yaptığınız çalışma için tebrikler. Emek,zaman ve para harcayarak ortaya güzel bir çalışma çıkarmışsınız...

Ancak opsiyon listesinde ESP olan fakat bu opsiyonu almamış her araç için bu tarz bir dönüşüm çıkma parçalar dahi kullanılsa dahi oldukça maliyetli olabilir. Sizler gibi bilgili olmayan (eline her tornavida, takım alanın ustayım diye gezenler.) ustaların yapacakları bu tip dönüşümlerinde ne kadar sağlıklı olacağı tartışılır, ayrıca çıkma parçaların durumu tabiri caizse "kapalı kutu" olacağı için açıkcası kendi aracımı orjinal olarak kullanmayı tercih ederim...

FOTOYA BAK ARKADAS PARCA CIKMA MI/KULLANILMIS MI - SIFIRMI

....

Sanırım siz her yoruma direkt önyargı ile okuyorsunuz....

Koyu yazılan yerlere dikkat ederseniz; Öncelikle sizin yaptıklarınızı takdir etmişim.
    "Sizler gibi bilgili olmayan" derken sizin bilgisiz olduğunuzu değil, sizin gibi meraklı, bilgili olmayan kendini usta sanan kişilerin bu tip uygulamaları yapmasının doğru olmayacağını söyledim.

Lütfen yapılan yorumları dikkatli okuyunuz. Ayrıca burası bir forum, eğer bir konu açıyorsanız iyi veya kötü her türlü yoruma açık olmanız ve bu yorumlara sınırları zorlayıcı cevaplar- yorumlar yazmamak gerekir.

Ayrıca hiçbir kullanıcının diğer bir kullanıcının korumasına ihtiyacı yok?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankay2 -- 30 Kasım 2010; 10:03:01 >

• Şükrü hocam eline sağlık, birde şu katlanır ayna olayını sır gibi saklamasanda bizede bir yol göstersen :-)
  • öncelikle çok şaşırdım ve helal olsun size bende de 2010 model astra h kasa 1.3 cdti enjoy 6 ileri manuel var ( konfor paket versiyon değil!). Bunun maliyeti ne kadardır birde ibreyi değiştiriyormusunuz yoksa esp işareti içindemi? bilgilendirirseniz sevinirim. son olarak bizim araçta spor tuşu yok o zaman esp nasıl kapanacak?..
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Ocak 2011; 19:47:02 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Ocak 2011; 19:47:22 >
  • maliyeti ne kadar ustam bir de düz viteste sport tuşu olsa bile ne işe yarar benim aracım hb olduğu için ön konsolda bir düğme boşta sedanlarda orası bagaj açma olarak kullanılıyormuş....
  • .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Ocak 2011; 19:48:26 >
  • Tebrikler güzel çalışma emeğinize sağlık...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

maliyeti ne kadar ustam bir de düz viteste sport tuşu olsa bile ne işe yarar benim aracım hb olduğu için ön konsolda bir düğme boşta sedanlarda orası bagaj açma olarak kullanılıyormuş....

Banim aracimi kullanmaniz lazim, sport dugmesi icin... maliyet belli yazmistim ilk mesaja... sport tuuna bastiginizda motor beyninizdeki baska bir mapping var arac ona geciyor ve alt devirlerdeki hizlanmaniz duzeliyor, vites otomatik olsa vites atma sureleriniz azaliyor (bizde bu yok) - ancak mapping degisiyor bizzat kullanimda fark ediyor...

ama tekrar bilgi verelim :

ESP BEyni sifir : 1000 TL (Sifir) - Recep de var - Serviste sifiri 4500 TL
    Kayma Sensoru : 250 TL (Sifir) - Recepte car
    Fren Ana Merkez : 250 TL (Sifir) - Recepte var
    CIM Modul : 300 TL (sifir) - Servsisten
    Iki adet Fren hortumu : 140 TL (Sifir servisten)
    Sport Tusu : 100 -150 TL (Cikma Recepte var)
    Iscilik vs ustaniza bagli tabii

Bu uygulama kafama yattı bu uygulamayı yapmam için garantimin bitmesini beklemem mantıklı olurmu sizce? takınca tahminimce araç garanti dışı kalır birde maliyet daha hesaplı olma ihtimali yokmu? neticede 2000-2500 tl arasına geliyor...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.