Şimdi Ara

IQ mu, EQ mu para kazandırır ? (ANKET) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

IQ mu, EQ mu para kazandırır ? (ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 19.3.2015)
Giriş
  • Konusu açılmışken IQ testi yaptırabileceģim iyi bir site söyleyebilcek ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iq para kazandirir eq zengin yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CQ kazandırır

• amashe kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, konudaki en mantıklı yorum ve konuyla ilgilendiğinizi gösteren bir cevap için teşekkürler. Benim düşüncem ise şu yönde, sizin bahsettiğiniz para kazanmak için bağımsız yeteneklerin gerekliliği, şahısların kendileri adına kazandığı bir durumdur. Yani kısacası bir çok sanatçı sadece sesiyle yada bazı yetenekleriyle para kazanmak için çok fazla IQ' ya gereklilik duymaması, oldukça mantıklı bir durumdur. Fakat kişinin yeteneklerini sergileyebilmesi, ve o kişinin yüksek takip edilen bir sanatçı olabilmesi için reklamlanma veya başka bir ifade ile medyanın para kazanması durumu o sektördeki kişilerin IQ'sunu kullanabilmesine bağlı değilmidir ? Ticari zeka olarak düşünüyorum, sorumda o yöndedir. İnsanın yüksek erdem sahibi olması için IQ'mu gerekli EQ'mu diye düşünseydim, şuan EQ cevabını rahatlıkla verebilirdim. Konuya ilginiz için ayrıca minnet duyuyorum.

• Andrea Pirlo kullanıcısına yanıt
    Onuda eklemeliydim, ancak pek fazla onun üstünde durma fırsatım olmadı.
  • Csb

• acsj16 kullanıcısına yanıt
    Günümüzde sanatçıların halka arz edilmesiyle; halkla iletişim firmaları, ajanslar ve prodüktör firmalar ilgilenmekte. Bu mesleklerin ilgili çalışanları da standart sapmalı sınavlar ile ölçülüp ve değerlendirme sonucunda üniversitelerin ilgili bölümlerine kabul edilmiş, akabinde mezun olmuş ve mesleğini icraya başlamış ortalama IQ'lu bireylerden oluşmaktadır (istisnalar konu dışı). Özellikle reklam sektöründe yaratıcılığın önemi vurgulanmakla birlikte aslında sektörün bu yaratıcılıktan ne denli uzak olduğunu bilmek adına içinde olmak gerekir. Diğer bütün bölümler gibi reklamcılık bölümü de yetiştireceği elemanları yaratıcılıkların yada IQ'larına göre değil, yapılan standart sınavın ölçme ve değerlendirme sonuçlarına göre kabul etmektedir. Velhasıl reklam sektörünün değişmez öğretilebilir kuralları; standart IQ' sahibi bireylere öğretilip ; özel yeteneği gelişmiş olan bireyi yada kapasitesi olan bir ürünü pazarlaması beklenmektedir.
    Yani ortada yetenek var, reklam var, sözde yaratıcılık var fakat IQ gerekliliği yine minimum düzeyde.
    Demem o ki, her birey uğraştığı iş neticesinde belli bir IQ düzeyine erişmek zorundadır. Fakat iş ne olursa olsun ortalama bir IQ ile üstesinden gelinemeyecek iş çok azdır. Burda asıl vurgulamak istediğim, zekadan, IQ'dan ziyade istek, yeterlilik ve deneyimdir. Elbette yüksek IQ sizi o işte bir tık ileri götürebilecek bir etken olabilmektedir fakat bu istisna hiçbir zaman kaideyi bozacak türden ciddiye alınmamalıdır. Örneğin; çok iyi iki stand-up showman'i ni kıyaslayacak olursak, ikisi de farklı IQ seviyesine sahip olup, aynı işi başarı ile yapmalarının neticesinde IQ'su yüksek olan ve düşük olan showmanler arasında pek bir kazanç farklılığı olacağını tahmin etmiyorum. Bu yine dediğiniz gibi Showman'in tanınmışlığı ve yeteneği ile ilgili bir mevzudan öte değildir.
    Son olarak görüşüm, gerekli yeterlilikler sağlandıktan sonra ''yaptığınız işe göre'' standartın bir tık üstünde IQ yada EQ ya sahipseniz- ki bunu istisnalar adına söylüyorum ve duyusal yada mantıksal olarak ayırmıyorum- bir nebze de olsa maddi yönden ödüllendirilmeniz mümkündür.

şahsi görüşümdür, saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Üfler

Bu ülke de EQ ama yabancı ülkeler de IQ.

yabancı ülke demen saçma hangi ülke olduğunu söyle ırakta yabancı ülke japonyada
  • Yabancı ülkeler der iken,tüm yabancı ülkeler.örnek amerika türkiye dışın da her yer.ama suriye ve ışid in olduğu arap ülkelerini kast etmiyorum.

• amashe kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, size katılıyorum şuan :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.