Şimdi Ara

IQ mu, EQ mu para kazandırır ? (ANKET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 19.3.2015)
Giriş
    Duygusal zekâ veya yaygın İngilizce ifade edilişiyle EQ (Emotional Quotient), bir insanın kendisine veya başkalarına ait duyguları anlama, sezinleme, yönetme ve yönlendirme yetisi, kapasitesi ve becerisinin ölçümünü tanımlamaktadır. Göreceli olarak yeni bir kavram olan duygusal zekâ'nın tanımlanışı sürekli değişmekte ve güncellenmektedir. Bazı psikologlar, duygusal zekâ ve duygusal bilgi olmak üzere iki ayrı terimin kullanılmasını tercih etmektedirler. Genelde insan ilişkilerinde çok başarılılardır. Ve solak olurlar. Yetenek olarak müzikal işlerle uğraşmayı severler. Beyinlerinin sağ kısmını kullanmaktadırlar.

IQ= Mantıksal zeka
    Zekâ katsayısı, zekâ bölümü veya İngilizce (İntelligence Quotient) 'den IQ, zekâyı ölçme amaçlı birkaç farklı standartlaştırılmış testlerden çıkarılan değerdir. IQ deyimi Almanca Intelligenzquotient olarak Alman psikolog Wilhelm Stern tarafından 1912 yılında Alfred Binet ve Theodore Simon'un tasarladığı gibi zekayı değerlendirmek için ortaya koyduğu bir yöntemdir. IQ deyimi yaygın olsa da, Wenchsler Yetişkin Ölçüsü gibi modern IQ test değerlendirmeleri artık orta değeri (ortalama zeka) 100 olan ve standart sapması 15 olan bir çan eğrisine göre öznenin konumlandırılmasına dayanır. Fakat bazı testlerde farklı standart sapma değerleri olabilir. Beyinlerinin sol kısmını kullanırlar. Ve sağlak olurlar.

Sizlerde sağ beyin-sol beyin olarak hangisini daha çok kullandığınıza bakıp kendi özelliklerinizi aşağıdaki resimden öğrenebilirsiniz.

Üniversitedeki derste bu iki konuyu ayrı ayrı inceledik.
    Benim tezim ise IQ' nun daha çok para kazandırmaya yönelik olduğudur.

Edit: İki beyin kısmını kullanan insanlar ise gerçekten çok güçlü bir yapıları olduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acsj16 -- 12 Mart 2015; 16:27:21 >

• Torpilin olsun, maymun olsan gene para kazanırsın.
  • Akilli davran adam ol hakkinla para kazan yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizeşittirbüyükd

Torpilin olsun, maymun olsan gene para kazanırsın.

Aynen öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Chinaman

quote:

Orijinalden alıntı: sekizeşittirbüyükd

Torpilin olsun, maymun olsan gene para kazanırsın.

Aynen öyle

Alıntıları Göster
    zaten iki beyin türünü de kullanmıyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PENDRAG0N

zaten iki beyin türünü de kullanmıyormuyuz?

Alıntıları Göster
    Ulkeden ulkeye degisiyordur.
  • Beyin türü değil, beyin kısmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acsj16

Beyin türü değil, beyin kısmı
    IQ diye düşünüyorum
  • Saçma, ikisi de yolunu bulur.

• Sol beyin Right brain

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Incredible FY -- 12 Mart 2015; 20:06:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Incredible FY

Sol beyin Right brain
    Resmi olarak 156, gayri resmi olarak ise 171 IQ'ya sahip olduğum söyleniyor, lakin ben bir kuruş getirisine müdahil olamadım. Saygılarımla arz ederim.
  • Aklıma bu geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: acsj16

Beyin türü değil, beyin kısmı

tamam kısmı olsun sağ beynini kullanan insan mantıksal düşünmez mi asla?
  • Bu ülke de EQ ama yabancı ülkeler de IQ.
  • Incredible FY kullanıcısına yanıt
    :) Alıntı paylaşımıdır.
  • amashe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, zaten getirisi olması için onu kullanabilmeniz gerekir. Başarıyı tetikleyen bir sürü faktör var. Ancak bunu genel olarak sizin düşüncelerinizden çıkarım yapmak istiyorum.
  • Düşünebilir tabi. Zaten ikisini de kullanan insanların çok güçlü yapıda olduğunu belirtmiştim. Yani belirtmek isterim, sağ yada solu kullanmanız bütün ilgi alanlarınızı neden o yöne çevirdiğinizin ifadesidir. Yani müzik seven, yada resim yapabilen kişiler, karşıdaki kişinin düşüncelerini daha iyi anlayabilen kişilerin farklı düşünce yapıları vardır. Örnek olarak kendimden bahsedeyim. Solağım, bazen sağ elimi de kullanıyorum. Sayısal şeylerden pek hoşlanmasam da bir ara muhasebe okuyordum. Matematiği pek sevmem ama Satranç oynayan birisiyim. Satrançta hesaplamakta gerekebiliyor. Farklı farklı şeyler, ikisini de kullanabilirsiniz. Sağ yada solu kullanmak sadece o yönde yoğunluğu anlamına gelir kısacası.
  • IQ işte, EQ iliskilerde kazandirir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vuh

IQ işte, EQ iliskilerde kazandirir
    IQ, insanlara daha fazla para kazansınlar diye tanrı tarafından lütfedilmiş bir özellik değildir. Tıpkı sizin de dediğiniz gibi başarılı olmanın bir çok kaidesi vardır. Fakat ben bunlardan birinin ''YÜKSEK IQ'' olduğunu düşünmüyorum. İçinde bulunduğumuz sistem, kapitalizm vs diye banel kavramlar kullanmak yerine, kazanmak istiyorsanız çalışmak zorunda olduğunuz gerçeğini söylemek, bana daha iyimser ve insancıl geliyor. Sonuçta çok para kazandıran bir sürü mesleğin, YÜKSEK IQ gerekliliğinden bağımsız bir takım yetenekler gerektirdiği bir gerçek. Ortalama bir IQ ile çok ciddi paralar kazanmak mümkün. Bu bağlamda affınıza sığınarak, uğraştığınız şeyi mantıksız buluyorum. İnsan zekasını dolayısı ile Yüksek IQ, para kazanmaktan ziyade çok daha erdemli şeyler için kullanılabilmeli. Sizin araştırdığınız şey ''ticari zeka'' olarak lanse edilmeli, ortalama IQ ya sahip biri bu özelliğinin yanında ticari zekası ile kendini kanıtlayabilir... Son olarak Down Sendromlu bireylerin yüksek IQ kapasitesine sahip oldğu bilinmekle birlikte bu IQ'larını kazanç elde etmek adına kullanmadıkları da aşikar.

• EQ'su yüksek olan insanlar diğer insanlarla daha iyi iletişim kurabildiği için EQ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.