Şimdi Ara

İRAN-ABD SAVAŞI ÇIKARSA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
4.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

amerikayla arani boz git israille dost ol otomatik amerika sana tavir degistiriyor

amerikayla aran istedigi kadar iyi olsun israille aran kotu oldumu yine gidiyorsun

ben anlamiyorum bu iran neye guvenipte bu iki super gucu karsisina aliyordu

hadi onceden rusya vardi ucsuz bucaksiz soguk colleri olan rusya girmesi kolay cikmasi zor rusya adamlara bulasmak yurek isterdi ha bu israil nasil bugun rusyadan daha tehlikeli konuma geldi kucuk ulke adamlar guc son derece gelismis

hakkimizda hayirlisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: joerwill

su israili birileri zapt edebilse

amerikayla arani boz git israille dost ol otomatik amerika sana tavir degistiriyor

amerikayla aran istedigi kadar iyi olsun israille aran kotu oldumu yine gidiyorsun

ben anlamiyorum bu iran neye guvenipte bu iki super gucu karsisina aliyordu

hadi onceden rusya vardi ucsuz bucaksiz soguk colleri olan rusya girmesi kolay cikmasi zor rusya adamlara bulasmak yurek isterdi ha bu israil nasil bugun rusyadan daha tehlikeli konuma geldi kucuk ulke adamlar guc son derece gelismis

hakkimizda hayirlisi

Paranın gücü diyoruz biz buna.Dünya ekonomisini kimler yönetiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Ayrıca iran donanmasının büyük kısmı koalisyon donanması tarafından batırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

virtusft incirlik önemini yitireli çok oldu zaten.Şu anda sadece lojistik olarak ihtiyaçları var.

Hocam donanmalarını geçtim, adamlar sivil yolcu uçaklarını bile vurdular. Her yıl o sözde 'kazanın' olduğu tarihte İran'lılar körfeze sanırım 253 mum bırakıyorlar. Daha garibi o sivil yolcu uçağını vuran gemi Los Angeles limanına geldiğinde mürettebat kahraman askerler olarak karşılandı. Haklarında açılan soruşturma sonucunda da 'beraat ettiler'

İster İran'ın rejimini sevin, ister sevmeyin. Beni ilgilendirmez. Tamamen tarafsız olarak askeri karşılaştırma yapıyorum ve evet günümüzde 'süper güç ABD' içinde bulunduğu durum ve dünya kamuoyunun olaya bakış açısı da değerlendirmeye katılırsa İran savaşında baya büyük yara alıcaktır. Gerçi ben hala bir sıcak savaş olacağını sanmıyorum kısa vadede.

Son olarak İsrail sürekli 'Ortadoğu'da nükleer santral patlamış adamız' propagandası yapar. Malum Saddam dönemimde İsrail hava kuvvetleri 'Osirak' nükleer santralini bombalamıştı.

Ama halbuki Ortadoğu tarihinde bir nükleer tesise ilk saldırıyı yine İran hava kuvvetleri birkaç F-4 uçağıyla 'Osirak nükleer santraline' gerçekleştirmiştir.

Nerden esti bilmiyorum anlatiyim dedim

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca iran donanmasının büyük kısmı koalisyon donanması tarafından batırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

virtusft incirlik önemini yitireli çok oldu zaten.Şu anda sadece lojistik olarak ihtiyaçları var.

Hocam donanmalarını geçtim, adamlar sivil yolcu uçaklarını bile vurdular. Her yıl o sözde 'kazanın' olduğu tarihte İran'lılar körfeze sanırım 253 mum bırakıyorlar. Daha garibi o sivil yolcu uçağını vuran gemi Los Angeles limanına geldiğinde mürettebat kahraman askerler olarak karşılandı. Haklarında açılan soruşturma sonucunda da 'beraat ettiler'

İster İran'ın rejimini sevin, ister sevmeyin. Beni ilgilendirmez. Tamamen tarafsız olarak askeri karşılaştırma yapıyorum ve evet günümüzde 'süper güç ABD' içinde bulunduğu durum ve dünya kamuoyunun olaya bakış açısı da değerlendirmeye katılırsa İran savaşında baya büyük yara alıcaktır. Gerçi ben hala bir sıcak savaş olacağını sanmıyorum kısa vadede.

Son olarak İsrail sürekli 'Ortadoğu'da nükleer santral patlamış adamız' propagandası yapar. Malum Saddam dönemimde İsrail hava kuvvetleri 'Osirak' nükleer santralini bombalamıştı.

Ama halbuki Ortadoğu tarihinde bir nükleer tesise ilk saldırıyı yine İran hava kuvvetleri birkaç F-4 uçağıyla 'Osirak nükleer santraline' gerçekleştirmiştir.

Nerden esti bilmiyorum anlatiyim dedim

İsrail bir günde 350 uçak düşürdük diye de övünüyor hala.Nasıl düşürdüklerini biliyoruz.Yan yana dizilmiş uçaklara füzeleri gönder havadan.Bunu bende yaparım; ama aynı israil o mükemmel zırlı tümenlere sahip israil, mısır savaşında tanklarının keklik gibi avlandığını unutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 25 Haziran 2008; 19:20:34 >

• @ Generall

Aynı İsrail, Mısır savaşında o kadar kayıp vermesinin sebebinin 'Yum Kippur' ulusal tatil gününde pekçok subay ve askerini eve 'dua etmeye yollamak' olduğunuda itiraf edemez

Seninle muhabbet etmeyeli çok olmuş bu arada bu konularda

Her neyse zaman göstericek ne olacağını. Belki ben yanlış düşünüyorumdur bilemem...
  • quote:

@ Generall

Aynı İsrail, Mısır savaşında o kadar kayıp vermesinin sebebinin 'Yum Kippur' ulusal tatil gününde pekçok subay ve askerini eve 'dua etmeye yollamak' olduğunuda itiraf edemez

Her neyse zaman göstericek ne olacağını. Belki ben yanlış düşünüyorumdur bilemem...

Evet olmuş bayağı.

Göstermelik hava saldırısı olacak başka bir cacık olmaz.İranda birkaç uzun menzilli füze fırlatır onlarda hedefi 2 km sapmayla vurur olay böyle kapanır.Olan yine bize olur.Ekonomi bozulur, petrol fırlar.Sonra adımız savaştan etkilenmemeye çalışan ülke olur.

• quote:

quote:

@ Generall

Evet olmuş bayağı.

Göstermelik hava saldırısı olacak başka bir cacık olmaz.İranda birkaç uzun menzilli füze fırlatır onlarda hedefi 2 km sapmayla vurur olay böyle kapanır.Olan yine bize olur.Ekonomi bozulur, petrol fırlar.Sonra adımız savaştan etkilenmemeye çalışan ülke olur.

Umarım dediğin kadar kısa sürede biter. Ama benim bildiğim İran, uzun savaşların ülkesi

Bir de diğer tarafta Hizbullah'la yaptığı savaş 33 gün süren ve bu kendi tarihinde bir rekor olan İsrail var. Bilemiyorum, bildiğim tek şey yukarda bir arkadaşın dediğinin aksine petrolün artık bir daha asla 100$ seviyesinin altına inmeyeceği...

Arabaya binemez olucaz. Ondan korkarım

• iran giderse bizde gideriz, baksanıza ırak'ı aldılar etrafımız yavaş yavaş kuşatmaya çalışıyorlar. bizde bunun farkındayız ama yapacak bi şey yok, aslında bizim güvende olmamızın sebebi coğrafi konumumuz hiç bir ülke bizim yerimizin abd tarafından alınmasını kabüllenemez aslında herkesin gözü bizim üzerimizde dersek daha doğru olur bu her ne kadar tehlikeli olsada güvende olmamızı sağlayan sebeplerden biri.
  • quote:

quote:

quote:

@ Generall

Evet olmuş bayağı.

Umarım dediğin kadar kısa sürede biter. Ama benim bildiğim İran, uzun savaşların ülkesi

Bir de diğer tarafta Hizbullah'la yaptığı savaş 33 gün süren ve bu kendi tarihinde bir rekor olan İsrail var. Bilemiyorum, bildiğim tek şey yukarda bir arkadaşın dediğinin aksine petrolün artık bir daha asla 100$ seviyesinin altına inmeyeceği...

Kendi toprakları dışında saldırı kapasitesi yok iranın.İran topraklarına taşınmazsa savaş(karada bahsediyorum) birşey olmaz.İran-ırak savaşında ırakın ilk saldırıda ne kadar içeriye ilerlediğini biliyoruz.O savaşın uzun sürmesinin sebebi ırakın girdikten sonra içerideki direnciydi.

Son cümlene katılıyorum.Bisiklet felan en ideali.Hem spor hem masrafsız.Saatte 20-30 km hızla istediğin yere trafik olmadan rahatça gidersin.Havayı kirletmemek ve ekonomiye zarar vermemekte diğer bir getirisi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@ Generall

Evet olmuş bayağı.

Kendi toprakları dışında saldırı kapasitesi yok iranın.İran topraklarına taşınmazsa savaş(karada bahsediyorum) birşey olmaz.İran-ırak savaşında ırakın ilk saldırıda ne kadar içeriye ilerlediğini biliyoruz.O savaşın uzun sürmesinin sebebi ırakın girdikten sonra içerideki direnciydi.

Son cümlene katılıyorum.Bisiklet felan en ideali.Hem spor hem masrafsız.Saatte 20-30 km hızla istediğin yere trafik olmadan rahatça gidersin.Havayı kirletmemek ve ekonomiye zarar vermemekte diğer bir getirisi.

Bilemiyorum bence İran elinden geldiğince savaşı uzatmaya çalışacaktır. Yani sende biliyorsun savaş birkez başladı mı nerde duracağına kendisi karar verir...

Ayrıca İran topraklarına karadan girilmese bile adamlar memleket, rejim elden gidiyor havasına girerse körfezde bir tane sağlam petrol kuyusu kalmaz. Ayrıca Hürmüz boğazındaki ticarette sekteye uğrar.

Bu da bize 'bisiklet' yolu göründü anlamına gelir

• bush soz verdi iran zaten hazirlikli irak ta bu kadar asker kaybeden amerika iran silah tan saldiri aletlerinden cok askerleri icin cenzae islemlerini baslatsin
  • quote:

100$ altına inecek sözünü ben söyledimiştim..En fazla 2 yıl bile sürmeden(Abd irana müdahale etmezse) 100$ dolar altına inecek daha doğrusu indirilcek..Abd sanayisi şuanda zarar etmeye başladı..Kısa dönemdeki artışlar o kadar etkilemiyor ama uzun süre petrol fiyatlarının 130$ u görmesi tüm dünyadaki ekonomileri zarara sokuyor..Ona bakılırsa kuveyt işgalinden sonra kimse 110$ unun altına inmez demişti..Sonuçta 70$ e kadar indi..Bide orada israili küçümser gibi konuşmuşsun...
    Birincisi;Hizbullah pkk gibi köşelere saklanmış ve pusu kurarak savaşmaya çalışmıştır..Yani militanlar; teröristler gibi yeri ,izi belli olmayan bölgelere konuşlanmıştı..Adamlar katruşya füzelerini dağlardan,ıssız yerlerden israile atıyorlardı..
    İkincisi;İsrail lübnana girdiği zaman aynı andada gazzeyede saldırıyordu..Dünya basını ise lübnanla ilgileniyordu..Dikkatini çektiyse filistindeki ölümler lübnan işgalinde o kadar gündeme gelmedi...İsrailin amacı sivil falan demeden filistine verebilecek en büyük kayıpları verdirmekti..Zaten abd olmasaydı israil 1 ay daha lübnanda kalırdı..Adamlar lübnanın alt yapısını 1 ayda yok ettiler..

• Herkes yine döktürmüş, iran aslan iran kaplan diye. Amerika'nın ekonomisi savaşla yürüyor ve elbette ki saldıracak. Bu saldırıyı bir kılıfa oturtabilirlerse, iran hiçbir şey de yapamaz. Sadece uçak gemileri gitse Abd'nin yeter.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

Herkes yine döktürmüş, iran aslan iran kaplan diye. Amerika'nın ekonomisi savaşla yürüyor ve elbette ki saldıracak. Bu saldırıyı bir kılıfa oturtabilirlerse, iran hiçbir şey de yapamaz. Sadece uçak gemileri gitse Abd'nin yeter.

o uçak gemileri sadece iranı değil tüm doğuyu mahfeder....boru mu bu 13 tane supercarrier...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 26 Haziran 2008; 2:46:26 >

• quote:

bush soz verdi iran zaten hazirlikli irak ta bu kadar asker kaybeden amerika iran silah tan saldiri aletlerinden cok askerleri icin cenzae islemlerini baslatsin

şunu baştan söyleyeyim iran ordusu saddamınkinden daha güçlü değildir...iranın tek avantajı nüfüs ve asker sayısının fazla olması ama yinede nufüsün büyük bölümü azer,kürt ve araplardan oluşuyo bu bölünme gibi senaryoları göz önüne getiriyor.
  • BU 2 ŞEYTAN ARASINDA SEÇİM YAPSAM, ADB Yİ DESTEKLERDİM....

• quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

BU 2 ŞEYTAN ARASINDA SEÇİM YAPSAM, ADB Yİ DESTEKLERDİM....

tabii ki NATO ülkesi olarak ABD yi destekleriz ama bazı yobaz zihniyetler sırf müslüman diye meydanlara çıkıp iranı destekler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: xsoundx

quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

BU 2 ŞEYTAN ARASINDA SEÇİM YAPSAM, ADB Yİ DESTEKLERDİM....

tabii ki NATO ülkesi olarak ABD yi destekleriz ama bazı yobaz zihniyetler sırf müslüman diye meydanlara çıkıp iranı destekler...

İranla geçmişi kimse unutmasın..2001 yılında pkkyı ,yunanistandan daha fazla finanse ediyordu..Sonra terör belası onları buldu..Bunları bilerek yorum yapın..Müslümanmış falan asla tanımam..Sen türkiyenin arkasından eskiden beri oyun çevir.Sonra bende abd seni vurduğunda yanında olayım..Türkiye hiçbir zaman başka ülkeleri ayırmaya,bölmeya çalışmamıştır..Ama ona komşu olan ülkeler ona zarar vermeye her zaman çalışmıştır..Suriyede zamanında pkkyı finanse etmiştir..Bu ülkeleri sakın korumayın..

• quote:

quote:

bush soz verdi iran zaten hazirlikli irak ta bu kadar asker kaybeden amerika iran silah tan saldiri aletlerinden cok askerleri icin cenzae islemlerini baslatsin

şunu baştan söyleyeyim iran ordusu saddamınkinden daha güçlü değildir...iranın tek avantajı nüfüs ve asker sayısının fazla olması ama yinede nufüsün büyük bölümü azer,kürt ve araplardan oluşuyo bu bölünme gibi senaryoları göz önüne getiriyor.

kafami buluyorsun ya ?

iranin ordusuna youtube dan girde bir bak bakalim gozun gonlun acilsin biraz

• quote:

quote:

quote:

kafami buluyorsun ya ?

iranin ordusuna youtube dan girde bir bak bakalim gozun gonlun acilsin biraz

Propaganda sadece onlar

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.