Şimdi Ara

İRAN-ABD SAVAŞI ÇIKARSA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
4.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: joerwill

biz silahlari falan ab den alamayiz burda amerika ayakta o daha hala ayakta oldugu surece turkiye gibi yari resmi somurgesi olmus bir ulke disarida kafasina gore hareket edemez kendimiz bir sey uretemeyiz izin vermezler turkiyenin ordusu her konuda amerikan ordusundan hic bir farki yok polisine kadar asagi yukari her silah amerikan mali diyorum sen hala uc bes ulkenin dandik oyuncaklarindan bahsediyorsun onlarla ancak basit deney operasyonlar yapilir sen yazmaya devam et biraz daha mantikli ol ama matematiksel degerlere biraz daha iyi dokun

3.5 dandik oyuncak mı.Helikopter projesi türk askeri tarihini 2. en büyük projesidir.

3.4 milyar dolar.1 tane tf2000'in fiyatı 1 milyar dolar.

Biz helikopteri italyadan tankı almanyadan alınırız.Tepeden tırnağa amerikan kopyası dediğin orduda bir tane abrahams tankı bulamazsın.

Git italyan helikopteriyle apacheyi karşılaştır.Hangisi deneysel bakalım

Bana somut kanıt getir somut.Şu şu şu silahlar amerikan malı de bana.Sonrada bunun ordudaki oranını söyle.

Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Allah insanı cahil etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 30 Haziran 2008; 12:12:43 >

• colt marka silahlara ne diceksin

allah herkese zekasini dogru yorumlama amacini versin
  • quote:

colt marka silahlara ne diceksin

Bir tek o örneğiniz var zaten.

Ben sana amerikan yapımı silahların ülke ordusundaki oranını sordum.

Bana bunun cevabını ver sadece.

Konuyu okuyanlar kimin ne olduğunu anladı zaten.

Konuya kilit taleb ediyorum sayın yöneticiler.
  • @ Generall

Yukarda ufak bir hata yapmışsın birader.

TF2000 tanesi 1 milyar dolar değil

Ayrıca konu ortada İranlılar yokken bile dönüp dolaşıp Türkiye-İran tartışmasına nasıl geldi anlıyamadım. Sidik yarışı yapmanın anlamı yok...

Savaş öyle kağıt üzerindeki rakamlarla olmuyor (elbette bunlar size ordular hakkında bir fikir verebilir). O yüzden bırakın da zaman göstersin neyin ne olacağına.

Bakın İran ordusu 320.000 kapasiteli toplu mezar kazmaya başlamış. Savaş çıkarsa işgalcileri gömüceklermiş her biri 10-20 bin kişilik mezarlara
    Buna psikolojik harp deniyor mesela. O kağıt üzerindeki rakamlardan bunun seviyesini tespit edemezsiniz

Bunun gibi bir sürü şey... Vietnam'da ABD ordusuna 5 günde teslim olucak dendi. Yani biraz sakin olup beklemekte fayda var. Boşuna kalp kırmayın!

* Sayın yöneticiler lütfen konuya kilit falan vurmayın. Askeri konularda bu kadar değerli veriler, bilgiler sunduk iki gündür forumun kullanıcılarına. Bir çırpıda atmayalım lütfen bu emekleri çöpe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 30 Haziran 2008; 14:29:54 >

• quote:

japon ya ya gelince aman bunu baska bir yerde soyleme kendini rezil etme milliyetciligide sayisal degerlere karistirma lutfen

Şuanda sen kendini rezil ettin.Japonya ve almanyanın öyle ileri bir seviye ordusu yok,daha doğrusu orduları yok..2. dünya savaşı sonrası abd almanya ve japonyanın korumalığını yapmaya başladı..Daha doğrusu herhangibir bir saldırıda abd koruyacak..Japonya sadece hava kalkan programı uyglamaya çalışıyor..Havadan gelebileek bir füzeye karşı onu durdurabilecek sistemleri geliştiriyor..Onun dışında japonyada ordudan bahsetmek saçmalık olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

@ Generall

Yukarda ufak bir hata yapmışsın birader.

TF2000 tanesi 1 milyar dolar değil

Ayrıca konu ortada İranlılar yokken bile dönüp dolaşıp Türkiye-İran tartışmasına nasıl geldi anlıyamadım. Sidik yarışı yapmanın anlamı yok...

Savaş öyle kağıt üzerindeki rakamlarla olmuyor (elbette bunlar size ordular hakkında bir fikir verebilir). O yüzden bırakın da zaman göstersin neyin ne olacağına.

Bakın İran ordusu 320.000 kapasiteli toplu mezar kazmaya başlamış. Savaş çıkarsa işgalcileri gömüceklermiş her biri 10-20 bin kişilik mezarlara
    Buna psikolojik harp deniyor mesela. O kağıt üzerindeki rakamlardan bunun seviyesini tespit edemezsiniz

Bunun gibi bir sürü şey... Vietnam'da ABD ordusuna 5 günde teslim olucak dendi. Yani biraz sakin olup beklemekte fayda var. Boşuna kalp kırmayın!

* Sayın yöneticiler lütfen konuya kilit falan vurmayın. Askeri konularda bu kadar değerli veriler, bilgiler sunduk iki gündür forumun kullanıcılarına. Bir çırpıda atmayalım lütfen bu emekleri çöpe...

Aynı ebatlardaki amerikan (sınıfını hatırlamıyorum) gemisinin değeri oydu.Tahmini birşey söyledim.

• quote:

Orjinalden alıntı: angelmad

quote:

Orjinalden alıntı: To die

quote:

Orjinalden alıntı: liarda

İran ABD nin alnını bi karışlasın o zaman görecez.İran'a girmek biraz sıkar daha var İran Irak ve Suriye'ye benzemez.

İRAN-ABD SAVAŞI ÇIKARSA

bu resim iranın gücünü azda olsa gösteriyor .. Yani Abd nin bu şeyden korkması lazım .. Ama savunma sistemi ne kadar bilmiorum ABD de

bu resim amerikanın gücünümü iranın gücünümü gösterio??

• Abd ve israil, iranı siler süpürür. Hava gücü bakımından ellerinde olmayan uçak yok. Her türlü füzesinden, roketinden, uçağından, helikopterine kadar hepsi abd ve israil de mevcut. Savaş hava harekatı şeklinde geçeceğinden kısa sürede iranın muhtemel hedefleri imha edilir. Kara savaşı olduğunda abd ve israil zorlanabilir ama yine yener. İran nükleer kullanırsa abd ve israilinde eli armut toplamıyor. Ona önlemlerini almıştır. Abd nin beklediği şey kendi halkının tepkisini almadan ve en kısa sürede savaşı bitirmenin hesaplarını yapmasıdır. Savaş uzun sürdüğü anda abd halkı ayaklanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

Aynı ebatlardaki amerikan (sınıfını hatırlamıyorum) gemisinin değeri oydu.Tahmini birşey söyledim.

Şaka maka bizde bundan bi tane bile yok tu sanırım..3 tarafı denizlerle çevrili olan sanki başka ülke..
     İRAN-ABD SAVAŞI ÇIKARSA
  • quote:

quote:

bu en basiti ordudaki amerikan yapimi silahlarin oranini sormaya bile gerek yok

hah bu arada orana gelince neredeyse tamami denilebilinir

sen cok fazla oyuncaklarla oynamissin bildigin uc bes isim falan gerisi onemli deil bugun arabada dunyanin en iyi arabalarini almanya uretir sen gelipte bana baska ulkenin arabalarini soylersen ben sana gulerim bugun amerika dunyanin en mukemmel silah tuccari niye kabul etmessiniz anlamiyorum adamlarin delta ucaklari var, gorunmezlik sinirina giren ucaklari var se hala uc bes ulkenin araclarini soyluyorsun bana guldurme beni !!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joerwill -- 30 Haziran 2008; 21:12:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

japon ya ya gelince aman bunu baska bir yerde soyleme kendini rezil etme milliyetciligide sayisal degerlere karistirma lutfen

Şuanda sen kendini rezil ettin.Japonya ve almanyanın öyle ileri bir seviye ordusu yok,daha doğrusu orduları yok..2. dünya savaşı sonrası abd almanya ve japonyanın korumalığını yapmaya başladı..Daha doğrusu herhangibir bir saldırıda abd koruyacak..Japonya sadece hava kalkan programı uyglamaya çalışıyor..Havadan gelebileek bir füzeye karşı onu durdurabilecek sistemleri geliştiriyor..Onun dışında japonyada ordudan bahsetmek saçmalık olur..

dogu olabilir ama savas sonrasi imzalanan anlasmalar yuzundn boyle yapip sattiklarini var sen hesab et paralarin rakamlarini duyunca da sasirma bizim gibi adamlara bile tenezzul etmiyorlar

• Dün bir gazetede okudum İran abd askerleri için 320.000 tane mezar kazdırıyormuş.
    Savaş olursa da israilin nükleer santrallarini vuracakmış.
    Abd İrana girerse işi biter
  • quote:

quote:

quote:

bu en basiti ordudaki amerikan yapimi silahlarin oranini sormaya bile gerek yok

hah bu arada orana gelince neredeyse tamami denilebilinir

sen cok fazla oyuncaklarla oynamissin bildigin uc bes isim falan gerisi onemli deil bugun arabada dunyanin en iyi arabalarini almanya uretir sen gelipte bana baska ulkenin arabalarini soylersen ben sana gulerim bugun amerika dunyanin en mukemmel silah tuccari niye kabul etmessiniz anlamiyorum adamlarin delta ucaklari var, gorunmezlik sinirina giren ucaklari var se hala uc bes ulkenin araclarini soyluyorsun bana guldurme beni !!!!!

TSK'nı silahlarının yüzde 50'si kendi üretimidir.Dİğer %50'nin içinde ise amerikadan bşaka onlarca ülke var.

O dünyanın en iyi silah üreticisi dediğin amerika bile tank namlusunu üretmek için almanlardan izin alıyor.

Dünyada en iyi tankları almanlar, en iyi açık deniz gemilerini amerikalılar, en iyi uçaklarıda ruslar yapar.(Hava hava muharebe üstünlük uçaklarından bahsediyorum.)Öğrende. gel.Rusların 5. nesi savaş uçakları bitsin göreceğim ben o amerikan uçaklarını.

Delta uçak ne ilk kez duydum.Stealth fighter denir onlara.O uçakların teknolojiside 1980'lere dayanır.SOğuk savaş yıllarına.Yakın zamanda stratejik stealth bombardıman uçakları amerikan envanterinden çıkarılacak.

Amerika bunların yerinde 250 tane f22 lighting, 2000 tanede f35 alacak.

Araplar bile 60 tane eurofighter sipariş ettiler.Şu senin sadece amerikada bulunduğunu iddia ettiğin uçaklardan.Fransızların elindeki Dassault Rafaleleri saymıyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 2 Temmuz 2008; 16:48:17 >

• amerika teorik olarak iran ı havadan vururum o bana bir şey yapamaz düşüncesinde. ancak iran ın bir lafını kimse anlayamadı. onlara hayal bile edemeyecekleri karşılık veririz diye. bence çok da yabana atılmamalı bu laf. herkez savaşı iran topraklarında geçecek, iranın teknolojisi amerikaya ulaşamaz diye düşünüyor.... iyide kardeş karıncayı bile yürütsen eninde sonunda bir yere ulaşır. ya iran lılar amerikada , amerikalıları terörö diyecekleri aslında askeri cevaplar olan seçenekleri hazırlamışlarsa ne olacak.. israil i hiç hesaba katmıyorum bile. çantada keklik. sadece hizbullah bile onlara yeter. amerika iranla savaşın sadece belli bölgede kalcağıın düşünüyorsa bence çok yanılıyor. bu defa kötü vurulurlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

[Atıyorum sen abdsin ve türkiyeyi vuracaksın..Nükleeri nereye atıcaksınki..Binlerce askeri şube var..Şehirde yaşayan milyonlarca insan var..Hangisini vuracaksın..

lafa bak
    ist a nükleer füze geldi mi türkiye kalmaz
  • İran2ın güneyinde yer alan oldukça dağlık olan Zağros dağları gerilla mücadelesi için oldukça uygun,buna mukabil İran'ın merkezi yerlerinde taş üstünde taş kalmaz.

İran'ın tek umudu birkaç nokta atış ve Abd'nin mihver savaşı yapmak için İran'ın güneyine asker çıkarması,diğer türlü İran miran kalmaz piyasada,size şöyle diyim,İran'ın atası, Safevilerin bile kalıntıları çıkabilir İrandan...o derece güçlü bir ülke Abd,siz sanıyormusunuz ki Abd gücünü kullanıyor?

Abd'nin Irak'ta şu an sivil halka yaptıkları bir şerefsizliktir,bunu gözden kaçırmayalım,ama Abd kendini gerçekten savaş moduna sokarsa,emin olun İran haritadan çok ama çok kısa sürede silinir.Abd'ye savaşta bire bir destek veren ülkeler de bundan nem alır.Belki manda yönetimleri kurarlar.
  • zaten ilk amacı ıraktı ordan sonra gözü suriyede sonra iran ve türkiye
  • 4 yıllık hort
  • Bravo güzel hort

Birde şu yönden bakın savaş çıktığında iran süveyş kanalını kapatır veya veya vurursa dünya olarak zor durumda kalabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.