Şimdi Ara

iRig vs USB Ses Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar ben 17 yaşında gitara yeni başlamış biriyim yaklaşık 1 yıldır çalıyorum ve şuanda gitarımı usb harici sıfır bir ses kartı alıp bilgisayaramı bağlamalıyım (yaklaşık 1200tl ye fln patlayacak) yoksa sarı sitede 1.nesil irig zımbırtısından mı almalıyım (80tl) karar veremedim . yapacaklarım ve hayallerim tamamen bu seçimimden sonra şekillenecek . tercihimi harici bir ses kartından kullanırsam daha fazla olanağım varmış gibi geliyor (prodüksiyon işlerine sarabilirim ...) ama basit bir iphone ile de garageband den yeterince tatmin olup olamayacağımı bilemiyorum. (irig 2.nesilde olabilir biraz daha kurumsal bir yerden belki 800 tl civarında fln) .yardım etme şerefine nail olursanız tecrübelerinizden faydalanıp müteşekkir olmak isterim . iyi günler dilerim.

• Bence yatırım ses kartına yapılmalı.

• Bas gitar alırken yanında amfi yerine Focusrite Scarlett Solo almıştım. Aldığım günden beri sadece PC üzerinde çalıyorum. Ses kartının yanında Ableton programının lite versiyonu geliyor. Pcde istediğim gibi reverb delay ya da distortion ayarlarıyla oynayıp ister hoparlör ile istersem de kulaklık ile dinliyorum. Bir de Rocksmith oyununu indirdim. Ses kartı ile gitarı pcye bağlayabildigim için onu da oynuyorum bayağı. Müzik ile uğraşmıyorsa iz ses kartı kesinlikle tavsiye ederim.

Evde ayrıca mini bir midi klavye ile dijital piyano da var. Midi klavyeyi bas ile beraber ses kartının takılı olduğu masaüstü pcde kullanıyorum. Piyanoyu da laptopa bağladım. Piyanoyu ses kartı olmadan kullanınca laptoptan ses biraz geç geliyor. O da olayı çok bozuyor. Ses kartı olan pcde midi klavyeye dokunduğum an ses direkt geliyor. Ses kartı çok önemli bir donanım aslında, ilerisi için de iyi bir yatırım olur. Çünkü bu tür donanımlar 10-20 yıl götürüyor neredeyse. 20 çok abartı gerçi, o zamana driver bulunmaz hiç ama demek istediğim ömürlük oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.