Şimdi Ara

Iriver T30(Gittigidiyordan alınmış)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, forumda son günlerde sıkça sözü edilen T30'lardan ben de aldım.

Bu T30'lar refurbished. Kutusundan, kutu içeriğinden anlaşılıyor. Kesinlikle sahte değil.

quote:

Refurbished Ürün Nedir ?
    Kelime anlamı "Yenilenmiş Ürün" olan ve özelliklede Amerika'da faaliyet gösteren birçok alışveriş sitesinde görebileceğiniz bir kavram "Refurbished" mevzusu.

Sistem şöyle işler; müşteri memnuniyeti ve tüketici hakları konusunun dibine vurduğu Amerika'da istediği ürünü satın alabilecek tüm vatandaşlar ürünü sipariş eder ve bozuk olması bir yana tipini, şeklini bile beğenmese memnun kalzsa olduğu gibi satın aldığı ürünü iade eder.

Hatta tatile çıkan, yada işi gereği 3-5 günlüğüne bir cihaza ihtiyacı olan uyanık kişiler bir malı alıp kullanıp beğenmedim diyerek iade eder ve parasını geri alır.

Bu iade edilen ürünler üretici firmanın fabrikasına gönderilir ambalajı, varsa arızalı parçaları ve aklınıza gelebilecek her tür ayıbı giderilerek tekrar piyasaya sürülür ve almak isteyen kişilere özellikle "Refurbished Ürün" ibaresi belirtilerek satışa çıkarılır. İnsanlar bu elden geçirilmiş ürünleri normal fiyatının en az %20-%30 altına bunu bilerek satın alır.

Böyle olması da çok normal, bu fiyata sıfır, 2 yıl garantili T30 bulunamaz. 75 YTL bu rT30 için iyi bir fiyat, kimse kazıklanmadı yani, yurtdışı alışveriş sitelerinde buna benzer hatta daha yüksek fiyatlar var.

Cihaz gerçek bir Iriver olduğunu dinlemeye başlar başlamaz belli ediyor, yıllardır kullandığım ve 198 milyon TL'ye aldığım 128 MB IFP-880'le aynı sesi veriyor. IFP-880'i "Extreme EQ" ayarında dinliyordum, T30da bu ayar yok ama "User EQ" ayarını kurcalayarak aynı sesi alıyorum. Ben SRS olayına ısınamadım şimdilik, kullanmıyorum.

Bu rT30 US ve MTP versiyonda, 1.22p firmware ile geliyor. Kulaklık IFP-880'inkinin aynısı, 880'i alırken kulaklık Sennheiser MX-300 ya da 200 olarak geçiyordu, bilmem bu da Sennheiser mıdır? Ses bana göre yeterince doyurucu.

T30'u diğer Iriver'ımın kapasitesi yetmediği için aldım, 75 YTL fiyata da atladım. MTP versiyon olmasının tek dezavantajı cihazı tanıtmak için Windows Medya Player 10 kurmak zorunda olmanız. MTP versiyon dosya aktarımını etkilemiyor, cihaza ya da cihazdan bilgisayara sürükle-bırak yöntemiyle sorunsuz dosya aktarabiliyorsunuz. DivX film gibi büyük dosyaları denemedim çünkü cihazı bellek olarak kullanmak niyetiyle almadım.

SRS'yi kullanmadığım ve Audible'a ihtiyacım olmadığıdan ve de bu firmware/BIOS update işlerinden tırstığımdan firmware update işine girişmedim. Daha doğrusu FW updaterı kurup çalıştırdım ama otomatik olarak 1.71'i yüklemeye kalkışınca vazgeçtim, manual update ile hayatta uğraşmam. Yeni FW'lerin açıklamalarını okudum, bana pek bir şey kazandıracak gibi gelmedi.

Bu arada T30'u kurup Windows Gezgininde göremeyen arkadaşlar olmuş, bu sorun 1.71 öncesi FW'lerin WMP 11 ile uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Aynısı bende de oldu, WMP 10'a dönünce sorun çözüldü. WMP'nin kendini 11 versiyona yükselmesine izin vermeyin eğer 1.71 öncesi FW kullanıyorsanız.

Biraz da fotoğraf koyayım:

T30 benim emektar IFP-880'in yanında küçücük kaldı. 880 muhteşem bir kutu içeriğiyle gelmişti: Son derece kaliteli bir kılıf, kola bağlama şeysi, ip, Line-İn kablosu, kulaklık süngerleri vs. vs. Özellikle kılıf çok işe yaradı, bu sayede 880 3 yıldan sonra hala çiziksiz. Üstelik arabada kullanmama rağmen. Bu T30'a da bir şey uydurmalıyım.

Sonuç olarak T30'u beğendim, bu fiyata refurhished olması normal. Garanti yok ama satıcı ürünü arızalı çıkması halinde değiştiriyor. Aynı paraya dandik markasız mp3 playerları alacağıma bunu alırım, aldım da zaten. Önceki artırmada 10 adet T30 kalmıştı, muhtemelen tekrar artırmaya çıkar. Aynı satıcı daha önce bu T30'ları 105 hatta 135 YTL'ye de satmış, 75 YTL iyi fiyat. Belki bir tane de hediye etmek için alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orboris -- 4 Ekim 2007; 2:01:26 >

• arkadaşım öncelikle hayırlı olsn bnMde aldığım zaman kaygılarım wardı ama ürün geldikten sonra tüm kaygılar bitti

şu an bnm cihaz 1.71 ums us wers. war seste hiç bi değişme olmadı . sadece cihaz media plyera bağlı olmaksızın aynı usb bellek gibi çalışıyor

gerek yabancı iriver forumlarında gerek donanım forumu gerek başka türk forumlarında t30 için en iyi firmware in 1.60 us wers olduğundan bahsediliyor. cihaz mtp olsa downrade ile yani manual firmware oluyor o işlemi yapıcam ama cihazı ums yaptığım için data kalsörü silindi bu işelmi gerçekleştirmem içinde mtp wers. daki data klasörüne ihtiyacım war

ama kessinlikle şundan eminim ama cihazın sesi yeterli sonuçta iriver kalitesi ama ses kısıtlı bnce çünkü aynı ses çıkış değerlerine sahip mpio fy500 sahibiyim ve onun ses ksıtlamasını firmware ile kırdım ve seste %40 lık bi yükseliş oldu

ama iriver dada umutluydum firmware yaparken usa seçeneğini görünce kesin ses kısıtlamasıda kalkar dedim ama kalkmadı

ama baya bi araştırdım t30 için konuşulmuyor ama t10 daki ses kısıtlamasını kaldırmak için korea firmware i yüklemek gerekiyormuş ve yapıp kıranlar war t10 da ama

şimdi t30 için bakıyorum korea firmware i ama kore deki modeller t30 un radyolu mdelleri olduğu için firmware leri de radyolu modeller için eee bizim cihazlarda da radyo olmadığı için wede eğer radyolu firmware ile güncellersemde cihazın elimde patlaması söz konusu olduğu için bi deneme yapamıyorum

neyse böle ses kısıtlı olsa bile çok kaliteli bi sesi war bide şefaf kılıf bulabilsem tam süper olacak

iyi günler

not : kulaklık Sennheiser'ın mx500 modeli die biliyorum ama Sennheiser yazmıyor iriver yazıyor sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 4 Ekim 2007; 3:22:15 >

• t30 ların yanında mx200 geliyo diye biliyorum

amacx300 tarzı bişiy tavsiye ederm
    çok güzel

insan hayal alemine dalıyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık İriver T60
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.