Şimdi Ara

ırk çeşitliliğinin ve melezleşmenin en yoğun olduğu ülkeler bölgeler nerelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta sorduğum gibi ? ırk çeşitliliği en fazla ve melezleşmenin en çok olduğu ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu biliyorum bazı istisnai bölgeler hariç türkiyenin bir çok yerinde çeşit çeşit milletler birbirleriyle kaynaşmış halde yaşarlar özellikle türklerden sonra en kalabalık olanlar kürtlerdir (kürtlerin türkiyedeki oranı 10-15 milyon civarıdır) ondan başka çerkezler (2 milyon 3 milyon arası) arnavutlar (1.300.000 gibi) lazlar (300.000-800.000 arası belki daha azdırlarya da daha fazladırlar) araplar 1 buçuk milyon civarında çingeneler 10 bin civarında bunun gibi bir çok etnikte insanlar var bu ülkede, peki sonuç olarak safkanlığını orijinallığini koruyabilşen kaç milyon Türk vardır Türkiyede ?Türkiyede Türk olmayan diğer etniklerle yakın akraba olup melezleşmiş olan Türkleri sormuyorum ha orijinalliğini korumuş milyon civarında Türk olduğunu soruyorum mesela benim memleketim olan giresunun büyük çoğunluğu öz be öz türktür ve türklerin çoğu da çepnilerde oluşuyor giresunda Çepni ve Avşar boyundan olan bu Türklerin çoğunluğu anadoluda orijinalliğini koruyabilmiş Türklerdir (çekik gözlü olup olmamaları bu duruma bağlı olmaz mesela ben çekik gözlü değilim düz gözlüyüm ama safkan türküm melez değilim bu benim safkan türk olmadığımı göstermez çekik gözlülük biraz da coğrafık etkenlere bağlıdır benim annem babam kardeşim akrabalarımdan bazıları hafif çekik gözlüdür ama benim gibi düz gözlü olanlar da var) yani safkanlığını koruyabilen Türkler pek de az değiller ama pek fazla da değiller Türkiyede. YANİ KISACASI BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ŞEYLER, DÜNYADA TÜRKİYE GİBİ BİR ÇOK FARKLI IRKLARI İÇİNDE BULUNDURAN VE MELEZLEŞME ORANI YÜKSEK BAŞKA HANGİ ÜLKELER VAR ? MESELA HİNDİSTANLILARIN GENEL OLARAK ETNİK KÖKENİ NEDİR HİNDİSTANDA HANGİ IRKLAR YAŞAR ? TÜRKİYE GİBİ BAŞKA HANGİ ÜLKELER YA DA HANGİ YEREL BÖLGELER VAR? VE İKİNCİSİ TÜRKİYEDE ORİJİNALLİĞİNİ ETNİK KÖKENİNİ VE TÜRKLÜK BİLİNCİNİ SAĞLAM ŞEKİLDE KORUMUŞ NEREDE VE NE KADAR TÜRK VAR? ÇEPNİLER VE AVŞARLAR GİBİ KENDİ KÜLTÜRLERİNİ VE ORİJİNALLİKLERİNİ KORUMUŞ BAŞKA HANGİ TÜRK BOYLARI VE YA AŞİRETLERİ VAR VE NERDE YAŞAR BUNLAR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuzla tersanesi -- 10 Ağustos 2016; 14:36:35 >

• ABD, Fransa, Birleşik Krallık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Ay

ABD, Fransa, Birleşik Krallık?

fransa? fransızlardan başka kimler var oralarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuzla tersanesi -- 10 Ağustos 2016; 17:39:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuzla tersanesi

quote:

fransada mı? fransızlardan başka kimler var oralarda?

Ta Vietnam'a kadar sömürge imparatorlukları vardı, Afrika malum. Oralardan göçenler olmuştur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuzla tersanesi

quote:

fransa? fransızlardan başka kimler var oralarda?

Milyonlarca Cezayirli var daha ne olsun
  • öğreniyoruz işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stuka Bismarck

Multikültürel toplumlarda bu durum daha fazladır. Türkiye bu konuda en çok melezleşmenin olduğu yerlerden biri değil. Bu ülke de en büyük azınlık Kürtlerdir, başka bir azınlık yok. Kürtler ve Türklerde genellikle kendi aralarında evlendiği için herhangi bir melezleşme olmuyor.

Bunun en çok olduğu ülke ABD'dir. Sonra da başlıca büyük Avrupa ülkeleri gelir, İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda.

Sesli güldüm. Anadolu insanı rum, arap, iranlı, çerkez, boşnak, arnavut, laz üstüne biraz da orta asya-türk karışımından oluşur. Keltler bile gelmiş lan bu topraklara, bırakın şu saflık ayaklarını.
    tr.wikipedia.org
    Galatlar - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Galatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 3 Eylül 2016; 10:24:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmparatorluk altında yaşayıp nasıl saflıkran bahsediceksin ki zaten?
    Tabi bizans kaynakları türklerin 400 bin çadırla anadoluya yerleştiğini söyler. Muazzam bir sayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagozan

İmparatorluk altında yaşayıp nasıl saflıkran bahsediceksin ki zaten?
    Tabi bizans kaynakları türklerin 400 bin çadırla anadoluya yerleştiğini söyler. Muazzam bir sayı.

Ciddi bir sayı fakat Türkler gelmeden evvel Anadolu'nun nüfusu 10 milyondan fazlaydı. Kaynak:
    www.jstor.org
    JSTOR: Access Check
    http://www.jstor.org/pss/3596052

Anadolu'ya gelmeden evvel İran'da Türklerin etnik olarak iranlılaşmadıklarını da tespit etmek gerekir.

• En önemli konu o zaten özellikle oğuzlar yine özellikle sogdlar vasıtasıyla iranlaşmışlardır. Oğuzların bölgeden çekilmesi ve moğol istilalarıyka bölgeye biz gittikten sonra bir reset atılöış tabi. Ayrıca sogdların yokedilmesininde payı var. Bunun dışında ilk türkler anadoluya geldikten sonra bir jaç yüzyıl göçler devam etmiş. Ama yinede genel olarak rum-türk-pers diyebiliriz. Tabi bu yine kayseri ve batısı için doğuda işler karışıyor mesela.
    Kürt kaveamı çok kafa karıltırucı kürt şehirlerinin bir çoğunda ermeni kürt oranı 40 40 dı. Aslında nazi bilimadamlarına göre dünyada tibetliler dışında melez olmayan ulus yok.

• Türkiye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aileden ve memleketten şanslıyım bir etnik çöplük olan anadoluda özlüğümüzü iyi korumuşuz ben aslen giresunluyum ve giresunun büyük bir oranı %95'den fazlası çepni ve diğer türk boylarından oluşmaktadır, etnik yapısını en iyi şekilde koruyan bölgelerden birisi de Giresundur biz öz Türküz. Anadolu dünyanın ortasıdır yani bir çok kavimlerin buluştuğu yer anadoludur ama buna rağmen bozulmadan günümüze kadar ulaşan Türklerin sayısı da çok da azımsanacak değildir tahminimce 78 milyonluk Türkiyede özlüğünü yitirmemiş orijinal kalan Türklerin sayısı 30-35 milyon kadar vardır diye düşünüyorum tam emin değilim belki daha azdır belki daha fazladır yanılıyo da ola bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuzla tersanesi -- 13 Eylül 2016; 9:52:07 >
  • ABD, Brezilya , Arjantin. Yeni kıta devletleri
  • Türkiye gibi bir ülkede melez olmayan sayılı insanlardanım,ancak ironiktir ki etnik olarak Çerkes'im.

Dede nene hepsi cerkes ama tabi bilemeyiz belki onlarda ruslarla karışmış olabilirler...

• Bence sen de saf değilsin. Sonuçta bu topraklarda bizden önce yaşayanlar aniden yok olmadı. Giresun'da Türkler' den önce de farklı milletler yaşıyordu muhtemelen. Hem de Türk ırkıyla hiç alakası olmayan ırklar yaşıyordu. Kimse saf değil ya da herkes saf.

En çok melezleşmenin olduğu yerlerden birinin Anadolu olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: One True King

Bence sen de saf değilsin. Sonuçta bu topraklarda bizden önce yaşayanlar aniden yok olmadı. Giresun'da Türkler' den önce de farklı milletler yaşıyordu muhtemelen. Hem de Türk ırkıyla hiç alakası olmayan ırklar yaşıyordu. Kimse saf değil ya da herkes saf.

En çok melezleşmenin olduğu yerlerden birinin Anadolu olduğunu düşünüyorum.

Giresun Türkiyenin en saf nadir bölgelerinden biridir,bilimsel araştırmalar da bunu göstermektedir. görünen köy kılavuz istemez Giresun yöresindeki konuşulan şiveler ve ordaki insanların tipleri birbiriyle benzerlik gösteriyor bu bile Anadolunun geneline göre daha öz Türk olduğumuzun kanıtıdır,(Tuvalar Dukhalar kadar saf olduğumuzu ben de sanmıyorum zaten. Oğuz Türkleri henüs orta asyadayken bile orta asyanın batısında kafkas ve fars unsurları da vardı.Oğuz Çepni atalarımız henüz orta asyadayken onlarla karışanlar olduş olabilir az da olsa.)

Çepnilerden önce Giresunde Rum ve Kıpçak unsurları da mevcuttu tabi, ama Çepniler ve Giresundaki rumlar arasındaki din farkından dolayı çepnilerle rumların birbirine karışma durumu pek olmadı Giresundaki Rumlar Hristiyandı bizim Çepniler ise Müslüman Tenggri inancını devam ettiren Çepniler de vardı biraz diye biliyorum, o zamanlar Çepnilerin hristiyan Rumlarla evlenme durumları yoktu, ama son zamanlara doğru giresunda müslümanlaşan rumlar olsa bile karadenizde fazla kalamadılar rumlarla yapılan mücadelelerle giresundaki rum sayısı da azalmaya başlamıştı ve Giresunlu Topal Osman döneminde bir çok rum katledilmiştir kalan rumların büyük çoğunluğu ise Mübadele ile Yunanistana gönderilmiştir yani artık Giresunda neredeyse hiç rum kalmamıştır.
    %100 tam türk olduğumu ben de sanmıyorum zaten ama büyük oranda öz Türk olduğum kesindir, benim soyumdan rumlarla evlilik yapmış olan az da olsa vardır belki bilmiyorum, çünkü ilerleyen zamanlarda rumlardan müslümanlaşanlar da olmuştu belki benim dedelerim ninelerim arasından müslüman bir rumla evlilik yapmış ve ya yapmamış olabilirler bilemem. az bi oranda rumluk vardır bende belki de yoktur bilmiyorum Giresuna Çepnilerden çok önce gelen Türk grpları da vardı eymür peçenek ve kıpçak gibi gruplar da vardı giresuna önceden gelen o az sayılı türklerin rumlarla karışma durumunu bilmiyorum tabi, sonra bizim çepnilerin o önceden gelen türklerle karışmış olanları da vardır.
    Kavimler göçünden beri kavimler birbirine karışmıştır.kavimler göçünden önce de karışanlar olmuştur ama kavimler göçü gibi yoğun şekilde olmamıştır.

Bu zamanda saf dünyada saf ırktan olanlar az bulunur zaten ama bu saf ırkların hiç olmadığı anlamına da gelmez. izole yaşamını bile devam ettiren toplumlar var halen.Tuvalar Dukhalar Türklerin en saf boylarındandır mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuzla tersanesi -- 18 Şubat 2018; 21:26:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.