Şimdi Ara

Irk ve Milliyet kavramları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Algol

@ Massaimassai

Yukarıdaki benzetme sizin için de geçerli. Özgürlük? Ne için? Nerede? Formu ve sınırı nedir bu özgürlüğün? Sınırı varsa nasıl özgürlük?

Sizlere -ikinize- tavsiyem; biraz vizyonunuzu geliştirmeniz. Her şeyi iyi/kötü, sıcak/soğuk, beyaz/siyah ayrımından ibaret görmeyiniz. Çünkü sizin sandığınız gibi dünya, inançlı ve inançsız insanlardan ibaret değil. Her şeyin olduğu gibi bu iki kavramın da ortası mevcut. İkiniz üzerideki sinir ve stres durumunu belki de yüzlerce kilometre uzaktan hissedebildiğim için, bu bahsi sonlandırıp; konu başlığına dönmenizi tavsiye ediyorum. Sonuçta o başlık orada süs olsun diye yok. Konuya yön versin diye var. Ayrıca bu bölümde din ve siyaset hakkında konuşmak yasaktır. Konunun ve üyeliğinizin selameti açısından, konu başlığı etrafında toplanmanız, hem sizlerin; hem de konu başlığı açısından yararlı olacaktır.

Son olarak kimin imzasında ne yazdığı umurumda değil. Forum kurallarına aykırı bir durum varsa şikayet ediyorum zaten her sorumlu forum sakini gibi. Ötesi de beni alakadar etmez. Ben sadece sizlerin parmaklarını düşündüm, hepsi o.

Sabah şerifleriniz hayırlı olsunlar efendim...

Lütfen özgürlüğün sınırını çiziniz...

Vizyon geliştirme! Ben size bunu tavsiye edemem.Zira bu hakkı kendimde göremem... her şeyi (+) , (-) görüp görmediğimi bilemem. Doğru bildiğimi savunuyorum. İsnat eden kanıtlamalıdır. Ortası neresi sayın @ Algol'a sormak lazım... benim veya bir başkasının sinir veya stress durumunu hissedebilmeniz:) fazla iddialı olmlısınız veya siz müneccim olmalısınız..

Forumda din veya siyasetin konuşulması yasak olabilir. Bu sizi ilgilendirmez(ki ben din ve siyaset yasağını kabul edemiyorum)... Yönetimi ilgilendirir. Konu başlığı etrafında toplanmak sizin tasarrunuz veya genelin tasarrufu olabilir ama beni bağlamaz. Yararını veya zararına siz belirleyebilirmisiniz? Sanmıyorum. Ki belirleseniz de size bağlı kalmam...

Saygılarımla yazısı; imzamda değil, yazımın sonunda yazdığım bir kelimedir. Belirtir özür dilerim. Benim parmaklarımı düşünmeniz takdire şayan, LÜTFEN parmaklarıma değil yazdıklarıma bakınız...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 8 Şubat 2009; 4:37:48 >

• bence şöyle düşünülebilir. mesela ben genlerime göre arabım. ama yüzlerce senedir atalarım bu topraklarda yaşamış ve türk kültürünü benimsemiş. ben türk milletindenim ama türk ırkından değilim. bahsedilen sarı, siyah ve beyaz ırk ana ırklardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Ne güzel demiş Nietzsche; "Inançlar hakikat düşmanları olarak bazen en büyük yalanlardan bile daha tehlikeli olabilirler.."

Biz sözün güzelliğini doğruluğuna bakarak belirleriz. Bu yüzden yukarıdaki sözü pek beğenmedim. Ayrıca aynı şekilde bilime bilimi bilerek inanan insanda hayvanla insan arasındaki farkı açıkça görür ve bilir.
    Kimsenin şahsına bir şey söylemediğimi belirterek şu cümleyi yazmak istiyorum.
    Bilinç dışı olsa bile hayvan kadar bile olamadığı zihninin bir tarafına gömülü insanlar kendilerini en azından hayvan gibi görerek rahatlamaya çalışsalar da insan, beyni olmasının verdiği sorumluluğu yerine getirmemesinin cezasını çok ağır öder.

Siz beğenmeyebilirsiniz lakin bu sözün doğruluğunu tarih bize yüzlerce yıldır çok net biçimde göstermiştir ve bugünde göstermektedir!

Insan - hayvan konusuna girmiyorum. Çünkü terbiyesizlikten öte birşey bu yaptığınız. Ben size çıkıp "Allah(c.c) size o beyni vermiş ama bomboş, dogmatik ortaçağ bilgileriyle doldurarak heba etmiş, sıradan bir hayvanınkinden çok daha etkisiz bir hale sokmuşsunuz! Her lafınızdan belli oluyor" tarzı bir söylevde bulunsam bu hoşunuza gidermiydi? Tabii birde cümlemin başına "hiçbir şahsa yönelik değildir" ibaresi eklerimki korkaklığımı kapatayım ve cezadan yırtayım..

Olmadı sayın etusch, olmadı..

• quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

Müslüman kimdir:) Size sormak lazım...

Ne manaya gelir!? hep haklı mıdır? Müslümanlık herşeyi açıklar mı! Açıklasaydı siz şuan ""gavur"" icadı interneti kullanmazdınız:) Ne acı hem kızıp hem kullanmak:)) İroni olsa gerek!!! Takiyye bu olsa gerek!

Hiçbir zaman kabul etmeyecek olsanda insaf sahibi her mantıklı insanın kesinlikle kabul edeceği bir şey var.
    Asıl ironi islamı benim bileceğimi söyleyip sonra da islamdan dolayı internete kızıp kullandığımı idda etmenizdir.
    Siz anlamaktan berisiniz. Beni islamı dünyayı ve kendinizi bile... Bana akıl ve mantıkla değil kinle cevap veriyorsunuz. Sorduğunuz bir çok soruda anlamsız ve havada kalmış sorular. Sanırım çok soru sorunca kendinzi sorgulayan biri olarak görüyorsunuz. Aslında sorularınız konusunda güzelce açıklama yapmıştım ama ya okumadınız ya da bütün bu tavrınızın nedeni okuyupta cevap verememiş olmanızda yatıyor.

• quote:

quote:

quote:

Ne güzel demiş Nietzsche; "Inançlar hakikat düşmanları olarak bazen en büyük yalanlardan bile daha tehlikeli olabilirler.."

Biz sözün güzelliğini doğruluğuna bakarak belirleriz. Bu yüzden yukarıdaki sözü pek beğenmedim. Ayrıca aynı şekilde bilime bilimi bilerek inanan insanda hayvanla insan arasındaki farkı açıkça görür ve bilir.
    Bilinç dışı olsa bile hayvan kadar bile olamadığı zihninin bir tarafına gömülü insanlar kendilerini en azından hayvan gibi görerek rahatlamaya çalışsalar da insan, beyni olmasının verdiği sorumluluğu yerine getirmemesinin cezasını çok ağır öder.

Hayvan gibi görerek:) Ne demek! Yaratılanı hoşgör yaratatan ötürü! Hadi inacınız öyle veya böyle insanı üstün kılmış. Özür ama hayvanlarda da beyin var,fiziki olarak :) Az veya çok! Sizin gibi düşünerek beyni olmasının sorumluluğunu yerine getirdiğinin ispatı nedir? Özür dilerim ama ağırlık veya hacim olarak daha az hacme sahip bir hayvandan daha fazla düşünebildiğinizin ispatı nedir! Muallak! :) Laf olsun torba dolsun:) Siz hayvanı aşşağı görürsünüz ! TEknolojik gelişme sağlayıp aşama kaydeden de sizi aşşağı görür! Fark ne! Fark sizin yaya dolaşıp ahkam kesmeniz! Onun uzayda dolaşmasıdır:))

Saygılarımla,

Kusura bakmayınız ama buradaki "laf olsun torba dolsun" luğu anlayamadım. İnsan beyni, beyin hücreleri arasındaki bağlantı sayısı sayesinde en zeki hayvandır. Tamam insan ile diğer hayvanlar arasında bıçakla kesilmiş gibi bir fark yok ama yinede insan örneğin bir şempanzeden daha zekidir.
    Etusch demiş ki insan bu gelişmiş beyne sahip olmanın verdiği sorumluluğu ağır öder. Burada etusch dini açıdan yaklaşmış. Ben dine inanmadığım için bu fikre katılmıyorum. Ama etusch burada sadece kendi fikrini söylemiş. Herhangi bir kişiye karşı söylememiş, herhangi bir alıntıya da cevap yazmamış. Bu durumda "laf olsun torba tolsun" tarzı saygısız ve saldırgan çıkışlar son derece gereksiz bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Kusura bakmayınız ama buradaki "laf olsun torba dolsun" luğu anlayamadım. İnsan beyni, beyin hücreleri arasındaki bağlantı sayısı sayesinde en zeki hayvandır. Tamam insan ile diğer hayvanlar arasında bıçakla kesilmiş gibi bir fark yok ama yinede insan örneğin bir şempanzeden daha zekidir.
    Etusch demiş ki insan bu gelişmiş beyne sahip olmanın verdiği sorumluluğu ağır öder. Burada etusch dini açıdan yaklaşmış. Ben dine inanmadığım için bu fikre katılmıyorum. Ama etusch burada sadece kendi fikrini söylemiş. Herhangi bir kişiye karşı söylememiş, herhangi bir alıntıya da cevap yazmamış. Bu durumda "laf olsun torba tolsun" tarzı saygısız ve saldırgan çıkışlar son derece gereksiz bence.

Teşekkür ederim. Bence bu yorumunuzla sizin sahip olduğunuz inanç sisteminize düşünerek ulaşmış biri olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. ( İstisnalar var ama herkeste var bu )

• Bilime değer verilmeyen ülkemde bilimsel yaklaşarak ırk tanımı yapmak...
    Bizler bilimsel tanıma göre hareket ediyoruz ya ahkam kesen kafatasçılar...İşte sorun da burda başlıyor zaten.İnsanlar bilime değil,gerçeklere değil inanmak istediklerine inanıyorlar.Karşılarında sahte milliyetçiler(kafatasçılar yani) iki tarihten esinti ile konusup yönlendirmeye başlayınca bizimkilerde hemen tahrik oluyor.Sokaklara dökülüp eylem yaptıklarında ise sanki ülke adına çok büyük birsey yaptık havasında oluyorlar.Bunlar gözlemlerimdir eleştiren olabilir.
    Halka Atatürk Milliyetçiliğini hatta Atatürkün tüm ilkelerinin eğitim vasıtası yerleştirmek lazım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hayvan gibi görerek:) Ne demek! Yaratılanı hoşgör yaratatan ötürü! Hadi inacınız öyle veya böyle insanı üstün kılmış. Özür ama hayvanlarda da beyin var,fiziki olarak :) Az veya çok! Sizin gibi düşünerek beyni olmasının sorumluluğunu yerine getirdiğinin ispatı nedir? Özür dilerim ama ağırlık veya hacim olarak daha az hacme sahip bir hayvandan daha fazla düşünebildiğinizin ispatı nedir! Muallak! :) Laf olsun torba dolsun:) Siz hayvanı aşşağı görürsünüz ! TEknolojik gelişme sağlayıp aşama kaydeden de sizi aşşağı görür! Fark ne! Fark sizin yaya dolaşıp ahkam kesmeniz! Onun uzayda dolaşmasıdır:))

Saygılarımla,

Yazınızı defalarca okudum. Çıkış yolu bulamadım(egomun tatmini için veya başka birşey) . Katılıyorum "laf olsun torba dolsun " cümlem, hem amiyane hem de saldırgan!!

Yine de ; aslen ifade etmek istediğim , ne! herhangi bir insanın, ne de! herhangi bir hayvanın hafife alınmamasıdır. sayın @ etusch 'un "hayvan kadar" , " hayvan gibi görerek " tanımları kendi anladığı hayvan tanımı içinde hayvana hakarettir... kendince kategorize ettiği hayvanlar , insanın gelişiminde önemli bir yere sahiptir. insanlığın sağlığı ne yazık ki! bu masum hayvanlarla (insanlığın emrindeki) sağlanmıştır. o hayvan ki yaşamı hiçe sayılarak uzaya gönderilmiştir. O hayvan ki insanlık eliyle (insanlık sağlığı için) zulme tabi tutulmuştur. Bu hakkı ona kim veriyor meçhul! belki din veriyordur veya insanlık kazanımları...denek hayvan siz olduğunuzda bu kadar menfi olabilirmisiniz?

hayvan deyip geçmeyiniz ,hayvanın yaşama hakkı aynı bizim ki gibi kutsaldır. O hayvan ki zekasıyla??? olmasa dahi yaşama şekliyle insana feyz olmuştur. insana göre kendini ifade edemeyen bu mahlukat bu kadar mı aşşağılıklar!

Son olarak zeka ve akıl görelidir... insanlığın belirlediği kapsamda herşey doğru olsaydı! insan akıllı hayvan akılsız olabilirdi...ispatı var mı? İnsana göre var! Doğru mu? sanmıyorum...

saygılarımla,

• quote:

quote:

Teşekkür ederim. Bence bu yorumunuzla sizin sahip olduğunuz inanç sisteminize düşünerek ulaşmış biri olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. ( İstisnalar var ama herkeste var bu )

sayın @etusch , hakaretinizi size iade ediyorum:) inanç sistemine düşünerek ulaşmış biri:) demişsiniz, Yetkili merci olmalısınız :) iddiası olan iddiasını ispatla yükümlüdür. ne yazık kendi kanıları ve yargılarıyla sınırlıdır. Kendi dünyanızda yaşamaya devam:)

saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 9 Şubat 2009; 2:28:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sariemir06

Bilime değer verilmeyen ülkemde bilimsel yaklaşarak ırk tanımı yapmak...
    Bizler bilimsel tanıma göre hareket ediyoruz ya ahkam kesen kafatasçılar...İşte sorun da burda başlıyor zaten.İnsanlar bilime değil,gerçeklere değil inanmak istediklerine inanıyorlar.Karşılarında sahte milliyetçiler(kafatasçılar yani) iki tarihten esinti ile konusup yönlendirmeye başlayınca bizimkilerde hemen tahrik oluyor.Sokaklara dökülüp eylem yaptıklarında ise sanki ülke adına çok büyük birsey yaptık havasında oluyorlar.Bunlar gözlemlerimdir eleştiren olabilir.
    Halka Atatürk Milliyetçiliğini hatta Atatürkün tüm ilkelerinin eğitim vasıtası yerleştirmek lazım.

Atatürk 'ün milliyetçiliği veya tüm ilkeleri değil! düşünce tarzı önemlidir diye düşünüyorum.

Düşünce özgürdür , dönemini ve gereğini görüp çözüm üretir. Şekle bağla kalmaz. Şekli şartlanmışlıklar daim olsaydı ; İnsan hala primitif (ilkel) yaşardı...

saygılarımla,

• quote:

Yazınızı defalarca okudum. Çıkış yolu bulamadım(egomun tatmini için veya başka birşey) . Katılıyorum "laf olsun torba dolsun " cümlem, hem amiyane hem de saldırgan!!

Yine de ; aslen ifade etmek istediğim , ne! herhangi bir insanın, ne de! herhangi bir hayvanın hafife alınmamasıdır. sayın @ etusch 'un "hayvan kadar" , " hayvan gibi görerek " tanımları kendi anladığı hayvan tanımı içinde hayvana hakarettir... kendince kategorize ettiği hayvanlar , insanın gelişiminde önemli bir yere sahiptir. insanlığın sağlığı ne yazık ki! bu masum hayvanlarla (insanlığın emrindeki) sağlanmıştır. o hayvan ki yaşamı hiçe sayılarak uzaya gönderilmiştir. O hayvan ki insanlık eliyle (insanlık sağlığı için) zulme tabi tutulmuştur. Bu hakkı ona kim veriyor meçhul! belki din veriyordur veya insanlık kazanımları...denek hayvan siz olduğunuzda bu kadar menfi olabilirmisiniz?

hayvan deyip geçmeyiniz ,hayvanın yaşama hakkı aynı bizim ki gibi kutsaldır. O hayvan ki zekasıyla??? olmasa dahi yaşama şekliyle insana feyz olmuştur. insana göre kendini ifade edemeyen bu mahlukat bu kadar mı aşşağılıklar!

Son olarak zeka ve akıl görelidir... insanlığın belirlediği kapsamda herşey doğru olsaydı! insan akıllı hayvan akılsız olabilirdi...ispatı var mı? İnsana göre var! Doğru mu? sanmıyorum...

saygılarımla,

Bu mantıkla ilerde birgün dünyamıza, dünya dışı ve bizden daha zeki varlıklar gelirse, bizim şuan hayvanlara bakış açımızla bize bakarlarsa kimse gıkını çıkartmasın. Yukarda yazılanlar gerçekten çok güzel. Akıl konusu açılmışken, hayvanlar bölgeleri için savaştıklarında genelde öldürücü olmazlar, öldürücü olanlarıda rakibini öldürür. Hiçbir hayvan rakibiyle beraber sürünün diğer domimantlıkla alakası olmayan "masum"larını hedef almaz. Ama insan "akıllı"dır, en çok zararı bu şekilde verebiliyorsa böyle yapar. Kendi zekasıyla kitle imha silahı icat eder, çoğu ülkenin sahip olduğu, paralarının büyük kısmını akıttığı o önemli kuruluşa (sivri zekalar, mantıksızlar topluluğuna) verir.... Canın değerinin akılla, beynin kıvrımlarının sayısının çokluğu yada büyüklüğü ile ilgili olduğuna inanmıyorum. Tabi buda göreceli, bana göre bir sokak köpeğinin canı, nice canlar yakan nice insandan çok daha kıymetlidir, ajan simite göreyse insan tür olarak bu dünyaya uymayan virütik, hatta ondanda beter bişeydir.

• quote:

sayın @etusch , hakaretinizi size iade ediyorum:) inanç sistemine düşünerek ulaşmış biri:) demişsiniz, Yetkili merci olmalısınız :) iddiası olan iddiasını ispatla yükümlüdür. ne yazık kendi kanıları ve yargılarıyla sınırlıdır. Kendi dünyanızda yaşamaya devam:)

Her fırsatta konulara olan vukufiyetsizliğinizi belli ediyorsunuz. Sanki her söylediğim bilimsel bir gerçek olmak zorundaymış gibi konuşuyorsunuz. Bu tavrınız gibi söyledikleriniz de belli ölçülerde öznel fakat hiç bir ölçüde bilimsel değil.
    Benim Kaotika hakkındaki düşüncem onun yazılarında mantık bulduğuma dayanır bu da benim kendi mantığımla alakalıdır. Ona cevap vermek için düşünmem gerekiyor ama sizin yorumlarınızı okuyunca gülüyorum. Hele sorularınız...

• quote:

quote:

Her fırsatta konulara olan vukufiyetsizliğinizi belli ediyorsunuz. Sanki her söylediğim bilimsel bir gerçek olmak zorundaymış gibi konuşuyorsunuz. Bu tavrınız gibi söyledikleriniz de belli ölçülerde öznel fakat hiç bir ölçüde bilimsel değil.
    Benim Kaotika hakkındaki düşüncem onun yazılarında mantık bulduğuma dayanır bu da benim kendi mantığımla alakalıdır. Ona cevap vermek için düşünmem gerekiyor ama sizin yorumlarınızı okuyunca gülüyorum. Hele sorularınız...

ilk cümlenize bakınca:) vakıf siz olmalısınız. Her söylediğinizin bilimsel gerçek olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum. Söylediklerim bilimsel onu da bilmiyorum. Hiç yoktan ahkam kesmiyorum! İnancım veya kanım sebebiyle! Arada fark var!

sizin sayın @ kaotika hakkındaki düşünceleriniz sizi bağlar. Ona cevap vermek için düşünüp ,""kinayeli "" bana veya bir başkasına düşünmeden yazdığınız kastı! Sizin hafifliğinizdir. Elbette yorumlarıma gülebilirisiniz , bende sizinkilere gülüyorum. kim haklı kim haksız? ben "muallaktır" diyorum. sorularım:) ne varmış sorularımda! Sorguluyorum fena mı? Hiç yoktan körü körüne inanmıyorum hiç bir şeye...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 9 Şubat 2009; 23:53:43 >

• quote:

Hiç yoktan körü körüne inanmıyorum hiç bir şeye...

İşte tüm tartışmayı özetleyen cümle...
    Hatta son zamanlarda burada ve ülkenin dört bir yanında yaşanan tüm tartışmaları özetleyen cümle..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.