Şimdi Ara

Irkçılık üzerine.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi tüm dünyada sağ hareket çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Daha geçen günlerde Almanya, Chemitz’de bir grup Nazi, göçmenleri istemiyoruz diye eylem yaptılar. İşin kötü yanı ise bu eyleme katılım çok yüksek oldu. Amerika’da da yabancı düşmanlığı artıyor. Bu kavga daha da büyüyecek gibi görünüyor. Faşizm ve hümanizm kavgasına acilen bir çözüm bulunması gerekiyor.

Mesela karşı dairenize her gün kavga eden ve gürültü yapan bir arap veya siyah taşınsa rahatsız olurdunuz eminim. Ayrıca bu kişi sizin ırkınızdan olmadığı için sizi daha çok rahatsız ederdi. Mesela siz karadenizlisiniz ve karşı dairenize sizin gibi karadenizli olan ama aşırı gürültü yapan biri taşınsa idi, “olsun boşver, onların birtakım sorunları var” derdiniz. Ama gürültü yapan bu aile Araplardan oluşsaydı, kimse böyle tolerans göstermezdi diye düşünüyorum. Çünkü en hümanist insanın içinde bile az da olsa ırkçılık yatıyor.

Veya mahallenizde Türkler birer birer taşınıyor ve onların boşalttığı evlere Araplar yerleşiyor diye düşünelim. 10 insandan 9’u bu durumdan hoşlanmazdı. Bu konuda faşistlere hak veriyorum. Ama bu durum, bu faşistlerin binlerce insanı canlı canlı fırınlarda yaktığı gerçeğini haklı bir konuma getirmiyor. Öte yandan, göçmenler daha iyi yaşam şartları için başka ülkelerde yaşamayı tercih ediyorlar. Bunda tamamen haklılar bana göre böyle bir hakları var. Göçmenlerde hiçbir suç görmüyorum yani.

Öte yandan bu göçler uzun vadede ülkelerin demografik yapısını da değiştiriyor. Geçenlerde okuduğum bir makaleye göre, Londra nüfusunun sadece %45’i saf İngiliz. Ayrıca Kanada’da nüfusun çoğunluğunu Asyalılar oluşturuyor. Kanada’da Asyalılar, Kanadalılardan daha fazla. İleride Kanada’ya “Little İndia” denirse şaşırmam doğrusu çünkü 2. veya 3. Nesilden Hintliler çoğunluğu oluşturuyor. Yabancı ülkelere göçen Hintliler çocuk yapma sevdalarından vazgeçmiyorlar en az 6 çocuk yapıp gittikleri ülkelerde çoğunluk oluveriyorlar.

Bütün bunlara rağmen her insanın istediği yere gitme ve istediği herhangi bir yerde yaşama hakkı olduğunu savunuyorum. Açıkçası bu sorunu çözmek için aklıma hiçbir yöntem gelmiyor. Bütün insanlar eşittir, bir Almanın bir Pakistanlıdan üstün olduğunu düşünmüyorum ama göçmenlerin de gittikleri ülkelerde çoğunluk durumuna geçmelerine karşıyım. Bunları hümanist olarak söylüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• isteyen istediği yerde yaşasın
    ama gittikleri yerde çoğunluk olmasınlar
    demek

ırkçılığı yerleşik toplum yararına pozitiflemektir. gelebilirsiniz ama buranın şartlarına tam olarak uyacaksınız demek oluyor.

bence çoğunluğu ele geçirmelerinde de bir mahsur yok. toplum huzurunu bozmayacak şekilde çoğalmalarına bir engel konulmamalı önemli olan toplumun huzuru
  • bakin, irkcilik farkli birsey. irkcilar kendilerini tum irklardan ustun gorurler. verdiginiz orneklerde boyle bir durum soz konusu degil.

sizin orneginiz hakli nefret uzerine yazilmis.

diyorsun ya karsiniza karadenizli gelse bosver, arap gelse tolerans gosterilmezdi diye. bunun nedeni insanlarin karsi tarafin cogunlugunda gordugu veya cikardigi olaylarin gecmisi nedeniyle olusmus nefrettir.

eger ulkeye giren multecilerden sonra suc olarak nitelendirelecek olaylar aniden tirmaniyorsa elbette o kisilere karsi bir onyargi olusacaktir. bundan kacamazsin. cunku bu insanin benliginde olan bir savunma cesidir. sonucta karsi dairende potansiyel bir katil, hirsiz, tecavuzcu ile yasamak istemezsin. cunku bu adamlarin cogunlugunun gecmisi bunlarla doludur.
  • calientee C kullanıcısına yanıt
    Bu surec sonucta ulkeleri çöküşé gotürecektir. Çünkü yeni gelenler sadece senin urettiğin refahtan pay alma derdindeler onun dişında seni, senin ulkenin degerlerini zerre kadar umurszmıyorlar.

Sonuc ulken güç duruma düşüncd gönüllü olarak bu insanlar seni ve halkini savunmayacaktir.

Bugun bile bazı zenciler Abd marsi soylenirken mars soylemeyip oturma eylemi yapiyorlar yarin ulke zayifladiginda bu insanlara mi yaslanacak Abd veya baskalari. Kisaca bu surec her zaman bu sekilde devam etmistir. Bir ulke ve halk cabasiyla yukselir ardindan bos beles yiginlar refahi paylasmak icin hucum eder ardindzn ulke bir sure sonra cozulup dagilir. Cunku yukselme icin degerleri bir olan duygudas bir topluluk gerekir birbirinden tamamen farkli sadece çikar icin toplanmis topluluklar ise sadece iyi gunde is gorebilir isler ters gittiginde farkliligin zehri tum ciplakligi ile ortaya cikar.

Cozum nedir peki firinda adam yakmak mi ? Hayir tabiki cozum ana unsurun kulturunun yeni gelenleri icinde eritmelidir. Dinleri ve kulturleri ne olursa oldun bunlar ana unsur tarafindsn sindirilip o ulkenin degerleri ile eslenmelidir. Cunku bir beyaz adamla baska bir beyaz adamin dusunce dunyasi ayniysa zaten ayni topluluk olurlar. Burada fiziksel farklarsa sorun olmayi surdurur. Cunku siyah ve beyaz veya cinli bir adamin farkliligi o kadar goz onundedir ki bu ayrimi kapatmak daha zordur. Peki bu ayrim kapanamaz mi ? Tabiki kapanabilir bh elemanda ayni sekilde kulturel olarak ana topluluga tamamen baglanip ardindan bu insanlarla evlilik bagi kurarsa nesli o toplumun bir parcasi olacaktir.

Ama tek bir sart vardir. O adam bu topljmun refahini istiyorsa bu toplumun dilini ve kulturunu benimsemelidir ki herkes icin huzurlu gercek bur entegrasyon olsun. Insanlar farkliligin nefretine maruz kalmasin ayrica yspay ayrimlar ortadan kalkip insanlar kulturel sacmaliklar yerine gercek fayda ile ugrasabilsin. Gelecekte ise tek bir inssnlik kulturu icin bir adim dsha atabilelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2018; 11:00:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.