Şimdi Ara

Iron Man 3 (2013) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.276
Cevap
9
Favori
52.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

Dün gece izledim filmi evde. En kötü Iron Man filmiymiş meğer. Sinemada izlemek için can attığım, sonra burdaki yorumlardan sinemada izlemekten vazgeçtiğim, iyi ki de vazgeçmişim dediğim film oldu kendileri.
    Bu kadar rezil bi senaryo olur heralde. Nerde ilk Iron Man nerde bu!
    Iron Man'e atfedilen o yerli yersiz espri yapma olayı iyice sıktı artık. Abartılmış hatta. Marvel bunu Iron Man ve Avengers'ta fazlaca kullandı. Avengers'taki o Hulk-Loki sahnesinden sonra bu filmdeki Tony'nin ucuz ve saçma esprileri cidden berbattı.
    Çizgi romanları falan bilmem, hiç okumadım, ona rağmen beğenmedim, çizgi roman hayranları kahrolmuştur eminim.
    Yazık olmuş üçüncü filme...

Ekleme:
    Şöyle bir yazı buldum (ağır spoiler içerir)
    http://tcctakimi.blogspot.com/2013/05/ben-demir-adamim-iron-man-3-film.html
    Bu açıdan bakınca bu yazıda denilen gibi devam serisi olursa o zaman bu film güzel görünebilir ama şu haliyle film kötü.

Hocam aynı yazıyı bende bulmuştum

O yazıyı okuduktan sonra daha değişik bir senaryo canlandı kafamda ama sizin dediğiniz gibi şu haliyle kötü

Eğer bu yazıdaki gibi ilerdeki
    filmlerde Mandarin'in karizmasını iade ederlerse güzel olur. Çünkü gerek forumlarda gerekse de sözlüklerde okuduğuma göre özellikle çizgi roman takipçileri Mandarin'in hiç böyle bi karakter olmadığını söylüyorlar.

Bende Altevren adli sitede farkli bir gorus okudum. Orda artik cr (cizgi roman) dunyasini Marvel filmleri ile bir tutmayin diyordu. Bu filmleri farkli bir dunya olarak izleyin vsvs

Gerci hak vermekte lazim fakat cr deki karakteri bir anda boyle gostermek olmuyo. Mandarin, iron man in en guclu dusmani. Killian (yazilisindan emin degilim- hani su finalde kapistigi kisi tony nin) ise ironman in korkusunda sanirim intihar etmis. Tutup en guclu dusmanu rezil, en gucsuz dusmani da korkulacak biri gibi gosterirse marvel in alacagi tepkide budur.

Hep yaptigi sey zaten. Galactus u (Evrendeki en bilge, en yasli, en guclu kozmik guclerden biridir. Tum evreni hatta kainati yok edecek guce sahiptir) al, Fantastic Four un 2. Filminde kendisinin parmagindaki enerjiden olusturdugu Silver Surfer a oldurt. Bide bunu son 5-10 dk da alel acele yap.

Daha oncede dedigim gibi Marvel en guclu karakterlerini cok kolay harcamakta. Yani Bunu nerdeyse butun filmlerinde goruyoruz. Sanirim Spiderman 3 te Venom da cok kolay bir sekilde yok ediyodu.

Nerden nereye geldim. Ironman 3 hataliydi ama devam filmlerindd hala bu durumu duzeltebilirler yada Altevren de okuduklarim gibi Marvel in filmlerini cr lerle kiyaslamamaliyiz

Bu konuda @Maximum_Carnage 'e danışmak lazım, sen ne diyosun üstad bu verdiğim linkteki yazı için? Sen hiç beğenmemiştin bu filmi bir Marvel sever olarak :)

• Arkadaşlar 3D beklemeye değermi 3D izlemek istiyorum. Yani düşmesini bekliyorum yanlış anlaşılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gye_Baek -- 18 Ağustos 2013; 4:16:10 >
  • Bu üç film gerçekten beklentileri yerle bir etmeden, sürekli ilki daha mı iyiydi sorusunu gündeme getirmeden izleten bir yapım olmuş. Mizahı, aksiyonu, görselliği tam tadında bence. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bir oyuncu bir karaktere ancak bu kadar yakışabilir. Robert Downey Jr. başta olmak üzere kadro gerçekten göz dolduruyor. İzleyenlere "Bitti mi yani şimdi?" dedirtmiş olabilir ama güzel bir yerde ve dozunda bitirmişler. Yine de ben, hiç sıkılmadan 15 tane daha yapsalar izlerim diyenlerdenim. Eğer hala izlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. İyi seyirler (:
  • Ben filmi sinemada izlemiştim. Bana diğer filmlere göre oldukça sıkıcı geldi film.
  • quote:

Bu konuda @Maximum_Carnage 'e danışmak lazım, sen ne diyosun üstad bu verdiğim linkteki yazı için? Sen hiç beğenmemiştin bu filmi bir Marvel sever olarak :)

Aynen beğenmemiştim, belki de o dönem sinemadan dönüp burda filmi gömmemle Iron Man 3'e karşı hevesini baltalayan isim olmuştum. Bu yazıya filmin vizyona girişi sonraları denk gelmiş, okumuştum, elbet bu tarz bir şey yapılabilir tabii, ama bugüne kadar beyaz perdedeki çizgi roman uyarlamalarında her ana düşmanın köken olarak aşağı yukarı çıktığı yerde yaratıldığı haliyle sinemaya alınması, aktarılması, filmde de öyle yer alması adeti süre gelmişken Iron Man mevzuunda, olur da gerçekleşirse, izleyicilerin Mandarin'i sinemadaki bir sonraki görüşlerinde "başında gayet ciddi bir havada gitmiş, harbiden var zannedilmiş, karizma da olmuş, ama o da ne, sonraları meğer bu adam korkak bir aktörmüş, kukla imiş, gerçekte yokmuş" diye hatırladıkları o adamın hapisten kaçıp, es kaza bir uzay gemisinden on yüzüğü bulup, "Ben zaten zamanında da o ilgiyi, yarattığım etkiyi, şöhreti çok sevmiştim, hem birkaç kişi dışında dünya benim gerçek yüzümü bilmiyor, hazır yüzüklerimi de bulmuşken neden tekrar o ilgiye, aynı etkiyi yaratma fırsatına kavuşmayayım?" kafasında hareket eden ve gelişimi bu yöne giden bir karaktere dönüşmesi sinemadaki izleyiciyi ne kadar tatmin eder, ne derece etkileyici gelir bilemiyorum. Bir de var sayalım böyle bir şey oldu, yakın zamanda olmayacağı da kesin, Iron Man'in devamı konusunda Robert Downey ile anlaşma yapılmadı ve Avengers'ın ikinci filminde Ultron, üçüncüde de bu sefer de şaşırtmazlarsa yüksek ihtimal Thanos derken düşman kontenjanları dolu. Olur da böyle bir ihtimali gerçekleştirirlerse Guardians of the Galaxy filmiyle de bir alakası olur mu, en mantıklısı o görünüyor, yoksa dünyada hiçbir yere durup dururken takanı direkt bambaşka bir mertebeye yükselten ve birbirinden farklı ve de güçlü yetenekler veren on tane yüzüğü içinde bulunduran bir uzay gemisi düşmüyor hani. Marvel'ın böyle bir şey yapma ihtimali, Mandarin'i canlandırma şansı her zaman olacaktır tabii, insanların teorileri de her film, her yapım konusunda kesinlikle olacak da ben yapacaklarını düşünmüyorum, yapsalar bile seyirciyi pek açmayacaktır.

Bir de hazır Marvel'ın geleceği demişken geçen Kevin Feige'in konuştuğu bir haber vardı, şirketin sinema konusunda 2021 yılına kadarki planları bile şimdiden belliymiş. Bunlar aynen gerçekleşir mi sorusuna ithafen ise bunun bilinemeyeceğini ancak 2006 yılında 2015'e dair yaptıkları programın aynen işlediğini söylüyor. Şu net ki sinema sektöründe Marvel gerçekten iyi çalışıyor, bu işe erken girmelerinin de yararını görüyorlar ve planlarını da oturtmuş durumda, filmlerinin kalitesi muhabbetine girmiyorum ama sinemaya eğlenmeye giden, atraksiyon görmek isteyen izleyiciye istediğini veriyor ve hali hazırda o güveni onlarda yaratmış halde, Marvel ne yapsa en aşağı belli bir izleyiciyi topluyor. Bu konuda Avengers'ın rekoru sonrası gelen Iron Man 3 de büyük bir örnekti, tabii onda Robert Downey JR ve sululuğu, bazı sinema izleyicilerinin Iron Man'i bir kenara koyup sırf aktörü izlemeye gitmeleri de etken ama bakalım sonbaharda Thor ve 2014 baharında The Winter Soldier gişede ne yapacak? Iron Man seviyesine çıkamayacakları kesin. Bir de Marvel için en büyük sınavlardan biri de seneye Guardians of the Galaxy olacak bence, riskli bir tercihti, Marvel hayranları arasında bile bir çok tanımayanı bulunan bir takım ve geçen seneye kadar neredeyse düzenli çizgi romanı basılmayan bir ekip, gişede ne tepki göreceği önemli. Marvel'ın sinema konusundaki en büyük rahatlığı ise Spider-Man, X-Men (Her ne kadar bu ikisi Marvel Studios'tan çıkmasa da), Captain America, Thor ve Iron Man gibi en önemli karakterlerini çoktan sinemada tanıtmış, bazılarında bir üçleme bitirmiş, en kötü iki film çekmiş, üstüne Avengers koymuş ve onun da devamını getiriyor olması. Bunların üstüne GotG tercihiyle sadece bu dünyada olanları aşıp, kozmik bir temaya, uzaya bile yelken açtılar. Feige'in son söyledikleri de artık hedeflerinin şirketin beş karakterden çok daha fazlasına sahip olduğunu kanıtlamak istediği yönünde. Bir diğer deyişle duyurulmamışların yanında Marvel, hali hazırda sinemada yer verdiği en önemli karakterleri kadar olmasa da diğerlerine de, Black Panther ve Doctor Strange gibilerine, ve belki de isimleri şirkette belli olan ama dünyaya henüz duyurmadıkları başka karakterlerin de solo filmlerini çekmenin peşinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 18 Ağustos 2013; 22:31:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

quote:

Aynen beğenmemiştim, belki de o dönem sinemadan dönüp burda filmi gömmemle Iron Man 3'e karşı hevesini baltalayan isim olmuştum. Bu yazıya filmin vizyona girişi sonraları denk gelmiş, okumuştum, elbet bu tarz bir şey yapılabilir tabii, ama bugüne kadar beyaz perdedeki çizgi roman uyarlamalarında her ana düşmanın köken olarak aşağı yukarı çıktığı yerde yaratıldığı haliyle sinemaya alınması, aktarılması, filmde de öyle yer alması adeti süre gelmişken Iron Man mevzuunda, olur da gerçekleşirse, izleyicilerin Mandarin'i sinemadaki bir sonraki görüşlerinde "başında gayet ciddi bir havada gitmiş, harbiden var zannedilmiş, karizma da olmuş, ama o da ne, sonraları meğer bu adam korkak bir aktörmüş, kukla imiş, gerçekte yokmuş" diye hatırladıkları o adamın hapisten kaçıp, es kaza bir uzay gemisinden on yüzüğü bulup, "Ben zaten zamanında da o ilgiyi, yarattığım etkiyi, şöhreti çok sevmiştim, hem birkaç kişi dışında dünya benim gerçek yüzümü bilmiyor, hazır yüzüklerimi de bulmuşken neden tekrar o ilgiye, aynı etkiyi yaratma fırsatına kavuşmayayım?" kafasında hareket eden ve gelişimi bu yöne giden bir karaktere dönüşmesi sinemadaki izleyiciyi ne kadar tatmin eder, ne derece etkileyici gelir bilemiyorum. Bir de var sayalım böyle bir şey oldu, yakın zamanda olmayacağı da kesin, Iron Man'in devamı konusunda Robert Downey ile anlaşma yapılmadı ve Avengers'ın ikinci filminde Ultron, üçüncüde de bu sefer de şaşırtmazlarsa yüksek ihtimal Thanos derken düşman kontenjanları dolu. Olur da böyle bir ihtimali gerçekleştirirlerse Guardians of the Galaxy filmiyle de bir alakası olur mu, en mantıklısı o görünüyor, yoksa dünyada hiçbir yere durup dururken takanı direkt bambaşka bir mertebeye yükselten ve birbirinden farklı ve de güçlü yetenekler veren on tane yüzüğü içinde bulunduran bir uzay gemisi düşmüyor hani. Marvel'ın böyle bir şey yapma ihtimali, Mandarin'i canlandırma şansı her zaman olacaktır tabii, insanların teorileri de her film, her yapım konusunda kesinlikle olacak da ben yapacaklarını düşünmüyorum, yapsalar bile seyirciyi pek açmayacaktır.

Bir de hazır Marvel'ın geleceği demişken geçen Kevin Feige'in konuştuğu bir haber vardı, şirketin sinema konusunda 2021 yılına kadarki planları bile şimdiden belliymiş. Bunlar aynen gerçekleşir mi sorusuna ithafen ise bunun bilinemeyeceğini ancak 2006 yılında 2015'e dair yaptıkları programın aynen işlediğini söylüyor. Şu net ki sinema sektöründe Marvel gerçekten iyi çalışıyor, bu işe erken girmelerinin de yararını görüyorlar ve planlarını da oturtmuş durumda, filmlerinin kalitesi muhabbetine girmiyorum ama sinemaya eğlenmeye giden, atraksiyon görmek isteyen izleyiciye istediğini veriyor ve hali hazırda o güveni onlarda yaratmış halde, Marvel ne yapsa en aşağı belli bir izleyiciyi topluyor. Bu konuda Avengers'ın rekoru sonrası gelen Iron Man 3 de büyük bir örnekti, tabii onda Robert Downey JR ve sululuğu, bazı sinema izleyicilerinin Iron Man'i bir kenara koyup sırf aktörü izlemeye gitmeleri de etken ama bakalım sonbaharda Thor ve 2014 baharında The Winter Soldier gişede ne yapacak? Iron Man seviyesine çıkamayacakları kesin. Bir de Marvel için en büyük sınavlardan biri de seneye Guardians of the Galaxy olacak bence, riskli bir tercihti, Marvel hayranları arasında bile bir çok tanımayanı bulunan bir takım ve geçen seneye kadar neredeyse düzenli çizgi romanı basılmayan bir ekip, gişede ne tepki göreceği önemli. Marvel'ın sinema konusundaki en büyük rahatlığı ise Spider-Man, X-Men (Her ne kadar bu ikisi Marvel Studios'tan çıkmasa da), Captain America, Thor ve Iron Man gibi en önemli karakterlerini çoktan sinemada tanıtmış, bazılarında bir üçleme bitirmiş, en kötü iki film çekmiş, üstüne Avengers koymuş ve onun da devamını getiriyor olması. Bunların üstüne GotG tercihiyle sadece bu dünyada olanları aşıp, kozmik bir temaya, uzaya bile yelken açtılar. Feige'in son söyledikleri de artık hedeflerinin şirketin beş karakterden çok daha fazlasına sahip olduğunu kanıtlamak istediği yönünde. Bir diğer deyişle duyurulmamışların yanında Marvel, hali hazırda sinemada yer verdiği en önemli karakterleri kadar olmasa da diğerlerine de, Black Panther ve Doctor Strange gibilerine, ve belki de isimleri şirkette belli olan ama dünyaya henüz duyurmadıkları başka karakterlerin de solo filmlerini çekmenin peşinde.

Evet ilk kurduğun cümle kesinlikle doğru. Yazdıklarından sonra bütün hevesim kaçmıştı gitmek için, hatta mesaj bile atmıştım geçmiş sayfaları kurcalasak bulurum.

Marvel'ın politikasını harika özetlemişsin. 2021'e kadar ne yapılacağını belirlemek, hangi filmlerin çekileceğini kimlerle çalışılacağını aşağı yukarı kesinleştirmek şirketin harika bir vizyonla yönetildiğini gösterir. Hele de sinema sektöründe böyle ciddi adımlar atmak cidden çok önemli. Dediğin gibi bilinen kahramanların filmlerinin yapılarak şirketin artık ismini iyiden iyiye herkesin kafasında yer ettirmiş olması artık bilinmeyenlere yol almasına sebep olucak galiba. Guardians of the Galaxy mesela. İlk duyduğumda hiç bir fikrim yoktu, bi kaç oyuncusunu sevdiğim için takip etmeye başladım, sonradan öğrendim ki Marvel olayıymış mesela. Bunun gibi daha yepyeni şeyler çıkabilir ileride.

• Bu arada izlerken bi şeye takılmıştım yeni aklıma geldi.

Bu süper kahraman filmlerinde şu elbiseye bi şey olmama olayını bi çözemediler. Bruce Banner Hulk'a dönüşür, gömleği yırtılır kaybolur ama pantolonu durur bi şeycikler olmaz.
    Aldrich'in üstünde Mark42 patlar, alevlerin içinden çıkar gelir pantolonu sapasağlam duruyordur. Pepper alevlerin içine düşer, çıkar gelir, sütyeni ve pantolonu duruyordur.
    Ya tamam çıplaklığa karşınız eyvallah da, ateşe düşürmeyin o zaman bu karakterleri? Hadi Hulk'u anladık tamam çözemediniz pantolon sorununu da bari ateşe düşürmeyin adamları normal öldürün de saçma olmasın en azından.

• Hayırlı olsun 1080p sonunda dustu indirip izliyelim tekrardan.Pek güzel degildi son filmi ama robert downey yeter
  • Bugün 1080p'sini indirip izledim. İyi ki sinemaya gitmemişim. Rezalet ötesi bir film.

Koskoca Mandarin'i piyon olarak gösterip Aldrich Killian'ı düşman yapmaları olmamış. Resmen çocuklar için yapılmış bir film. Zırhla düşüp çocukla tanışınca anladım zaten.

Robert Downey döktürmüş yine oraya bir şey diyemem. Son kısımdaki zırhların gelmesi bol zırh görmemiz güzeldi. Onun dışında Mandarin karakterini harcamaları, es geçmeleri tam bir fiyasko.
  • son sahne türkçe çeviri buldum (bkz:http://www.youtube.com/watch?v=ijbAtM8TaM8)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

Bugün 1080p'sini indirip izledim. İyi ki sinemaya gitmemişim. Rezalet ötesi bir film.

Koskoca Mandarin'i piyon olarak gösterip Aldrich Killian'ı düşman yapmaları olmamış. Resmen çocuklar için yapılmış bir film. Zırhla düşüp çocukla tanışınca anladım zaten.

Robert Downey döktürmüş yine oraya bir şey diyemem. Son kısımdaki zırhların gelmesi bol zırh görmemiz güzeldi. Onun dışında Mandarin karakterini harcamaları, es geçmeleri tam bir fiyasko.

Hocam Mandarin'i oynayan adamın oyunculuğu süperdi gerçekten.Her 2 rolede uyum sağlamıştı.Ayrıca orda mesaj vermişler aslında.Bana göre güzeldi filmin o kısmı.Filme ilk gün gittim.Önceki serilerini izlemedim çünkü beğenmiyordum.Sonra oyunlardan alıştım ve Tony Stark karakterinin biraz bana uymasından MoS'ada gittim mesela.Ama hangisi diyecek olursak MoS derim.Marvel veya DC taraftarı değilim,sadece bana Superman daha iyi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

quote:

Bugün 1080p'sini indirip izledim. İyi ki sinemaya gitmemişim. Rezalet ötesi bir film.

Hocam Mandarin'i oynayan adamın oyunculuğu süperdi gerçekten.Her 2 rolede uyum sağlamıştı.Ayrıca orda mesaj vermişler aslında.Bana göre güzeldi filmin o kısmı.Filme ilk gün gittim.Önceki serilerini izlemedim çünkü beğenmiyordum.Sonra oyunlardan alıştım ve Tony Stark karakterinin biraz bana uymasından MoS'ada gittim mesela.Ama hangisi diyecek olursak MoS derim.Marvel veya DC taraftarı değilim,sadece bana Superman daha iyi geldi.

Ben Kingsley'in oyunculuğu muhteşemdi hocam ona bişey söylenemez.

MoS ile Iron Man 3'ü karşılaştırırsak tabiki MoS alır. Bazıları MoS'a superkahraman filmi değil aksiyon filmi demişlerdi, aynı gözle bakacak olursak Iron Man 3'te çocuk filmidir.

Iron Man toplamda 30-45 dakika gözüküyordur heralde.

• Sinemadan sonra indirip izledip tekrardan.
    Şu güzelim mandarin karakterini bosu bosuna harcamıslar ya ikinci kez içim yandı valla :( Arkadas ilk 2 filmdeki gibi ıron man in havası bi özelligi kalmadı yaw.Artık baska film cekmesınler eger boyle devam edicekse
  • killian gerçek mandarin olarak dönmesin bir şekilde
    sonuçta tony stark geri dönecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

Arkadaşlar 3D beklemeye değermi 3D izlemek istiyorum. Yani düşmesini bekliyorum yanlış anlaşılmasın

Bence boşuna bekleme 3D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

quote:

Katılıyorum Ben Kingsley harika olmuş Mandarin karakterinde. Mesaj verme kısmı da iyiydi aslında. Her ne kadar karakter harcanmış olsa da Mandarin' den haberdar olmayan izleyicilere koymayacaktır. Keşke çizgi roman fanlarını da düşünseymiş Marvel. Fanları düşünseydi destansı bir filmle final yapabilirdi. Filmin anlatımını çok beğenmiştim ayrıca. Robert' ın aksanına da çok yakışmıştı.

• Çizgi romanını bilmem ,ama bu film kötü olmuş.Dışarıdan bakan biri olarak kötü bulduysam ÇR takip etseydim küfrederdim herhalde.
  • 4.Film gelicekmi yoksa seri bittimi ?
  • Daha dün izledim filmi beklentimin bile altinda olmus ki buradaki yorumlari okumustum ona gore beklentimi dusuk tutmustum sanki biraz iron man konusundan cikilmis gibiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonnieD4rko

4.Film gelicekmi yoksa seri bittimi ?

Filmin sonunda 'Tony Stark will return' diyor yeni film olur herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.