Şimdi Ara

Iron Man (Marvel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
8.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu başlıkta iron man hakkında konuşabiliriz. Uzunca bir yazı yazıyorum ama daha fazla beklemek istemedim, urazs dostumda bir yazı paylaşacaktı şimdiden açayım dedim.

• Şimdilik ufak bir katkım olsun Demir Adamımıza.
     Iron Man (Marvel)
     Iron Man (Marvel)
     Iron Man (Marvel)
     Iron Man (Marvel)

Eski bir mesajımdan bir kesit...

...İron Man kostümünü öyle bir hale getirmiştir ki artık nanoteknolojiyi kullanarak tüm zırhı kemik boşluklarında taşıyabilmekte ve tüm zırhı beyninin düşünce sistemine bağlı olmaktadır.

Özetle İron Man zırhı artık bir zırhtan ziyede Tony nin bedenidir diyebiliriz, Tony Stark ın modern versiyonu o yüzden bir anlamda cyborg dür.

Bunun avantajları şunlardır ; zırhına komut vermesi gerekmiyor artık, nano saniyelik gecikmeler bile yaşamıyor, aynen insan vücudunun refleksleri gibi hatta çok daha gelişmiş bir hali teknolojisinden dolayı.

Ayrıca zırhın say say bitiremeyeceğim ( farklı farklı zırhlar tabii ) özellikleri de var.

Mesela Hulk Buster zırhıyla Hulk la saatlerce kapışabiliyor, Thor buster zırhıyla da Thor la. Bir defasında bulunduğu bir savaş ortamında tam olarak bulunduğu yerde bir atom bombası patlıyor ve Tony zırhın içinde o kadar rahat ki patlamayı ancak zırh onu bilgilendirince fark ediyor.

Uzayda okyanusun dibinde rahatlıkla çok uzun süreler yolculuk edebiliyor.

Çok çok güçlü silah sistemleri var ana silahı da arc reaktöründen gelen repulser enerji tepkimeleri. Bunların gücünü dilediği gibi arttırabiliyor.

İron Man zırhlarının ortalama olarak normal haliyle 100 ton a kadar ağırlık kaldırabildiği kabul edilir.

Bazı özel zırhlar çok daha güçlüdür. Ayrıca zırhın bir nevi overclock özelliği vardır, bu overdrive modu gerektiğinde zırhın gücünü reaktörün güş rezervlerine çok fazla yüklenerek çok çok daha yukarılara çekebiliyor.

Zırhın enerjisini bu şekilde yada overdrive yapmadan istediği alana yoğunlaştırabilir.

Mesela repulsor beam in gücünü öyle bir arttırır ki isterse tek atışıyla bir savaş kruvazörünü imha edebilir yada 100.000 ton luk bir tankeri hareket ettirecek kadar iticilere güç verebilir yada zırhını çok kuvvetlendirebilir.

Ayrıca zırhın tek enerji kaynağıda arc reaktörü değildir, güneş enerjisinden, radyasyondan, manyetik alanlardan elektrik alanlarından da beslenir.

Daha yaz yaz bitiremeyeceğim yığınla özellikleri var zırhının.

Ama son zamanlarda ki en önemli olay zırhını komple bedeninin içine alması ve birden üzerine geçirebilmesidir.

Zırh artık beynine direk olarak bağlıdır. Düşündüğü an komutlarını yerine getirir.

Özetle bu tarz teknolojik durumlarda İron Man zırhı tüm DC ve Marvel evreninde ki en sofistike gelişmiş savaş zırhıdır diyebiliriz, Tony Stark da mekanik mühendislik fizik kimya robotik, bilgisayar alanlarına dahi bir adamdır.

Ayrıca İron Man ın zırh formülleri çok gizlidir inanılmaz incelikte olan zırh en güçlü Titanium çelik alaşımından kat kat dayanıklıdır.

Şu anda giydiği içinde taşıdığı ve zırh dayanıklılığı ön planda da olmayan zırhı o incecik haliyle ( tahminen 2 cm den fazla değildir ) çok güçlü Howitzer top mermilerini durdurabilmektedir.

Tahminen Marvel evreninde sadece kurgu Afrika ülkesi ( teknolojik olarak çok üstün içine kapalı bir ülke, DR DOOM un Latveria sı gibi ama muhtemelen onun küçük ülkesinden bile çok daha gelişmiş bazı teknolojilere sahiptir, kralı ve koruyucusu Marvel kahramanı Black Panther dir. ) Wakanda da bulunan ve her türlü darbeyi titreştirerek geri yansıtma yeteneği sayesinde en güçlü metal kabul edilen Vibranium ( Captain America nın kalkanı büyük ölçüde Vibranium Adamanitum alaşımındandır. Eğer sinemada AVENGERS ı izlediysen THOR HULK u bile ciddi anlamda sarsan çekici Mjolnir in Captain America nın kalkanından nasıl müthiş titreşimler yayarak teptiğini Thor u geriye fırlattığını görmüşsündür, işte bunun sebebi kalkanın Vibranium dan yapılmış olmasıdır. Zaten Vibranium adı da özellikle bu özelliğinden verilmiştir o metale, darbeyi emip, gücü ne olursa olsun geri yansıtabildiği için. ingilizce Vibration titreşim demektir. ) ve katılaştığında pratik olarak kırılması imkansız olan ADAMANTİUM ( Wolverine in malum iskeleti, kemiklerine kaynar halde sıvı halde enjekte edilmiştir orada katılaşmıştır soğuyarak, kaynar halde tutulmasa kısa sürede katılaşır ve şekil vermek imkansız olur artık Adamantium a. Wolverine in de müthiş iyileşme yeteneği bu operasyondan zar zor da olsa sağ çıkmasını sağlamıştır. ) dan sonraki en güçlü ve dayanıklı metaldir İron Man in zırhı.

Ayrıca zırh her türlü virüse, yeniden programlanmaya hacking e EMP saldırılarına karşı korunmalıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 9 Ağustos 2012; 4:05:47 >

• Extremis zırhıyla zırhı kendi bedeninde saklamaya başlamıştı, kontrolü beyniyle anlık olarak yapabiliyordu. Sonra Bleeding Edge zırhı, tümüyle bedeninin içinde durmaya başladı. Extremis in bir kısmı böyle(sanırım yani, ben böyle hatırlıyorum).

Peki sizce Extremis mi yoksa Bleeding Edge mi ?

Iron Man (Marvel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfendiAdam -- 9 Ağustos 2012; 2:18:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

Extremis zırhıyla zırhı kendi bedeninde saklamaya başlamıştı, kontrolü beyniyle anlık olarak yapabiliyordu. Sonra Bleeding Edge zırhı, tümüyle bedeninin içinde durmaya başladı. Extremis in bir kısmı böyle(sanırım yani, ben böyle hatırlıyorum).

Peki sizce Extremis mi yoksa Bleeding Edge mi ?

Iron Man (Marvel)

Dostum EXTREMİS zırhında zırhın iç kısmını yani bedenine ilk olarak giydiği giyilebilir bilgisayar zırhını içinde taşıyor. Asıl zırh dışarıda daha yani. Ama mesela MAGNETO gibi zırhını tüm parçalarıyla birlikte çok kısa bir zamanda düşünce gücüyle giyebiliyor yardım olmadan kolunu bile kıpırdatmadan.

Bleeding Edge de ise artık zırhın tamamını kemik boşluklarında taşıyabiliyor.

• Iron Man 3'te de göreceğiz Extremis'i merakla bekliyorum
  • urazs gene döktürmüş hulkbuster sağlamdı da thorbuster biraz olmadı sanki. çünkü thor'un o zırhın ilk çıktığı comics'te nasıl canına okuduğunu hatırlıyorum. tony zırhı thor'un hediye ettiği uru metalinden yapılma bişeyden (bu neydi hatırlamıyorum ama bi silahtı, belki de ikinci bi çekiç stormbreaker gibi) hazırlamıştı zırhı. ve thor bi hediyeyi nasıl kendine göre bi silaha dönüştürürsün diyip (ki bundan dolayı silah da olmayabileceğini düşünüyorum hediyenin) resmen parçalara ayırmıştı bütün zırhı cap ve bütün ordunun gözü önünde.

bu arada benim tercihim extremisten yana olurdu, onu şuna bağlayayım: yanlış hatırlamıyorsam ultronla olan ilk kapışmalarında ultron tony'nin sistemi jarvis'i hacklemiş ve tüm zırhlara erişim elde etmişti. ayrıca kang the conqueror ile olan avengers macerasında; kang 40. yüzyıldan gelmişti ve 21. yy teknolojileri ona çok basit geliyordu, her sisteme giriş yapabiliyordu yanılmıyorsam. yani eğer bleeding edge gibi içinde taşıyor olsa tüm zırhı ve bir hacklenme durumu söz konusu olsa bu sorun yaratabilirdi bence. oysa sırf iç kaplamayı taşıması o kadar sorun yaratmazdı. ha ama tony'nin buna karşı önlem almadığını düşünmek de pek doğru olmayabilir çünkü tonynin 40. yy teknolojisini çözebilmesiyle alt etmişlerdir kang'i de. ama yine de öyle bir önlem olup olmadığından emin olmadığı sürece tony de edge'i tercih etmezdi, ben de benzer davranmayı tercih ederim

ve gerçekten üçüncü filmde extremis ve mandarin'in gelişi gerçekten inanılmaz ya. iki bomba bi arada geliyor. biri en büyük rakibi, biri de zırhlarındaki dönüm noktası. ayrıca ilk çıkan sızıntı resimlerde iron patriot da görülmüştü. valla ne hazırladıklarını büyük sabırsızlık içinde bekliyorum.

gelmişken bu resmi de ben koyayım, aslında daha çok tonynin 3 film sonunda eline geçecek fatura:
     Iron Man (Marvel)

•  Iron Man (Marvel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfendiAdam -- 10 Ağustos 2012; 16:11:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @efendiadam
    dostum paylaştığın resim çıkmadı bilesin, galiba hotlink'e izin verilmiyor
  • düzelttim sanırım Ayrıca ;

Iron Man (Marvel)

Beğenmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfendiAdam -- 10 Ağustos 2012; 16:14:24 >
  • bence de o kadar güzel durmuyor gerçi benim şunlar içinde favorim mark V, şu çanta içinden çıkan yani. çelik rengi daha hoş duruyor sanki
  • Favori kahramanım
  • Magneto ile kapışsa bu şahıs çırılçıplak kalır
  • iron man 3'ün en önemli konusu
     Iron Man (Marvel)

EXTREMIS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakashi -- 13 Ağustos 2012; 22:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nakashi

iron man 3'ün en önemli konusu
     Iron Man (Marvel)

EXTREMIS

vaaay güzel resimmiş, sağolasın paylaşım için
  • Belkide bu kadar çok sevilmesinin bir sebebi de komik, karizmatik, zengin ve dahi olması. Filmleri de muhteşem zaten.3 çabuk gel artık Bir sorum var ayrıca Iron Patriot tam olarak nedir pek bi' bilgim yokta ? Bana daha çok Iron Man + Captain America gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AY1907

Belkide bu kadar çok sevilmesinin bir sebebi de komik, karizmatik, zengin ve dahi olması. Filmleri de muhteşem zaten.3 çabuk gel artık Bir sorum var ayrıca Iron Patriot tam olarak nedir pek bi' bilgim yokta ? Bana daha çok Iron Man + Captain America gibi geldi.

İron Patriot dediğimiz kişi Norman Osborn oluyor..Stark şirketinden bir şekilde bu zırhı ele geçiriyor ve sözde kahramanlığa soyunuyor.Supervillian vasıflarından taviz vermeyen osborn birde kendine avenger takımı kuruyor(bknz. dark avengers) ve hükümetin tarafında yer alıyor.Spider-man gibi süper kahraman kayıt yasasına kaydolmayan kahramanların peşine düşen ekipte Bullseye,Venom,Sentry(void),Moonstone,Ares,Daken(Wolverine'in oğlu) gibi karakterlerde var.

İron man 3 de bu olaylar nasıl işlenecek bilemiyorum.Norman gözükecek mi,gözükecekse örümcekde orda olacak mı?Örümcek filminde daha gözüküpte Goblin olamadan İron man 3 de karşımıza çıkıp İron Patriot mu olacak? Yoksa birbaşkası mı olacak? sorular sorular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalarca -- 23 Ağustos 2012; 22:01:06 >

• Hoş içerikler ve keyifli görseller, ellerinize sağlık.

Daha önce kaleme aldığım bir yazımı paylaşmak istedim:

IRON MAN – BİR SİSTEMİN ADAMI OLMAK

Iron Man (Demir Adam), bir dönem ülkemizde de yayınlanmış seriye adını veren bir Marvel Comics kahramanıdır. İlk kez 1963 senesinde DC’den ayrılarak Marvel’a geçen Stan Lee’nin o dönem yarattığı ve okuyucuya sunduğu kahramanlar silsilesi içerisinde okuyucuyla buluşmuştur. O sene X-Man, Spiderman, Fantastik Four, Daredevil, Silver Surfer, Hulk gibi kahramanları da çizgi roman dünyasına kazandıran Stan Lee, tümünün ölümsüz olacağını biliyor muydu acaba?

STAN LEE ve ÇİZGİ ROMANDA BİLİM

Iron Man’in hikayesine girmeden önce belki de biraz Stan Lee’den ve onun kahramanlarından bahsetmek gerekir. Yukarıda adı anılan ve anılmayan Lee kahramanlarına baktığımızda ortak bir yan görürüz: Bilim.

DC comics’in aksine kahramanların yaratılmasında “neden-sonuç” ilişkisini gerçekçi bir yapı üzerine kurmayı tercih eden Stan Lee, yaşadığı dönemin atom bombası, nükleer kabusu, soğuk savaş korkusu üzerine çeşitlemeler yaptığı dikkat çekicidir. Ancak Lee bilimin olası tüm korkulu yanlarına rağmen insancıllığı ön planda tutarak bilimin yarattığı kahramanlarla dünyayı ve iyileri korumayı hedeflemiştir.
    Aynı zamanda uyarlama ustası olan Lee gerek bilimkurgu eserlerden, gerek o dönem tv-sinema kahramanlarından, gerekse sosyal gelişmelerden başarıyla yararlanmıştır. Radyasyonun (atomun) yaratabileceği ucubelerden kahramanlar yaratmıştır Lee. Uzaya giden ve belki de hastalanarak-değişerek dönebilecek astronotlar endişesinden süper bir aile ortaya çıkarmıştır. Biraz Doktor Jeykil-Mister Hyde, biraz Fareler ve insanlar, biraz da bilimin yarattığı sevgisiz Frankenstein işte Hulk. Arthur C. Clarke’ın “Son Nesil “romanından uyarlanan” Silver Surfer. Ve diğerleri… Tümü de bilimi insanlık yararına kullanmayı hedefleyen harika kahramanlar.

Ve elbette onların tersine bilimi ve elde ettikleri güçleri kötülük için, insanlığı boyunduruk altına almak için kullanmaya kalkışanlar da ortaya çıkar. Lee, her şeyin karşıtlarıyla var olduğunu bilir ve uygular. Bu noktada gerçekten unutulmaz kötüler yaratır ve Alfred Hitchok’un “kötü adam yetersiz ise film kötüdür” tezini ortaya koyar. Örümcek Adam Dr. Ahtapotla, Hulk Lider’le, Fantastik Four Dr. Doom’la, X-Man Magneto’yla savaşır dururlar. Bilim adamı olan veya bilim sayesinde ortaya çıkan tüm kahramanlar karşıtlarıyla var olur, bilimi insanlığa kötülük yapmak için kullananlarla mücadele ederler.

İşte Iron Man bu bilim adamı silsilesinin taa merkezindedir. Ancak diğerlerinden oldukça farklı bir konumdadır. Diğerleri bireysel olarak okuyucuya mesajlar iletirken Demir Adam Tony Stark bir sistem adamı olarak mesajlar iletir.

IRON MAN

Yazar/Editör Stan Lee fikrini, yazar Larry Lieber yazımını, Don Heck ve Jack Kirby çizimini ortak yaratmışlardır kahramanımızın. İlk kez Tales of Suspense’in 1963 yılı Mart sayısında sayfalara taşınan öyküsüyle Tony Stark oldukça etkileyici bir giriş yapmıştır.

Hikayesi tam olarak şöyledir:

15 yaşında MIT’ye kabul edilen bilim dehası Tony silah endüstrisinin en büyük temsilcisi STARK Endüstrisinin tek varisidir. Ailesini bir araba kazasında kaybeden Tony şirketin başına geçmeye mecbur kalır.
    Tam bir komünizm karşıtı olan kahraman Vietnam’da yeni tasarlanan silahların denemelerini görmeye gittiğinde yaralanır ve esir düşer. Düşman onun kimliğini anlayınca kendileri için silah tasarlamasını ister. Tony, bunu yapmak yerine ölmeyi tercih edebilecektir. İşin komiği zaten kalbinde sorun vardır ve hemen önlem almazsa tercih hakkını kullanmasına gerek kalmadan huzura erecektir.
    Zindanda Uzakdoğulu başka bir bilim adamıyla tanışan Tony “silah üretiyorum” yalanıyla hem kalbini koruyacak hem de kendisini kurtarabilecek bir tasarım üzerinde ortak çalışmaya başlar: Demir Adam Kostümü (zırhı).
    Sonunda kostüm (zırh) tasarımı biter, Demir Adam serbest kalır ancak ona yardımcı olan bilim adamı vurulur. Tony evine döner.

İşadamı - süper kahraman kimliklerine sahip karakterler arasında Tony bana göre DC comics’in kahramanlarından bazılarıyla benzeşir. Biraz Bruce Wayne biraz da Oliver Queen (Green Arrow)’dir. Bruce Wayne gibi playboy, zengin, yetim, bilim becerisi olan, özel zırhlar silahlar tasarlayabilen, dünyanın her yanındaki şirket şubeleriyle muhteşem bir imparatorluğun hakimidir. Buna karşın Oliver Queen gibi silah üretmekte olan bir şirketin, (QUEEN INDUSTRYS) de sahibidir. Ancak Oliver’la aralarındaki tek fark Tony’nin sistem adamı oluşu, Oliver’in ise ürettiği silahlarla ölenler olduğunu bizzat görünce şirketini terk ederek sokaklarda yaşamaya karar verecek kadar asil oluşudur.

SİSTEM ADAMI OLMAK

Her ne kadar Captain America Marvel Comics’in amerikalılara göre en vatansever bizdeki bir çok kişiye göreyse en faşizan kahraman olduğu varsayılsa da dikkatli okunduğunda Iron Man’in alttan alta çok da rahatsız edici bir sistem adamı olduğu görülür.

Belki de başarılı bir çok sanat yapıtında olduğu gibi “mesajını doğrudan vermediği için” daha az dikkat çeken başarılı bir çizgi romandır Iron Man bu bağlamda. Ancak zaman içerisinde çizdiği politik grafik artık düşüncelerini saklamakta zorluk çekmesine neden olur.

Amerikan dış politikasını Iron Man’den izlemek mümkündür. Gerçi sosyal gelişmeleri takip eden bir çok çizgi romandan takip etmek de mümkündür ama özellikle sistemi haklı çıkaran ve çoğunlukla yönetimi destekleyen sonuçlara ulaşan Demir Adam hükümet politikaları düzeyinde bir takibi mümkün kılıyor.
    1963’de anti komünist olan Tony, savaş bitince ciddi bir boşluğa düşer. O dönemde yaratılan Çinli, Rus, Latin Amerikalı baş düşmanlar birden sıradan öykülerin aktörleri durumuna düşerler. Bu boşluğu soğuk savaş ve nükleer paranoya alt yapısı doldurmaya çalışır.

Ancak bu da yetersiz kalır ve uluslararası terör imdada yetişir. Derken bu da yetmez. Bunun üzerine daha önce kalp rahatsızlığıyla “insansı” zaafı hatırlanan Tony’ye “alkolizm” yakıştırılır.
    Bu da seride fazla beyaz olan karakterler sürüsü arasından bir zenciye Iron Man olma şansının tanınmasını sağlar. Daha sonra War Machine adıyla kendi kostümüne kavuşacak olan bu karakter uzunca bir süre Tony’nin yerine Demir Adam’lık yapar. Hatta çok uzun süre. Bir dönem Tony kostümü hiç giymez bile kendi serisinde. Hep hastadır, yataktadır ve hatta bir defasında da ölür, öldü sanılır.
    Ve sistem ilerler. 1990’larda Irak işgaliyle emir Adam yeniden hayat bulur.

Bu arada kostümünden ilham alınan 5 demir adamsılı bir grup kurulur ve terörle mücadelede önemli yan hikayelere girişilir. Hatta bir sayıda teslim olan teröriste “etmeseydin” denilerek infaz uygulanır.
    Şimdilerdeyse Tony, Civil War (İç savaş) hikayesiyle de, İlluminati grubuyla da, World War Hulk hikayesiyle de sürekli olarak sistem adamlığını ortaya koyuyor, arkadaşlarıyla ciddi zıtlıklar yaşıyor ve dayaklar yiyor. Gözden kaçıyor ama işin ilginç tarafı Captain America’nın ölümünün altında da Örümcek Adam’ın kimliğini açıklayarak sevenlerinin hayatını tehlikeye soktuğu için şeytanla anlaşma yapmasına da Demir Adam’ın sisteme fazla bağlı kalışı yatıyor.
    Önümüzdeki günlerde dıştan – içe dönen amerikan politikasının nasıl şekilleneceğini şimdiden söylemek mümkün olmasa da Demir Adam serisinde takibinin mümkün olduğu aşikar gibi.

DÜŞMANLAR

Kahramanların karşıtlarıyla var olduğu tezine dönersek ve sistem adamı iddiasını biraz daha açmak ve desteklemek istersek Demir Adam’ın düşmanlarına bakmak yararlı olacaktır. Iron Man’in mücadele ettiği küçük çaptaki hırsız, bilim-sanayi casusları, ortak savaşılan Marvel Evreni kötülerini bir kenara bırakarak doğrudan baş düşmanlarına bakalım:

Mandarin: Uzaylı teknolojisinden elde ettiği güç yüzükleriyle kötülük yapan Çinli bilim adamı.
    Crimson Dynamo: Demir Adam benzeri kostümlü Rus.
    Dr. Doom: Fantastik Dörtlü’nün de düşmanı olan bilim dehası diktatör.
    Fing Fang Foom: Dünyaya bir tür silah teknolojisi getiren uzaylı ejderha.
    AIM: Uluslar arası terör grubu.
    Justin Hammer: Teröristlere de silah satan etikten uzak rakip firma sahibi.
    Immortus: Gelecekten gelen Fatih Kang’ın bir versiyonu. Tony, sistemin geleceğini de kurtarır.
    Radioactive Man: Radyasyon emen ve kullanan Çinli bilim adamı.
    Temugin: Mandarin’in oğlu.
    Titanium Man: Özel tasarımlı zırhlı başka bir Rus.
    Unicorn: Titanium Man’in hamiliğini yaptığı başka bir Rus.

DEMİR ADAM VE ÇİZGİ ROMAN

Amerikan silah teknolojisinin tezahürü, biçimlenmiş hali olan Demir Adam denizde, havada, karada, uzayda, yer altında, yer üstünde, başka boyutlarda ve zamanlarda her zaman üstün olunacağının mecazi bir yansımasıdır.

Yapısalcı bir çözümlemeyle incelenecek olsa belki daha onlarca şey daha söylemek mümkün olurdu bu konuda. Demir Adam 1968 senesinde kendi serisine kavuştuğu o günden bu yana kendi adıyla 400 civarında sayıya ulaşmış. Tümünde de maalesef dünyayı kana bulayan bir
    gücün başarılı bir yansıması olabilmiş. Belki ara ara sistemi eleştiren Marvel comics yayın politikasında sistem adamlığı imajını kırmış da olsa Demir Adam biraz da yayınevi kahramanları arasındaki sistem temsilcisi konumundadır. Bu şekilde “karşı taraf” temsilcisi olarak sistem eleştirisinin yürütülmesini de sağlamaktadır. Marvel’ın tüm yönüyle sistemin sesi olduğunu söylemek bu noktada yanlış olur. Marvel’ın fazlaca yanlış tanınan Captain America’sı ve çok sevilen The Avengers’i vasıtasıyla amerikan politikalarının eleştirildiği gerçeğini unutmamak gerek.

Iron Man işte kendine tam da bu merkezde misyon edinmiş gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalarca

quote:

Orijinalden alıntı: AY1907

Belkide bu kadar çok sevilmesinin bir sebebi de komik, karizmatik, zengin ve dahi olması. Filmleri de muhteşem zaten.3 çabuk gel artık Bir sorum var ayrıca Iron Patriot tam olarak nedir pek bi' bilgim yokta ? Bana daha çok Iron Man + Captain America gibi geldi.

İron Patriot dediğimiz kişi Norman Osborn oluyor..Stark şirketinden bir şekilde bu zırhı ele geçiriyor ve sözde kahramanlığa soyunuyor.Supervillian vasıflarından taviz vermeyen osborn birde kendine avenger takımı kuruyor(bknz. dark avengers) ve hükümetin tarafında yer alıyor.Spider-man gibi süper kahraman kayıt yasasına kaydolmayan kahramanların peşine düşen ekipte Bullseye,Venom,Sentry(void),Moonstone,Ares,Daken(Wolverine'in oğlu) gibi karakterlerde var.

İron man 3 de bu olaylar nasıl işlenecek bilemiyorum.Norman gözükecek mi,gözükecekse örümcekde orda olacak mı?Örümcek filminde daha gözüküpte Goblin olamadan İron man 3 de karşımıza çıkıp İron Patriot mu olacak? Yoksa birbaşkası mı olacak? sorular sorular.

O zaman şöyle bir şey olabilir. Spider Man serisi en baştan başladığından İlk 3 Spider Man filmini hiçe saydıklarından Normon Osborn yaşıyor olabilir. Böylece Spider Man' den önce burada karşımıza çıkar. Ama keşke filmde Spider Man' de olsa. Iron Spider olarak görebilirdik belki

• Ironman he.Ülkesi için teknoloji harikası silah ve füzeler üreten Stark Industries’in kurucu yöneticisi olan Tony Stark, geliştirdiği yüksek teknolojik buluşlarla dünya çapında çok önemli konuma ulaşmış bir silah sanayicisi ve mucittir. Boş zamanlarındaysa güzeller güzeli kadın hayranlarını ihmal etmez. Yeni geliştirdiği Jericho füzelerin test edildiği bir tatbikat/gösterinin ardından konvoyunun saldırıya uğraması ve bir terörist grubun eline esir düşmesiyle birlikte Tony’nin “tatlı hayatı” bir anda kabusa döner.

Saldırı esnasında zaten zayıf düşmüş olan kalbinin yanına şarapnel parçalarının saplanmasıyla hayatı tehlikeye giren Tony, kendisini esir alan terör grubunun esrarengiz lideri Raza (Faran Tahir) tarafından gelişmiş silahlar üretmeye zorlanır. Ancak en kötü anında bile zekasını ve yaratıcılığını kullanarak kendisini esaretten kurtaracak bir zırh imal etmeyi başaracaktır.

Teröristlerden kurtulup ülkesine döndüğünde kendi geçmişiyle hesaplaşma noktasına gelen Tony, kurucusu olduğu Stark Industries’i yepyeni bir hedefe yönlendirmeye yemin eder. Eskiden sağ kolu olan ve kendisinin yokluğunda şirketi yöneten Obadiah Stane’in (Jeff Bridges) şiddetli muhalefetine rağmen günlerini ve gecelerini atölye/laboratuvarında çalışarak geçirmeye başlar. Artık tek isteği, kendisine insanüstü güçler ve fiziksel koruma sağlayacak çok gelişmiş bir zırh geliştirmektir.

Bu arada, yıllardır beraber çalıştığı güzel asistanı Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) ve arkadaşı yarbay Rhodey’in (Terrence Howard) yardımıyla dünya çapında sonuçlar yaratacak haince bir komployu açığa çıkartmayı başarır. Yeni kırmızı ve altın rengi zırhına bürünen Tony Stark ve ikinci kimliği Iron Man olur.İşte demir adam

• Ölmemeli de...Parlak zırh giyen zengin bir adam işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.