Şimdi Ara

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sistemime yeni anakart, ekran kartı, ram ve işlemci aldım. Hardisk, psu(300watt) ve dvd rom eski onlara dokunmadım. Sisteme windows 7 yüklemeye çalıştığım "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" isim ile başlayan hatayı veriyor ve bir türlü sorunu bulamadım. Windows 7 kurulumu sırasında oluyor hata windows kurulmaya başlamıyor. Hatanın ekran resmini ekliyorum.

Yeni aldığım parçalar;
    Anakart = Asus P8B75-V
    İşlemci = İ3 3220
    Ekrankartı = Zotac GT 630 2 GB 128 Bit
    Ram = Corsair value 8 gb 1600 mhz

Kullanım klavuzu pdf tıklayın.

Acaba bir birine uymayan parçamı var. Hepsini pazar günü vatandan aldım. Yaptığım işlemler ram slotlarında ramı değiştirerek denedim olmadı. Ekran kartını soktum denedim olmadı. Aynı hatayı veriyor. Yanlız windows xp yükledi xpde sorunsuz çalışıyor. Bu sorunu nasıl çöze bilirim win 7 yüklemem lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bktasarim -- 22 Temmuz 2013; 10:58:23 >

• Dostlar hiç bilen yokmu aranızda? Böyle sorunla karşılacan yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodied

Merhaba arkadaşlar,
    Sistemime yeni anakart, ekran kartı, ram ve işlemci aldım. Hardisk, psu(300watt) ve dvd rom eski onlara dokunmadım. Sisteme windows 7 yüklemeye çalıştığım "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" isim ile başlayan hatayı veriyor ve bir türlü sorunu bulamadım. Windows 7 kurulumu sırasında oluyor hata windows kurulmaya başlamıyor. Hatanın ekran resmini ekliyorum.

Yeni aldığım parçalar;
    Anakart = Asus P8B75-V
    İşlemci = İ3 3220
    Ekrankartı = Zotac GT 630 2 GB 128 Bit
    Ram = Corsair value 8 gb 1600 mhz

Kullanım klavuzu pdf tıklayın.

Acaba bir birine uymayan parçamı var. Hepsini pazar günü vatandan aldım. Yaptığım işlemler ram slotlarında ramı değiştirerek denedim olmadı. Ekran kartını soktum denedim olmadı. Aynı hatayı veriyor. Yanlız windows xp yükledi xpde sorunsuz çalışıyor. Bu sorunu nasıl çöze bilirim win 7 yüklemem lazım?

hocam ilk olarak parça taktım demişsiniz. 300 watt psu o bilgisayara yetmez. en az 450 watt olması lazım. mavi ekrana dönersek
    1- Driverleri güncelleyin
    2- Combofix ile virüs taraması yapın
    3- herhangi bir registry düzenleme programı ile taratın bilgisayarı

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

hocam ilk olarak parça taktım demişsiniz. 300 watt psu o bilgisayara yetmez. en az 450 watt olması lazım. mavi ekrana dönersek

Dostum psu yetiyor xpyi kurdum sorunsuz kurdu çalıştırıyor mavi ekran filanda vermiyor. Ama windows 7 kurulumu başlarken bu hatayı veriyor win 7 dvdsindendir dedim 2-3 dvd denedim hepsinde aynı sonuç. Driver güncelleme değişsinde format atarken driver güncellemesi? Format atarken virüs taraması? Çalışan sistemde değil format atarken oluyor bu. Ama xp formatlarken değil win 7 formatlarken?
  • quote:

quote:

Dostum psu yetiyor xpyi kurdum sorunsuz kurdu çalıştırıyor mavi ekran filanda vermiyor. Ama windows 7 kurulumu başlarken bu hatayı veriyor win 7 dvdsindendir dedim 2-3 dvd denedim hepsinde aynı sonuç. Driver güncelleme değişsinde format atarken driver güncellemesi? Format atarken virüs taraması? Çalışan sistemde değil format atarken oluyor bu. Ama xp formatlarken değil win 7 formatlarken?

hocam k.b tam okumadım yazıyı. hocam heryerde driverden dolayı bu sorun oluşmuş fakat sizde formatta çıkıyor

• quote:

quote:

hocam ramlerden birini söküp öyle format atın yine mavi ekran çıkarsa takılı olanı sökün ötekini takın öyle deneyin

• quote:

quote:

quote:

hocam ramlerden birini söküp öyle format atın yine mavi ekran çıkarsa takılı olanı sökün ötekini takın öyle deneyin

Estafurullah ne kusuru dostum aldığım ram tek slot Corsair value 8 gb 1600 mhz yani elimde 2 tane ram yok. Benimde tahminim ram gibi duruyor şöyle bir şey olabilirmi? Kullanım klavuzuna bakarsan orada 25. sayfadan itibaren ram adları yazmışlar sadece onlarda mı çalışıyor yoksa? Ama böyle bişey olması imkansızdır heralde? Asusda mail yazdım bakayım oradan ne cevap gelicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bktasarim -- 22 Temmuz 2013; 12:14:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Estafurullah ne kusuru dostum aldığım ram tek slot Corsair value 8 gb 1600 mhz yani elimde 2 tane ram yok. Benimde tahminim ram gibi duruyor şöyle bir şey olabilirmi? Kullanım klavuzuna bakarsan orada 25. sayfadan itibaren ram adları yazmışlar sadece onlarda mı çalışıyor yoksa? Ama böyle bişey olması imkansızdır heralde? Asusda mail yazdım bakayım oradan ne cevap gelicek.

hocam tek modül olması kötü olmuş ramin. iki tane olsaydı biri bozulsa diğeriyle devam edebilirdin

• quote:

hocam tek modül olması kötü olmuş ramin. iki tane olsaydı biri bozulsa diğeriyle devam edebilirdin
    Dogru diyorsun ama sıfır vatan bilgisayardan pazar günü alınmış bi ürün bozuk olma gibi bi ihtimal olamaz neden dersen xp kurdum xpde sorunsuz tanıyor ramı yanlız 32 bit olduğu için 4gb goruyor. Yani ramde sorun yok gibi gozukuyor varsada iade ederim.
  • quote:

quote:

Dogru diyorsun ama sıfır vatan bilgisayardan pazar günü alınmış bi ürün bozuk olma gibi bi ihtimal olamaz neden dersen xp kurdum xpde sorunsuz tanıyor ramı yanlız 32 bit olduğu için 4gb goruyor. Yani ramde sorun yok gibi gozukuyor varsada iade ederim.

hocam biraz mantıksız gelcek ama ram bozuk olabilir xp 4 gb kullanıyor kalan 4 gb kullanılmıyor. kalan 4gb bozuk olabilir o yüzden siz hasarlı yeri kullanmıyor olabilirsiniz. bence ramleri vatana götürün olayı anlatın değiştirmeleri lazım.

• Başka önerisi olan varmı bu durum neden kaynaklana bilir akşam bi arkadaşımdan ram alıp deniycem bakalım ramdan mi yapıyor.
  • Dostlar ofisdeki bilgisayarın ramlarını çıkardım. 2x4gb kigston 1333mhz dd3 ram. Eve getirdim şimdi denedim sorunsuz win7 yükledim. Yükledikten sonra corsair ram takdım yine bilgisayarı açmıyor. Corsair ram ve kingston ramları taktım yine sorunsuz çalıştırıyor. Sorun sadece tek corsair ramı takınca oluyor. Sonuçta ramda bi bozukluk olsa hepsini takdığım zaman çalıştırmaz 16gb olarak goruyorum hepsini taktığım zaman. Neden böyle bi problem var acaba. Biosu filan update etsek sorun çözülürmü? çözülürse bios nasıl update edilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bktasarim -- 22 Temmuz 2013; 20:04:52 >
  • Sorun corsair ramde memtestle test yaptım 3 kusur milyon errro yazıyordu bu gun gidip vatana iade edicem.
  • 0xA is a stop error associated with faulty device drivers, incompatible
    software, or flakey antivirus software. What was recently installed,
    upgraded, or updated shortly before this problem started? That is where your
    search should begin. This can help:

http://www.deskdecode.com/how-to-fix-stop-0x0000000a-irql_-not_-less_-than_-equal/
  • babludede B kullanıcısına yanıt
    Çözeli 2 yıl oldu :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.