Şimdi Ara

İş Amaçlı Performans Bilgisayarı Donanım Uyumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok uzun zamandır sitenizi takip ediyorum. Sizlere ayrıca teşekkür ederim sayenizde onlarca bilgi edindim. Askerden geleli 2 ay olacak ve teknoloji oldukça ilerlemiş. Şimdi konuya geçeyim başınızı çok ağrıtmadan. İş yerimde(müzik kayıt stüdyosunda) kullanmak üzere bir kasaya ihtiyacım var. Bu bilgisayarda sadece müzik ve ses kayıtı ayrıca donanımı performans olarak zorlayacak miks ve edit işlemleri yapılacak. Bilgisayarımda kesinlikle oyun oynanmayacak ve işle ilgili yazılımlar dışında program yüklenmeyecektir. Grafik özelliği olarak sadece 2 monitör çalışıyorum yani 1 dvi ve 1 vga çıkışı olsun yeterli. Bunları baştan söyleyeyim ki sizlerde fikir yürütürken ve bana fikir verirken size yol gösterebilir.

İŞLEMCİ + FAN
    - Intel Core i7 860 Soket 1156 2.8 GHz 8MB Cache Ayrıntılar
    - THERMALTAKE FRIO INTEL LGA775/1156/1366 Ayrıntılar

ANAKART (Biraz ucuz ve yine kaliteli bir anakarta açığım. Öneriyide sebebini yazarak açarsanız sevinirim.)
    - Asus P7P55D-E Pro Intel P55 DDR3 2200MHz (O/C) Sata 3.0 USB 3.0 Ayrıntılar

RAM
    - KINGSTON 8 GB (4*2GB) KIT HYPERX DDR3 1333MHZ CL7 Ayrıntılar

SABİTDİSK (Veri kaydedip okutacağım için ön bellek benim için önemli)
    - WD 2 X 640 GB 64MB SATA2 7200RPM Ayrıntılar

EKRAN KARTI
    - SAPPHIRE HD5570 GDDR3 1GB 128BIT ATI DX11 Ayrıntılar

DVD/CD WRITER
    - SAMSUNG 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI Ayrıntılar

KASA/PSU
    - FSP FSP EPSILON 80PLUS 800W Ayrıntılar
    - ASUS VENTO TA-M11 MIDT ATX Ayrıntılar

Şuan bu sistem en fazla 500 Watt harcayacak PSU ise %80 le çalıştığı için 640 Watt olarak düşündüm yine arada donanım ekleme ve değişiklik olursa yeterli kalacaktır.

Aklıma takılan en önemli şeyde sıra DONANIM UYUM problemi yaşamak istemiyorum, sizlerde bir gözden geçirirseniz ve uyumsuz olacağını düşüneceğiniz bir donanım var ise beni almadan uyarırsanız çok sevinirim.

Neden hazır pc almıyorsun diyecek olursanız, aynı paralara bir hp yada casper falan almak mümkün ama donanımlar seçtiğim ürünler kadar kaliteli değiller (Örnek;hazır pc lerde fiyat 2300 TL olmasına rağmen içersinde 160 tl lik anakart, 350W psu var bunlar sadece bildiklerim yani tamam onlarda garanti ve uyum problemi yok ama içindeki mal 1500 tl etmez bile yanlışmıyım).

• Bu bütçeye X6 cpu alın çok daha rahat edersiniz ve uzun süre kullanırsınız...

350 TL'lik anakartta olan özellikler AM3 sokette 180-200-250 TL arasındadır, 4 çekirdekli işlemci yerine 6 çekirdekli işlemci alınıyor daha da ucuza...

* Sistem 500w filan harcamaz hatanız var orada o sistemin güç tüketimi oldukça düşüktür...

www.vatanbilgisayar.com

KDV Bizden WorldCard 6 Taksit

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB --- 549 TL
    ASUS M4A88TD-V EVO USB3 AM3 DDR3 --- 230 TL
    KINGSTON 4GB (2*2) HyperX DDR3 1600MHZ CL9 XMP X2 (8GB) --- 382 TL
    SAPPHIRE HD4670 GDDR3 1GB 128BIT (11138-34-20R) (Artic Cooling Fanlı) --- 133 TL (VGA,DVI,HDMI)
    WESTERN DIGITAL 1TB 64MB SATA III (Caviar Black) X2 --- 332 TL
    SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD-RW --- 40 TL
    XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION KASA +80PLUS 700W PSU --- 303 TL
    +
    XIGMATEK BALDER İŞLEMCİ SOĞUTUCU (Amd & Intel Uyumlu) 12cm FANLI --- 67 TL

2.036 TL kdv dahil.

• LEON-X vakit ayırıp tavsiyede bulunduğun için çok teşekkürler. Peki neden AMD tercih edeyim?
    Yine aynı şekilde X6 destekleyecek kaliteli bir anakart ne önerirsiniz?
    Sistemin harcadığı enerjiyi tam olarak hesapladığımda aşağı yukarı 460 Watt ediyordu tabihttp://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx de yanlışlık yoksa.

Fikirlerinize ve önerilerinize açığım ayrıca Windows 7 64 Bit işletim sistemi kullanacağım.
  • P7P55D-E Intel P55 DDR3 2200MHz (O/C) Sata 3.0 USB 3.0 Anakart
    Aynı modelin PRO olmayan modeli de değerlendirilebilir. Biraz daha ucuzdur.
    Intel Core i7 875K Soket 1156 2.93GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    Böylece biraz daha pahalı olan bu işlemci alınabilir.
    Sistemin harcayacağı sistem tam güç altında 350W civarındadır. Size üzerinde PSU ile gelen AKASA, AEROCOOL veya LIAN-LI'nin 460-500W olan kasaları yetecektir.
    Yapacağınız işlerde en yüksek verimi alacağınız en uygun fiyatlı işlemcidir.
  • müzik kayıt ve edit işleriyle uğraşanlar genelde sadece mac pro kullanıyor. İşiniz ciddi boyutlardaysa kanal sayınız çok fazla ise daha profesyonel sistem önerilmeli size. Genelde benzer işi yapmayanlar sıradan sistemlerle yardımcı olmaya çalışıyorlar lakin duyduğum ve bildiğim kadarıyla hem donanım hem yazılım boyutuyla bakarsak ilgili yerlerde sadece mac kullanılıyor.
  • Ben Cubase Studio 5 kullanıcısıyım kayıt, edit ve miks işlemlerinde de aynı programı kullanıyorum. Cubase Se 3 ten beri yaklaşık 5 senedir lisanslı kullanıcıyım. Programı hep Xp üzerinde kullandım. Mac konusuna gelince neden Mac diyecek olursanız başta malum performans olayı var kalanı ise sadece inanç meselesi profesyonel anlamda iş yapan kişilerin sadece %30 u bilinçli olarak Mac almıştır. Kalanlar ise diğerlerinde gördüğü için almıştır aynı parası olupta havalı arkasında elma logosu var diye mac book alanlar gibi. Ben hayatımı bu işten kazanan biri olmadığım için düşündüğüm Mac Pro ya şuan 5000-6000 lira veremem, sadece hobi olarak yapıyorum. Soracak olursanız ikisi de aynı işi yapıyor. Ne olur pc de 48kHz de 100 kanal, Mac de 130 kanal çalışırsın. Bir çok stüdyoda DAW (Digital Audio Workstation) olarak özel 2 işlemcili pc ler kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

Intel Core i7 875K Soket 1156 2.93GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    Böylece biraz daha pahalı olan bu işlemci alınabilir.

Özellikler aynı gibi fiyat farkının sebebi nedir acaba?
  • Öncelikle çarpan kilidi açık. Aynı AMD'nin 1090T'si veya BLACK EDITIONLAR gibi.
    Lynnfield tasarımını temel alıyor ve HyperThreading, Turbo Boost özellikleri var. o/c ile rahatlıkla 4.0 Ghz üzerine çıkabiliyor.
    o/c ile tüm testlerde X6 1090T'yi rahatlıkla geçen bir işlemci.
    Bu işlemci ile 3 kanallı ramden kurtulurken, uygun BOARD fiyatları da alınabilirliğini arttırıyor bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.