Şimdi Ara

İş buldum. Girmezsem pişman olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Makina Mühendisliğinden yeni mezun oldum.
    Teknik bir üniversiteden mezunum.
    Solidworks biliyorum.
    Teknolojiye ilgiliyim.
    Çalışkanım.
    İngilizce filmleri altyazısız izlerim.
    Yaklaşık 6 aylık sigortalı resmi bir iş tecrübem var.

Bana burada yazamayacağım "nezakette" şeyler söylendi.
    Mesela biz burada adamın ağzına "yapıyoruz" gibi.
    Direk bildik kelimeyi kullandı.
    Kısaca konuştuk.

Teklif ettikleri rakam net 1250 TL.
    iş yerinde 12 saat bulunuyorsun yani mesaili çalışmış olacaksın.

Bunları söylemesinin sebebi ne olabilir?
    Üretim yapan bir yer.
    Yurt dışında üretim ve pazarlama yerleri varmış.
    Türkiye'de de bir kaç yerde varlar.
    Sizce değer mi ?
    Ne diyorsunuz?

İleride pişman olur muyum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocan -- 24 Temmuz 2012; 22:49:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Bu mesaj silindi.
    Neden ?
    Biraz açman mümkün mü 1250 den daha iyiye bulamaz mıyım sence ortalama olarak ??
    Piyasa çok kötü diyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocan

Neden ?
    Biraz açman mümkün mü 1250 den daha iyiye bulamaz mıyım sence ortalama olarak ??
    Piyasa çok kötü diyorsun?

Alıntıları Göster
    böyle 1250 ise normal çalışanları köle olarak mı kullanıyorlar acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 24 Temmuz 2012; 22:55:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

böyle 1250 ise normal çalışanları köle olarak mı kullanıyorlar acaba

Alıntıları Göster
    Gerçekten anlamak zor.
    Solidworks bilmek çok da az bir şey olmamalı
    En son ben mi kaçırdım herkes öğrenmiş herhalde.

250 lira altına normal işçiler çalışıyor.
    Yani mühendis bu kadar ucuz bir şey mi?
    Yoksa beni denemek için mi bu kadar az söyledi bilemiyorum.
  • quote:

Gerçekten anlamak zor.

Alıntıları Göster
    başlarken bazı mühendisliklerin çoğu 1500 tl başlıyor diye biliyorum çevremde inşaat, endüstri, makine den olanlar dahi var ...
    Önemli olan ilerde vereceği para yani 6 ay sonra sanırım...

solidworks içinde kursa gidiyordur belki herkes artıkın, her şeyin kursu oldu

• Boşver köpek zihniyet kendine ezmelik köpek arıyor besbelli
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihanDAR

Boşver köpek zihniyet kendine ezmelik köpek arıyor besbelli
    1250 tl gercekten az bende makine mühendisiyim daha mezun olmadım ama 1.5 sene kaldı olmama benide en cok dusunduren şey bu maaşlar . ama mühendislikta parayı tecrübe kazandırır . istediğin kadar donanımlı ol sabretmek çok önemli benim etraftan öğrendiğim çevremden gördüğüm bu . o yüzden eğerki başka seçeneklerin yoksa düşün derim . firma eğer ciddi bir firmaysa yükselme şansın olur . ama ufak çapta bir yerse başka yer ara derim
  • quote:

Gerçekten anlamak zor.

Alıntıları Göster
    akbil ve öğlen 3 kap yemek veriyorlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

Alıntıları Göster
    Değerli arkadaşlar,
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sorsaydım nasıl oluyor 6 ay sonraki maaşım diye zannediyorum bu sana bağlı derlerdi.

Burada çalışırsam işe çok kolay gidip geliyorum.
    Yani yol masrafım yok.
    Artı ileride yurtdışına gönderme durumları varmış.
    İyi de o zaman niye bu kadar açık bir şekilde "ağzına yapacağız" dedi bilmiyorum.
    Bana hiç profesyonel gelmedi.

Tamam bu mesleğe girerken "charlie'nin melekleri" arasında portakal suyumu yudumlarken çalışacağımı zaten beklemiyordum.
    ama bu kadar açık bir "yakınlık" teklifi alacağımı da düşünmezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

Alıntıları Göster
    ücret normal sayılır. yer gök makine mühendisi kaynıyor artık. iş hangi şehirde? adama enaz 1500tl istediğini söyle bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

ücret normal sayılır. yer gök makine mühendisi kaynıyor artık. iş hangi şehirde? adama enaz 1500tl istediğini söyle bence...

Alıntıları Göster
    1250 tl çalışılmaz ama tecrübe için katlanılır eğer sana katacak çok şeyi varsa, ağzına s.. lafını takma çok doğru söylemiş hiç olmazsa şöyle olacak böyle olacak diye gazlamamış işin başından olacaklarınn siyalini vermiş.
  • o nasil bir kelimedir öyle, agzina falan.. Oranin normal bi isyeri olduguna emin misin, kurumsallgi gectim zaten. Ya seni cok toy bulmus, ya da senle tassak gecmis. Emin ol sirf o kelime icin kavga cikar. O kadar yerde calistim, böyle bir kelimeyle ilk kez karsilasiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a44

o nasil bir kelimedir öyle, agzina falan.. Oranin normal bi isyeri olduguna emin misin, kurumsallgi gectim zaten. Ya seni cok toy bulmus, ya da senle tassak gecmis. Emin ol sirf o kelime icin kavga cikar. O kadar yerde calistim, böyle bir kelimeyle ilk kez karsilasiyorum.
    gir bir bak ortama derim. uyum sağlarsan sorun yok. paradan da önemli şey bu aslında. bende yeni mezunum geçen bir işe girdim 2 gün sonra çıktım. içime sinmedi çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidigibi

1250 tl çalışılmaz ama tecrübe için katlanılır eğer sana katacak çok şeyi varsa, ağzına s.. lafını takma çok doğru söylemiş hiç olmazsa şöyle olacak böyle olacak diye gazlamamış işin başından olacaklarınn siyalini vermiş.

Alıntıları Göster
    iş istanbulda.
    ya yok evde otur otur bir faydası yok.
    aslında adam doğruyu söyledi başka bir yer olsa da ne değişecek sonuçta kursa gidiyorum bir de para alıyorum gözüyle bakarsan normal. iki ay boşta kalsam sonra 1500 den girsem zaten senelik olarak toplamda 10 * 1500 /12 'den aylık 1250' ye iniyor maaşın otomatik olarak..

pm den mesaj atanlar dahil herkese teşekkür ederim.

• quote:

iş istanbulda.
    aslında adam doğruyu söyledi başka bir yer olsa da ne değişecek sonuçta kursa gidiyorum bir de para alıyorum gözüyle bakarsan normal. iki ay boşta kalsam sonra 1500 den girsem zaten senelik olarak toplamda 10 * 1500 /12 'den aylık 1250' ye iniyor maaşın otomatik olarak..

Alıntıları Göster
    Tecrübe için katlanmalısın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a44

o nasil bir kelimedir öyle, agzina falan.. Oranin normal bi isyeri olduguna emin misin, kurumsallgi gectim zaten. Ya seni cok toy bulmus, ya da senle tassak gecmis. Emin ol sirf o kelime icin kavga cikar. O kadar yerde calistim, böyle bir kelimeyle ilk kez karsilasiyorum.

Aynen banada öyle geldi.Nasıl bir yer orası merdivenaltı falanmı.Büyük kurumsal şirketlerde öyle birşey olacağını sanmıyorum.
    Şuanki maddi durumun iyiyse bence başka yerlerdede şansını dene derim.Yinede sen bilirsin.Hayırlısı neyse o olsun.
  • quote:

iş istanbulda.

Alıntıları Göster
    yani girersin bakarsın güzel gelmedi , buranın harbiden ağzına.... sınız dersin çıkarsın..

denemekten zarar gelmez, o sırada iş aramaya dahi devam edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehşetengiz -- 24 Temmuz 2012; 23:52:26 >

• iş istanbulda. ya yok evde otur otur bir faydası yok. aslında adam doğruyu söyledi başka bir yer olsa da ne değişecek sonuçta kursa gidiyorum bir de para alıyorum gözüyle bakarsan normal. iki ay boşta kalsam sonra 1500 den girsem zaten senelik olarak toplamda 10 * 1500 /12 'den aylık 1250' ye iniyor maaşın otomatik olarak..pm den mesaj atanlar dahil herkese teşekkürler

quote:

Aslında haklısın ben en yakınlarımla bile aşağı yukarı resmi konuşan biriyim. bir an şok oldum. ama sonuçta benim müdürüm o değil oranın sahibi diye dakika başı beni takip edecek değil. böyle düşünüyorum.

• quote:

iş istanbulda. ya yok evde otur otur bir faydası yok. aslında adam doğruyu söyledi başka bir yer olsa da ne değişecek sonuçta kursa gidiyorum bir de para alıyorum gözüyle bakarsan normal. iki ay boşta kalsam sonra 1500 den girsem zaten senelik olarak toplamda 10 * 1500 /12 'den aylık 1250' ye iniyor maaşın otomatik olarak..pm den mesaj atanlar dahil herkese teşekkürler

quote:

Aslında haklısın ben en yakınlarımla bile aşağı yukarı resmi konuşan biriyim. bir an şok oldum. ama sonuçta benim müdürüm o değil oranın sahibi diye dakika başı beni takip edecek değil. böyle düşünüyorum.
    Bence hiç bulaşma önünde ki maçlara bak

• quote:

Orijinalden alıntı: ToR

Bence hiç bulaşma önünde ki maçlara bak

Alıntıları Göster
    tamam da neres orası ne iş yapacan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.