İş için kullanmak üzere bir laptop almak istiyorum, oyun amacıyla kullanılmayacak. İşten kasıt programlama, video & editing vs. yapılmayacak. Maks. bütçe 4500-5000, uzun yıllar dayanıklı olacak bir bilgisayar istiyorum, öneriniz nedir ?
Asus X550VX-DM324D
i7 6700HQ 8GB Ram 1TB HDD GTX950M 4GB 15.6" Full HD
aynı işlemciye sahip şu model daha çok hoşuma gitti, biraz pahalı ama, hem SSD si var, RAM 16 gb, bir de ultra HD, gerçi ultra hd 15 inch ekranda çok işe yaramaz ama, bir de tasarımını çok beğendim:
Güzel bir ssd taktırırsanız uzun yıllar idare eder bence. Kasası plastik değil.
yukarıda paylaşılan asus modeli ile özellikleri neredeyse birebir aynı ama 1000 lira fark var arada
oyun ve render yapılmaycak ise office ve internet amacı için yen i nesil i5 +ssd+ 8gb ram kombinasyonu olan modeller işini görür gibi i7 için para dökmeye gerek yok
Güzel bir ssd taktırırsanız uzun yıllar idare eder bence. Kasası plastik değil.
yukarıda paylaşılan asus modeli ile özellikleri neredeyse birebir aynı ama 1000 lira fark var arada
x550vx sorunlu bir seri. O yüzden sizin attığınız Asus ile ufak karşılaştırma yapayım.
Sizin Asus'un daha iyi olduğu özellikleri sıralayım. İçerisinde 512GB SSD var. Ekranı 4K. Rami 16GB ve Windows 10 var. Harddiski 2TB
Negatif yönleri: Fiyatı, Ekran kartında performans farkı çok. Şöyle ki Asus içerisinde hem bir alt seviye ekran kartı hem de GDDR3 belleklere sahip.
MSI'ın daha iyi olduğu özellikler; Fiyatı, GDDR5 GTX960M bulunmakta.
Bütçeniz Asus'a yeterliyse alınabilir gibi. 512Gb SSD bayağı hoş bir şey. Yetersiz ise MSI alıp daha sonra bütçeniz el verince güncelleme yapabilirsiniz. 220 lira civarına 8gb ram daha ekleyebilirsiniz. 650 lira civarına da SSD ekleyebilirsiniz. 50lira dolaylarına da Windows 10 orijinal bir biçimde cd key alınıp yüklenebilir. Ama Asus'un ekran kartını değiştiremeyeceksiniz.
Asus'da bir de 4k ekran var. Bu size bağlı. Kimisi 1080p yüksek performans ister. Kimisi görüntü kalitesi. Tamamen size kalmış.