Şimdi Ara

İş için laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3dstudio, solidworks, unigraphics gibi programlarla katı cisim modelleme yapacağız mesela bir kündekari kapının çizimi, veya bir odanın mesela mutfağın 3 boyutlu çizimi (içersine yaptığımız mobilyalar vs yerleştirilicek). Tabi burada kündekari kapıyı yaptıktan sonra CNC tezgahdan çıkartmak gibi amaçlarımız var.

Bu işe biraz yabancıyız. Bütçemiz 6000-8000 tl arası. Desktop değil kesinlikle laptop tavsiyesi istiyoruz. Yardımcı olabilirseniz seviniriz.

Not : Bu işte en önemli şey sanırım ekran kartının tercihi. Bu quadro serisi kartlar mı yoksa 1000 serisi ekran kartı olan bir sistem mi işimizi çözer.

Her türlü tavsiye için şimdiden teşekkür ederiz.

• Blueheron B kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla önce CAD sonra CAM yapacaksınız. Solidworks için orta-iyi düzeyde bir quadro kart veya iyi düzeyde bir normal ekran kartı yeterli olacaktır. Kendi deneyimlerimden söylüyorum; GTX1070, RX480, M4000 ve K2200 kullandım pek bir fark göremedim. Sadece M4000 ve K2200 çok fazla parçalı montajlarda pan/rotate/zoom-in/out yaparken hiç takılmamasını sağlıyordu. Kısaca Quadro için vereceğiniz ekstra para program optimizasyonuna ve render/çözüm altında sistem stabilitesine gidiyor.

NX için ise spesifik bir grafik kartının size gerekli olacağını sanmıyorum açıkcası. Ama illa ki olsun diyorsanız, NX'in son sürümünün şuan ki "recommended gpu"su Quadro M4000M ve M3000M.

Şimdi gelelim laptop fiyatlarına. Öncelikle dediğiniz bütçelere Quadro kartlı bir laptop bulmak biraz zor olabilir, denk getirmeniz gerekecektir. Size önereceğim ve/veya yine daha önce kullandığım ürünler aşağıda.

Öncelikle size önereceğim, Quadro ekran kartlı, Xeon E3 ve/veya i7 işlemcili laptoplar

1. Denk getirirseniz belki sıfır DELL Precision M7710 bulabilirsiniz 9bin TL civarına. Quadro M4000M veya Quadro M3000 var içerisinde. (Xeon E3 veya i7 işlemcili konfigürasyonları var, siz seçeceksiniz artık.)
    2. Lenovo Thinkpad P50 20EN001EUS iyi laptoptur. Amazon üzerinden alabilirsiniz veya TR'de satıcısı illaki vardır. Workstation satan/toplayan firmalardan fiyat alabilirsiniz. Quadro M2000M var içerisinde.
    3. Dell Precision M7510, 7-8 bin TL civarına bulabilirsiniz. Quadro M3000M var içerisinde. (Xeon E3 veya i7 işlemcili konfigürasyonları var, siz seçeceksiniz artık.)
    4. Daha uygun fiyatlara bir alt nesil Quadro kartlı ve 2 alt nesil işlemcili MSI var, MSI WS60 2OJ-218TR SuperR. 6-7 bin TL civarına bulabilirsiniz. Quadro K2100M var içerisinde.

GTX kartlı, i7 işlemcili laptoplar

Herhalde hali hazırda bir tek GTX1060M GPU'lu laptoplar bulunuyor TR'de. Beklerseniz 1070M GPU'lu laptoplar gelecektir.
    1. MSI GE62 6QD(Apache Pro)-1258XTR, içindeki ekran kartı GTX960M, hali hazırda 2-3 yıl kullanacağınız programlarda hiçbir sorun çıkartmaz.
    2. Asus GL702VT-GC129TC, GTX970M bulunuyor. Yine kullanacağınız programlarda bir problem çıkartmaz. Çatır çatır 3-4 yıl çalıştırır hepsini.

Daha farklı ürünler bulursam tekrardan yazarım. İkamet ettiğiniz yer Ankara'da ise müşterisi olduğum bazı firmalardan da fiyat almanıza yardımcı olurum.

• Cevabınız için teşekkür ederim

Öncelikle fiyat incelemesi yapınca zaten 8-9k lara çıkmak gerekiyor. Biz de bir sefer alalım uzun zaman götürelim düşüncesindeyiz. Açıkcası daha evvel bu tip bir pc/laptop kullanmadığımız için iyi bir değerlendirme yapıp almak istiyoruz.

Önemli bir soru şu Quadro M3000 mi yoksa gtx1070 ekran kartlı laptop arasında hangisini seçmeli ? Öteki tüm bileşenler aynı olması kaydıyla.

Zaten ya dell precision ya da monsternotebook almak zorundayız araştırmalarımıza göre. 1000 serisi diğer markalarda ekran kartı göremedim varsa da cok daha pahalı.
    Yukarıda da dediğim gibi onun kararını siz vereceksiniz. Ama şundan da bahsetmem gerek. Quadro kartlarda, yine xeon işlemciler ile birlikte kullanılan ramler üzerinde de olduğu gibi ekran kartı üzerinde bulunan belleklerin biri ecc faktörünü barındırıyor. ecc yani error correction code faktörüne sahip bir adet bellek olduğu için, ekran kartının bellekleri kaynaklı problemler en aza indirgenmiş olacaktır.

Okumanız ve fikir sahibi olmanız için 2 adet link ekliyorum,

https://en.wikipedia.org/wiki/ECC_memory
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/206747-30-memory-memory

Son olarak da ben sizin yerinizde olsam ve alacak olsam, Dell'den şaşmam ve m3000m kart barındıran bir model bakardım. Ama yine söylüyorum, alacağınız gtx ekran kartlı bir bilgisayarda size 2-3 yıl hiç bir sorun yaşatmadan işinizi layikiyle görecektir.

Dell M7510 düşünürseniz 2000 tl zararına veriyorum. 1 aylık karacam modeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun arkadaşlar sıfır bir laptop aldık teşekkürler önerileriniz için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.