Şimdi Ara

İş İngilizcesi Öğrenimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar. Ben otelcilik mezunuyum ve otellerde servis elemanı olarak yıllarca çalıştım. Bilirsiniz ki turizmde ingilizce olmazsa olmaz. Ben de bu sebepten otellerde çalışırken turistlerle rahatça anlaşabilmeyi hedefliyorum fakat nasıl çalışabileceğim hakkında bir program yaratamıyorum kendime.

İngilizcem intermediate düzeyinde fakat speaking deneyimim çok az ve başlangıç düzeyinde. Nasıl çalışmalıyım bu amaç doğrultusunda? Yardımcı olabilecekler varsa şimdiden teşekkür ederim.

• Otelde kulanacağın İngilizce için çok üst seviye bir İngilizce gerekmiyor. Ben hiç çalışmadım ama çalışan arkadaşlarım var. İngilizceleri başlangıç seviyesi bile değil. Sadece tanışma cümlelerini, otelde sıklıkla kullanılan cümle ve kelimeleri öğrendiler. Zaten her gün kullandıkları kelime ve cümleler aynı. Bunun dışında hiç bir şey bilmiyorlar. Çocuk hikaye kitaplarını bile okuyamıyorlar. Ama uzaktan sen görsen ana dili gibi İngilizce konuşuyorlar dersin. Umarım yazdıklarım işine yarar. İyi günler.
  • hakanbas2020 H kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Ben 3 sezon çalıştım kıyı otellerinde. Haklısınız, otellerde çok abartı bir ingilizce kullanılmıyor fakat iş yerleri işe alım yaparken neredeyse anadil seviyesinde ingilizce arıyorlar :) şu an yaptıklarım; zaman buldukça hergün en az 1 saat listening ve shadowing yöntemiyle telaffuz alıştırması ve en az 100 video voscreen çalışmak. Bir de otel ingilizcesi için örnek cümle ve kalıplar bulunan bir kitap satın aldım, oradan cümleler okuyorum her gün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tucsonFL

Cevabınız için teşekkürler. Ben 3 sezon çalıştım kıyı otellerinde. Haklısınız, otellerde çok abartı bir ingilizce kullanılmıyor fakat iş yerleri işe alım yaparken neredeyse anadil seviyesinde ingilizce arıyorlar :) şu an yaptıklarım; zaman buldukça hergün en az 1 saat listening ve shadowing yöntemiyle telaffuz alıştırması ve en az 100 video voscreen çalışmak. Bir de otel ingilizcesi için örnek cümle ve kalıplar bulunan bir kitap satın aldım, oradan cümleler okuyorum her gün.
    ingilizce seviyeni bilmiyorum dinlerken zorlanır mısın en azından bu adresi kaydet bi yere ilerde lazım olur. Ben bu listeyi izlemiştim. kadın çok güzel anlatıyor.

• VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Listening konusunda zayıfım biraz. Şu sıralar listening ve telaffuz üzerine çalışıyorum, attığınız linke de bakacağım teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.