Şimdi Ara

İş İstasyonu (Dizüstü) Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bilgisayar destekli analiz programlarında kullanmak için bir iş istasyonu alacağım. Bütçem 15-20.000 TL arasında. Sizlere danışmak istediğim konular şunlar;

1) Analiz için XEON işlemcili bilgisayarlar tavsiye ediliyor, bunların i7 ve i9 işlemcilere göre farkı nedir? İş istasyonları için hangisi daha uygundur? Çalışma hızı daha düşük olsa bile XEON işlemci mi almak doğrudur?

2) Bu işlemler için kullanılacak bir bilgisayarda minimum RAM kapasitesi ne kadar olmalı?

3) Önerebileceğiniz marka var mı?

4) MONSTER marka bilgisayarlar hakkında düşünceniz nedir? Fiyatları diğer markalara göre daha uygun, bu markayı tercih etmek doğru bir tercih olur mu?

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Saygılarımla....

• MSI'ın iş istasyonu tarzında laptopları var hocam, göz atarsın. i7-8850H işlemci, profesyonel ekran kartı Quadro P3200 ve 32GB sistem belleğine sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferent Dark

MSI'ın iş istasyonu tarzında laptopları var hocam, göz atarsın. i7-8850H işlemci, profesyonel ekran kartı Quadro P3200 ve 32GB sistem belleğine sahip.

https://www.hepsiburada.com/msi-ws63-8sk-vpro-012tr-intel-core-i7-8850h-32gb-1tb-p3200-windows-10-pro-15-6-fhd-workstation-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000C3492?magaza=Tekramarket
    Cevabınız için teşekkür ederim, XEON işlemciler ile i7 ve i9 işlemciler hakkında bilginiz var mı?

• xeon işlemcilerin genel olarak i serisinden farkı iş yerlerinde kullanıldığı için ekstra bazı güvenlik teknolojileri ,fazladan boyut ve kanal olarak ram desteği ve kullanılan yere göre 16+ çekirdeğe sahip olması bunu bazen sanal makine oluşturmak için bazen daha rahat ve hızlı program kullanmak için kullanıyorlar sizin kullanacağınız programlar ne kadar güçlü işlemci istiyor bilmiyorum ama en azından laptop için xeon un üst seviyelerini alamazsınız çünkü çok güç tüketen işlemciler ve bir de onun soğutması var yani zaten öyle çok üst düzey xeon lu laptop bulmanız çok zor, az sayıda olan xeon lu laptoplar da pahalı olur yani i7 işiniz görebilir bu işi önceden ne tarz bilgisayarlarla yaptığınızı söylerseniz daha rahat yardımcı olurlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: SheKilLll

xeon işlemcilerin genel olarak i serisinden farkı iş yerlerinde kullanıldığı için ekstra bazı güvenlik teknolojileri ,fazladan boyut ve kanal olarak ram desteği ve kullanılan yere göre 16+ çekirdeğe sahip olması bunu bazen sanal makine oluşturmak için bazen daha rahat ve hızlı program kullanmak için kullanıyorlar sizin kullanacağınız programlar ne kadar güçlü işlemci istiyor bilmiyorum ama en azından laptop için xeon un üst seviyelerini alamazsınız çünkü çok güç tüketen işlemciler ve bir de onun soğutması var yani zaten öyle çok üst düzey xeon lu laptop bulmanız çok zor, az sayıda olan xeon lu laptoplar da pahalı olur yani i7 işiniz görebilir bu işi önceden ne tarz bilgisayarlarla yaptığınızı söylerseniz daha rahat yardımcı olurlar
    Merhaba, daha önce kullandığım bilgisayarlar şuan 4000-5000TL bandında satılan dizüstü bilgisayarlardı. Ancak programı (ANSYS-Fluent) öğrenme amaçlı kullanıyordum ve analizi yapması saatler sürüyordu. Bu bilgisayarı akademik çalışmalarım için (evde) mevcut bilgisayar yetersiz geldiği için alacağım, bütçem en fazla 20.000 TL.

Şu cihazlar arasından seçim yapacak olsanız hangisini alırdınız?

1)

2)

3)

Saygılarımla...

• Kerosen kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu programı yeni öğrendim ve araştırdım sadece gördüklerime göre size fikir vereceğim kaynak olarak burayı okudum

bu ansys içinde birçok farklı program varyasyonu daha var anladığım kadarıyla ve bunlar epey ram yiyor alacağınız laptoplarda 32 gb ram var yeterli olacaktır muhtemelen aslında program daha fazla ram istiyor fakat laptoplarda 32 gb üstü göremedim
    yazdığına göre program sadece fiziksel çekirdek kullanıyormuş işlemci olarak son generasyon xeon veya amd önerildiğini yazmışlar fakat intel i7 kullanlar da gördüm ayrıca bu programlarda alınan lisansa göre yağılan hesaplamanın süresi kısalıyormuş anladığım kadarıyla dediğim gibi incelemelerimi yazıyorum siz ona göre alın

normalde msi önerecektim fakat monster ın artısı çok mesela
    işlemci farkı
    www.cpubenchmark.net
    PassMark - Intel Core i7-8850H @ 2.60GHz - Price performance comparison
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-8850H+%40+2.60GHz&id=3247
    www.cpubenchmark.net
    PassMark - Intel Xeon E-2176M @ 2.70GHz - Price performance comparison
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+E-2176M+%40+2.70GHz&id=3242
    xeon 1 tık daha güçlü ve ikisi de 6 fiziksel/12 sanal çekirdek hem de xeon olması program için bi artı sistem gereksinimlerinde yazığına göre

ekran kartı

ikisinin de aynı ve en başta attığım sitede Graphics Card yazan yerin altında Supported Graphics Cards linki var o pdf de full quadro kartlar var p3200 de dahil yani quadro lu ekran kartı olması da güzel

depolama

monster da 2 tb hdd + 512 gb ssd var bu da güzel bi artı

yani genel olarak hem fiyatı daha ucuz hem depolama fazla ve incelediğim kadarıyla programı rahat bir şekilde kullanırsınız (hesaplama sürelerini hpc paketlerini ve lisans olayını tam anlamadım ama gayet güçlü bi pc sistem gereksinimlerini de karşılıyor monster daki donanımlar sadece attığınız linkler içinde monster mantıklı duruyor fakat yurt dışından alma ihtimaliniz varsa daha fazla modeli daha ucuza bulma ihtimaliniz artar .

ben yine gözüme çarpan güzel bi laptop görürsem size iletirim fakat dediğim gibi araştırıp incelediklerimi size aktardım ve attıklarınız arasında monster daha mantıklı geldi karar sizin işi biraz daha iyi bilenlerden de fikir alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SheKilLll -- 2 Şubat 2020; 15:34:50 >

• quote:

öncelikle bu programı yeni öğrendim ve araştırdım sadece gördüklerime göre size fikir vereceğim kaynak olarak burayı okudum
    https://www.ozeninc.com/ansys-system-hardware-requirements/#tab-id-1

bu ansys içinde birçok farklı program varyasyonu daha var anladığım kadarıyla ve bunlar epey ram yiyor alacağınız laptoplarda 32 gb ram var yeterli olacaktır muhtemelen aslında program daha fazla ram istiyor fakat laptoplarda 32 gb üstü göremedim
    yazdığına göre program sadece fiziksel çekirdek kullanıyormuş işlemci olarak son generasyon xeon veya amd önerildiğini yazmışlar fakat intel i7 kullanlar da gördüm ayrıca bu programlarda alınan lisansa göre yağılan hesaplamanın süresi kısalıyormuş anladığım kadarıyla dediğim gibi incelemelerimi yazıyorum siz ona göre alın

normalde msi önerecektim fakat monster ın artısı çok mesela
    işlemci farkı https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-8850H+%40+2.60GHz&id=3247https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+E-2176M+%40+2.70GHz&id=3242 xeon 1 tık daha güçlü ve ikisi de 6 fiziksel/12 sanal çekirdek hem de xeon olması program için bi artı sistem gereksinimlerinde yazığına göre

ekran kartı

ikisinin de aynı ve en başta attığım sitede Graphics Card yazan yerin altında Supported Graphics Cards linki var o pdf de full quadro kartlar var p3200 de dahil yani quadro lu ekran kartı olması da güzel

depolama

monster da 2 tb hdd + 512 gb ssd var bu da güzel bi artı

yani genel olarak hem fiyatı daha ucuz hem depolama fazla ve incelediğim kadarıyla programı rahat bir şekilde kullanırsınız (hesaplama sürelerini hpc paketlerini ve lisans olayını tam anlamadım ama gayet güçlü bi pc sistem gereksinimlerini de karşılıyor monster daki donanımlar sadece attığınız linkler içinde monster mantıklı duruyor fakat yurt dışından alma ihtimaliniz varsa daha fazla modeli daha ucuza bulma ihtimaliniz artar .

ben yine gözüme çarpan güzel bi laptop görürsem size iletirim fakat dediğim gibi araştırıp incelediklerimi size aktardım ve attıklarınız arasında monster daha mantıklı geldi karar sizin işi biraz daha iyi bilenlerden de fikir alabilirsiniz
    Merhaba, öncelikle detaylı şekilde yazdığınız cevabınız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu işlemler için XEON işlemcili bir bilgisayar şart. Peki dizüstü yerine kasa bilgisayar alsam daha mı avantajlı olur? Aşağıdaki 2 kasayı monster ile karşılaştıracak olsanız hangisini tercih edersiniz?

1)
    www.novabilgisayar.com
    DELL Precision T5820 W-2133 & Nvidia Quadro P2000 Workstation
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11769

2)
    www.novabilgisayar.com
    DELL Precision T5820 W-2133 & Nvidia Quadro P4000 Workstation
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11770

Saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş için laptop önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Notebook mu yoksa masaüstü mü sorusunun yanıtı net değil. Yani siz bu şekilde birşey alamazsınız. Önceliğiniz belli değil. Sistemi çantaya koyup bir yere taşıma ihtiyacınız varsa notebook yoksa masaüstü bakacaksınız.

Xeon unutun, notebook olacaksa int el masaüstü olacaksa amd ryzen bakacaksınız. Önce buna karar verin siz gerisine yardımcı olalım.
    öncelikle xeon işlemci şart değil sadece önerilen xeon amd gibi çok çekirdekli işlemciler olduğu için xeon lu laptop ve quadro serisi ekran kartlı laptopu almanızın mantıklı olacağını söyledim
    ve attığınız masaüstü sistemler hazır ve parasını hak etmiyorlar eğer masaüstü almaya karar verdiyseniz güzel bir toplama kasa alabilirsiniz burdan ben dahil herkes yardımcı olur fakat laptop da sadece halihazırdaki modellerden seçersiniz ve genel olarak daha fazla paraya daha az performans alırsınız,
    denildiği gibi önce laptop mu masaüstü mü işinize daha fazla yarar bi düşünün ona göre masaüstünde kullandığınız programın da önerdiği çok çekirdekli amd ki aynı paraya alacağınız masaüstü en az yüzde 25 30 daha performanslı olacak bu düşündüğünüz laptoplara göre haberiniz olsun eğer laptop şart değilse
  • Thinkpad W serisine bakabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Araştırıp sizlere dönüş yapacağım.
  • quote:

öncelikle xeon işlemci şart değil sadece önerilen xeon amd gibi çok çekirdekli işlemciler olduğu için xeon lu laptop ve quadro serisi ekran kartlı laptopu almanızın mantıklı olacağını söyledim
    ve attığınız masaüstü sistemler hazır ve parasını hak etmiyorlar eğer masaüstü almaya karar verdiyseniz güzel bir toplama kasa alabilirsiniz burdan ben dahil herkes yardımcı olur fakat laptop da sadece halihazırdaki modellerden seçersiniz ve genel olarak daha fazla paraya daha az performans alırsınız,
    denildiği gibi önce laptop mu masaüstü mü işinize daha fazla yarar bi düşünün ona göre masaüstünde kullandığınız programın da önerdiği çok çekirdekli amd ki aynı paraya alacağınız masaüstü en az yüzde 25 30 daha performanslı olacak bu düşündüğünüz laptoplara göre haberiniz olsun eğer laptop şart değilse
    Biraz kararsız kalsamda iki farklı yerde çalışmam gerektiğinden dizüstü seçeneği daha baskın geliyor. Şu makinalar hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

1)
    www.isistasyonu.com
    HP ZBook 15 G6 (6TW70ES) | E-2286M / 16GB / T2000 / 256GB M.2 PCIe SSD + 1TB / Win 10 Pro | isistasyonu.com
    https://www.isistasyonu.com/urun/hp-zbook-15-g6-6tw70es-e-2286m-16gb-t2000-256gb-m-2-pcie-ssd-1tb-win-10-pro

2)
    www.isistasyonu.com
    DELL PRECISION M7540 (STOCKHOLM) Xeon E-2286M / 16GB / T2000 / 512GB PCIe SSD / Win 10 Pro | isistasyonu.com
    https://www.isistasyonu.com/urun/dell-precision-m7540-stockholm-xeon-e-2286m-16gb-t2000-512gb-pcie-ssd-win-10-pro

Saygılarımla...

Dell'e sakın bulaşma arkadaşım iki tane dell iş istasyonum var ve ikisi de çöp, bir çok arkadaşımda var dell ve hepsi kronik sorunlu. Alacaksan hp al bak rahatına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serocan39

Dell'e sakın bulaşma arkadaşım iki tane dell iş istasyonum var ve ikisi de çöp, bir çok arkadaşımda var dell ve hepsi kronik sorunlu. Alacaksan hp al bak rahatına.
    Bilgi için teşekkür ederim.
    donanımsal olarak tek farkları depolama birimi kapasitesi tabii ki her ikisi de kullandığınız programın gereksinimlerini karşılıyor fakat kullanıcı yorumlarını bilmiyorum mesela birisi dell in sıkıntılı olduğunu söylemiş üstüne de hp zaten daha ucuz alıp bi süre kullandıktan sonra ram i 32 gb a ssd yi de ihtiyaca göre yükseltirseniz sıkıntısız işinizi görecektir bence
  • Mobil İş istasyonu alacaksanız tek önerim DELL olur.
    Burada 15.6" mi yoksa 17.3" mi tercih edeceksin bu önemli.
    Eğer Ray Tracing senin için önemli ise RTX 3000 ve üzeri ekran kartı olan modellere bakmanda yarar var. Şu modellere bir bakmanı öneririm.
    www.novabilgisayar.com
    DELL Precision M7540 STOCKHOLM Mobil Workstation
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12532

www.novabilgisayar.com
    DELL Precision M7740 PALERMO Mobil Workstation
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12466

• quote:

donanımsal olarak tek farkları depolama birimi kapasitesi tabii ki her ikisi de kullandığınız programın gereksinimlerini karşılıyor fakat kullanıcı yorumlarını bilmiyorum mesela birisi dell in sıkıntılı olduğunu söylemiş üstüne de hp zaten daha ucuz alıp bi süre kullandıktan sonra ram i 32 gb a ssd yi de ihtiyaca göre yükseltirseniz sıkıntısız işinizi görecektir bence
    Teşekkür ederim, bende söylediğiniz makinayı almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

Mobil İş istasyonu alacaksanız tek önerim DELL olur.
    Burada 15.6" mi yoksa 17.3" mi tercih edeceksin bu önemli.
    Eğer Ray Tracing senin için önemli ise RTX 3000 ve üzeri ekran kartı olan modellere bakmanda yarar var. Şu modellere bir bakmanı öneririm.
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12532
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12466
    Merhaba hocam, 17.3 olanı almayı isterdim tabii ama ekran kartının farklı olması nedeniyle bütçemi aşıyor maalesef. Şuan HP üzerine yoğunlaştım aradaki fiyat farkı sebebiyle.

• Merhaba, hali hazirda Thinkpad P71 kullaniyorum. XEON E3-1535M ve Quadro P5000 GPU ile geliyor.

Mobil workstationlar soz konusu oldugunda piyasada 3 farkli marka one cikiyor. Bunlar:

- Lenovo Thinkpad Serisi
    - Dell Precision Serisi
    - MSI (Hangi seri oldugundan emin degilim).

Thinkpad ve Precision rustunu ispat etmis, kendi alanlarinda hali hazirda belirli bir reputasyona sahip urunler. Performans ve yetenek bakimindan da bibirlerinden pek farkli sayilmazlar.

Konu mobil is istasyonlari oldugunda temelde uc ozellik one cikar. Dayaniklilik, stabilite ve performans.

Dayaniklilik daha cok kasa kalitesi ile alakali (Ornegin p71 in askeri bir takim sertifikasyonlari var, su derecedeki ortamda calisir, su kadar basinca maruz kalabilir vb). Ust seviye hicbir isistasyonu komple plastik kasayla gelmez. Bendeki thinkpad p71 de, su ana kadar gordugum dell precisionlar da magznezyum alasimli ve oldukca dayanikli kasalarla geliyor.

Stabilite, genel anlamda platformun standart bir bilgisayara gore daha dusuk hata payiyla calismasi uzerine kurulu. ECC RAM destegi gibi...

Performans ise tasinabilir bir cihazda ulasilabilecek maksimum performansa ulasmak... Elbette yeterli genisleme alani da saglanabiliyor olmali (Benim thinkpad'e 2 NVME 2 2.5" SSD takili, 32GB da RAM var)

Sorulara gelince:

1. Mobil XEON ayni nesildeki Mobil I7 veya I9'a gore dramatik bir performans farkli saglamaz. Kullanilan uygulama XEON'a ozel bir instruction set destegine ihtiyac duymuyorsa elbette... XEON tabanli bir is istasyonun, ozellikle de mobilde bana gore one cikan tarafi ECC destegi sayesinde daha hataya kapali bir cozum sunuyor olmasi. Grafik karti ise daha farkli bir hikaye zira hicbir ciddi is istasyonu Geforce ile gelmez. Bu cihazlarda is istasyonu odakli grafik islemciler kullanilir (Nvidia Quadro serisi gibi) ve kullanim alaniyla baglantili olarak oyun odakli grafik islemcilere gore onemli artilari olabilir (Render performansi, daha dusuk hata payi, oyun odakli serilerdeki hard limitlerden bagimsizlik (NVENC icin Geforce serisinde es zamanli iki kullanim limiti varken Quadrolarda bu tamamen sistem kaynaklariyla sinirlidir vs).

Veri analizi cok genis bir tanim bu arada. Hangi uygulamanin kullanilacagini bilemedigim icin net bir sey soyleyemesem de, islemciden cok GPU odakli bir cozume ihtiyac duyuluyor olmasi daha muhtemel goazukuyor, kontrol etmekte fayda var.

2. Yapilacak isin RAM miktariyla direkt baglantisi olsa da baslangic icin 32GB tercih edilmesi daha dogru olacaktir.

3. Thinkpad veya Precision derim. Hem Dell hem de Lenovo is serisi urunlerine kurumsal olarak yerinde destek veriyor.

4. Monster? Sakin!!!

• Merhaba, HP'nin workstation dizüstü bilgisayarını tercih ettim. Henüz performansını deneyemedim, ilerleyen zamanlarda görüşümü paylaşırım.

Bu arada sizlere danışmak istediğim bazı hususlar var;

1) Bilgisayar üzerinde 1 SSD (NVMe) ve 1 Harddisk bulunuyor. Boşta 1 adet SSD yuvası var. Ben buraya NVMe yada NVMe olmayan başka bir SSD takabilir miyim? Makinanın üstündeki ile uyumlu çalışır mı?

2) RAM ilavesi yapmak istersem yeni alacağım RAM' de nelere dikkat etmem gerekir? (Üzerinde 1x16GB 2666 Mhz ECC RAM var)

Hepinize çok teşekkürler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.