Şimdi Ara

İş Odaklı Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde kullanmak üzere bir PC toplamak istiyorum. Genelde araştırma odaklı, kendi projelerimi denemek üzere kullanacağım. Bütçe olarak 50.000₺ civarı düşünüyorum ama 75.000₺'ye kadar ihtiyaç olursa çıkarım.

Oyun neredeyse hiç oynamıyorum, ama oynayacak olursam da en az 10 yıllık oyunlar olacaktır. Bu yüzden üstün bir oyun performası beklentim bulunmuyor.

Sanallaştırma ağırlıklı kullanmayı planlıyorum.

- İleride ihtiyaca göre kaynakları artırılmaya imkan verecek bir sistem olmalı.

- Aynı anda 5-6 sanal makineyi sorunsuz çalıştırabilmeli. Bu sebeple en az 32GB ve hızlı RAM iyi olur.

- Nedense AMD sanallaştırma konusunda problem çıkartıyor. Bu sebeple mutlaka Intel işlemci ile devam etmek istiyorum. Hatta i7 14700KF gördüğüm kadarıyla en uygun benim ihtiyacıma. Ama diğer alternatiflere de açığım.

- Ekran kartı RTX 4000 serisi olsa güzel olur, ama olmazsa olmaz değil. 3000 serisi de olablir. Yine de F/P olarak güzel bir şey olsun isterim.

- 1 TB M2 SSD başlangıç için iş görecektir. Ama ekstra M2 yuvası olması anakartta iyi olur. Sonradan artırmak gerekecektir.

- Ayrıca anakart için Wi-Fi destekli bir model lazım. RAM slotu da 4 tane olması yine tercih sebebidir.

- Sıvı soğutma olsun isterim. Ama pavyon gibi RGB'li şeylere ihtiyaç yok.

PC toplama olayını hiç bilmeden kendimce İtopya'dan aşağıdaki gibi bir sistem topladım. Ama tecrübeli arkadaşlar çok daha iyi bir sistemi daha ucuza toplayacak öneriler verecektir.

ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
    https://www.itopya.com/KendinTopla?p=7581_1-24296_1-23852_1-26865_1-25379_1-23176_1-14594_1-11446_1-22803_1

şimdiden teşekkürler.

• işlemciyi güzel seçmişsin

anakart z790 /z690 yani z serisi olmalı

amd de 7900X var aynı seviyede

• Teşekürler @n201   Intel Core Ultra 7'yi hiç düşünmemiştim.

@Münebbih hocam da senin sistemdeki gibi Z tipi anakart tavsiye etmiş. Siz söyleyince farkını araştırıp gördüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.